Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.483
    Стенкање некое .. ете како коњ како што кажа некоја погоре :D

На danichap, muchacha_a, kristina.k и 3 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.757
    Uf luge kako se raskasla malovi srce me boli. Ona potkasluvase po malku veke 2 nedeli ama epten malku deka zatnata bese. Denes nekako zacesti i eve otkako zaspa prvite 2 saati pomirno spiese ama sega se otkorna. Mn mi e zal a neznam kako da i pomognam. Ja inhalirav pred spienje nemase nesto sekret ama ima nekoj slajm a neznae da gi isfrli. Mi ide na momenti da i butnam.prst vo grlo da ja nateram da povrati ama nemozam ke se ubie od placenje. Ja stavam na povisoka pernica ama se smknuva nadolu se prevrtuva kasla place cica se vo edno. Nervozna e mnogu a i se spie epten bara da cica toa ja smiruva ama pak i ja raskasluva. Sega malku od malku se smiri ja drzam vo race i spie mi e zal da ja ostavam pak da ne pocne. A kolku bev umorna legnav 9:30 i za pola saat i pocna bas napadot na kaslica. Normalno se rasoniv skroz. Sto da napravam malku da i se smiri neznam znam deka i e od slajm i samo koga lezi vaka kasla preku den bese super :(

На danichap, Mari* и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И ние бевме слични.Како напад на кашлање добиваше.Давав летизен,се смируваше.П.С.Извини,не знам колкави сте,смеете ли...

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Стави тенџере со топла вода да врие во собата каде што спие
    Обично напад на кашлица се смирува во запарена просторија.Сув воздух ли имате дома?

На M&M и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  5. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро мамички
    Мене ме немаше долго време,си го заборавив пасвордот и денеска дури ми текна како беше.Добра сум после неколку месеци кога ми текнува:D
    Малата ми полни денес 20 месеци,кога и што поминаа незнам ама знам дека уживам во секоја минута помината со неа.Ја однесов на градинка и малку да се релаксирам по дома,па работа се знае...
    Овие месеци ја поминавме и големата сипаница,срека лесно беше без тт и конечно заврши.Е сега ке има некој белег дека нон стоп се чешаше ама не е страшно.Со зборувањето сме одлични,знае доста работи да каже и голем инат е станата.Ако нешто не и дозволам легнува на земја и треска со рачињата и плаче хистерично.Незнам како да се справам со овие моменти.Дали и кај вас така прават?
    Тита(цуцето)го избацивме еве веке 2 недели и мислам дека конечно и дете е наспано и мама.Иначе нон стоп се будеше да ја бара кај паднала...Сеуште мака мачам со јадењето и повеке сака млеко да пие одколку да јаде.Сега се мислам кога ке сум на одмор да почнам да ја одвикнувам од пелените.Ако има некоја мамичка идеа како да почнам ќе сум благодарна.Имам пробано неколку пати на нокшир ама бега не сака да седе на него.Како ке биде незнам...

Имајте убав ден:l:

На Kaetana, tina-63, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  6. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Da vo plodnost se porodiv ,i jas prciot pat nemav nosto ama sega ete ao se sluci neznam i jas od sto

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Neznam zosto i od sto vaka ete prviot rez bez nikakvi problemi sega trista maleri

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    37.711
    DD i od mene. Raat da pisam nekoj red pa da startuvam so domasni obvrski.
    Vcerasniot den super go pominavme,cel den po gosti,mi falea licnosti so koi se nemav videno nekolku meseci,se iznaprikazavme... I dete presrekno,koga imas pozitivni luge okolu sebe site se srekni i zadovolni. Denes sme na rodenden,znaci pak izlezeni od doma.
    I jas mozam da se pofalam,cicacov moj 2.5godisen,eve go tri dena voopsto nema cicano,poveke nema ni da dadam,dosta e. I iskreno,ne sum tolku emotivno skrsena kako nekoi majki,naprotiv,jas sum gorda na ovoj prilicno dolg staz i bas sum ispolneta.
    Tolku od mojot mir,dete posrano,sega na red e i pampersot da se ucime dago frlime. Toa e iden plan.
    Imajte si ubav den!

На Lolipop23, Kaetana, alisijad и 11 други им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    На irenadaniel и tarantula им се допаѓа ова.
  10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @danichap женче ако имаш време една ЛП да ми пратиш,сакам да те прашам нешто

11. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Fala :)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Sto ubav soncev denot denes..Jas na gosti kaj majka mi,si se iznamuabetivme:) Edvaj cekam 40d daa projdat pa i nadvor da ja setame beba..Vie na kolku pocnavte nadvor da setkate?Sum citala po net,ovie skandinavcite imaat filozofija nit 40d se cekaat beba setaat nadvor koa im e kejf:) Bas mi se sviga taa filozofija nivna ama pa i mi e strav uste za moevo...
    Se nadevam i vie mami imate ubav ponedelnik,i uzivajte u sonceto;)

На irenadaniel, Lolipop23, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @tarantula сега ретко кој го практикува тоа со 40 дена и овде, барем за денски. Вади си ја слободно на прошетки со количката на отворено, сега е потопло. По гости и јас не би носела бебе најмногу од вируси, не од суеверие.

На irenadaniel, Kaetana, MissDior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    34.262
    Денот чиста петка.:sun:
    Со синко се прошетавме покрај река (ние немаме кеј,цел живот го средуваат :rofl:), бебуф среќен почнува од ден на ден се повеќе да разбира станува се повеќе љубопитен,почнува да има црви во газето :wasntme: а тоа е добар знак дека јас ќе се размрдам малку повеќе :whew: aјде барем ќе ослабнам некое килце или па не :rofl:
    Иначе денес на прв роденден сме во кафана како ќе помоинеме незнам дај боже да е мирен синко да не прави церемонии.
    И така мами имајте убав ден.

На girl-miri, kristina.k, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.757
    Gledas bas denovive ne go uklucuvav aparatot za navlaznuvanje na vozduh. Na parno sme ama deka denovive pomalku go pustaat mm mi vikase mn mu se gledalo zaguslivo vo spalna koga e pusten cela vecer. Ke ja odnesam ako uspeam denes da ja slusnat. Se smiri nekoe vreme spiese pomirno pa pak kaslase i taka do sabajle. Krs sum umorna ama samo ona neka e dobra

16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @Miss.Sweet добро сум мила, терам 24 недела. Баш ве мислев, што те нема. Кажи ми како се прилагоди во градинка. Одите ли редовно?
    @tarantula користи кога има сонце прошетај го бебето малку надвор. Потребни му се ултравиолетови зраци. Попаметно ти е надвор на воздух, отколку да го носиш во затворен простор меѓу луѓе. Ние шетавме надвор од одма. Штом јас се опоравив. Добро моето е во лето родено, ама и сега можеш не е веќе ладно бар саат.
    Едвај чекам дома да си одам. Вторава смена само за тоа ја мразам, цел ден детето не си го гледам.

На girl-miri, kristina.k, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Не сум скандинавка за жал ама бебе си шеткав од 1 недела. По препорака на педијатар. Нема воопшто штета од прошетка на добри временски услови.
    Зошто страв?

На kristina.k, M&M, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Се нема време, па затоа ме нема :) инаку таман се навикна синко во градинка со спиење и се разболе. Фати стрептокока и се лечевме со антибиотици :( После тоа ми беше сугерирано од педијатар да ојача имунитет па да го пуштам. Чекам да стопли и да се оправи времево па да го пуштам здравје април-мај :) Вие се спремате за градинка? Кога ќе тргнува малиот?

На Kaetana, tina-63 и irena.1 им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.483
    @tarantula слободно извади бебе надвор. До двор до пред зграда што и да е на пола час ..
    Јас моево го вадев чат пат по препорака на доктор на 15 тина минутки. На месец дена го носев до маркет.
    Дека лошо е времето кај мене и дува ветер инаку би го шетала.

На kristina.k, tina-63 и tarantula им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    @tarantula i jas go setav bebus od nedela ipol, na tri nedeli vo Dm bevme :D

Nie se spremame so sinko go cekame tato da dojde od rabota i da odime na rucek kaj moite :) vcera ne mozevme , edvaj go isprav, kupista alista mi donese valkani , i cisti sto mu bile izmesal so valkanite i morav se da peram :@:whew:
    Nedelava zakazav za pap test, preplasena sum, dva meseca nemam dobieno, a dva dena po red cat pat imam rozenikav iscedok, sekakvi misli mi se vrtat vo glava :sweat:nikogas ne sum raat so ovie zenski problemi :doh:

На girl-miri, kristina.k, Kaetana и 3 други им се допаѓа ова.