Nie sinko go istrizivme koga imase 9meseci,a na godina go krstivme. Ne veruvam mnogu vo rekla-kazala,no ne znaci deka i ne pocituvam. Vo odnos so krstevanjeto,odluka e na sekoj,moja odluka bese da go krstime sinko,i znaete,molitvata koja popot ja kazuva e preubava. Vernik sum golem,i pocituvam crkva i pravila. Za odnesuvanjeto na decata,nema netemepramentno dete,taa im e vozrasta da istrazuvaat,ljubopitni se,sakaat se da znaat. Najmnogu mi e tesko i imam jadovi na dusa,koga go karam sinmi za krivicata na drugo dete,a toa se slucuva zatoa sto toa drugoto dete ne znae za dosta,kaj nego se e vozmozno. Za razlika od decava od prijatelive,na sin mi daj mu edno kolice i ne go baraj veke,iznaigran e. Dodeka pak,na drugo malce mu bea da gi iskine salfetkite od masa,da isproba se mozno od masa,da place i vreska,i majkata da mu udovoluva sekoja zelba? E toa kaj mene ne pominuva,zatoa ne mi e maka sto zboruvam sekoj den,se ke izleze na videlina. Maz duri sega stasa,odime do market da pazarime. Ubav den majki!
Јас го карам кога е крив и пак ако не послуша и гоплескам по рачиња во краен случај.Ама никогаш не го карам ако видам дека другото дете е криво бидејќи од мое искуство како дете знам како е кога стално вината во мене ја бараат - барем на детето така му изгледа. Спојлер: Личен пример 2ро оделение нека бев ми имаа дадено пари моите за на одморот да си купам нешто и другарката виде кај ги ставив и ми ги украла оти нејзините не и дале била казнета за нешто.Јас помислив ги загинав нема врска ете 20ден да беа.И случајно мајката на чупето ја виде дека купува во близина на училиштето живеевме 2те и кога ја праша од кај ти се парите му рекла Едно Чупе ми ги даде ме сожали дека не ми дадовте па дури и сведок имаше една школска да потврди дека вистина. И после часови јас излегов покасно и ги гледам мајка ми мајка му чупето и другата школска мајка ми видно изнервирана и јас цела прашалници и одам насмеана смеј се смеј се ми вели мајка ми ние работиме за донации да даваш? шо си купи на одморот? јас :ништо неможев да си ги најдам парите. мајка ми:па неа си му ги дала дека нејзините не и дале! И мајката на чупето се вмеша ти знајш колку сме богати ние ти тука ќе му се правиш побогата на ќерками и јас се стопив крива да бев да не ми беше криво.И од тогаш не сакав да се дружам со никој за да не бидам крива и да не ме караат дома се дружев ама стално со резерва и дистанца и моите се чудеа оти сум таква дива. И сега брзо беше со мајками паднавме на темата и рече абе јас знам кој беше крив ама нели тогаш нови во маалата да не му сме трн во око одма затоа така изреагирав.Е ајде пред нив ами дома да ми кажеше му велам а не да мислам дека ви сум крива за се и таа вели тоа беше и една врста на воспитување да не станиш крадец како неа и да ги цениш парите шо се макотрпно заработени.Е да и велам го постигна тоа ама постигна и да подивам да не знам да се дружам и да се справам со секакви туку само со 1 другарка мирна и повлечена како мене.Е после подрасцветавме малку ама тоа е друга приказна И затоа му подвикнувам на тој што е за карање и не ми е ни срам ни дали ќе му влезам како трн во око на некој битно ми е да си го воспитам детето без негативни последици и да има квалитетно детство со секакви деца и колку порано увиди какви можат да бидат луѓето и колку порано научи да ги разликува и што е најбитно да се справи со секакви толку поубаво за него.
Околу шишањето, јас ја ишишав уште пред година и пред крштевка, и беа долги шишките и жал ми беше да и одат во очи. Не верувам во бабини деветини ни за 40 дена, ни за шишање, ни за пробување храна, уроци и слични глупости.... си го воспитувам и учам детето во согласност со современото живеење. Некоја членка погоре коментираше за немирни деца, ако децата се непослушни не значи дека мајката или родителите не ги воспитале. Еве мојата е година ипол, буквално ми е страв да отидам на гости бидејќи ништо не ме слуша. Постојано и се објаснува што може што не може, кога направила нешто лошо менувам тон и ја карам, кажувам како треба да прават умните деца ама гледам дека не ме разбира. Кога одиме по родендени јас постојано сум по неа да ја пазам да не фаќа и бара работи што не се за неа, а ама буквално повеќе од еден саат не издржуваме да седиме бидејќи е многу напорна. Плаче по туѓи балончиња, туѓи играчки , чаши од кои си пијат луѓето, вазни на маса, значи работи кои не се наменети за да се игра со нив. Каде грешам не ми е јасно... постојано бара нешто и покрај тоа што и кажувам зошто не може да го добие , продолжува.Многу е пргава и љубопитна, се надевам ќе ја надминеме оваа фаза. Често пати си размислувам дека на други мајки им изгледам како да не знам да си го воспитам детето, ама се тешм дека сите помалку или повеќе поминале низ истото
Голема улога играат гените. Види какви сте биле со мт како мали. Не мора да значи, но често колку и да му објаснуваме, детето не не слуша оти ние родителите имаме сличен темперамент. Познавам мајки кои мн малку се трудат да објаснат што треба а што не на детето, а детето е мирно бајче, други нон стоп зборуваат, а децата се сепак непослушни и напорни.
@MissDior да не се сватиме погрешно, мислам дека јас спомнав во предминатиот пост за невоспитани деца.Да се доизјаснам за мене невоспитани се оние кои никој не се потрудил да им посочи што не треба да прави или само да си го испие кафето нарает не им е битно дали ќе ја демолира игротекатаили ако се на гости негде воопшто да не обрати внимание да го тргни од тоа што го прави ниту да го искара . Еднаш ќе те разбери бидејќи си кажала дека тоа не е во ред .Така да според мене твоето е воспитано бидејќи ти се трудиш да го воспиташ И најмирното и најповлеченото дете ќе направи нешто што не треба а ние сме тие шо треба неуморно да ги учиме што треба а што не треба да прават
Еве јас ќе се пријавам во оние на кои децатат им се помирни. Не дека не објаснувам и не воспитувам, далеку од тоа, ама син ми толку многу внимава на се што дури и досаден е понекогаш. За се прашува: Дали да земе нешто, дали да пушти, да исклучи, да отиде некаде...дури и кога сака да и земе играчка на сестра му. Кога одиме по улица му кажувам дека се оди по тротоар и си "ставив белја" на некој начин. Кај што има паркирано коли на тротоар морам во раце да го пренесам оти не сака да стапне на улица (ова ни е најново сега). Толку многу е внимателен што не знам дали да се секирам или не. Ми одговара секако, затоа што ретко се повредува и многу калкулира да не ги повреди и другите, ама како ќе се одвива понатаму, не знам. На гости е многу помирен отколку дома. Знае мене да ми вика да си играме, да не зборувам или да си одиме ако му е досадно, ама ретко се случува нешто да фрли. Дома тоа е многу почесто. Верувам дека гените играат голема улога оти татко му особено е многу внимателен иако се занимава со екстремни спортови. Малава е нешто потемпераментна од брат и (сега за сега) ама и она доста внимава. Двајцата секогаш ја бираат најсигурната варијанта. Епа ај добро утро од мене. Нека ви е среќен денов мајки иако врнежлив. Еве од мене утринско кафе. Па пофалете се кој какво внимание добил од најмилите денеска
Добро утро и среќен празник! Дете однесено во градинка, пијам прво кафе и пробувам да ја игнорирам пролетнава алергија Сепак купив по еден цвет за воспитувачките и ја научив што треба да каже (иако дома ми тераше инает и викаше-Среќен родендееен) но кога дојдовме до врата јазикот папала маца Јас за еден саат сум на работа, со ептен кратко работно време Директорот ќе делел "внимание" (да не се разбереме погрешно ќе биде по еден цвет) па ќе си одиме по домите Ќе имам време и ручек да направам, и дете да земам, и да се спремиме за по гости кај бабите. Несвојствено за мене но ептен почнав со домаќински муабети Иако врнежлив, нека не ви расипува расположение и имајте убав ден!
Среќен 8ми Март дружки Добар ден Беба и тато се чуваат денес а мама ужива Па ова е наш ден да го искористиме По дома сите добри Беба вчера уште еднаш се удри на главчето ама ништо страшно Црвчиња имаме во газето Ајде мами на кафе и торта
среќен 8 ми март жени,бидете сакани и почитувани. Ние по домче,баба ми се јави сакала да отидеме кај мајка ми да се собереме на едно место мајки и ќерки Бебе заспа,да пијам кафенце да спремам доручек за синко и деде и после одиме на гости,да разбиеме монотонија. Убав ден убави жени
Среќен 8ми март мајки. Ние арни, да не ни е за подрек. Деновите турбо па му се радуваме на сонцето за малку да шеткаме. Рутината е веќе установена. Од 19.00 почнуваме со ранење, бањање и во 20.30 и двете се во кревет. Малата е многу мирна за сега. Без грчеви, без плачки и со едно будење во текот на ноќта околу 03 и после дури 06 и 09. Измеѓу без думќање си презаспива. Големава преку ден душа ми вади ама барем ноќите од мала уште цврсто ги спие. Деновиве не преспиваше пладне. Не знам како може толку мало дете кое станува во 07 турбо цел божји ден без да дремне. Муабетов за мирни/немирни деца. Јас мојава во категорија темпераметни ја сместувам. Никогаш не сме ја однеле на гости па не би знаела да кажам како ќе реагира, но прилично е дива. Муабетов за гените. Баш при еден тантрум на малава и трескање од земја за некоја глупост свекрва ми рече иста како татко и, он така се трескал кога не добивал што сака . @Mari* кај нас дрвеното креветче е од старт размонтирано. Додека беше мала во колевката, но кога потпорасна буквално се џиткаше наназад и дрвеното го тргнавмеи го користиме монтажното. Кога беше година успеа некако да дига нози и да испадне, односно да рипне од монтажното и да падне на ламинат. Како успеала не знам ни јас. Од тогаш ниту минута не ја оставам сама без надзор. Кога не сака да спие уште ги прави финтите со кревање нозе и закани земи ме или рипам. До сега никогаш не спиела со нас во спална, навечер како што кажав немаме мака. Дење е џамбаз. Денеска термин на гинеколог. Прв после пораѓај. Зелено светло чекаме па му се радуваме. Кој ќе ме носи и јас не знам. Маж е на работа па може свекрва или свекор. Прасвекрва ми е болна... до ич е работата, па не знае свекрва ми дали ќе може па свекор ми последна опција. Туку не знам дали кажав. Идам на 28
А да те прашам колку е опуштено твоето со други дечиња? Дали си игра со сите или ги бира само оние слични на него? П.С: Ама ме нервира тоа што копчињата Пријави и Ми се допаѓа се едно под друго. Сто пати ве "пријавив".
Среќен 8- ми Март женички најубави ние шетавме со малата има сонце па го искористивме, имајте убав ден
Среќен 8ми Март убави мамици! Уживајте си го денот, бидете насмејани и ведри, сакајте се и ценете се повеќе, добијте го заслуженото внимание, и не само денес туку преку цела година! Јас можам да се пофалам дека имам убав и исполнет ден. Утрово малата беше прва ,,Среќен 8ми мааарт мамоо,, Ја поднаучил татко и, мене душава ми се стопли. Денес денот таков ќе биде, среќен, среќен, среќен, наајсреќен... Од сабајле ги испоштувавме бабите и блиските со ружи и ситни подароци, па се вративме дома среќни и исполнети.
Cestit praznik zeni,majki,borci! Ne raduvajte se samo denes,praznuvajte gi i uzivajte vo ostanatite 364 denovi. Do sega nemam slaveno ck kafeani,kafici i slicno na ovoj den,moze koga ke ostaram ke imam vreme za ,,cajanki,, . I da resam da odam,nekoja nekade so dete da odi na 8mi mart poznavate,za drustvo prasuvam Denov standard naporen,plus sum izvadila poveke od potrebno meso,pa morase da pravam ruceci za cela nedela. Poklon dobiv samo od majka mi,preubava tasna,i od vujna mi. So snaa mi vecer ke si razmenime. Mm ne e po iznenaduvanja,a i strasno sme skarani,ne ni pomisluvam da mu pravam muabet 3dena,a i ne ocekuvam deka nesto ke kupi. Mene mi bese vazno moite dragi licnosti da gi ispocituvam,najstarite prababi,koi bea najsrekni koga sinko im dade skromen poklon i po eden cvet. Toa me ispolnuva,koga gledam deka nekoj e zadovolen od mene. Ne cini i toa,dobriot sekogas najmnogu strada ama toa e,ne mozam da se smenam. Imajte ubav den,kaj i da ste majki,i ne samo denes,tuku i site ostanati denovi od godinata .
Среќен празник жени, мајки и херојки. Оној кој кажал дека мажите се посилен пол излажал. И тоа е фактот дека е така. Имајте убав ден каде и да сте и со кого и да сте. Овој ден за мене не е клише туку е убав празник и повод за дружба и веселба несомнено по фактот дека треба да се љуби и почитува секојдневно.
Dobar den i od mene. Sreken 8mi Mart na site majki . I da ve pocestam torta za 1 rodenden(nasata uste e vo slatkara pa moze i ovaa Poklon za 8mi Mart od mm e do mene ,spieZa narednata godina ke baram plus uste eden pokon Ubav den majki
Dobar den najubavi mamickiSrejken praznik ispolnet so ljubov i nasmevka denes i cel zivot Nie sme dobri,denot ubavo ni zapocna so cericka tato stanal pred nas ni sredil niz doma i pojadok vo krevetdve princezi imal pa so ljubov ni spremil se Ubavo vremevo pa denovive sme nadvor na igrajne pa vo park malata se raduva na Eve se spijat pa ke gi budam oti treba da idam na casovizadovolna sum ubavo mi odi denovive ako prodolzam vaka za przo ke idam na ispit Imajte ubav den mamicki najubavi
Среќен нека е роденденот. Среќен празник жени, мајки, сопруги,ќерки,љубовници,баби и се останато . Уживајте во денешниот ден и во вниманието од најблиските. Ви посакувам секој ден да ви е убав како денешниот, опуштени и исполнети со љубов. Чуствувајте се рамноправни, докажани, искажани на секое поле и борете се за местото кое со секое право го заслужувате.