Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Majki kako vi pomina denov ? :) Lele haos kako sto kazav uste sabalje, znaev deka taka ke tera dokraj (n)
    Sinko samo sto zaspa jas si go presedov denov pokraj nego, rasfrlavme igracki niz soba, pa si igravme zaedno so tato ... ( on bozem denes rece nema rabota ke si ostane so nas ali vremevo ne se opravi da prosetavme malce :( )
    Utre ke mu slavime rodenden so domasnite pa vo ponedelnik ako se sredi denov planirav denta da si iskocime so sinko na rucek, a vecerta da iskocime negde na pijacka sami :inlove: Ke vidime sto ke bide do pon. sea da si pomuabetam so mm sa se poguska pa da si se gusnam so sinko. Utre sabalje da stanam pa da si se fatam za rabota da potsredam pred da ni dojdat gostite i taman tortata ke stigne, a poklonceto od mene i sinko go ostavivme za vo pon. :rofl: Dobra nok :inlove:

alana, mama89 and slobodka like this.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Denov taka taka cel den doma. Malku izlegovme nakaj 7 porucekva da ne fati vozduh ne sme nauceni da sedime doma cel den. Golemiov samo skokase po doma i samo rastura po cel den od dosads ili visi na tablet. Malava nesto mi e mnogu ama mnogu nervozna ama da ne tupam tuka si pisav vo soodvetna tema moze i e skok. Mnogu brgu nekako mi otide denov veke doaga vreme za spienje. Bebce zaspa malku pred 9 sega uste malku i jas ke si legnam so sinko.

alana and mama89 like this.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Ќути ќути и убаво ми тргна. Не ни осеќам глад. Ама ови неколку дена ужас како се разболев. Дојдов до момент да не можам од кревет да станам. Немаше смисла го умрев мм. Цела ноќ сам спие со син ми (јас во друга соба),му спрема јадење, го рани, пресоблекува, па за мене се грижи. Плус чај со мед морам и цедени сокови ради витаминот ц . ајде здравје од утре ќе си почнам пак.

alana likes this.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Леле денов... Папсав. Пазарување од сабајле, чистење, спремање за дел од гостите кои се најавија за денеска. После чистка од нередот што се направи. Дома дечиња, урнебес. Викаат земјотрес имало... Кај мене секој ден има земјотрес па ништо не сум сетила.
    Сѐ сама мамички денеска. И на крај досега чистев и купатило и кујна...
    Утре уште подинамичен ден ме чека, ама барем помош ќе имам.
    Добра ноќ на сите.

alana, girl-miri, M&M and 2 others like this.
  5. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Леле мами како стигате да направите се.Јас имам синче скоро 3 месеца и не стигам ништо да направам.Секогаш кога ке ве дочитам не стасувам ништо да пишам.Само што ќе го заспијам се разбудил да цица,па сака да ждригне,па сака да му пеам и да му правам муабет и така во круг.Дури сега барем навечер почна да спие повеќе.
    Како ме исплашил преска тоа земјотресот,јас два пати го почувствуав , а велат дека дрмнал 3 пати.И онака неам време за ништо па јадев на штрек .Денес со помош од мажот ми едвај исчистив.Отидов јас да пеглам алишта оти на ова средувањево му нема крај.Кажувајте како да се организирам и да имам време за одмор :)

alana, girl-miri, M&M and 1 other person like this.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Aj zdravo i od mene.. Sega naogjam vreme da pisham, denov haos :drunk: Se najavija gosti da dojdat za bebcheto da go vidat, bev so mm da pazarime nishto nemav doma od koga sum dojdena od bolnica nemam kako chovek otideno da si ispazaram.. Go naraniv sinko, go ostaviv na majka mi i i letnavme so mm da pazarime.. Gostite najaveni vo 17h a nie vo 16h si ideme od pazarenje, od kade da pochnam??? A kako za inat sinko nikako ne prespa, cel den kenkav majka mi go chuva nemozheme da go ostavime pa da dojde da mi pomogne ona.. Mm imashe drugi obvrski niz grad i ludnica beshe trchav se sama da stignam :whew: I stignavvv :muscle:
    Si dobi ubavi poklonchinja, ama da se pokAzhe pred gostite samo 5 minuti beshe miren.. Se si placheshe srceto na mama :)

Malechkovo mi kenka mi plache od shto nemozhe da se iskaka, a najtragichno e shto nema zapek.. Teshko mu e dodeka pochne da kaka, a posle si e se normalno :?: Chudno mi e..

Tuku ne se pofaliv deka bevme na pregled na kardiolog, reche deka vo bolnicata napravile perfekten zafat i deka podobro nemozhelo da bide (poolparty) Istotaka bevme na kontrola kaj ortoped na eho na kolkovi bidejki pred dve nedeli ne mu odgovaraa sprema vozrasta, mu bea malku nazad i sega se e supeeeer :party:
    Vo ponedelnik krvna slika i vakcina :worried: So Gospod napred :)

Jas vi pishuvam dodeka Chekam red za tushiranje, namesto da me pushtat prva mm se pikna skrishum mi se ide da go zapalam :swear: A eve ja i majka mi se vrtka okolu ke mi go zeme i ona redot izgleda :drunk:

Aj se zapishuvav jas, ke vi zdosadi da go prochitate postov (facepalm) :lol:
    Dobra nokj :sun:

alana, girl-miri, kjukli and 9 others like this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мојата прва ноќ со синко ќенкав. Уште нема заспано цврсто, што ќе се прави не знам, страшно е. Да дремнам дур спие оти за пола саат ќе викне :( Си го зарекновме детето, а што беше мирен :(

alana, M&M, Girl-Rabbit and 1 other person like this.
  8. katalina

katalina Популарен член

Ve citkam redovno,ams za zal ne mozam da dojdam na red da pisam.Maleckava mi go zaposedna mobilniov...a me vidi da cackam nesto odma trca i mi go zema.Si gleda fotki...si slusa muzika...klipcinja ovo ono :) Inaku denes zbesnavme po doma,vrnezlivo,nemozes da prosetas...cela kuka ja okrenavme.Utre me ceka generalka :) Dobra nok mamenca

alana, girl-miri and M&M like this.
  9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Јас, прв ден во болница, му се јавувам на мм. Насмеана, расположена, горда..
    Алооо морам ти кажам. Сите бебиња тука плачат, само нашево е мирно. Сонце на мамичка умно.
    Втор ден во болница.
    Алооо не можам веќе... сите бебиња мирни, само нашево се слуша. Што му е не знам? Како да се справам? Помагај!
    И по две години иста песна. Секогаш кога за нешто ќе го пофалам за ден-два детето ми се менува.
    Затоа ќути си, ич немој да се фалиш. :)

alana, girl-miri, kjukli and 6 others like this.
  10. * Zence *

* Zence * Активен член

Majki za mene vecerva nema spienje, site si legnaa jas uste mafini pravam, a me ceka i peglata imam tri carsavi od 2 ipol metra za peglanje i plus alistata za utre sto ke gi nosime dobra vi nok od mene jas ke dezuram nemajte gajle

alana likes this.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Пρва да ви посаκам добρо утρо :)
    Нема цел ден да ве читнам. Сега заминувам на фρизеρ,шминκеρ,мм неκа се позанимава малκу со синκо. Се надеваш вρемево ќе издρжи без дожд. Ви тρеба сонце вас мајκи κои славите денес. Неκа вашите сонца имаат најсρеќно ρодендени и само да им се ρадувате.
    Заминав јас,убав ден мајκи!

alana, girl-miri, Girl-Rabbit and 5 others like this.
  12. zuto

zuto Форумски идол

И од мене добро утро. Ајде опуштете се, конечно се стабилизира времево. Од утре уште потопло. Јас дежурна цела ноќ, денеска и јас нема да ве дружам овде.

Пред две години се роди моето синче што некако наеднаш ми порасна особено откако се роди неговата сестричка.
    Ајде мајки бујрум на торта и кафе, денеска јас частам.

Среќен роденден синче на мама

alana, LaDyDoLl, girl-miri and 14 others like this.
  13. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Добро утро! Еве ме и мене, со децата седнати они цртан гледат, а јас да пишам збор два.
    Вчера добив, веке четврти пат како добивам откако сум породена, ама прв пат да ме боли многу стомак и да покачам тт 37.4 не беше висока ама ме тресеше целата, пиев парацетамол, ме испоти синка и сега се чуствувам подобро, ама ова ми беше чудно:?: Вас ви се има десено вакво нешто?
    Бебчето ми кашла и нос му тече, го однесов на др, се си е во ред, а нос му тече, најверојатно забчиња ке ни излезат, па со лесно да си ги извади, оти и навечер се буди повеке од кога беше бебе.

alana, azelea and M&M like this.
  14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Добро утро, еве ме и мене во славеничко расположение...и јас имам брдеј денеска!!!
    Повелете да го заблажиме денот!
    Среќен роденден @zuto и @* Zence * на вашите најмили (ако некого заборавив простете но примете честитки), денес е Св.Никола летен па среќен именден на сите Никола, Николина и сл. !
    FB_IMG_1448867954073.jpg

alana, zuto, girl-miri and 4 others like this.
  15. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Nazdravje kafence mamicki :D
    Denov ubavo mi izgleda vaka od prozor gledajki go so sholjata kafe vo raka :) Da vleze mm pa ke go prasam dali e toplo on na cigara i kafe na terasa jas so sinko do menw na krevet :) Neka im se vecni rodendenite da tie sto denes slavite i vecno neka ve raduvaat srckite :*
    Jas da go dopijam kafencevo pa da mu napravam dorucek na sinko i da se fatam za rabota :) Ali koga e denov ubav sve e lesno :D Sinko ubavo spiese sinoka neznam dali se pofaliv deka veke ne se budi na pola saat, posle 9m konecno i jas da svrzam son od 4h/5h saati :inlove: Se nadevam vaka i ke ostane. Dvojkite dole skoro izlezeni, a trojkite gore uste se macat ali kaj i da e mislam ke probijat pa ke treba da zaboravam izgleda na blendirana hrana :D
    Ja ispiv i poslednata goltka kafe, imajte si ubav den, iskoristete go max so svoite najmili i izgnjavete gi :hug::D

alana, zuto, Angel.Heart and 2 others like this.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Среќен Роденден и големи да растете @zuto ! :^::party:

zuto likes this.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Dobar den na site. Ne e utro na tie sto se stanati rano rano.
    Gledam i denes rodendenci mnogu sreken rodenden da vi se zivi i zdravi.
    Kafe ispieno, bebe naraneto i zaspano pak, dorucek zavrsen, rucek na sporet (mm go napravi da se pofalam za vikend on e obicno zadolzen za rucek) uste da ispanirame kade da setneme posle ubavo e i toplo dosta.
    Pozdrav do site

alana, azelea, Mi-Ma and 1 other person like this.
  18. ines.h

ines.h Популарен член

Dusa mi izleze od nervi ... Cel den na grada go cuvam se trudam maxsimalno i na kraj koga ke cujam "mlekoto da ne ti e slabo " ee zbudaluvam sega od edna prijatelka smrdla se siti.... Mozno li e da e slabo ili ednistavno imas ili nemas. Mleko???

19. M&M

M&M Форумски идол

A da ne slusas komentari mnogu mnogu. Neznam kolkavo ti e bebeto ama ako e malo znaat da cicaat mn cesto. Mene i dvete dur bea pomali mi cicaa cesto. Nekogas na saat nekogas i porano. Poveke od saat i pol dva izdrzuvale samo ako se uspijat. Ti gledaj kako ti napreduva maloto. Ne cica sekogas samo za jadenje cica i ako e zedno ili pak ednostavno za uteha i blizina so majkata. Macno e sto ti si vrzana non stop ama ke pomine i toj period. Mene najiskreno da ti kazam mi fali toa vreme koga bese samo na doenje pogotovo so vtorovo tolku ubavo si cicase nekogas znaese da se tegne i po saat vreme. Sto filmovi i serii si se iznagledav togas. Sega samo misli sto da jade za dorucek pa za rucek pa za vecera, baska sto e zbesnata sega na tv samo.muzika sviri ili crtani ☺, vreme za drugo bas nisto. Eh da mozam da gi vratam prvite 4m.

alana, azelea, Mi-Ma and 3 others like this.
  20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Ама какво слабо млеко?
    Или имаш или немаш. Нема ни слабо, ни расипано, ни кисело млеко. Јас се и сешто се изнаслушав додека син ми беше бебе.
    Тоа е полесно сварливо и бебето бара почесто да цица (читај да виси на града)
    Колку почесто цица, толку повеќе млеко ќе се излачува. Остави што сакаат нека зборат, проста маса.