Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.916
    Среќен 8ми Март мамички :*:f: Images-of-Womens-Day.jpg
    @flower30 нека и е најреќен роденденот на малата, голема да расте и само среќа и радост да ви носи.. :hug: богами на убав ден родена :inlove:

На flower30, Sunshine_1979, Monella и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    :f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:
    По едно за сите мами Среќен 8 ми март:D:hug:

На flower30, Monella, chocolade и 10 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Среќен празник на сите, имајте убав ден! :f:

@flower30 среќен да е роденденот, да ве прави среќни цел живот! :*

На flower30, Monella, chocolade и 7 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.812
    Sreken praznik na site :)
    Den kako i sekoj. Me izraduva cestitkata sto sinko mi ja napravil vo skolo :inlove: i edna ruza sto mi ja kupila *malava* :). Taka mi kaza zenava samo sto izlegle da setaat ona se zaletala nakaj cvekinjata vo cvekarata demek:) me nasmea srcka e i zenavva
    Za vospitani nevospitani deca ne znam sto da kazam. Sincevo moe mozam da kazam deka za nekoi raboti e rasprden, generalno e ligle i olacko, kako mal znaese da mi se treska od zemja po prodavnici da mi pravi sceni vo javnost ama nikogas ne pravel belji, posebno ne namerno. Na gosti e sekogas miren i poslusen zbesnyva samo vo grupa so drugi deca, vo princip e i dosta povlecen i sramezliv pa i vnimava kako se odnesuva so drugi luge da ne go iskara nekoj slucajno :)
    Za malovo ke vidime uste e mala ama se gleda deka e mn potemperamentna od brat i a i pocnuva beljicki da pravi:)
    Imajte ubava vecer mene veke mi se spie:yawn:

На Lorins, tina-63, alana и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ние денес се подаривме со свеки и јатрвица и најбитно со мама :rofl: Ама синко е денес тмурен баш како и времето во бт врни од сношти.Нервозен само во мене да се пика и кај смее да ме гушни некој одма го турка и го кара, а друго дете да кренам зајдува од плачење од бебе е љубоморен.За 2ро дете моментално не смеам ни да помислам за потаму не знам страв ми е да помислам :wasntme:

На Lorins, alana, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    FB_20170308_10_18_04_Saved_Picture.jpg

На Lorins, alana, snegulkata и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zeni mili, sreken 8mi Mart!!! :f::f::f:
    Mojov den denes bas osmomartovski, rano posabajle si ja pocnav borbata za ramnopravnost, si vlegov vo kupatilo, go svetnav tip top, od tamu vo spalna pa vo improviziranata dnevna, se tip top. Morav, nema koj dr I utre da e cistenjeto pak mene me ceka. A za utre sakav da sum po raat.
    Se simnavme sabajle so beba vo race I go staviv podarokot za baba I zenata ziva srekna, sto e I normalno, I ona mi dade podarok I tolku. Ne sum bas za kupuvanje podaroci za praznikov ali sta je tu je. Posle toa zemav torta da pravam, cunki utre mi e rodenden. Ke mi dojde majka mi, edna drugarka I maz mi se pribira utre, pa raspolozena sum za iznenaduvanjaaa ;) tesko deka ke imam nekoe tuku ajde.
    Nekako godinava ne sum bas vozbudena okolu rodendenot, zaradi beba, si ja imam nea I imam sto da me vozbuduva. Toa e druski, beba banjata, jadena, spie, pa jas ako imam sila da citnam malku ako ne ke spijam I jas.
    Pozdrav I dobra nokj.

На Lorins, tina-63, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
  9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Цветче, среќен ви роденден! Само убавини да си славите цел живот!
    Среќен постосмоматровски ден на сите!

На alana, snegulkata, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Prvo @flover30 sreken rodenden na malata da e ziva I zdrava!!!

Tuku druski denes denov za kogo kako za mene poseben, denes mi e rodenden polnam 29, ova mi e prv rodenden so cuca, ke si slavam be sto mi e gajle, denes se vrakja mm e pa stvarno mi e ubav denot.
    Povelete torticka, ke ima I sokic I kafica, a ako stignam ke ima I nekoj solen mafin. Ajde sreken da mi e, da sum zdrava I ziva, da si ja gledam I rastam zaedno so cuca pa zdravje natamu neka mi dade Gospod uste nekoe cufce vakvo, a I neka dava tamu kade sto nema.
    Screenshot_2017-03-09-08-56-48.png

На Kaetana, Sunshine_1979, Lorins и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    За сите работи добивме еднакви права со мажите, ама со домашниве обврски никако :D Колку и да помагаат, пак поголемиот дел паѓа на грб на жената, пусти балканчиња сме си :(
    Среќен Роденден, само убавини да те следат! :f:

@flower30 и на вас, со закаснување, среќен да е, голема да расте и среќна да биде! :sun:

На Kom.pot, alana, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.842
    @flower30 со закаснување среќен роденден на малата принцеза.:sun:
    @Saraa среќен роденден.:f:

Денов ми се чини долг долг а едвај 10.00(facepalm).
    Бебушка си спие. Уште една мирна ноќ со само едно будење во 04.30. Се изнаспав:lol:.
    Големава денес од 06.00 станата(facepalm).Среќа татко и не беше заминат на работа па ја повртка малку додека јас се тегнев во кревет.

Инаку јас 95%од играчките ги спакував и ги кренав. Од толку многу избор детево не задржуваше концентрација за со ништо да си заигра. Неколку картони се во подрум, две пластични кутии на тераса и оставив само коцки, музички книги, тоа за пиши бриши, куклата и некое садче за кујната.

Пред тоа тапан ми беше главата, само нешто брмчеше, свиреше а не дека си игра со него. А вика ако сакаш да ги изгасиш]:).
    Од сабајле редеше коцки. Околу 10 нагоре, во висина, ќе ги нареди и после ќе ја урне кулата. А најнова забава и е да ги фрла коцките под гарнитурата и да ми се смее кога се пупам да ги земам.
    Еден саат така ме вежбаше. Ќе фрли некоја коцка и иде, ме фаќа со рачето да одиме кај гарнитурата и а се наведнам почнува да се смее.
    Шта чеш, се ќе прави мајка за една таква искрена насмевка:rofl:.
    @Smizzy мајче одамна те нема. Како се мажињата?
    Вчера ми даде гинекологот мини таблети како контрацепција и ми текна дека и тебе ти ги препишаа. Започна со нив? Искуство?
    8ми март скромно кај нас. Мм не му е познат па додека му објаснам што како попрво сама ќе си купам:D. За мајка купив едни чевлиња, баш какви што и фалеа и сакаше, плус една голема милка со карамел и кикиритки. Ама таа за двете:lol:
    Се надевам големава ќе ни се смилува денес и ќе преспие па да ја пробаме чоколадата:wasntme:.
    Убав ден на сите:hug:

На Kaetana, Lorins, tina-63 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоу

Време како и обично,ужас
    Облачно,врнежливо и ладничко

Вчерашниот ден ни помина во мирна атмосфера
    Немаше паѓање,удирање и слично :D
    Ама се изнастинавме
    Таман на мм му помина настинката се настинавме јас и беба,таа не е многу само носето и е затнато
    Јас сум за никаде
    И нос и грло,кашлање,шлајмови и секое ковче ме боли :envy:
    Ако престане дождот ке подизлезиме со беба ако не ке си се дружиме по дома

Сакав да ве прашам како си играте со 10+ бебчиња
    Играчките не ни се баш интересни
    Лазењето и исправањето ни се актуелни во последно време
    Со нас дома не сака да си игра него со мене само се мази
    Кога одиме кај едни пријатели на гости,кои имаат кученце сака да си игра и со нив и со него
    Цел ден да ја оставиме таму мислам дека не би и се здосадило додека со нас не сака многу да игра

Толку од мене мами,имајте убав ден :*
    @Saraa среќен роденден и се најдобро :party:

На Kaetana, Lorins, kelebeim*** и 8 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Fala vi majki na ubavite cestitki.pomina rodendenot ,
    super pominavme.Malata sedese do 1h. deka rodenden i bese pa gi isprati site gosti:)
    Imajte ubav den

На M&M, Saraa и Mari* им се допаѓа ова.
  15. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Добро утро и од мене. Вчерашниот празник ни помина убаво со гости, поклони. Мажето ме изненади со цвеке саксиско а синчето со честитка од градинка. Синока бебе убаво си спиеше се разбуди накај 4 направив ад пивна и пак си заспа во 8 стана. Времето денес облачно па во 3 ке идеме до маркет да купиме нешто за дома.
    Имајте убав ден
    @Saraa срекен роденден секоја желба реалност.
    И јас уште некој месец 29 полнам

На Lorins, tina-63, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  16. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Ne e za tuka prasanjeto ama mi treba tocna informacija do kolku raboti ujp sproti dare djambas sto e? Fala vi

17. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Bi trebalo do 16h a moze I poveke pradi rokot za podnesuvanje

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    37.723
    Добар ден и од нас.Сношти пред легнување средив соба,играчки,чинии,мислев ете и ручек денес имам,ден за одмор.Кој одмор,еве уште 3-4 обврски ме чекаат,а веќе дошло пладне,па да руча дете,па да се заспие,па си дошол маж. Не бе,кој одмор го имаме ние?Си викам вака е,се додека сами не си речеме дека е доста!
    Во врска со играчките,јас на син ми му имам собрано само некои ситнурии,еден голем багер и еден комбајн на батерии.Се друго му е на дланка,стојат по ќошови во дневна,во кошеви,прибрани и дете секој момент си наоѓа по некоја играчка да се занимава.Значи,нема истурање,фрлање по цела соба,да се сопкаме на нив,да ги газиме,си зема сега едно,после друго...А има преку 100 минијатурни количиња,и секогаш игра со максимум 5.Кога блиски пријателки доаѓаат,се чудат како секогаш е средено,без ниедна играчка,а сите му се на дофат.И самиот он,не сака да му се растураат играчките.Сега најново,или вози со количиња на работ горе од гарнитурата,или има нов трактор со животни во приколица,па ги вози,ги носи на пасење,на пазар,си смислува приказни.Додуша,ме бара мене за друштво,па наоѓам време да му се придружам.
    Јас цел живот со диетите,мислам дека организмов ќе ме казни некогаш што не си и давам на душичката јадење,ама еве два-три дена желудник ме кине од болки.
    И ун има јадење,но мојов желудник изгледа е отрпнат,па и таа не му одговара веќе.
    Мајка во најава да дојде на кафе,друго денес ништо во план.Со маж односите сеуште ладни.Проба сабајле да се извини,ме галеше со нозе,како мачињата што се галат,ама не попуштам.
    Јас мајки сеуште го немам испиено кафето,ако става некоја нека ме има во план,ми треба друштво.
    Убав ден!

На Kaetana, Lorins, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Aj dobar den i od mene. Vremevo uzas od vcera, smrsteno, vrne, veter duva kako lud, ne moze covek do nigde da izleze na vakvo vreme :(
    Vcerasniot den gledam site go kazuvate, kaj mene pomina kako i sekoj normalen den, osven cestitki od majka mi i tatko mi i od nekoj prijatel/ka od facebook, od drug nikoj ne dobiv, a za poklon ne pravime muabet, ni P, a kamoli Oklon :D
    Maz mi ne priznava takvi praznici toa uste na pocetok od vrskata mi go kaza i ete taka se vodi do den denes. A mozebi i po narodot si e, gledam ruka od negovata navionalnost nikoj ne go nit spomnuva nit se slavi. Pa i poarno. Sto ako kaj nas se slavi se odi po ruceci veceri pa pokloni......ne znaes sto e pametno.
    I taka. Depresivno vremevo pa me mava i mene depresija, ne mi se site ovci na broj denovive :shake:

На Lorins, Monella, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Добар ден мајки!
    Среќен роденден на бебушките вчера што славеа, имаше неколку на 8ми знам.
    @Saraa среќен нека е, имај убав ден!
    Јас одмарам дури синко спие. Осмомартовски си поминав супер. Излезена со другарки на забава и те како ми требаше. Поигравме, малку се напивме и дома во 1 и пол. Синко со мм се чуваа убаво поминале. Утрово како ми се спиеше, ама синко се разбуди во 7 па го земав до мене ме влечеше за коса, за нос, се смееше и се расонив. Околу поклоните подарив на мајка ми и свекрва ми и толку. Исто и тие мене, плус и свекор ми не изненади со поклон.
    Имам за средвање низ дома, ама тешко денес најверојатно за утре ќе оставам уморна сум од забавата :yawn:

На Lorins, flower30, Monella и 3 други им се допаѓа ова.