Денот кога излеговме од болница (значи беба беше само 3 дена стара) саат време бевме надвор И секој ден минимум саат време бевме излезени Тоа дека треба да седи 40 дена дома се бабини деветини Добар ден Јас со милка враце набивам кондиција И после се жалам дебела сум била На работ сум со нервите,беба ме полуде овие неколку дена Нити јаде,нит спие само кенка Неможам ни еден метар да се оддалечам од неа,одма плачење Го дочекав и тој момент да ми рече мама вчера се стопив кога ја слушнав Почна и да повторува кога и велиме нешто ( нормално на бебешки јазик) ама е смешно Прошетавме малце и сега ке вечераме па некое филмче ке гледаме со мм
Majkici zdravo, se vrtat trista muabeti I ima covek cuvstvo deka ne bil na forumot so meseci. Prvo da se nadovrzam na 40 denovi, jas si sedev doma so izleguvanja retki nadvor do bolnica I po nekoja minuta dodeka ne zaladi. Tie 40 dena vo minatoto ne znaele kako da gi objasnat pa gi povrzuvale so babini devetini, toa e pred se zaradi zastituvanje na bebeto, nadvoresniot svet mu enesto novo na bebeto, toa nema imunitet, sega se naviknuva na nadvoresniot svet vo koj demnat virusi, bakterii, infekcii so se odnesuva na bebeto, a za majkata e da se odmori, da se navikne na novata uloga, da go prifati bebeto. Znaci ne sum bas za ona nikako beba nadvor, ali nadvor na kratko da go fati vozduh I bebeto I majkata I pravec doma. Ne mi se dopagja setanje na tolku mali deca vo molovi, po gosti, vo kafici, jas vo zima na tolku zagadeno bi se zaprasala dali bi go iznela bebeto nadvor. Toa e moj stav, ne teram nikoj da prifati, samo si kazuvam mislenje. Inaku ova za sedenje doma na bebe I majka 40 dena go imam citano vo kniga Razvojna psihologija. Tuku dr si imam da si kazam, denes mn se rastaziv, sabajle me potrese losa vest, babaicka si pocina... lugje mn ke mi fali I da,ne ostavajte utre posle tri dena ke odam da vidam nekoj, odete togas koga ke pomislite, jas ne otidov na procka kaj baba I ete ona docna vecerta si pocinala, se prostila od nas... Ajde neli da si najdam uteha vo zborovite neka ima red za tamu, I site ostanati da sme zdravi I zivi. Izvinete za postov, malku negativen, ama da si kazam da ne mi lezi na dusa. Beba nana, mama koj znae dali I koga ke nana.
Dobro vecer. Site trojca spijat jas si dezuram . Denes edvaj go dodrzav denov mi pagaa ocive a eve sega mesto da legnam nesto bezveze se rasoniv. Se mislev dal da ja nosam na lekar i prvo bev do apteka da i kupam sirupcd i aptekarkata mi napravi sube koga ja cu kako kasla mi vika uf jas da sum na tvoe mesto vo kozle bi ja nosela odma. Ajdee me raspameti, a malovo osven sto kasla vesela jade pie se. Aj i se javiv na doktorkata steka mi bese vtora smena go ripnav mm a tamam resi da si dremne i trk na doktor. Sreka ne e nisto, ja slusna nema spusteno gore i stoi sekret i i smeta. Vika takov e virusot tecnosti inhalacii ke pomine ama da ja sledam ako vlosi da ja nosam pak. Ete ja zaspa nakaj 8 da ne ja urocam do sega e mirna ne kasla, me ceka mene da legnam znam Inaku jas gi vadev nadvor decava od pocetok maltene. Sinko mi e vo mart vremeto bese preubavo i sekoj den bevme nadvor so toa sto prvite denovi po malku pa postepeno zgolemuvavme kako i sto mi kaza doktorkata da ne mu dojde naglo da se priviknuva. Malovo mi e avgust i prvite 10tina dena od premnogu zesko nemozev da ja izvadam ama posle si setavme. Jas mislam deka tie 40 dena se u donekade za majkata da si dojde na sebe. Bebeto da ne se mesa so luge vo guzvi inaku vozduh dokolku vremenskiye uslovi se dobri nemoze da mu nasteti. Ajde poleka jas ke legnuvam pa dal ke se naspijam ili ke zevam utre pak cel deb ke vidime. Vazno samo malovo da ne mi kasla srce me boli koga ja slusam.
Добра вечер мамички..Деновиве сонце блеска прекрасно но сепак вирусите се сеуште овде..Синко затнат цел не кашла ама неможе да дише..Керка лесно само со сирупче помина добра е..Деновиве бевме кај моите па на роденден и сега дома..Малку бар разменив..Секој ден се исто пак исто..Стани нарани соблечи облечи и се се врти во круг..Му се смеам на мм за 8март сакам само некаде да одам ете еден час барам добра масажа бидејки се ме боли одкако се роди синко..Абе во ништо да не сака ниту релаксатор ниту количка ниту играчки па ни дубак само раце и да се шета стоење строго забрането Бевме на кожен денес ни препишаа био дерма купка за бањање и млекото за мачкање па во четврток на контрола..Туку керка никако не се научи храната да ја јаде право цели парчиња голта..Сега како што си седеше нешто се закашла леле поврати абе како што сум и давала од компирот цели залчиња желудникот неможе да и ја преработи храната Кога јаде и велам ајде сега со забчињата грицки и ке направи 2-3 пати и потоа пак си тера по нејзино цели краставички право голта..Се надевам ке смени..Сега нана а синко си го шетам и си пишувам..Туку се распишав јас ајде да видам дали ке можам да го заспијам него..Пријатна вечер мами
Седам се релаксирам сама со себе со музика. Денес маска и туш убаво некако ми дојде да се шљапам со продукти за убавина. Уште некој нешто да свари па да се напијам вака приседната на фотељата. Мир и тишина тоа мо и требаше. Сума сумарум кога вака размислувам секој си е засебен и со одлуки во животот како нему му одговара. Сите се раководиме и прифаќаме различни работи за своето се.. некој вака правел некој онака. Кој како смета дека за него е ок така и нека прави. Различни совети различни продукти и раководење со различни организми. Секој нека го прифати неговото најдобро за него вез разлика што е поразлично од друг. Јас кога се породив 300 работи од 300 луѓе различни слушнав и сиго прифатив она што ја сметав дека е ок за мене .. Пријатна вечер на сите.
Stavi vnatre vo vodata i eukaliptus, pa uste poveke ke i gi otvori disnite patista. Tuka isto protiv kaslica praktikuvaat ulje ili mast od majcina dusica se macka na gradite i grbceto pred spienje. @tarantula mislam deka sekade na zapad e isto vo vrska so iznesuvanjeto na bebeto. Denes bev na klinika, pred samata ginekologija kafic nadvor. Veruvaj polovina od gostite bea taze porodeni majki, stotuku izlezeni od bolnica so partnerite sednati na kafence. Bebinjata vo transporter spijat, oni uzivaa na preubavoto denesno sonce. Komsikata moja pr denes si doaga od bolnica, posle pet dena se sretnavme pred zgrada, jas se ispocudiv, bidejki bese dosta ladno za tolku malo bebe. Sekoj kako si saka a i zavisno kakov poragaj koja ima...
Ај добро вечер мили мои! @mariz -че, мила моја, една прикаска вели ако сакаш нешто да е тајна, немој да го кажуваш на никој, ако ти не си издржала и си кажала на некој, како очекуваш тој некој да ја чува твојата " тајна"... и не ме сфаќај грешка, не ја познавам свеки твоја и не ја оправдувам "дрдорката" од друштвово наше! Јас веќе сум во кревет, избањата и спремна за нанање! Беба веќе цела недела е со 37,5° тт, божем забите и правеа проблем но денес и нос растечен, грло црвено, леукоцити качени и црп 13,5...почнавме со антибиотик! Деновиве бев у тотален хаос, сакав да ви се пожалам за полно маки и проблеми но дур да стигнам да ви пишам, ми помина лутината па ај да не враќам негатива безвезе...битно мртва уморна сум, без грам енергија... @Saraa прими сочувство за твојата загуба, нека ти остане бабичка во најубаво сеќавање!
Не е тајна, но бар 5 дена можеше да издржи да не каже (дознав пон за бременоста, петокот бев на гинеколог).. не мислев дека некој може така со брзина на светлината без грам душа таа убава вест пред мене да ја пренесе Инаку ве напуштам од темава, бидејки шпионот е уште тука и незнам кој е, ке ве поздравувам чат пат
Маризке, шпионот и во други теми ќе те шпионира, уживај не си реди на срце. Можам да замислам како ти е, не е фер и бездушно е ама назад нема Ве читам секој ден ама никако да пишам... Т.е. незнам што би пишала. Бебушот мој има 8+ месеци, секој ден нешто ново прави и ми е многу смешен Пред недела дена му никна првото забче, сега пробива и тоа до него... И тоа Добра ноќ
Знам затоа ништо посебно нема да пишувам никаде, сега во труднички ке сум за совети да давам, да ми даваат.. ако тоа го интересира нека дојде да чита
Ее такви се' би ги интересирало... После ќе и' кажува на свекрва ти на пр. еј снаа ти вакво испитување правела, по 20 пати во денот мочала (да ми извиниш)
Dobra vecer,dobra nojk i dobar den Se nadevam site ste mi dobrona site sto slavete vi posakuvam se najubavo,cestito novi bremenosti i guski i brzo ozdravuvajne na bolnite Eve sum da pisam malce oti zagubena sum i mi fali muabetite tuka Dobri sme jas ista prikazna domasnite obvrski nemat kraj plus popladne na lekcija i nojkno ucejne do 2 sat Denes denov go iskoristivme so prijateli do golemiot parkmalata se iznaigra radosti e golema mnogu e druzliva i saka deca,samo ja gledas so edni igra topka so drugi se trcaljubov najgolemanajgolema srejka mojase pozitivno mienajsrrjkna sum sto ja imam nea Imav krizni denovi pravi ova pravi ona pa nekako loso mi odese so testoviteumov mie i kaj moite roditeli kaj sestrami mi falat mnogugospod dami gi cuva,daleku se gledame retko pa mi falat Taka mamicki sakav uste nesto da pisam ama ete ja malata vo son me vika mama mama i saka guskajne pa otidov jasda si spijam najubavo so moeto dusice Ubava nojk i ubavi denovi
Добро утро мамички. Како сте? Како се вашите бебушки? Ги гушкавте денес @mariz не те пуштаме, какво напуштање седи си тука,не те даваме. Да ви кажам женички, колку би сакала со многу од вас да се најдам во живо да испиеме по некое кафенце, да ви ги погњавам дечулињата, да си поиграат заедно..
Не не скроз не ве напуштам, тука за читкање, чат пат поздрав еден.. само нема мн да пишувам, не ни имам мн време до душа. Инаку кај мене си секогаш добродојдена, јас сум сама од сабајле до 4,5 поручек, невработена.. дали за шетња, дали за гости да примам прва сум
Добар ден. Кога го гушкаш силно силно ти се чини сите маки радости се претвараат. Тој бебешки мирис и вкус е неверојатен. Секој проблем просто исчезнува со неговата насмевка и очиња. Вреди ... се вреди жени колку и да е болно некогаш вреди се.
@♡BuBaLe♡ ај во Бт на кафе еднаш пропуштивме да се видиме, нареден пат обавезно Добар ден на сите имајте убав ден.
@kristina.k уште ми е криво за тогаш. Ајде ако водат патиштата нема да се промашиме до тебе и синко твој
Јас и Бубале најблиску сме, се надевам ќе се видиме Добар ден од мене мамички Бебуш сега заспа,јас ќе си ставам кафе Имајте убав ден со вашите најмили
Бубале оваа година мора една дружба да правиме. Ние се надевам годинава поактивни во Охрид ќе бидеме, ми порасна и помалово.