Ќе видиме баш Мада и сега не сум по благо, а ни со првото ич... уствари воопшто цел живот не сум по благо Пред некој ден толку многу ми беше лошо, пред онесвестување бев.. црнила пред очи, вртоглавици (тоа шекерот да ми паднал 3,4 дена ништо благо немав јадено) Изедов благо и за пола саат како нова Јас некако осеќам дека ке биде женско, незнам зашто така хахаха а искрено сеедно ми е што ке биде
@tincemajmunce pobrzo da mine .Deca se,taka rastat(vikat postarite). Za gradata sto te zeze ,moze znaes-zemi list od sveza zelka,pomini go malku so sukalo ili so sise da omekne i da pusti sok i stavi go na gradata ili na pamuk stavi rakija i stavi na mestoto.(kazano od doktor za dojki) .Jas imam grutka na gradata koja ja kontroliram i mene znae da me podboluva i zeze taka(osebeno pred dobivanje). @mariz jas ni eden den ne povrakav vo bremenost i zensko rodivDrugarka mi do posleden den mi vikase masko ke bide oti liceto mi bilo cisto Jas vo afekt prethodno si kazav negativni raboti za svekrvata-priznavam.Dobra e,mi pomaga .losa maana i e sto ete ke kaze nesto(a nie so mm kako deca sme-sakame koga kazes nesto i da go napravis) a ona ne go pravi.Ili za deteto sega-trebalo da davam seker,sol vo kasi i kravjo mleko i nalega poveke kon toa.Ja vikam ne oti i pedijatar taka sovetuva,a ona vika nema greska,mnogu znaat oniAma fala bogu dobra e,pieme kafe ,si muabetime i fala im sto ni pomagaat sekogas koga treba.Koga ke ostarat nie sme tie sto ke im pomagame
Cvetce maliot mi e odbien od cicanje pred edna godina,koga go odbiv na taa grada fativ mastit so molzenja,masazi oblogi toplo ladno,stegnati gradite so terapija od bromergon se vrativ vo normala.Letoto isto vaka me bolese bev na eho na dojki prosireni kanalite od doenjeto,seuste po nekoja kapka mleko imav da ispitam hormoni i toa bese sve.Pomina zamina eve sega pak.Otkako sum porodena ciklusite mi se poremetieni dobivam na 40+ dena t.e. od 40-45 mi trae otprilika 8-9 dena.Ispitani hormoni na eho se vo red ednas cista imav ja resivme so terapija od primult nor i toa bese sve.Ama ovoj pat dobienoto mi bese mn oskudno i kratko i otkako mi zavrsi pocna da me boli gradat nezz dali ima nekoja vrska.Nemozam da se organiziram nema maliot komu da go ostavam da si pojdam po doktori taman da denes se organizirav i termin na bolnica i komu dete da ostavam zavrsivme na bolnica ama za nego i propustiv i termin i sve.Momentalno mi ide da si izbegam od kozava.
Исто ми беше и мене, само јас неколку пати со апчиња се решавав зашто по 50+ денови не ми доаѓаше, инаку пред да останам бремена сега таа менструација исто ми беше многу кратка и чудна, а инаку по 7 дена имам... Мислам се решив во Банско 7 дена во сауна и турска бања, абе кога седев на таа топлина како некој за јајници да ме влечеше.. и оп после Банско за 4,5 дена сум се оплодила а болката во гради да не кажува нешто?? Мене ми кажуваше дека сум трудна зашто ја немам пред циклуси...
Ooooo mila ne rabotime na slucajot za vroto dete a i ni se nema zgreseno barem mislam Nekako momentalno periodov imame eden kup problemi ne ni pomisluvame na pravenje dete,ama ako doslo dobrodoslo.Udreniot decko ke bide pogolemo bratce ama ne veruvam. Inace arlija frizura na dzinceto.
Dobra vecer dami! Nie denes bevme kaj pedijatarot da gi vide rezultatite od krvta, za sreka se e vo normala. Zelezoto ni e pak na dolna granica, zasega bez terapija pa kontrola za 2,3 meseci Da se nadovrzam na toa sto go kaza @flower30, i mene mi go imaat kazano toa deka sedime doma po cel den so 1dete i pak sme umorni. Epten mi smetat komentari od ovoj tip, kako nie nisto da ne pravime a vecerta sme mrtvi umorni. Jas velam nie sme takvi mozebi zasto se zamarame mnogu, sakame se da bide tip-top. Svekrva nemam tuka, taka da ke ja postedam od Vo vrska so rabotata, jas sum doma odkako ostanav bremena (na porodilno), go iskoristiv maksimalno do kraj Koga trebase da pocnam se zatvori firmata (bev resena da trgnam) pa taka se zastediv od bebysiterki Za sreka drzavata mi odobri 2god.da me plakaat bidejki ne ostanav doma po moja zelba. Eve se uste zemam drzavni pari + mi gi plakaat a akciite sto gi imav od firmata. @tincemajmunce so pomin neka e!
Dobro vecer. Jas zaspivam deca i citam vo isto vreme. Skoro sekoj de veke golwmiov zaspiva peed sestra mu. Malovo normalno kako raste pokasno zaspiva a on umoren od skolo a stavi glava na pernica Aspiva za 5m. Samo da go nateras da dojde vo spalna i daoblece pizami. Cusno denes bez bunenje pomina i eve go veke 20m spie a ova smokcevo uste cica. Kolku silno vlecw imam cuvstvi kako celo litro da iscicuca. Mm nesto izlezen po obvrski jas sega ke se pruzam pred tv da si gi dojadam makaronite od rucek i da izgledam nesto. Koga sme kaj svekrvi mojata ke ni bide na gosti 1 nedela. Super ke imam poveke pomos bar nekoe vreme. Nie imame super odnos e sega dali bi bil takov postojano da e tuka ne znam. Generalno nemam nisto protiv zenata samo koga mi e tuka se mi e nekako razmesteno po doma nisto ne mozam da si najdam. Ama si kutam i si vrakam nazad. Znam deka ne pravi namerno sekon so svoj naviki, majka da ti e pa te nervira normalno. Nekogas mi bambori premnogu i znae so nesto da me nanervira ama pak ke kazam prwkutuvam i koga mi smeta nesto ne mozam so povozrasen da se karam a i realno tolku retko ja gledame da e geeota da se iskaram vo tie broeni denovi. Nekogas edvaj cekam da dojde i posle nekolku dena mi fali mirot malku ama ne e strasno. @Kitten tamam rabota od majka da se sramis, ona sigurno najdovro te razbira kolku mozes da stignes da sredis po doma. Jas nekogas vo kakov haos ja ostavam kukava od sabajle sama od sebe da me fati sram a ne pa od zenava ama ne uspevam da sredam i toa e toa
Jas momentalno sum na sluzben pat I maliot eve veke 4 dena kako voopsto ne cica. Inaku pocnavme so odviknuvanje prvo noke, go.doev pred spienje, pa nokta koga se budese maz mi.go.prezaspivase so niskanje. Imase placki prvata nok, no nekako uspea da go smiri I da prezaspiva. Od togas spie so tatko mu, a jas vo druga soba. Ali preku den barase da cica. Se kriev mu begav, mu davaa uzinki.mesto podoj I stignavme do dva podoi dnevno. Od prviot den koga pocnavme so odbivanje ne go Aspivav so cicanje tuku go niskav ili si crtani. Sepak mislam ne e pogoden moment da go odbies zasto se priviknuvate vo gradinka, ke mu bide pregolem stres.
Добро утро женчиња,синоќа едвај ве дочитав и ми се приспа не можев да пишам. Еве не со бебуш пие млеко,како аларм да има,секој ден во исто време станува.Си расне по полека 3 ипол месеци веќе,се смее на глас си гука и писка. Ех,камо и јас да имав свекрва,сигурна сум дека мн би ми помагала,и свекор ми помага колку може но повеќе е како мало дете,се по него да се оде.А мајка ми оди на работа и не може да помага многу,понекогаш ептен кога морам да завршам некоја работа.Првото синче си го носев секаде со мене,и ова малку да потпорасне и него,и сите тројца заедно ке си одиме кај шо треба. Денес решив да одам на фризер после мн време,децата ке ги носам кај золва ми,ке ги почува неколку саати.ке видиме. Очите почнаа да ми се затвараат. Имајте убав ден мајки.
Dobar den majki. Vcera standard shema dete se budi cela nok, jas malku slabo pocnav da stojam so zivcite, me istoshtuva situacijava. Soprugot vika da angazirame zena do 5 da mi pomaga, no jas ne sakam da mi se pletka nekoj doma, a i makata ni e vecer, a ne preku den. Za pomos okolu svekrvite, jas nemam a ne ni pobarav. Se znaeme 12god,no ete ne uspeav da se zblizam so nea, poseben tip na covek e i se trudam da ne ja drzam blisku do mene. Iako vo ist grad, doagja ednas mesecno i toa na pola cas zamislete, a za prijatelki ima vreme sekogas na raspolaganje i normalno od takov covek ne mozam da ocekuvam pomos. Majka mi e druga prikazna, raboti dosta odgovorna rabota i nema nekogas vreme ni za sebe, a go nema ni deteto videno pet meseci, pa i toa ne mozam da go sfatam ali sta je tu je. Barem mm e dusha covek i dosta pomaga. Vremevo dopolnitelno mi stvara monotija i nekogas mislam sto bi bilo ako trgnev na rabota ama ja gledam malava i si vikam pa sto ona bi pravela vo gradinka ne znae ni da odi ni sama da jade, pa preckrtuvam sto sum rekla i si vikam odlukata mi e pravilna. Se smenav vo sekoj pogled otkako ja imam nea. Kafe ispieno, na red e uste edno, doma iscisteno i ke se vrti ista pesna od vcera...
Фала многу на одговорот Кокосче,инаку привикнувањето мислам дека нема да му е стресно многу,оти седиме 2 во градинката.Можеби ќе минат недели,а можеби и месец и повеќе пред да го оставам сам таму.Таков им е програмот за привикнување. Не се брзам за работа и не сакам да му правам стрес на детето,зборев и со негувателка таму. Сега за сега е ок,весел е си игра седиме по 2 саати дневно.Малку се вознемирува ако види ја напуштам просторијата,но ако не ме забележи и се повлечам-одам до тоалет или да ја земамт ташната за преповивање,нема проблем. Инаку малку чуден концепт има градинката,ќе спијат децата надвор во летник и зимото до -10.Јас го сретнав зборот во договорот,ама не ми беше баш јасен и не му најдов точен превод и вчера кога ми кажаа бев како од небо падната. @Mari* со лесно и побрзо да оздравиш,сега прочитав за тебе Поздрав жени имајте убав ден
Добар ден. Вчерашниот ден ни помина стандард по дома со бебето, тоа додека спие јас раскревам по дома сакам се да биде на свое место и гости кога ни идат стално ми велат "како успеваш да исчистиш толкав голем стан со бебе " епа таква сум ич несакам нечисто да биде плус секој ден со ровус чистам. Забегав малку ајде на тема да се вратам. Помош од никој немам во ист град живеам со моите и на мм неговите, на гости идат еднаш во две недели, одат на работа сите па затоа не им барам многу помош се сама си можам, а кога ке ги повикаме да дојдат да чуваат децата кога ние вечер излеземе (еднаш во 2 -3 месеци тоа се случува) секогаш доаѓаат. Одам кафе да направам кој е за нека повели .
Добро утро мамички! Убаво е кога живееш во зграда,никогаш сама не го пиеш кафето Децата ги однесовме на градинка,испивме кафето и време за ручек,богами и време за мене... На малата и варам леќа со копмир а на мм пилешко во сос.Јас за мене тревичка што би рекле моите(спанаќот од вчера)Имам спомнато некаде дека сум вегетаријанец? Е тоа е мојот избор на живот.Здрава права,со една кутија цигари на ден Се зезам на моја сметка некогаш,ајде пушењето го крати животот ама смеењето го продолжува,затоа се насмејана ке бидам,да направам баланс А и онака мислам дека само тоа купувам за мене,само цигари.Не памтам од кога немам блуза си купено или било што.Се гледам малата да е облечена и да има млеко,друго не ми е битно.А како што расте набрзина,се по детските бутици сум. За денес план немам,може поручек да се оди до некоја игротека ама има време,зависи малата како ке биде расположена.Јас сум на пола од мојот зимски одмор,броените денови бргу минат Имајте убав ден
Еден од оние денови што би сакала да имам баба на повик, да ја оставам малава на целодневно чување и само да лежам и да гледам серии. Ама нема. Едвај чекам да си легнеме. А ни 12 нема. Јеј. Имајте поубав ден.
Хелоу Јас нон стоп по доктори,провери ова,провери она ми се смачи искрено Не дај боже никому Фала на подршката дружки Многу ми значи Ние со беба во дворче,мами и тато пиијат кафе а таа си игра во количка 4 дена во болница ми се видоа како 4 години без кере Маже се снашол супер,кога се вратив се беше чисто Беба чиста,нахранета Толку од мене,ајде на кафе мами
Баш штета што сум пропуштила. Ако можеш пиши овде накратко некои важни работи што кажал докторот да прочитаме сите што сме пропуштиле. Верувам многу е од корист. Ние добри. Си растеме. Почнавме помалку да гукаме и се смееме кога гледаме во мама и тато. Едвај чекам бебе да се смее на глас и да се закачка всупност да реагира на играње и предмети и секако посилно и поубаво на гука. Едно сватив, никој не ми треба, сама ми е најубаво, човек кога знае да си организира време за прошетки за шопинг и да си најде елан и мотивација никого од страна не му е потребен.
Kako sam sti ke si napravis nikoj nema,jas imam svekrva isto kako da ja nemam, taka za prvo dete taka sega poveke odmaga sabajle me prasva oti placi bebeto inaku 1mesec ima jas i vikam oti e bebe tvojte deca zar ne placele koga bile bebinja?Ne mi veli,znaci nejzinite bile naj naj lele nemozam ke se podmrdnam cel den na race dr za race pa uste i ke ja slusam da filozofira,izvini sto ti upadnav cisto da te poddrzam deka sama najubavo ni zena ni nikoj
Se soglasuvam so tebe kompletno po dobro od sam nema. Ne sakam posle da se zalam vo temata svekrvi i snai