Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Охохо,ама сте се размуабетиле :)
    Јас и покрај една џиновска шоља кафе,сеуште сум во транс :yawn:
    Помина уште една напорна ноќ,па затоа наутро ме буди едно жабче изговарајќи мама :inlove:
    Напорна е последниве денови :worried:
    Видов натечено и тврдо е кај долните забчиња,се надевам овој пат нема промашај и ке излезе првото забче,мислам редно е

Времето денес облачно со повремени врнежи на снег попратено со сонце :worried:
    Ужас
    Ајде мами частам кафе

На kelebeim***, Верче4, kristina.k и 13 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @simonka93 кај и да е накај твој крај ќе дојдам, една средба уба да си истераме :*
    Покана за кај мене имаш да знајш:D
    @zuto годинава дефинитивно ќе се видиме :hug:

На kristina.k, Kaetana, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Koj e za kafica mafica neka poveli I vo Kavadarci ;)
    Kaj nas ima I sonce I oblaci, beba prv pat malku podolgo ja prosetav, pola pat super bese si igrase vo kolicka, a za dr polovina ;(:sweat::x(facepalm):whew:;( ali sta je tu je :D
    Od sabajle loso I trgna denot, kitrata se udri so siseto, pa za malku I ke zajdese, ama pomins.
    Za sakanje, lugje nisto povekje ne se sakalo od sopstvenoto dete, abe se sakam so e nejzino, prosto ja obozavam, mazica edna naucila I da se guska pa I da mi se pika vo vratot.
    Zenski ajde da pieme kafe,jas sum za.

На M&M, Верче4, kristina.k и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Sto ubavo bi bilo da se organizira edna zurka za majkite i decinjata od femina :)

Na primer vo edna igroteka, decinjata da igraat a majkite da pijat kafe i da se muabetat.
    I da go imaat site zapisano nikot na sebe, interesno ke bide.

Toa e samo fantazija, mnogu sme daleku ama ubavo bi bilo.
    Kolku muabet ke se udri :D, eee pa ti si bubale, a eve ja vitamina (na pr.)

Se glupiram, ne mi zameravajte :rofl:

На M&M, Верче4, kristina.k и 14 други им се допаѓа ова.
  5. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Мастит мајки? Од вчера и антибиотик пијам ама тт не можам да ја симнам никако. Најниско 37.5 и после пак се крева и до 39.5, пиев парацетамол сега и со ибупрофен ќе пробам. Градата ја измолзувам и масирам ама пак е болна. Колку траело ова кај вас , скраја било, ама кај тие што имале? Во четврток 40дена ќе правиме па барем до тогаш да не бидам вака со температура, глава ме боли , дури и ушите ми зујат и имам грчеви на листовите на нозете, што никогаш не ми се случило

6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Добар ден мајки!
    Понекогаш се прашувам која е поентата во тоа да ги соберам играчките откако ќе ја заспијам малата, кога штом се буди прво влегува во детска, сЕ истура на подот, распретува таму-ваму и започнува да си игра. Ама јас секој ден откако ќе ја запсијам влегувам во детска и раскревам, за кога ќе стане малата да има што да растура. Е денес нема, фино лепо си ја затворив вратата од детската и средив низ дневна и кујна па се шлапнав на фотелја да испијам едно кафе раат. Бујрум кој е за кафица:coffee:

Инаку кај нас сончево е, малата цело време надвор играла со другарчиња во дворот на баба и, па уморна беше и веднаш ја заспав. Не знам дали вие забележувате некои промени кај вашите малечки, ама мојава дефинитвно се препороди откако се затопли и надвор минува подолго време. Пролетта позитвно и влијае и секојдневно е во добро расположение... Искрено и мене некако ми се подобри расположението, сакам шопинг, сакам нови чевли, ново кошулче и панталоните од излогот што прееска ги видов, и сакам тие две кила од зимото да ги тргнам од себе. :rofl:
    Поздравче од мене и спанката моја!

На M&M, Верче4, kristina.k и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @Monella убава ти е идејата и верувам за членките од Ск и близина, остварлива.
    Порано членував на еден друг форум и таму си имаа редовно собиранки и објавуваа слики па објаснуваа кој е кој :)
    Интересно би било. Јас сум ЗА. Штета шо сум од Ох :(

На Lorins, Monella, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Ние сме во фаза- правосмукалка. Стануваме насабајле и право кај неа. И мора да е пуштена. Цел ден на сред соба е. :D

@LoOnyD мислам @mariz имаше мастит, ако не се лажам. Пребарај во темата доење, сигурно има повеќе искуства. Имам слушнато за лист од зелка да се стави на местото, пробај и со тоа. Со помин да е!

На snegulkata, simonka93, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.883
    Сигурна ли си дека е мастит,имаш грутки?Ке ти помогме да влезеш под топол туш,ке се пуштат каналите и ке почне млекото само да прска,ке ти олесни.

На simonka93, Kaetana, LoOnyD и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Имам црвенило на градата и на одредени места како грутки. Така да ваљда тоа е тоа. Фала за советот, досега само со зелка пробав.

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Obavezno topol tus, poveke doi, a posle podoj ladni oblogi. Cedi ja gradata, stavaj listovi od zelka posle toa. Jas morav i antibiotik da zemam. So golemi maki go zacuvav mlekoto. Mastitot e uzasna rabota. Ako ne se lazam i @Lolipop23 imase iskustvo i moze da pomogne. Probaj i na fb ima edna grula dojenje je in se vika, vednas ke dobies strucen sovet.
    Inaku mene temperaturata me drzese 3 dena pa zatoa zedov i antibiotik, da sprecam da zagnoi oti posle gotovo e...

12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Да, за жал и јас имам искуство со маститис. Се случи и кај мене пред 40 дена, пропратено со треска, температура до 40,5, ме бутна 3 дена во кревет, примав антибиотик и за малку и јас не го загубив млекото.
    Температурата ќе те држи 2-3 дена, парацетамол и јас пиев на секои 6 часа, спаѓаше но пак се качуваше, потоа пробав со ибупрофен и имаше повеќе ефект. Туширај се со млака вода неколку пати во денот за да ти олесни. Терапијата испиј ја до крај.
    Грутките задолжително треба да ги разбиеш. Мене најмногу ми помогна советот на Анатх, масажа над тенџере со вода која врие, едната рака ќе ја ставиш оддолу, другата одгоре и ќе вртиш во спротивна насока. Истото може и под туш, водата колку што можеш пожешка.
    Бебе почесто на таа града, ако треба другата измолзувај ја. Ако е изводливо, односно ако грутката е пристапна додека бебето цица, масирај се со шише жешка вода, тоа исто многу помага. После подој ставај листови од зелка или облоги со ациди борици.
    Многу е тешко знам, но штом веќе си почнала да пиеш антибиотик до утре ќе ти биде подобро. Нека ти е со помин! :*

На alana и Kaetana им се допаѓа ова.
  13. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Срцки мои фала за советите највеќе на свет. Инаку со ибупрофен се препородив , барем глава не ме боли ко луда. Ништо не ми останува освен да пробувам па сигурно ќе ми делува поволно.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Има запче женче или пак ништо? Изгледа мојов и твојата прв роденден ќе слават штрбави :lol:

На alana, TutiFuti, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    I jas bev so mastitis, mn e tesko, jas primav antibiotik lindacin, preku infuzija, I mi stavaa I sintocinin mislam se vikaa za da ne go izgubam mlekoto. Se sto ti kazaa pravi, zelka obavezno I zezok tus. Ke pomine, posletia odmolzuvaj se obavezno. Ako eventualni zabelezis deka ti se namaluva laktacijata zadolzitelno pij caj za doilki, mene mi pomognaa lakta miks, cajot za doilki na humana, grcko seme, boza, mn vodaaaa.

На LoOnyD и alana им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ма какви,уште ништо
    Потечено и е и тврдо долу кај небцето,али на повидок ништо
    Незнам како оди тоа од ко ке набабри колку време му треба да излезе
    Утре 10м прајме
    И нова година без заби ја дочекавме а и шо велиш и роденденот ке помине така :lol:

На alana, kelebeim*** и TutiFuti им се допаѓа ова.
  17. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Ние на роденденот бевме со две запчиња доле тие од 7ми месец и испаднаа и други абер немаа еве после 12м почнаа по 2 одеднаш сега на 16м имаме 10 запчиња сигурно испаѓаат и други деновиве ич не спие убаво плаче и вчера како ме касна за рамо ми се плачеше,така да очекувајте после првите полна уста заби :D

На tina-63, alana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.880
    Допаѓања:
    34.265
    Добар ден :yawn:.
    Мојов го фатил некој скок во развој на 7ипол месеци, цела ноќ само плаче таман го успијам оп ете ти го плаче се дере па преуспивај го и така цело време во круг. За заби абер немаме малку како да почнува жлебинината да се формира но не верувам во скоро заб дека ќе извади.Тврдоглаво магаре е :angel: како татко му.Вчера му дадов за прв пат телешко не беше кој знае што воодушевен па се мислам од тоа да не ми прави цела ноќ вака :?: . Како расте де повеќе разбира вчера пола ден го поминавме надвор на сонце дај боже да сњ разубави времето веќе ми скисна дома.:)
    Ајде одам кафе да направам на мене и мајка па таа ќе оди на работа, кој еза кафе ајде повелете.:coffee:

На kristina.k, tina-63, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Вчера и ние цел ден надвор го отепавме....Ќерка преморена...сношти ни претна, ни мрдна додека спиеше...си реков што му е на детево не мрда ич....Сабаљево во 8 станавме и еве ја во 11 капут пак заспа...изгледа сме ја претерале вчера со шетање:rofl:, може мускулчињата ја болат, а и времево облачно на спиење тера. Денес дома ќе си седиме :rofl:. После може да ја честам една масажа.
    Туку да пијам и јас едно кафе дур спие...повелеле.

На girl-miri, kristina.k, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Последна измена: 1 март 2017
    На girl-miri, kristina.k, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.