Добра вечер мајки. Ај и јас да се вклучам на темава со некое муабетче. Деновите ми минуваат скоро исто секој ден. Само што сум во мисија на средување алишта. Почна да ми снемува простор па решив да селектирам што не носиме да дадам некаде. Треба да истражам каде може да донирам облека. Денеска исто така монотонијата ми ја разбрани и една комшивка што истресе толку зелени што не можев ни да претпоставам. Прво ми рече дека кога ме гледала вака секој ден со децата сама, па плус и со факултет, сум ја потсетувала на неа. Демек и она студирала и чувала деца. Ама кога ми кажа како ги чувала и каков и е ставот за децата...е не издржав да не и речам дека поголема навреда од тоа дека ја потсетувам на неа - нема. Врв од купот зелени беше дека најновите препораки биле децата да се остават сами на себе и да не се виспитуваат воопшто. Внимание никако обрнување, како ќе се снаоѓале понатаму сами во животот. Доењето - пропаганда која ги труе денешните мајки. Без дубак и цуцла дете не се гледало. Животот бил еден и било грев да го жртвуваме за децата кои секако ќе си пораснат...и многу други вакви Да ви кажам, се мислев дали муабетов да го напишам во соодветната тема, ама решив да го споделам во муабетиве оти ми го разубави денот овој муабет. И така мајки, во посакувам добра ноќ и сите да се наспиете квалитетно.
Малиов 2,5 год има па уште повремено чувствувам болки. Нека не те чуди.Не верувам дека има мајка која не го чувствува истото.Од држење во раце при заспивање,играње,подмивање на чешма...мене левата мислам до срце ме болеше оти се на таа рака ми идеше.Јас повремено се мачкав со некоја од мастите со разладувачки ефект,што се користат за спортски повреди,масажи и слично.Има повеќе,консултирај се во аптека.Но,само ја ублажува болката.
Од замор ти е....држиш тежина на бебе цело време на една рака....Менувај ги рацете од време на време....може не си навикната на другата рака, ама повремено сменувај. И добар совет пупица ти даде...може некоја од мастите воспалението да го намали.
Zdravo mamicki Posle podolgo vreme i Jas da pisam nakratko. Iako nikoj ne me pobaral tuka da SE javam i jas so bebuska moja ustvari devojka golema od nepolni 16 meseci . Srcka mala slatka e. Nemozam da ve iscitam se. Jas pocnav so casovi od 9 do 14 ne sum doma. Ucam i bogami super napreduvam. Mislev deka ke bide tesko za bebuska, no super pominuvame bez placki, me guska silno vika tao ( cao ) i so dusa ceka da SI dojdam. Pred da odam posto rano stanuvame prvo ja dojam,pa posle pojadok i tuka pocnuva problemot za mm ne jade dodeka Mama ne se vrati doma . Mm mi vika se zavrsuvam i igranje i setkanje i preslekuvanje, no koga spomnam jadenje bega kako . Ke ja namesti vika vo hranilkata i peenje i raskazuvanje prikazni nisto ne pomaga vika zatvorila usta i koga ke ja trgne lazickata otvora usta i vika Mama am am Budalce malo. Dojdam doma sednuva jade, pa doenje i spie . Mm vika ke si puknam od maka sto so mene ne saka da jade . Inaku zlatno dusice, imame 12 zabcinja, za zboruvanje se uste e rano da pusti da zboruva, no se razbira duri i na germanski se razbira sto malku mi e cudno poradi sto ne zboruva seuste, no se nadevam deka nema da bide problem koga ke pocne da zboruva. Za setkanje setkame i koga e ladnicko i koga e ubavo vremencevo. Citnav prasuvate mamicki dali da gi setkate bebuskite mali nadvor koga e ladnicko, ovde koga SE porodiv uste vo bolnica imase tuka od bolnicata kolicki bebeski i majkite so bebuskite vo kolicka nadvor se setaa, iako bese Noemvri mesec, a ovde e bogami ladno, a i vrnezlivo pocesto. Taka da slobodno setkajte. Najgolemoto bogatstvo mi SE decata Edinstveno nesto sto ME ispolnuva i ME pravi da se cuvstvuvam ziva, nasmeana, tazna, srekna, umorna, nenaspana, cupava, drdorka. Kolku pati ke se najdam kako lezam na pod i SE trkalam ili skokam kako konjce posto bebuska toa najmnogu go saka ili setame i skokam i pleskam so racete saka da i peam dve racinja zabava do besvest. Polna kuka deca i nisto ne bi promenila, edinstvono sto bi dodala se uste moite dve angelcinja I bi go cekala toj moment do posledniot moj zdiv . Ajde da ne dolzam mnogu ke zaboravev @danichap, @vitamina cetito bebuskite da ste srekni, veseli gordi roditeli i gospod da vi dava samo ubavini i polna kuka decinja . @mariz cestito bremenosta so lesno da si ja iznosis . Pozdrav do site mamicki sto sme daleku od Mk. Imajte ubava mirna nok . Od mene zasega tolku se nadevam ke ve druzam malku pocesto mislam kolku se moze so obvrski .
Јас донирав кај Паскалов во скоро, собираат алишта, било што за деца, бебиња и подаруваат на тие што немаат..
Jas slabo ve druzham. Epten se oddalechiv od forumov. Nishto posebno ne se sluchuva. Drememe doma poradi virusot i toa e toa. Poleka se spremame za krshtenka,rodenden i pat do Makedonija konechno
Супер. Каде се наоѓа Паскалов? А за возрасни освен Црвен крст има некоја друга опција? Слушнав дека и во црква собирале, ама не знам колку е точно.
Позади Владо Тасевски основното школо во Козле, во зграда најдоле... Инаку да се собира и во цркви, но мислам не во сите...
Добро утро! @Arien да не дружиш почесто @Mariangel се јави мила така и треба и да пишиш често, фалиш. Бацки до лепотанчето, пораснато. Ако ве носи патот во Охрид закажуваме една средба @zuto со вас дефинитивно ама убаво да се договориме, не ко лани А за комшивката, не замарај се ич @SpangeBob ја нема. И многи други фалат. @zalosna мила придружи ни се, ти си единствена со 4 дечиња на форумов
Кафето на маса и денот може да започне. Убав ден е на повидок сонце блеска на сите страни јас и синко будни ми годи што станува рано и не ми е проблем.Вчера цел ден го поминавме надвор и кога на враќање дете кога почна да пишти преморено,па зимај таксито количка дете внатре и дома,таман стигнавме дома тој заспа одма и мама одма во акција јадење за него за мене и мајка и така. Инаку приметив кога е изнесен надвор и кога се враќа дома јаде кашичка без проблем дали овошна или зеленчукова,а пак пред еден ден кога врнеше дожд цел ден кинкав и ништо не сакаше да јаде, и тој како времет променлив. Заби уште нема,но ние направивме договор додека цица да не му никнуваат . А јас планирам да дојам додека не се одбие сам. Кафе честам бујрум кој сака
Еве ме и мене Беба игра во креветче,тато ни е излезен а мама се релаксира Само што ми фали друштво за со кафево да имам со некој муабет да си направам Времето сончево денес па да го искористиме ке шетниме со беба до кај една баба,Хрватка е па ке се изнамуабетиме без да кршам јазик Друго се исто,дома со кере играме,се гушкаме,учиме нови зборчиња Него мајки,до кога ве корнеа за коса дечињата Пола коса ми ја нема,само што ке ја земам се фаќа за косата и буквално виси ко мајмун така Ајде мами повелете на кафе
Добро утроо! И јас сум со кафица седната пред лаптопот, малата гледа Маша! Опуштено сабајлечки низ дома.. Имам обврски низ дома, да доручкува малата и ќе потсредам нешто и одма излегувам да ја шеткам малата. Убаво денче!!!
Good morning ladys Eve me i mene konecno se oporavivme posle cela nedela i sega sme ok Dojdoa moite da me odmenat malku so dusa gi cekav non stop gi vikam ajde dojdete ajde koga kje dojdete pa majka mi vika e de pa i ti sto tolku se brzas tolku li ti trebame, aasa i vikam abe kje puknam uste malku ne se izdrzuva ova 1 saat nemam na koj da gi ostavam da zavrsam nesto bilo doma bilo nadvor.... I se mi se nasobra i virusite i jas bolna i mislam deka kje umrev, srekja dojdoa vo pravo vreme i se oporavivme sega i konacno sama pijam kafe sega i citam femina Malata na prosetka so baba, batkoto vo gradinka, maz na rabota iiiii js home alone Vcera si izlegov do centar, se prosetav pokraj morenceto, vremeto extra, se pozveriv vo buticite si isplaknav oci i stignav do dukjan kaj mm, si posedov tamu kafe mafe si apnav i ajt nazad, se vrativ prikvecer. Oooo kolku vreme vaka ne sum izleguvala samaa auuu super bilo vaka mnogu mi falese ovoj odmor kolku tolku. Denes pak sakan negde da setnam samo ne znam kade Da dopijam kafeto i da se spremam. Posle tolku vreme da se nasminkam i jas ko covek, vcera si se spremiv si se nasminkav, mm ko me vide, a ne znaese deka kje idam bas se iznenadi, samo me gledase vika lele so ubava zena sum imaall eee vikam gleas kako treba pomos babi zabi dzabe gi ogovarame ama pak ni e od pomos, ako sakas da ne me gleas non stop takva zapustena doma kje terame pomos kolku mozat i oni de i kje ti bidam i ubava Ajde da ne dolzam mnogu odam. Ubav den dami denes vremeto e prava prolet, steta da ne se iskoristi pa i plus vikend, mh mh mh
Моево е каснобудник, па тек сега стануваме. Денес сме сами дома, па ќе гледам да го исполниме денов во корист на двајцата. @Mari* за косата незнам, ама јас носам очила и мојов само ми ги вади, постојано,омилена играчка му се Убав ден мајчички
Neznam dali ti e daleku,ama letoto vidov vo crkvata Sv.Petar i Pavle vo Gjorce nosea lugje vrekji so obleka.Taka da mozes i tamu da prasas. a ako sakas i vo grupata na fb."Daj,ne frlaj" doniraj gi tamu
Bas mi e milo za tebe, se iznamacivte cela zima. Pred nekoe vreme sakav da prasam kako ste... Me raspolozi tvojov post Kaj mene nisto novo. Doma pa doma, toa pa toa... Vcera dobiv, pa sega nisto ne mi se pogoduva, nisto ne mi se raboti, stomak me boli...a nema bebe na koj da ostavam ni na 5 min... Imajte ubav den
Фала ви, баш ќе видам ќе разгледам. Селектирав детски и возрасни плус играчки. Снаа ми ми даде идеја да и ги дадам на жената што чисти кај неа имала мало детенце кое многу се радувало на играчки макар и искршени. Во секој случај имам опции за давање и се надевам ќе отидат кај што се најпотребни. Јас уште сум во фаза на чистка, било каква идеја е добредојдена.