Мамаситас, како сте ми? Одамна ме немало, признавам, ама ми требаше малку оддишка. Верувам почесто ќе ме има. Синко порасна, еве го во игрална збеснува откако се битна во дневна со дубак, леле мајки од кај му е енергијата? Мм надвор нешто се занимава, мене ми се излегуваше на убавово временце ама не, имал работа чоекот. Детево изводи бесни глисти, научил како кашла дедо му и само подкашлува, демек и она кашлал. Море ако излезе ова не глуматање што ќе правам. Само да не е грлце нешто. Нинсе ближи роденден, полека почнав да се спремам, торта одбрав, сама ќе ја правам, сама ќе ја украсам и се надевам се да биде во ред, некако имам малку страв ама мислам дека ќе ја бидне. Домче со најблиски, ќе биде баш забавно. Да ви се пофалам ќе станам директорка, си отварам фирма, сам свој газда, ако ја бидне ќе ве информирам и нормално, давам попуст за мајчичките Поздрав!
Ние стасавме во Македонија, да не не мислите. Патување со две мали деца е ХОРОР. Ај малото бубалче, ама големата душа ни извади. Додека извадивме деца од количка за да ја разглобат, па се да помине низ контрола, дали деца да држиш дали да вадиш/ставаш... Па и многу натоварени. Со кој памет покрај дуплата количка 4 куфери и 4 ташни. Во авионот пак хорор. Што од мака со ушите, што од бес. Важно токмоглави другарчиња си најде во авионот, утешително подеднакво гласни како мојата(демек не сме само ние па да се тешам). Па ај додржи ја за да не си игра на среде авион со нив. Па се гушкаа, чепкаа..и еден бакнеж во обравче доби. И втората петка и пробива па тантруми до бескрај, па и на полноќ слетавме. Денс во топ форма. Сто пати рутерот ми го исклучи и на масичето се качи. Како ќе го довардиме детево глупост да не направи и да не се повреди. Имам многу за читкање. Да видам кај кого што има ново. Пријатна вечер на сите.
Posle ke mu ja mislime so kogo izlegle ve grad i koga ke se vratat. A tek za devojcinjava neli Nego i malovo me sekira eve na 2 pati denes kacuva t a i nea i bese povisoko crp-to i doktorkata rece (vcera) ako ne kacuva t ok ama ako kacuva i se vlosuva, a pocna i da kasla dosta, da davam antibiotik I eve pocnavme, mn mi e teska ne sorabotuva ic edvaj daleronot so sokce i go protnav a antibiotikot probav so spric. Ne znam kolku ispi kolku plukna u bestraga ama mi e sube da i davam pak doza. Premorena e nervozna e edvaj i ja inhalirav ednas so placki. Pak mi e malku topla trebase moze cepcinja da zemam za t . Mislam deka ne saka ni da mi jade deka misli nesto i butam. Kako osven vo sokce da i protnam sirup? Antibiotikot ima jak vkus baska e gust nema sansi da ne go oseti, ako zavrsi i ona na infuzija ke se seknam. Uste mi e malku topla i po disenjeto se oseka deka i e macno, ja istusirav pa se nadevam i toa malku ke i olesni. Golemovo ke bide vajda dobro. Moram da go pofalam mnogu bese hrabar na bockanje i sega mislam i sam si se gordee deka ne placel i samo zbori za toa srce Ve udavuv so bolestive izvinete ama kako i na site i mene mi e najlesno tuka da se izduvam. Se iskarav so brat mi na tel mi mrcese zosto sme go vadele nadvor deteto koga imal sipanici, po malku go setkav niz maalo ama ne premnogu. Ionaka mi e macno uste on da mi drobi mu se isporazvikav morav na nekogo Tnx Mi kazaa da zemam maticwn mlec od zlatna pcela vo leptokarija. Pominav ama ne rabotesw. Ke odime utre pak ke im se javam prvo
@M&M јас кога давам сируп тоа е само со шприц.Договор не пали а немам трпение да ја убаедувам.Мм ја легнува и држи јас шприцам директно во грло и толку.Чепчиња за Т користам само доколку повраќа.
Мами да ве прашам продолживте ли со витамините што ги пиевте во бременоста? Се мислам дали да си ги пијам и сега после породување
Пиј слободно, немаш штета од нив. @M&M немој да се обвинуваш себеси. Се случило, периодот е таков, пролетен замор, намален имунитет, исцрпен е организмот од зимата. Затоа и сипаници и се накалемила пневмонија. Ќе оздрави детето, не се секирај, ќе биде подобар. Штом ќе се опорави од сипаниците, значи кога ќе се исчистат сосем, земи Цинковит Ц. Секој ден по едно давај барем месец дена. Покрај тоа, разновидна храна, активност без преморување и природни подигачи на имунитет. За кратко детето ќе биде како ново.
Jas gi frliv dve taka. So baba mu koga setaat na svekrva mi kuceto samo po nea odi i na sin mi mu padna cuclata i toa odma vo usta ja zema. Ednata ne bese grizenaa odma ja ostavi, a drugata i zabi i imase staveno. Jas ne bi dala.
Незнам кој ги пиеш. Јас пиев фемибион. На нив пишува дека се пијат и во период на доење. Јас ја допив кутијата што ја имав почнато и толку. Не ми се даваа веќе пари.
Zdravo na site mamicki Vi posakuvam brzo ozdravuvajne na bolnite Srejkni rodendeni i site ubavi momenti za slavejne sto imate Nie sme dobri ubavo i vremevo pa ne ima i nadvor Neli me imase poretko pa eve me pak Konecno denes polozen ispit kako vo sone posle celi 3meseci,malce da se opustame pa potoa ke odime nataka da ve pocestam kako sto vetivpovelete nesto blagicko
Едвај исчитав..нормално не стигнав се....Среќни родендени на тие што славеа...не стигнав деновиве да честитам..и на сите други кој што си славеше . @M&M читам во тежок период си...со помин нека е. Не се обвинувај за ништо...некои работи едноставно знаат да се искомплициаат и не се во наша моќ....камо се да можевме да спречиме. Еве и јас да се пријавам со вирус...ќерка во понеделникот,јас во вторникот. Ќерка уште со температура не висока,ама има...барем утре да доспадне да не ја мислам. Јас отепана, без енергија со главоболки, синусиве ме отепаа,без апетит, мачно дотука бидува...ми иди да легнам и цел ден да лежам....а ќерка обесена само за мене, си бара внимание...не знае таа за мачно, само да си играме ме бара или за надвор ме влечка. Туку оваа година како не спотера со болестиве уште од старт...јас никогаш толку не сум била болна,па не таа...еден месец само здрави отприлика....само цела година да не биде таква...мора да поработиме на имунитетот малку.
Честитки @girl-miri за положениот испит, со среќа, па и една кола да си купиш! Јас денес бев на лекар, ми ставија апарат да ми мониторира срцето. Треба да го носам 24 часа, малку ми фуфка а и не е згодно цел ден со мало дете, треба да внимавам да не ми измакна некоја жица Од сабајле се гледаа со татко му, го носел на парк а и ручек направиле Времето тука права пролет, носат и кратки ракави ама јас сум зиморлива па ќе си почекам уште малку Поручек направивме пак круг до паркот, еве го уште не спие мали, не знам како издржува по цел ден. Поздрав мајки, гушнете ги вашите најмили срциња и имајте убави соништа!
Еве ме и мене. Бебе преместив веќе на подолго во релаксатор па така им се радува на висечките играчки и им гука и се смее, скоро цел ден се дружеше со нив, сака да гледа и анализира не е веќе она мало човече што се тутка во корпата и спие . Се поинтересен е а најмногу кога ми се смее и ме гледа во очи. Душа мајкина.. на среќата и нема крај. Тутнав количка во шпајз и сега лека полека стануваме се поголеми и посвесни за околината. Сега сака и да се бања, ужива ритка и се смее . Целодневните ритуали премногу ми исполнуваат. Еден ручек да направам цел ден ми лета а и нозеве не ме додржуваат да така и тоа е сведено на минимум или максимум малку побрза храна без толку многу готвење но сепак здраво и вкусно. Се кандисав и од торти и од чуда вака со бебе поубаво ми е. Го чекам маж ми, да вечераме некоја ситница и да легнуваме. Па утре е нов ден и со надеж за сонце . Добра ноќ.
Zencinja zdravo, cel den turbo. Celo vreme im se cudev na koleskite so deca kako postignuvaat, no toa ti bilo majka. Od sabajle beba stanata, jadena, cicana, presoblecena, prosetana, doma cisteno, peglano, pereno, jooj majko I uste raboticka si imam ama ke podostavam nesto. Detevo se budi nesto vecerva ne spie bas naj naj, mene zab me boli, ama mi fufka na zabar da odam... ke vidam do utre kako ke e.... Utre si doagja mm, se pakuva I zaminuva na. Sluzbeno patuvanje nadvor od drzavata, jas so beba kaj moite na nekolku dena ke odam. Pocnuva teskiot period koj ke trae do Nova Godina. Mm nema da e doma po dva tri vikenda, jas sama so dete, so svekor I svekrva... ke izdrzam ama kako jas si znam. Neka im se srekni rodendenite na site sto slavea, bolnite da ozdravat. Guskajte decinja, dobra nokj.
Па и мене ми останаа ново пакетче, иначе Pregnanzon complete ги пиев, ама си викам штом во бременоста ги пиеме ваљда нема штета и сега.
Добро утро, мајки! Ве читам за депресија, потиштеност и останати мајчински тракатанци. Сите не фаќаат такви гадни периоди, јас баш во тие такви зачарани кругови си го наоѓам мирот. Имаме ред, секој ден е скоро идентичен на претходниот и помирена сум со тоа. Правиме мали промени за ептен да не го изгубиме редот кој ден од неделата е, останатото баш ми е гајле. Се додека не држи добро здравје, за другото јас не се секирам. Е кога сме болни, тука веќе излегувам од контрола со паниките и одвај се трпам сама себе. Не знам како ме трпат мм и децата. Сега мачиме мака со алергии, интолеранции, ме фаќаат паники како ќе се снајдам и организирам. Знам дека џабе се стресирам и се ќе биде во ред, ама сепак ме фаќаат паники. Среќа што фаќа топличко и убаво време, па ќе се изнашетаме и зимските стресови ќе бидат минато.
Zdravo, @girl-miri uste koga vidov si pisala odma znaev za castenje siSo srekja i cestito, pa pobrzo da ne pocestis i za nova kola. @AngelOfArh welcome back so srekja i uspeh vo svojata firma, pa ke delis soveti po potreba @M&M ne si ti kriva, kako sto kaza edna majka pogore se slucil takov splet na okolnosti. Ete poleka ke pominuva. Sega kako ste? Malata podobra e od antibiotikot? Jas doma, ja uspivam malata eden saat veke. Takva nekoja nervoza imam Ovoj period poveke ja setam malata, rucek za nas i za nea i drugi sitni raboti i nemam vreme da iscistam. Me luti mm uste poveke so negoviot izgovor oti odel na rabota i umoren bil. a ja ne sum umorna? spijam ja po cel den.... trcam na site strani. E ne odam na rabota i po difolt ne sum umorna. A koga odev i trudna i mal period i so dete i pak obvrskite gi terav. Ama toa mi e obvrska neli?! Mislev deka barem za toa ke se razbirame i pomagame. Znam, sfativ ne treba da sum rob na kukjata ama pobogu eve ide ubav praznik, site cistat, pravat generalki a jas (spored nekoi licnosti od bliska okolina) ne trebalo da se zamaram, jas sum bila so dete. E aj ke ziveeme so gjubre i prasina oti deteto ke mi e izgovor za (ne) cistenje... izvinete za dolgoto moe "razglabanje" za moeto sekojdnevie ama ete tuka barem se olesnuvam. Ubav den majki
Добро утро! Пијам смуди, ручек за бебе е скоро готово, ручек за нас исто така. Мама е при крај со диетата ама некако не оди баш нај нај, што знам поише очекував. Сега ќе тргаме до роденденот на бебо, после ќе сменам диета, одам на хроно малце. Ајде да видиме која мајка ме дружи на љуљашки у Ѓорче? Се си мислам една од вас е овде мамички, ама не ми текнува името и срам ми е да прашам Битно синко си има другарчиња на љуљашки, скоро декој ден се дружиме и се знаат веќе мислам, уживаат. Денес малку покасно ќе идеме, ќе не почекаат. Синоќа синко журка ни правеше, стана ниедно време и си лежеше, жешко му беше, соблакаше пиџами, на крај го оставив по боди да спие. Сега еве го кома, спие, нека поспие малце мајка да се истушира, да подсуредам дома, да си играме после. Убав сончев ден мамаситас!
Jas sum od gjorce ama vaa nedela sum vtora smena a mala e vo gradinka a bas bi sakala da se druzam deka nikoj nemam tuka
Ние сме од Ѓорче,кај Санте плус баш.Кај одите на љуљашки кажувај,очајно ми требаат за големата.Кај нас пред зграда само шипкине се за вежбање