Добар ден .. Малку непроспиена ноќ и куп обврски, но сепак сум одлична. Стравот лека полека си оди и тоа ме радува што се привикнавме еден со друг и одлично ни оди. Станувам сабајле средувам низ дома уз музика и уживаме со бебе, тоа ми е релаксирање преголемо. Многу ги сакам утрата. Со бебе се почесто одиме на шетња и шопинг па плус бенефит од свежиот воздух. Денес и не е толку убаво времево но да смениме не можеме. Сите ги сакаме утрата со силно сонце и прекрасни продирни зраци.. Обожавам кога ја слушам беба како ја цица цуцлата Почнавме да гукаме, да се гледаме и да ги забележуваме играчките.. Се поинтересно е.. Мајка, една мајка и едно е дете. И јас мразам пореметување на ред, галама и замуабетувања до бесвест. Тогаш чуствувам дека си ја губиме хармонијата наша и се поечсто претпочитувам да сме си сами, а друштвото да ни биде сведено за час два не повеќе. Недела.. мразам понекогаш недели од самото детство, навика ли што ли е не знам. Поздрав.
Здраво од мене мамици! Недела, самички сме со ќере моја! А колку сакам недела дома со мм, да се заиграт со малата малку, па на раат домашни обврски да терам, па заедно да прошетаме и потоа семејно заедно да седнеме да ручаме. Тоа ми е семејна идила, ама кога ни требаат пари за реализација на плановите мора ММ да работи и во недела. А ние некако се научивме и да си функционирам неделно без него. Навика е се, па и ова! Се вративме од прошетка во парк, изморени, жедни, испотени... Па ајде набрзинка средување и веднаш ја легнав да спие. Го пијам првото кафе денес, се релаксирам и одмарам, ручекот ми е веќе готов! Убав ден на ситеее!
Dobar den i od mene! Jas ve pozdravuvam momentalno so zelen caj. Kao sum resena da oslabam,ima manekenka do leto da stanam . Dete zaspa duri sega,rucek gotov,maz nedelno po fudbali. Mene denes denov tapa,dobiv,izgleda i pritisok padnat,race se tresat,boli glava... Isteravme uste eden rodenden,sega slednata nedela drug . Mislev da iskomentiram nesto so rodendenive,ama ne sakam da navredam niedna ovde,sepak site sme majki. Nikako ne mi e sfatlivo kako majikive trcaat so kiflite i salamite po decata,im davaat ceo vreme da jadat dodeka igraat. Pa za eden cas,ili daj mu doma neka jade,ili ostavi go samo da si pobara,nema da ostane gladno za tolku vreme. Decata se pojdeni da igraat,ne majkite so sila da im stavaat hrana i po zemja da ima ronki eden ton. Navistina me iritiraat vakvi situacii,a skoro sekade ima po dve-tri vakvi majki. Vecer pak imame rodenden,no kaj soprugata na bratuced od mm. Ke ima eca,sinko obozava da si igra so niv. Ubav den,otidov jas da prilegnam,nema denes rabota. Lazy sunday!
Убав ден денес, прошетавме, испазаривме што требаше, одморивме и се по неделниот ред. Ни јас не стерилизирам, поминувам под жешка вода. Сите играчки на под се цело време, нема паднало, па миј, подот е бришен сто пати и се што стои доле сметам за чисто. Преплакнувам само чат-пат и толку е. Малата е цело време на под, цел ден ако не сме излезени и сигурно нема да и ги стерилизирам играчките постојано. Треба само тоа да правам. Инаку, @LaDyDoLl познавам и јас по некоја таква мајка, ама не го прават тоа зашто така им се сака, туку обично не им јадат децата, па сакаат да искористат гужва и да им бутнат нешто во устето. Барем овие јас што ги познавам. Ете, си имаат мака. Туку, овој некој меѓу период ептен е безвезен, не оди, а сака да оди, само писка за на земја, ако ја спуштам одма се пушта да лази, а гледа деца трчкаат. И никако не е. А не ја паткам, додуша не ни сака, одма седнува за лазење. Тврдоглаво детуле е, само она кога сака и што сака прави, нема шанса да и речеш нешто и да направи. Цела на мајка и.
Добро вечер мамички Моето бебче заспа рано оваа вечер.Ја изморив цел ден во парк,па на кафе со другарки,не застана Ке биде интересно кога ќе се разбуди кај 5 часот Битно мене грбот ме убива а богами и гласните жици ме болат.Ако некој има во моја близина јас бев таа мајката најмногу што викаше,не таму,не тоа,дојди овде не им пречи на луѓето....Буквално од маса на маса одеше и со секој си зборуваше.Е таму ич не е метната на мене!Па кога ке види куче се дере на цел глас кутоооо и мораме да застанеме да го чепнеме и сакам нејкам морам да зборувам со тие што шетаат кучиња,од чиста култура... Имаме и ние на село,кане корсо црно,ама луѓе огромно е,јас се плашам од неа,а ова моево црвче оди ја гали,си р'жат заеднои ништо нема досега и направено(скраја да е)Дали дека е наше па се сакаат. Како расте се помалку контрола имам.Преѓи на пример јадеше соленки по пат.Дур се свртам и паднале и си ги зеде од земјата каде што се и сешто поминува и гази и до дека спискам она ги напика во уста.И тоа е,деца сеДа се здрави и живи. Имајте убава вечер
Јас имам машко кане корсо црно, исто си се сака со синко Уште од прв ден од болница кога ме донесоа дома му дадовме да душне во корпата кај што беше синко, да упознае нов мирис, ново човече Ама мирен е мојов иако изгледа страшно, си трчкаат во двор и синко и комшиче до нас.. он си ги гледа или се пече на сонце Синко од големи кучиња затоа не се плаши, а се плаши од мачки и мали раси кучиња (незнам зашто)
@mariz Нашево е женско Ада,ако доаѓате накај југот донесете го да се запознаат Туку моево црвче сака и мачки,а они бегаат од неа...Ги кубе
E taa faza e najlesna doma. Sreka koga lazese mojava bese zimo pa poveke bevme doma a nadvor samo vo kolicka. Sega odi trca a znae da sedne kaj ke i tekne vo najprljavoto ama toa e drugo ne e lazenje. Macno e znam koga sakas nadvor da si poigra a ona se pusta da lazi. Veruvale ili ne golemiov e veke zaspan a malovo eve go cica i ona e pri kraj (inace ova go pisuvav vo 7:45 pa mi se iskluci telefonot). Ke mi ostane malku vreme da zdivnam cel den ne sum sednata. Zvercevo denes odspa 3 saati ama prvo 1 saat dodeka ispiv kafe i srediv del od alistata pa se razbudi i i se spiese uste i 1 saat mi spiese vo race ne davase da ja ostavam, posle se zaspa cvrsro ja ostaviv i istera uste cel saat. Resuv da sredam malku golemi mali alista i sibrav 3, 4 kesi. Mn se nerviram sto nemam kaj da cuvam. Bebeskive bi gi dala site nelade ama mi vika svekrva mi da gi cuvam za sestra mu na mm a ona aber nema uste. Barem dami gi priberea nekade se zatrupav. Od sinko del gi davam a nekoi sto ne se tolku maski maski gi cuvam za.malovo. od sto nemam prostor ne znam sto kaj mi e krenato i se slucuva nekoi raboti da gi zaboravam i koga ke gi najdam da se veke omaleni. Zaboraviv do kaj sum so muabetot i ke zavrsam vaka na sec
И јас скоро средував алишта. Дел од алиштата исфрлив, а за другите купив вреќи за вакумирање па сега има и резерва дури. Мајки мене почна да ме мава депресија.
Добро утро понеделнички.За викенд воопшто немам време да пишам,се со обврски.Во саботата бевме со малата во ЗОО и уште две три мајки со децата од градинка што се дружат,се изнатрчаа таму после назад во едно дворче пак играа и кога му ја легна до 17,30 едвај ја разбудив,затоа вечерта ми се будеше многу од што беше наспана.А какво ми беше за чистење и кога се вративме гледам мм се светнал,чистел,подови,садови ,работната маса ја средил како во аптека,па дури и прозори бришел,и кога видов ручек имав и си легнав,еее вака се живеело . @LaDyDoLl и јас се чудам,мојава па кога одиме на родендени унесена е во играта и не ја интересира јадење,јас нудам ако не сака не инсистирам.
Добро утро и од мене и убав ден на сите .Денес овде е топло па обавезно ке го искористеме денот со бебче.Пак сме сами дома сите прва смена на работа а ние си уживаме.Бебчето заспа па сега одам и јас малку да одморам.Вчера имавме мала екскурзија се прошетавме инаку беше многу немирен,плачко како и секогаш ама кога отидовме кај едни роднини на гости наеднш писна,почна да плаче верувајте таков го немам видено,целиот се стегаше (стомачето му беше тврдо) неможеше воздух да земе од плачење и пискање едвај го смирив.Прв пат ни се случува тоа од што би можело да биде тоа јас мислам дека нешто го е доболело па така плачеше затоа што ке писне еднш па ке се смири,па пак ке писне и се така Инаку користеме Хипп Комбиотик можно ли е да е до млекото нешто ?
Dobro utro na site naspani i nenaspani majki. Jas denes vo prvite sum. Denes se izrevoltirav mnogu od sabajle, ziveam vo zgrada i komsiite samo lupaat vrati od 7sabajle,jas ne znam koja e potrebata da se lupaat pvc vrati koi mozes i so mal prst da gi zatvorish. Tolku ni e kulturata valjda. Denes cistev i zatoa mrazam ponedelnik poshto vikend uzivam, a ponedelnicki trcam da zavrsam se. Sega pijam kafe, bejbi spie, posle ke setkame, ke cekame maz od rabota i sekoj den preslikan na drugiot. Ubav den Mami.
Со овој убав викенд си спечаливме вироза така но кажа матичната сабота цела ноќ си плачеше синко во сон и додека не го земав не се смируваше,кога сабајлето му проработи носето како чешма, за среќа нема тт сега за сега дај боже и да нема.Моја претпоставка е заби да не се бидејќи немаме ниту едно а осум месеци сме,мм што вика епа редно ќе е да му никнат веќе деветти месец фаќа. Ја жива не наспана да имаше барем кој да ме одмени ни тоа немам.
Imaj ubava I lesna bremenost Dobar den zeni. Za vikedov ni se pojavi prvoto zapce pa vo naziot grad se pravi kravajce pa povelete..
Leleee bravoo, so srekja neka e i naj lesna bremenost da si imas Kje se druzite so @mariz . Cestitki uste ednas
Здраво мајки Вчера си дојде мм,синко прво се срамеше па потоа од среќа и радост незнаеше што да прави,почна да рипа да фрла играчки и да мава по татко му,да таква му е милоста.А бебе плачеше кога го зема,но полека ке се привикнат. Дури сега можам да кажам дека ми се исполни душата,чувствувам мир и спокој,среќа и радост.Нема поубаво на светот кога целото семејство е заедно. Оваа недела ке спремаме роденденот на синко,торта порачана и да купеме се друго за украсување и домче ке си поканиме гости. Бебуш си расте секој ден,мава и со раце и со нозе,фаќа тропки и се смешка на глас.Не сака да се вози во количка,одма плаче,страв ми е да излеземе во град да не почне силно да вришти,а инаку во рака да го носам нема проблем. @H&J и моето така еднаш направи му го масирав мешето и попушти потоа се испртка му олесна.@Mari* со лесно и биди среќна не се плаши. Убав ден мајки....