Здраво мамички.Честито родендените и убав помин денес. Денес недела наместо да поспиеме стана син ми во 6.Ајде млекце,гушкање.Поигра тој со баба му замесив едно лудо тесто и му направив за јадење една овошна кашичка.Го наранив,малку надвор,па пржев кришки со јајца.Го разбудивме татко му,доста му беше спиење.Го испив веќе второто кафе,го заспав,појадувавме ние возрасните.Сега спие тој а јас лежам покрај него и да ве поздравам.Ко ке стане ќе но наранам и ќе одиме надвор да го искористиме времево,па пици планирам да правам.Пак ќе преспие крај 16 саат.Па после од ко ќе стане ќе видиме.Поздрав мамички.И убав ден.
dobar den majki, za site nedela den za odmor za mene e den za generalka, go isprativ mm na raboti oti petok i sabota e doma a nedela raboti, pa si pocnav so cistenje,sinko pomaga kolku sakas a nadvor vremenceto milina,uste na more da trknav ama nisto inaku vikendot ni bese haoticen,sinko epten razluduvan i nemiren ama go iznasetavme barem preku nok da spie. imajte ubav den, dosta bese od mene,odam da zarabotam uste nesto.
Не постои слабо мајчино млеко. Или имаш млеко или немаш. Мојов до 4 месеци нон стоп висеше на града а јас никогаш не се пожалив. Битно ми беше тој да е задоволен и среќен. Да чувствува мајчинска топлина и близина и полесно да ги поминеме грчевите. Не слушај многу муабети од страна и рилекс. Колку си ти понервозна дупло повеќе бебче е понервозно. Можеби се мали и не знаат ништо но и те како чувствуваат нервоза, возбуда, страв кај мајката. Нервозна мајка = нервозно бебе.
Miss sweet, jagoda i m &m kolku ne ohrabrivte,prvo bebe mi e i pretpostavuvav deka nema slabo ili jako mleko, ana koga ke cues. 9d drugi polesno ti e na dusa, taa toa sto mi go kaza ne glefa da ne pusi tuku mene ne stresuva slabo jako, se ke napravam ke se trudam i ke uspeam majcinata sila e pogolema odkako sto m8slime nie, samo. Da ne me fati inat
Поздрав, си седам во парк на клупа, синко спие во количка, тато не избрка надвор за да помине со правосмукалка. Се одзатнав конечно мирно спиев, ама сега грло ме гребе, у п.м веќе со ова болештиниве. @* Zence * @zuto да ви се здрави и среќни дечињата. Да заврши мм па ќе одиме накај град, а јас седам на клупа и список си правам за купување да не заборавам нешто. Од животот пред да имам дете само тоа ми фали. Тоа што бев лесно мобилна, ќе ми текне нешто трк до град или прошетај после работа. А сега за се организација ми треба. @ines.h мој искрен совет ти е не споделувај многу што како со малото правиш. Па сите ќе ти се прават паметни. Мене кога ќе ме прашаат викам супер е се јаде, спие, цица се се како што треба. Што ако им кажам не јаде убаво да не се засекираат. А за совети искрено ќе кажам дека на форумов добив најдобри совети и се пронајдов со некои мајки на иста фрекфенција одколку во реалниот живот и "другарките". Убав ден на сите.
@M&M stom ti falat prvite 4m ajde uste edno bebce Tri najubavo spored mene i jas planiram tolku ali zdravje sea so prvovo da se opravime da potporasne Btw @ines.h vo pravo se site sto te sovetuvaa isto i jas bi ti kazala uzivaj si so maloto ne se zamaraj koj sto rekol i cuvaj si go po tvoja intuicija, ti mu mislis najdobro i znaes sto e najdobro za nego Inace i sin mi cicase mnogu cesto, koga se odmolzuvav ni kapka nevadev i gradite od pocetok mi se meki i uste mi se takvi kako prazni ali sinko napreduvase i poveke od odlicno pa edno vreme i na dieta mi go stavi pedijaterot ali ni nea ne ja poslusav i mu davav da cica koga i da posaka Uzivaj vo najubavite momenti i kako sto ti kaza @M&M posle ke mislis sto da mu napravis, sto smee da jade, a sto ne......
Ne fala dosta mi se 2 ne sum vo godini za treto neka mi se zivi i zdravi ovie. @irena.1 blaze tebe i toa mi fali bebe zaspano u kolicka ja da si uzivam na klupa. Porano tak pravev aman tesko veke zaspiva nadvor i nemozam veke. Duri poslednive denovi mi place i koga ke se vozime saka vo race Ke se ubijam kako beat i stanuva a sto mirna bese. Nie prosetavme malku niz maalo rucavme rano eve ja mi zaspa sega ke si pospijam so nea malku mm so since vo dnevna sto sakaat neka pravat. @ines.h kamo da go otkriev forumov koga bese sin mi bebe eoten mi trebase togas da se ispukam nekade kade sto me razbiraat. Od takvi muabwti od strana deka jas sum si go naucila vo race i sym go razgalila ke pob7dalev.
Среќен нека е роденденот на сите што слават денес, бидете живи и здрави, па ако остане торта пратете, јас сум манијак за благо. Јас денес си направив ручек, го заспав синко и ручавме со мм. Што убаво се најадовме сега се истргаме на кревет Инаку за мрчење од народот ехеее има колку сакаш, само не се замарајте нека зборат што сакаат. И јас имам другарка, таа има поголемо дете и онака кога правеме муабет дека бебе се буди навечер на секој час, таа ми вика сигурно не ти е хранливо млекото не го најадува малиот па затоа се буди, па ми вели зошто навечер не му даваш тетрапак млеко, јас на мојот му давав. Аха нема што ако не ми е хранливо млекото бебуш нема да напредува и тоа повеќе, пу пу да не си го заречам. И многу пати ми зборува како биле бљанткави кашите без сол, сум можела по малку да му ставам, а верувајте синко си ги јаде со сласт и тоа дури уште бара, значи му се допаѓаат. И мнооогу други работи, што јас на ум не ги ставам, а и не вреди сега да се распишувам за тоа. Ајде поздрав мами и имајте убав ден
Среќен роденден на сите славеници гоолеми да растат живи и здрави и гордост Ваша да бидат Денес конечно сонцеее Излеговме да прошетаме и кафенце секако ајде повелетее
Не ми е чудно стариве кога зборат слабо е млекото, па гладно е, ама млади кога ќе слушнам е не ми е јасно. Со огромен пристап до информации и пак се пренесуваат глупости од колено на колено. Јас би им рекла ауууу не ми е мене слабо млекото, туку срамота ти што мислиш дека млекото може слабо да биде. Може затоа јас малку пријателки имам, не ме слушајте мене. Си прошетавме денес, конечно се оправи времево, ама уште сме блиску до дома зашто цица често и без ред, а јас не сакам надвор да дојам пустата.Ќе си седиме во дворче, најкомотно. Среќни родендени на малечките
I jas go podrzuvam toa deka ne postoi slabo i jako, ili ima ili nema mleko. Imase edna so ogromen biser niz grupive, mlekoto i bilo mnogu prizirno, mnogu i bilo slabo pa zatoa ne go doela bebeto, go odbila odma uste na pocetok, duri i na ispituvanje go odnela i kazale ne cini ja prasav nekolku pati kaj go odnela, normalno ne mi kaza Jas inace zeni dobiv po vtor pat bez apcinja!! Alelija mi se sredija hormonite, duri vcera me bolese stomak i vikam lele sto mi e ova ovulacija da ne e ili cisti pak i koga op si dobiv a dobivav nekolku meseci se so apcinja bidejki ne mi doagjase do kaj 60,70 dena... Minatiot pat dobiv na 36, sega na 33 dena, znaci poleka si se sreduvam Da se spremam za naredna bremenost Denovive zaradi mm domce si sedime, ama ubavo ni e ne se zalime
RainBow слатко ме насмеа, на денешно време до толку сите инфо достапни ама луѓето живуркаат во старо време не информирани се, јас не дека поверувава ама психа мава ,божем не ми е гајле за моето сопствено дете. А она чури чигари ко оџак(без навреда вие што пушите) ова дека соли памет а не се гледа себе си . Да ме видите колку ладно изреагирав, ако и викам амло е ќе биде си се намсевнамв, па после за херпесот ми се фати (на устата имам херпес ,склона сум од секогаш и некогаш на нервоза ми излегува). Абе женички знаете можи ќе ме напрајте неарна , ама колку вакви невољи имама толку посолна станувам како некој инат да ме тера си плачам и си викам знам дека ќе успеам со сета сила што ја имам ако треба само моето бебече да ми напредни . Поззз со Mariangel (за храброста и за сите кои вака на моменти се осеќаме беспомошно а сепак силни до болка воо душата)
Е тоа е чамче муабети , а да ме видите колкави гради имам , памела можи вода да ми носи , и големи џиновски пупки , и имам млеко нека пука од мака , ќе си го израснам синчето. Само ако наидете на вакви ,игноре во моментот и само насмевка.
На моето маче изгледа 60мл му се малце, испи прееска скоро 100 и спиеше 3 саата, а пред тоа на саат ипол се будеше. Еве го мирен бајче, да не го подрекнам пак, што вика Јаготче, сама си го подрекнувам детето. Денес покусо да не останам и мене хормоните ме дофатија, збеснав. Ама дете кенкаво, ма вришти не кенка, дома хаос, добив на само 35 дена, скоро една недела немав ништо и наеднаш крв, нејадена, вода непиена, ма неизмиена и неспастрена, а сама дома... Што да ви раскажувам поише, знаете.
Значи само јас ли сум ваква бре параспур Бевме на кафе,прошеткавме со синко и мм,па викам ај до тинекс хопла да земам само и мм вика: само тоа??? Викам паа...да И така влегуваме мм бутка количката со синко,ја зграбав голема количка за пазарување и он И така излегов со 1500 сметка ,а за хопла бев само И мм: Невестоо нели хопла само ?? Јас: ами се си треба бе срце Мм:Неќни пазарувавме 5000 ден Јас: Се троши срцка викам и ај сеа не брмчи торта ќе правам гахаха Го залажав хаха торта вистина правам бујрум не е готова уште слико ако може тука ќе стаам не сум по другите теми ако не ме кара @RainBow за неа 2парчиња мито
Ah toa pazarenje mislam deka sekoj den deka kupuvam i pak se nesto fali. Site pari po marketi i pazari gi ostavivme. Inaku denes ubav denov nekako sum primetila nedela sekogas mi e porelaksirana od sabota posebno ako nemame nekoi specijalni planovi. Se prosetavme na 2 pati si spiese malovo ubavo eve ja sega veke pak zaspiva uste da go priberam sincevo od nadvor po so vreme si gi najde drugarite i neznam mtatko mu kako ke go pribere ama mora i nego da go izbanjam sredam i da gledam do 9 da e vo krevet mi se gleda nekoe filmce na raat. Baska mm mi kupil cips, inaku toa mi e slabost gi izbegavam ama vaka ednas nedelno, najdobro mi ide uz filmce ☺ Ajde dobra nok na site ako uste ne e stemneto
Inace mami nie denes nastinati sme prvo jas pa od mene bebuskata ohhhh kolku mi e maka edvaj disit polno mu e noseto ke si puknam zs od mene se nastina.Se nadevam deka ke I pomine nastinkata pobrzo zs nemozam da ja gledam taka umorna ne cicat mnogu se plasam strasno....Nagosti mi e sveki a tie non stop vrace I nadvor ja noset a ima samo 3 nedeli dzo soncevo e vremeto nema. Nisto da I bilo da si puknit covek
Srekjen rodenden na dechinjata @zuto i @* Zence * , neka vi se zhivi i zdravi i najsrekjni. Nie nekoja maka imame, a ne znaeme shto e rabotata.. Bebushov posebno denes zajde od plachenje pomodre duri srcevo me zabole ke puknev.. Mojov e 8 nedeli i jas go shetam niz grad, i nagosti kaj svekrva mi.. Ama mnogu da ne mu e toa? Se koga ke go odnesam nagosti plache nemozhe da se smiri Kolku gi shetavte vie togash bebchinjata? Se si mislam da ne pravam neshto pogreshno :/ Veke samo ke go proshetam na kratko i pravo doma.. Utre odime vakcina da primi i krvna slika da proverime, se nadevam se e ok inaku ke treba transfuzija.. Denovive ke doznaam koga e vtorata operacija, neka dojde i neka pomine shto pobrzo.. Izvinete shto ve trujam so operaciive ama ne mi se zboruva takvi raboti doma oti odma na plachenje me tera a ne sakam da placham veke.. Vie kako ste? Shto ima?
@Mariangel i jas mnogu go setav, ama mojov glas ne pustase nikade, kako da nema bebe moze mu e faza nekoja, nesto moze menuva... Da ne e skok vo razvoj sto znam :/ Jas denes loso so dobienovo, deka nekolku pati so apcinja dobiv i toa ne bese bas dobieno dobieno i kako da ne sum dobila... A ova denes kornenje stomak, dole me boli duri, snaga mi se trese, cel den sinko me polude, se mu e dosadno.. 3 pati bevme nadvor niz maalo, doma belji pravi nemozam ni do wc da otidam uzivajte dodeka se mali, ova sega e ludilo