Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Auu i mm e ist kako taa zenata, maliot saka mnogu da kine cvekinja i tie skroz malite sto se vo treva sto rastat ne mu dava tatko mu oti kucinja i macinja gi mocale/kakale |(
    Jas nemsm gajle mu dozvoluvam ama koga ednas bese i tatko mu do nas lelee koga pocna da mu vika neee be tie li cvekinja kje gi kines gi mocat kakaat kucinjata, ete vo toj pogled sme skroz razlicni so mm i ne mozeme nikad da se usoglasime, karakter e toa i ne se menuva.

P.S. Sega procitav so lesno neka ti e bremenosta, da si imas skolska i uste po ubava bremenost od prvata nema poubavo cuvstvo od toa :inlove:

На Kaetana и mariz им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.600
    Сами сме мајка, да.
    За некои работи е подобро така за некои дефинитивно не.
    Но тоа е.. живот.
    Ќе се снаоѓаме ќе се органзираме ќе ги израстеме :).

На mariz и azelea им се допаѓа ова.
  3. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Добар ден мајки. И ние шеткавме, јес да дуваше ама кога ептен беше раздувано седнавме на ручек во еден ланџ бар или како и да се вика. Синко сега спие, нешто деновиве ми е баеги поспан , ама гледам не е единствен. Се изнагледа и тој све, заспа кога јадевме и стана тек дома за оброк.
    Тема 2,3 дете...сакам сакам. Не дека не, ама прво финансиски уште малце да се потковам. Со оглед дека го хранам стриктно со органска храна и сакам тоа така да остане (без разлика што ќе јаде на гости или на родендени) дур е дома да јаде здраво...дефинитивно мора повеќе финансии за да има простор за уште некое бебче.Да не биде после на виршли да се :D

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @Едно Чупе мислам дека после две недели дава реакција. Јас имам страв во коски. Дете е 21 месец и застанати сме кај таа на 6 месеци. Стигна и покана, ја игнорирам. Одлагам максимално, за ако мора ммр да биде на 3 год. Порано со пушка не ме носат на вакцина. Детето уште не ми зборува и нема шанси сега ммр, зошто после се на неа ќе препишувам.
    Иначе мм уште е на пат. Волку дружба со мајка ми сум немала од дете кога бев.:D сите роднини ги пројдовме во муабетите.
    @mariz е сега званично со лесно да си ја износиш бременоста. Ќе се советуваме и овој пат. Мој совет ти е малку да повнимаваш овој период, бар прво тримесечие. Немој да се силиш и креваш и многу да чистиш. Штеди енергија за себе и синчето. А како одминуваат месеците ќе се опушташ. Јас првите месеци со пола сила функционирав, се ме тераше на спиење и лежење, од малку се замарав.
    @vitamina или некој што знае кажете ми дали и во француските лидл ги има лупилу. Моментално од таму може да ми донесат. Ама ми рекоа не виделе таква марка. Плус и на веб страната неможам да најдам.
    Инаку и јас го оставам син ми да трча и фаќа низ трева. Па собира ливчиња, камчиња, стапчиња. Се прибираме дома и од врата миеме раце, плус нема навика во уста да ги става. Јас и во кал го пуштам. Баш пред зграда имаме еден каллив дел и еднаш ми отиде таму и се заигра. Со стапчиња црташе во калта, фрлаше камчиња, фаќаше со раце. А пред зграда куп комшии. Некој женички мислам со гадење гледаа и во син ми и во мене. А еден комшија ми приоѓа и вика леле алал да ти е,мојата мислам до сега хистерија би ја фатило .:D ај бе викам па дома одиме сега ќе се миеме тушираме. А и што е разликата од калта и тревата која стварно е мочана и какана од кучиња, дури и бетер со неа. Во нашата населба па мислам најмногу кучиња се чуваат. И немам против нив, но нели е исправно сопственикот да си го собере изметот позади миленичето?
    Иначе на средношколски и студентски денови јас ич несакам да се сеќавам. Можеби вие што се помлади и така некако. Ама моето време кога транзицијата беше во екот, уф. Кога родителите ми останаа без работа, секој ден предизвик што ќе се јаде. Никогаш да не се врати, сакам да го заборавам. Деца бевме, ама и те како влијаеше врз нас тоа, уф.

На Kaetana, do-re-mi, danichap и 12 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Добар ден и од нас
    Конечно оздрави синко, црвено грло и температура имаше. Во тие неколку дена се изнаплака колку што не плачел од кога е роден. Сонцево не ме радува, бидејќи дува ветер....
    И јас би сакала уште 2 дечиња, ама здравје

На Kaetana, Mari*, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.600
    На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    https://www.lidl-shop.be/fr-BE/B-b/c453010

@irena.1 има, еве линк погоре. Додуша, од белгиски Лидл е, ама верувам дека има во Франција.

Ми донесоа постелнина од Лупилу пред некој ден, и покривка за бебе, со различни места на производство. Едното Германија, другото Англија.

На Kaetana, vitamina и irena.1 им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @irena.1 ние галиме маалски улични мачиња и кучиња :$ Истиот поглед од поминувачи го добивам и јас :envy:

Маж ми исто многу се нервира, па го правиме сами кога сме двете. Исто во врска со прљање е многу стегнат, ништо не и' дозволува |(

На Kaetana, Mari* и irena.1 им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Ooo mojava uste da go gusne kucevo sto ni spie pred vl3z. Preska vo mucka mu se vnesw. Site macki od maalo gi proganja faka sto ke stignw znae da si sedne na zemja, posebno na lulaski kaj sto ima kamcinja i ja ostavam. Deca treba da se prljaat i da si igraat vo priroda. Da tocno e deka ima kucinja mocaat kaj ke stignat ama na krajot na kraistata kade e cisto. Doma posle nie race ako se vleckala po zemja obavezno i preoblakam alista i isto ne i fali fala bogu. Atrav mi e od srci ima dosta. Lani pisuvav mail vo opstina mi pukna film. Na lulaskite sto ni se najblisku imase ogromni srci i stoeja na edno mesto 2 nedeli. A pominuvaa tiw sto cistat i ne gi sobiraa demek trevata ne bila vo nivna nadleznost(facepalm)
    Inaku denes mu e na prvata moja ljubov rodenden 7g cel golem decko stanal

На Kaetana, MissDior, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.295
    Sreken da mu e rodendenot, samo radosti da go sledat.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.600
    Постелнината кремава ли е? Од една страна со бобички кафеави од друга со мечиња?
    И јас имам таква.
    Уште одамна ја земав и се покажа одлична.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Кремава е, ама со ѕвездички е. Иста е и прекривката.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    17.582
    Majki znaete li dobar kardiolog nie sme 7 meseci treba da pravime eho bi sakala da e privatno?

14. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    @M&M i jas se cudam kako nekoi i toa bas vozrasni zeni ostvareni ko majki,znaat takazacudeno da reagiraat kako toa decava sve po mamatrcaag! E mene od koza me vadat tie komentari,a postojano gi dobivam od sveki.Bebe mi vristi pisti,ona zemqla go dumka pa uste vika aman sve majka ti sakas da te drzi(bebe ima 6nedeli!)...
    @elena.mak bravo za maz ti i negoviot odgovor!

Zdravo do drugite mami! Ete,preku gornive komemtari se gleda koj i sto me nervira:))) pocnuvam poleka da se osamostojuvam...Bebe mi sedi na cice recisi 24/7..i tesko mi ide da si gi zavrsuvam obvrskive domasni,a mi falat:))
    Utre valda soncevo ke bide,pa planiram prv pat da go setame bebevo so kolicka.A ida ja istestiram dali dobar izbor sme napraile so nea za parite sro gi dadovme....

Imajte ubava vecer vo ostatokot od petokot;)

На Kaetana, azelea, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.665
    Допаѓања:
    140.950
    Samo Filip 2 imaat detski kardiohirurg i toa eden so mal broj intervencii vo bolnicata. Vo Detska klinika ima 3 kardiolozi detski i eden kardiohirurg. Za zal timot od Amerika so 30 doktori veke ne ide oti sme mutav narod.

3m majka mi ne e dojdena. Svekrva 4. Pomos od nikoj. Ni pola saat. Ama barem nikoj ne mi se mesa u vospituvanje i intima.

Bevme u park. Jas ke ostavam dete da odi sekade. Se sekavam na eden tatko koj ja vregase majkata oti deteto trcalo so jakna ke se ispotelo. Site gi gledaa. Oti potta e otrov ili shoznam... i odma zabrana da trcalo deteto.

На Kaetana, Mari* и vitamina им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Кардиологот од Атик кор (приватна ординација) го фалат многу луѓе, немам лично искуство.

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.665
    Допаѓања:
    140.950
    Детски кардиолог е?

18. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    10.130
    Драшко Димовски од Систина мислам дека е детски кардиолог, а мислам дека и во Ремедика имаше некој кардиолог.

Последна измена: 17 март 2017
    На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Da ne te plasam dopolnitelno , sigurno znaes kolku e dosadna za lecenje. Jas ja imam eve godina od koga se porodiv i nikako da ja trgnam. Od moe istrazuvanje osvem e- kapi koj sevprodavaat vo srbija drugo teska rabota. Ne e loso da vidis da ispitas dali moze da se davaat na tolku mali deca.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Znam deka e dosadna, se povtoruva i tesko se leci, od toa i se plasam... ;(
    Citav i za tie e-kapi, dosta gi falat, ama sepak treba da se konsultiram so pedijatar, epten sme mali ni 3 polni nemame, ne bi da mu davam odsega se i sesto. :doh:

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.