Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    153.851
    Fala flowernmnogu. Znam deka e taka ama majka znaes kako e :)
    Denes se podobri maloto nokeska imase jaka t ama padna posle sirupotni odntogas fala bogu ne kacila. Antibiotikot ao spric u grlo direkt zal mi e ama nema nikako poibaku da go ispie.
    Nemoj da se nerviras so mt poveketo se takvi. I mm si ima navika obavezno posle rabota da si prilegne malku pa makar decana na glava mu se kacat. Za obvrski po doma ako mu kazam sam retko osven nek9gas kujnata da jansredi. Ok za rucek da ne se xalam za vikend samo on gotvi obicno. I jas se nerviram sto mi e rastureno i ne iscisteno nekogas ama stvarno ne mozam stalno da postignam toa e toa. Ne se potresuvam posebno za praznici deka mora generalka i posebno cistenje isto kako i dr denovi.
    Ajde ubav den na site

На Monella, girl-miri, augustd и 4 други им се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Nie sme od gjorce i cesto ideme na ljuljaski, (ako se istite).... |(

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.016
    Кај рускине згради, далечку ни е ама одиме секој ден, ние сме во иста линија со Санте ама на 4ти Јули, исто нема ништо кај нас. Преку викенд одиме во Сарај, парк, шетаме, ама некако преку недела ни е досадно.
    Вака така се собравме мајчички за љуљашки дружба :D

На ivi1987 и TheSecret им се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobar den. Denes bevme vo Lidl so malata, pazaruvav pa se vrativ odma se fativ rucek da napravam i ja legnav da spie. Gotov mi e rucekot, zajceto moe spie i jas do nea si se butnav. Sto da pravam da sedam sama bo dnevna vaka povekje kje dpie, koga se budi i ako ne sum do nea odma stanuva, a stom me vidi deka sum tuka odma zatvara oci i prodolzuva da nanka, premnogu mi e privrzana, srce malecko, ako, neka e, mi godi, ovie detski periodi kje gi barame posle ama kje gi nema, se si e do vreme.
    Denes popladne imame roditelska vo gradinkata na sinko. Nemam na koj da gi ostavam i dvete i moram so mene da gi nosam, nemam drug izbor, maz na rabota, komsii nemam nikoj blizok i toa e, kje gi nosam pa kolku li kje bidat "mirni" kje vidime.
    Inaku kaj nas se toa pa toa, nisto novo ne de desava.
    Za Veligden sakam so decata vo Mk ama po se izgleda nema da odime, nema koj da ne nosi, pa taka se dogovarame moite da dojdat i porano i da bideme vo drustvo. Imame dolu pred zgrada za skara golemo kamin kako se vika ne znam, site zgradi ovoj del imaat i vikam kje si napravime skara kje si rucame pa posle kje setame pokraj more, mislam poubavo ovde kje si pomineme, sto znam. Zdravje samo pa kako bilo.
    Ajde curici ve napustam. Imajte ubav den :*

На Asja, tina-63, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.016
    Исто и мојот, многу е приврзан, а чекам кај и да е да ми одобрат кредитот и да се почнива, може не месецов ама следниот ќе треба да се среди локалот, да се работи турбо, а он не заспива со никој освен со мама. Прошлата недела бев на една обука, мајка ми го чуваше, среќа се погоди да е тука, сакате верувајте сакате не, ме чекаше да си дојдам, од врата се допре до мене и на рамо ми заспа, цел ден љут ми беше зошто сум го остаила, а два дена по ред на обука, око не склопи додека не дојдов дома. Се налутив, викам при две баби детево лепенка за мене, се скарав и со мајка ми, ама па до толку да не се помогнело, до толку да се имало двојни аршини не знам. Еве не годинка ќе напраи, поише од 4 саата, за на свадба или нешто така не бил оставен без нас. Како ќе бидеме појм немам.

На Cka, tina-63, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Далечку е ама еве се стопли и јас ќе морам да ги носам натаму,посебно преку недела после градинка се ко здивени и двајцата :)
    За одвојување тешко иде ама се навикнуваат.Малиот не беше секунда одвоен од мене,немам помош ни од мајка ни од свекрва никаква и од 8 месеци го пуштив во градинка,првиот месец беше хорор,се разболе и неќеше ништо да јаде од што беше лут ама сега веќе еве го 11 месеци е нема гајле,без проблем седи и во градинка и со мм(претходно и со него несакаше ич да седи,до толку беше лепешка до мене.Не се секирај,постепено ќе се навикне да биде одвоен по неколку саати од тебе.

На M&M и Mari* им се допаѓа ова.
  7. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Здраво и од нас. Зедов дете од градинка, ја избањав и преморена веднаш заспа. Таму не спиела и не јадела, ама весела била, како ќе биде не знам. Откако почна во градинка често се биди навечер со плачење, веројатно и влијае. Ја носи мм, па не ми кажува дали плаче и подобро ми е така. Од понеделник со работа, а плус ми стигна покана за порамнување во понеделник дека не ја вакцинирам па ете ти уште еден проблем.
    Викендов морам да купам летна количка, сакам некоја лесна без тракатанци.
    Убав ден на сите.

На danichap, Monella, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.016
    Само ненгинкупувај од Џамбо тие, на сестра ми за три месеци и се распадна. Има една многу добра во Крш ама многу е акапа ко за летна, 14 000 ама се собира мислиш А4ка лист, многу е добра. Јас од Фри он сум задоволна и ќе си купам и летна исти бренд.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  9. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Фала на инфо, Крш имаат цени до плафон. Јас меркам еднаш на chicco, chicco lite way.

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Mamicki :hai: Denes prvo spienje na bebe. Od 9 sabajle rovari. Koga i se spie place, ne moze da zaspie od sto saka se da vidi i slusni|( Ne ubi skokot vo razvoj, edvaj se hranime, na momenti ubavo cica, na momenti koga ke ja vidi cickata taka zalno place mislis koj znae kolku ja boli nesto. Ve citam site setkate i se cuvstvuvam loso. Mene sekoe izleguvanje napor mi e. Bebe pretezno zaspano jade poslednive 2 nedeli poradi famozniot skok vo razvoj neli, a mnogu mi e neprijatno da vreska sred park i panika me faka odma. Zatoa poveke sum doma sto r mozebi pogresno i sebicno. Ajde aprilov ke bide ubav, a bebe se nadevam posmireno. @augustd jas imam ogromna kolicka. Prekrasna na vidik, no preteska i sama ne mozam da ja sklilopuvam, a vo pomalata kola so koja pretezno se vozam ne mi ja beri. Zatoa sega ja merkam edna sto ja reklamiraat na ciko. Spored reklamata e premala i kompaktna pa ja sobiralo duri i vo torba. Takva mi treba.
    @AngelOfArh So lesno rabota, mnogu ubavo sto sama si otvori biznis. Eh sto imam edna soba vo kukava za koja nikako da smislam kako da ja uredam poradi stolbovite i polukruzniot zid, bas kako za tebe! :D

На azelea, Mari* и vitamina им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.016
    Јас од Чико искрено не сум воодушевена, многу им е шугав наслонот, нема некоја потпора асална, дизајните исто ми се неубави некако. Јас годинава не купувам летна, година дена, он у количка си сака да си поспие, не ми се исплати, здравје за следната или преку зима ако нд изненади некое бебе број 2 па да мора да купам.
    Е да ама од архитектурата одам малце подалеку, малце ќњ одмара архитектурата овој пат. Ќе отварам продавница за здрава храна и свежо овошје и зеленчук. Да видиме година дена како ќе ни оди, па после ќе се преориентирам јас во ентериери и архитектура а мм ќе си ја тера продавницата.

На Cka, azelea, kelebeim*** и 2 други им се допаѓа ова.
  12. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво мамички јас си го пијам кафето сама мм не е по кафето па не го чекам обично сама го пијам ( мразам ама кога нема никој и сама ке си пиеш ).Бебуш заспа па така да искористам време за кафенце и овде да споделам нешто.:coffee::coffee:

Денес се шеткавме пак со малиот многу сака кога е надвор штом го внесам дома одма плаче,писка срце мајкино,ужива додека го возам со количката разгледува наоколу само да биде потопло сигурно нема ни да влегуваме внатре.Веќе почнувам да го одвинкувам од цртаните, и песничките само кога имам итно некоја работа да завршам,а кога имам некоја поситна работа си го ставам во кенгур и си го шетам по кука со мене супер го прифати и него баш е палавко и радознало секаде сака да допира и да истражи што е :D:D а кога го оставам сам со играчките од толку многу што ги има тој си игра со кесиња...(facepalm)

Инаку женски сакам да ослабеам некое килце некако ми смета стомачето , пред да останам бремена бев рамна како даска дури и до 47 кг сум стигнувала.Пред да останам бремена бев 53 се породив со 67, за две недели на 60 и не мрднувам од таа килажа.Барем стомачето да го намалам.Почнав стомачни и некој др вежби да правам нејадам многу многу а никако да ослабеам.Дајте некој совет или диета ?

Бакнежи и мн :hug::hug::hug::hug:

На azelea, Monella, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Ista maka so kolickite, samo sto mojata e nonstop vo bagaznik deka ziveam vo zgrada i ne mozam da ja vleckam po skali i lift. Ogromna kolicka, a jas skromno peugeot 206 :D.
    Za koj model na chicco stanuva zbor?

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    [/QUOTEЕ да ама од архитектурата одам малце подалеку, малце ќњ одмара архитектурата овој пат. Ќе отварам продавница за здрава храна и свежо овошје и зеленчук. Да видиме година дена како ќе ни оди, па после ќе се преориентирам јас во ентериери и архитектура а мм ќе си ја тера продавницата.[/QUOTE]
    Jas pa ubedena deka so arhitektura e biznisov, ne znam oti taka :D
    Kako i da e, idejata ti e super, a zdravata ishrana mnogu aktuelna, taka da veruvam vo uspeh ;)

Последна измена од модератор: 30 март 2017
  15. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Леле, леле од кога не сум пишала тука. Поздрав мајкички, како сте? Морам да се пожалам дека стварно немам време за себе, од сабајле на работа, после со децата надвор, па средување низ дома, правење јадење за следниот ден и во 23:00 сум труп. Ама не се предавам бе :muscle: Ај гушнете ги вашите ангелчиња од мене и ако има некоја мамичка од Маџари, Хиподром нека се пријави за шетња :hai: :*

На azelea, Lolipop23, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  16. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Ciao mami,ve citam site..Na tie sto ne im e bas periodov,vi poracuvam stay steong,posle dozd i nastinki doagaat ubavi momenti!
    Ja nedelava doma si sedam(a obicno kaj majka mi si odam na gosyi) i mislev dosadno ke mi bode.Ama sveki doaga i kukava ja svetnavme.A nesyo i majstori mi se motaa niz kuka pa imase dopolnitelni necistotii.ama sve sme sredile...
    Soncevo me asosira na bezgriznost,setanje,ljubov.Bi sakala da setneme za Veligden preku granica ama.da ne e premalo bebevo za pat od 4h voznja??Imame 7nedeli.
    Ve pozdravuvam site !

На Lolipop23, vitamina, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    153.851
    Decki maticen mlec moze na 19m? Sakam da zemam za dvajcata od prodavnicata kade sto prodavaat vikaat moze nad godina.

Jas zemav free on lani Letna od loco crocco okolu 4000 dokaj 5000. Super e ne e bas najmala ama se sobira cador sistem

На azelea и augustd им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ај објасни ми од која продавница и која цена е одприлика. И јас сакам да купам. Мојот е скоро 22 месеци, па прво да проверам дали може.

19. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    @H&J zdravo te citami so.muabetov okolu oslabuvanjeto i jas si se peonajdov:) Recisi za istite brojki stanuva zbor..i ja sakam da pocnam da vezbam da se zacvrstam ama neznam dali smejam uste..Koga se porodi ti?

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    153.851
    Zlatna pcela leptokarija. Specijalizirana za proizvodi od m.mlec i med. Zborev preska na tel im objasniv kakva e sostojbata na decava i mi kaza koja kombinacija da ja pijat prvo dodeka se so terapija pa posle ke smenime. 077 791 359 e br. Ne sum zimala do sega mi ja preporaca prijatelka. Okolu 480d e 1 pakovanje so 20 kom mislam deka se kako sumeci tableti ke mi gi donese mm pa ke ti kazam.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.