Косата за да ми е средена ми требаат 3ч (бањање, фен, пегла зашто жбун имам)... затоа кога ми е средена сум најреќна на свет Неможеш со убава фризура да се чувствуваш лошо Јас каква сум затоа денес во косава не се гледам во огледало додека се избањам а ке се бањам тек мм кога ке си дојде за да го чува немирково мој
Кашла поради секретот што и се слива во грло. Ставај капки и влечи ги мрсулите со аспиратор, тоа ти е најдобро решение. Чајче за смирување на кашлица од бел слез можеш. Како што читам на Гугл, Амброксол не е антибиотик туку ќе го олесни дишењето, ги разводенува секретите. Антибиотик на своја рака не давам, башка што во Мк не можеш да купиш од аптека без рецепт. Настинка е, не се секирај, мачно е но ќе помине без антибиотик.
zenski gi prodavam ,ako ne e soodvetn postov na ovaa grupa izbrisetego ili preporacajtemi kade da postiram,pozdrav
@M&M со здравје да ви мине сипаницата, ние летоска ја поминавме и кашлањето му е пропратено од сипаницата, скоро сите деца кашлаат кога се исипани, имунитетот му е опаднат и давај нешто за имунитет обавезно, пудра со анастетик и тоа друго се најнормално храна и останато
@Mari* јас ќе ти пишам без устручавање. Бери памет жено. Со таква историја зад себе. Не е исто движење и чистење купатило. Имаш наведни се, исправи се, истегни се. Остај малку време да пројде, да се фати убаво. Како па имаш сила. Јас во почетокот бев со душата во носот и тоа малку сила го чував за детето. Периодов само ручек правење, чистење ако не може мт плати чистачка и пази се. За девојчето шприцај физиолошки во носето, инхалации и солени купки кај нас многу помагаат. После тоа носот чешма. И чајчиња топли. Инаку ние денес цел ден на шетање удрени во полн состав, сите заедно. Надвор ручавме, му купивме на синко кревет и душек т.е мини спална му купивме . мајка ми вика и кога ќе се женел можел да си ја земе. Епа така де, комотно да му биде, во тоа бебешкото креветче само се лупа во страните.
Fala mnogu. Kupiv poxiclin pena, mislam taka de vikase, demek ne ostanuvale luzni od nea i ne cesalo. Mislam deka ceke ednas go pisav ova kako deja vu mi dojde recenicava . Dobro podnesuva samo sto uste 2 den e zbudalen doma. Se utepa od placenje zosto be mozel da su igra so drugarcinjata me mrdna denes ko sto mi bese loso samo uste negovoto kenkanje mi falese. Bevme na 2 pati nadvor po malku pa tetka mi me iskara sto sum go vadela :- Vit.c mu davam i butam cedeni sokovi ovosje ama slavo ima apetit. Ne znam sto dr da mu davam za imunitet. Pena mi fati ustata objasnuvajki deka treba da se pazi deka moze da se razbili on seta doma non stop bos pa ke mu tekne ke se soblece po gaki i majca i taka dreme so saati. Toplo e ama domane do tolku. Inaku jas fala bogu sum poarna malku se itspav ispiv eden tylolhot i zivnav. Ke ispijam uste eden pred spienje se nadevam deka utre ke se razbudam po normalna bidejki treba doma da se sredi malku kukava ke mi trgne, sto bi rekla baba mi
Nemoj na svoja raka. Nastinka obicna ako e ne ti vrsi rabota ic. Da ne se falam, a uste povazno da ne ja urocam malava, 19m e nema pieno antibiotik. A bila nastinata sosta pati. Eve ja u sega kasla malku. Mene inhalacii najmnogu mi pomagaat probaj
Majki imam edno prasanje, na kolkava vozrast vi bea decinjata koga prv pat patuvavte so avion? Ubava vecer na site
Даваат уште од најмалечко. Нема врска тоа. Твое е дали ќе го мкнеш. Инаку сметам дека е најдобро после некој месец, немој веднаш мало е за мкнење цела таа бука притисок и хаос е премногу за мало бебе.
@Mari-Ja на годинка. Со вторава мома ќе биде на два месеци. Другата недела ќе споделам како сме поминале. И мм ќе треба да иде, без него не ми дадоа да купам билети . Двете се водат како бебиња бидејќи се под 2 год. Па ми рекоа сама смеам само со едната, за втората мора уште едно возрасно лице во групната резервација. Па и он ќе иде со нас и за два дена се враќа. @Mari* се сложувам со секој збор на @irena.1 , пази се мајче. Не ми текнува од која возраст, но кога опркна веќе поголемата не пеглав веќе се за нес. А и за нас во текот на бременост и те како редуцирав да пеглам стварно неопходни парчиња само. Прераспредели по плакарите и одмори душичката Побрзо оздравување на момата. @muchacha_a среќен нека е роденденот Мојава и вечерва качи тт. Пивторно 38.5. Дадив сируп и падна. Ама додека спиеше ја пофатив утоп жива вода. Па ја пресоблекував и тишина засега. Едната петка е пробиена, и другата ми делува отечена и бело како да има под непцето. Претпоставувам тоа е причината. Не кашла, не и тече нос... Понеделник е малата на редовна контрола па ќе им речам да ја погледнат и големава. Денес барав костум за да ја дотерам за први април ама не најдов. Се надевам кај нас ќе најдеме. Вие ќе ти преправате ли малечките ? Мислам дека мојава многу ќе се радува па сеедно дали ќе има маска ќе ја однесам кај дечињата Време за во кревет. Кај 03-04 ќе ме издига малата. Пријатна вечер и убави соништа.
Ти верувам, нас па летно време не фати и десет дена не ја изнесов како полудена беше, јас прв пат тогаш дадов сируп за имунитет кидзомега, ама можеш и било кој подруг поефтин на пример медекс, ист состав се. И три недели не одеше во градинка, ама после тоа се нема посериозно разболено и, само настинки.
Denes me otepa malovo. Standardno si pocna denot se setkavme od sabajle do grad do jumbo pa na lulaseki i si zaspa najnormalno okolu 12:30 za 20m se razbudi probav da ja zaspijam otvori tolkavi oci se rasoni. Saat vreme utepav dzabe ajde stana neka sedi si vikam, jadevme i malku si igrase pa pocna da kenka normalno. Aj probav pak da ja zaspijam nisto stana si izleze od spalna. Pa placese po tatko i pa ja zema on pa placese po mene i ete sega duri prezaspa pak i edvaj ja ostaviv vo krevetce. Ete ima i takvi denovi so da i pravam. Imam custvo deka cel den mi pomina vi zaspivanje i sega baska kasno zaspa vecer ke ne zurka. Se mi ostana doma taka kako sto bese od sabajle a mi bese vo plan da usisam da zacistam kako sto gledam tesko. Edino popladne ako se naspie ubavo pa ne e kenkava. Si svariv kafe koga zaspa prviot pat nakaj 1 i eve uste go tegnam.
Здраво мајки. Се надевам добри сте сите. Ние шетнавме семејно со сопругот и бебушка, недела е за тоа. Сега ја успав. Малку сум носталгична, сепак ќе се враќам на работа, и онака откако сум на породилно секоја втора сабота ми е работна, а некогаш и преку недела поработувам по некој час, но сепак и финансиите се во прашање, имаме станбен кредит за отплаќање (нели убавината да живееме сами си ја плаќаме), тек идат одмори, а со сопругот си дозволуваме и повеќе да трошиме, а се тешам дека набрзо ќе можам и колата да ја сменам, ја возам од факултет . Што друго да ви кажам освен гушкајте ги малечките, посветете им се максимално, ништо друго не е битно.
Ciao mami,kako ste? Jas bas nedelava nedelno ja isterav-pred tv so lista na filmovi,a bebe u meguvreme mi e na cica,si cica i uziva Utre ponedelnik,e togas ke si ja cistam kujnata...Taman sveki ke dojde i ke mi pomogne,pa posle od vtornik da si se setame so kolickata nadvor jas i beba
Majki poslednite denovi mnogu se custvuvam napnata i voznemirena ,mozebi ima vrska toa sto sum so malo bebe i nekako ne mozam da se naviknam na novata situacija i mi fali mozebi malku poveke son kako se spravuvate vie majki ? iskreno se plasam kako srceto deka ke mi izlezi
Prvo bebe? I mene mi trebase mnogu vreme da se naviknam so prvoto, normalno e. Se slucuvase sabajle koga ke stanevme i koga ke istanev sama, mm koga ke otidese na rabota, da si pomislam sto mi trebase mene ova. Poleka smireno ke si dojde se na mesto. Za poveke son samo gledaj ako mozes i preku den koga spie bebce po malku da odmaras.
И после 8 години и две деца ми се случува да сум уморна,исцрпена од се.Па ми иде да избегам некаде далеку малце сама да сум.Тоа се нормални ситуации.Пронајди пет мин само за себе.Побарај помош доколку е возможно.Не заборавај дека покрај тоа што си нечија мајка ,сопруга ти си сеуште ти.И не смееш да ги запоставиш твоите желби.Ако ти треба сон земи си го.Остави го малото пола час на маж,мајка,сестра.Ако ти треба шетање излези.Стави бебето во колица и шетајте.Земи си некои витамини за да не ти падне имунитет од недоволно спиење.И трпение се ке помине
Setni malce, stvori si rutina nekoja. Jas bev katastrofa depresivna i nervozna. Eve veke mesec so beba si imame rutina. Spieme, pa cica, pa sleguvame vo dnevna, jas kafe i serii, taa cuca, guganje, guskanje i zaspivanje. Dodeka spie pracam nesto za sebe, kubam vegi, pedikir i sl. Zavisi za sto ima vreme i potreba. I obavezno pred da si dojde mm od rabota se sminkam Taka red si zedovme i sega mnogu ni e ubavo. Probaj zagledaj nekoja serija, vari si kafe da pies dodeka gledas, imaj si den za setkanje. Leto idi ne plasi se ke ti pomini dosadata