Здраво и од мене.Убав ден на сите ви посакувам.Моето сонце заспа имавме вакцина денес малку плачки имаше но до врата додека излеговме се смири.Јас средувам некој работи по дома уште од вчера сум почната со чистење па се до кај свадбата уште едно 10 пати пак ке исчистам Инаку ајде сите кај мене, ве поканувам на торта денес ми е роденден.Од толку мн работа вчера постигнав и неа да ја направам .
Фала ви женички @flower30 измери притисок види баш,јас 4 дена сум со крварење од носот по 5 пати дневно. Но не спијам скоро ич
Женцки убави ај кажете ми до колку степени се рачуна нормална температура кај бебе?! Со време да си знам на колку треба парацетамол. Денес боцки имавме.. се надевам на добар ден Игличките беа минијатурни за секунда ги боцнавме. Толку многу се плашев но фала ти боже добро беше. Докторката ми кажа да давам на секои 4 часа парцетамол и да не чекам да качи температура или да кенка. Тука е така, се се дава превентивно. Се надевам се ќе биде во ред со оглед на тоа дека бев преплашена. Позитивни мисли за позитивен ден.
Еве и ние од кај матичниот, како божем не оди во градинка за да не се разболи и сега од нигде никаде. Јако воспаление на ушите, особено на левото (а и на тоа се жалеше вчера)... ни даде Амоксиклав. Брзаме сега накај дома зашто и на гинеколог бев јас ,а он сега качи пак 38.5... топломеров со мене си го влечам. Инаку другото бебе во меше е супер! Прета мрда какво е мало сонцееее и заличи на машко на докторката ама ке видиме за сигурно наредна контрола Нормална е до кај 37.. а до 38.5 не се дава ништо. Освен кај помало бебе да се консултираш со доктор...
Вакцини примаше малиот? Нашата педијатарка па ни рече да не даваме ништо превентивно, само доколку има потреба. Се сложувам со @mariz
Моравме да носиме парацетамол. Односно калпол така пишува во кодексот. Му даваат со шприц па вакцините. Ми рекоа од 4 до 6 часа 3 пати сируп за превентива. Ете.. секаде различно.
И јaс секогаш им давам парацетамол кога имат вакцини,па и од болка им помага,не чекам да качат 38,9. Еве поголемиот заспа бебуш стана на смена се. Убав ви ден жени....
Над 38.5 тт тогаш парацетамол, облога, млак туш.. тоа практикувам. Но деновиве големата има нон стоп тт константно 39, млитава е, нит јаде нит пие, нит моча, се мољакаме живци губиме со триста плачки да ксне по малку супче, сокче, кефир. Ноќеска со инфизуја заврши, денес троа живна. Бебло втор ден е со тт и ништо од одбивањето од цицање, само на града ми е нон стоп. Средниот и тој од вчера исти симптоми. Јас иако неспана сум, ме држи некоја сила и еуфорија, не знам ни сама како и што, и на моменти се чувствувам како најлоша мајка на светот што ме фаќа некоја себичност и замижувам во мечта да стопира бар на еден ден се и да сум негде далеку, во тишина, самотија, под ѕвездите, само звукот на бранчињата... Оххх, Бубале разбуди се, или легни си
@♡BuBaLe♡ Ако ти се чувствуваш како најлоша мајка,јас и еден куп други сме немајки Бубале сум кажала и ќе кажам уште 100 пати,ти и покрај сите околности успеваш да растеш три деца,еееј женче нема потреба да се обвинуваш,напротив... Имаш акумулирано умор,нервози,проблеми под тепих и икс други работи и нормално е на моменти да попукаш Јас со едно,со помош па во последно време често излудувам. Ти си во моите очи мајка краЉицаhug:
mi pomina vremeto za redaktiranje-pogresno sum oznacila. Sakav da kazam ni ja nema @Sunshine_1979. @H&J sreken rodenden, samo ubavini. @vitamina i na mene ni vikaat da davam Daleron(Paracetamol) zaradi bolka. Iako nemala temperatura. Drugi vikat podobro e organizmot sam da se izbori, a nad 38.5tt da se dava sirup. Bubale sega pa mi e nizok... haos.. a ti bese na lekar zaradi krvarenjeto? i kako sto kazaa pogore - ako ti se osekas kako losa majka so 3 dusicki togas nie so po edno treba da se sramime. Najdobra majka si. I sekako pozitivna i pokraj se @mariz uste edno maze?? samo neka e zivo i zdravo
Добар ден од мене!!! Понеделнички малку малаксано, монотоно, досадно се осеќам! Од сабајле се по ред си помина, јадење, прошетка, играње, заспивање... Малата си тера нејзиното, очи отвара и бара да ја носам на лулашките, а јас сакам домче да потсредам нешто! Сепак нејзините желби и потреби се приоритетни, и затоа утрото во парк го минавме, а дома потсредив дури откако ја заспијав. Назад ве читам за помошта која ја имате или немате... тоа е неисцрпна дискусија, на која повечето се жалат, а малкумина можат да се пофалат! Кај мене многу помага свеки, секојдневно ја чува кога сум на работа 3-4-5 часа,зависи колку ќе се заджрам на работа. еднаш неделно преспива со нив (векендот, кој со мм го користме за излегување со друштво или сами). Мајка ми послабо ми помага, затоа што живее подалеку од мене и плус сеуште оди на работа. Кога сакам да чистам или со малата некако успевам основни работи да потсредам, или ја носам кај мајка ми за генералка да правам. Воглавном, помош имам! За растурање низ дома од малата не можам да кажам дека сум поштедена, ама кога растура тоа го прави во детската. Ги расфрла играчките и си игра со нив, но барем немам играчки низ цел стан. Тоа и е правило врежено во глава - играчките се само за во детстка. Имјате убаво денче!!!
Мн малечко, ама и за првото во 12та ми кажаа машко, 10та недела сум сега... баш на 4Д во 12та ке видиме дали е куренце тоа што виде денеска Сеедно ми е, убаво е и братчиња две за дружба.. а убаво е и едно девојче... живо здраво, ако е машко повеќе одлучна ке сум да одам на трето
Dobar den za site vas neka bide,za mene denes ne bese bas! Uste od rani utra se vleckam po bolnici so brat mi. Tatko mi nokeska dobil strasni otoci na lice,pa zavrsi na interno. Lele majki,covek karpa,koj nikogas ne se napil ni eden analgetik za glava,da lezi na bolnicki krevet. Premnogu zalno,srcevo mi se kine. Edvaj i doma se pribrav,sreka mm so sinko bese doma,rucek nabrzinka staviv,dete banjato samo sto zaspa. Kapak na se,vecer imame rodenden kaj bliski prijateli,drugari za prv rodenden na detenceto. Ama voopsto ne sum raspolozena,se cudam kako da se spremam. Doagaat i vakvi denovi,znam,samo sila i hrabrost treba. Ve gushkam silno!
Lelee se vrakjam sega 2 godini nanazad koga bev so malata trudna, vo 12 koga bev da merat n.vrednost i zalice na doktorkata na masko i vika ne se gleda ubavo rano e uste ama na masko mi lice i jas takva deka mnogu sakav vtoroto devojce da bide ne mi bese se isto ama vikam neli kako saka neka e samo zivo i zdravo. Po 1 mesec na kontrola znaci na 16, 17 nedeli otprilika, kaj istata doktorka, mi rece devojce e, od site strani go vrrese de navamu te natamu i vika aj da ne go tupime nema sto da gledam vekje devojce e i gotovo, se e super inace. I jas celaaa srekjna. I i rekov deka na prethodnata kontrola i licese na masko, a sega na zensko. Kojznae do kraj sto kje bide i rekov i mi veli sega e porasnato i se gleda ubavo, do 12 nedela retko se gleda polot, nejze od papocnata i zalicelo na masko deka megju noze i zatoa taka mi rekla. I posle na skrining koga bev isto se potvrdi zensko, a kaj dryg doktor go pravev skriningot i ne mu kazav dali znam sto e, a ne prasa, vika znaete li sto e i jas vikam da, znam i tolku. Koga merese neli se detalno i mi vika, mene na zensko mi lice, ne znam na vas sto vi imaa kazano i bas sliki imam od dundeto ja slikase deka zensko eve dokaz i taka...
Исто. И мене прво ми рекоа машко, а секој нареден пат беше 100% девојче. Еве ја на глава ми е сега фризури ми прави.
Мајки слушнавме срценце Едно е фала му на бога И имам циста водена од 3,5цм Ми рече нема место за паника ама пак сум загрижена
Оф бубале мене двајцата ми беа болни не знаев каде главата ми е а тек па плус едно. Не се осекај себично сите некогаш сакаме да избегаме на кратко да здивнеме. Чувај се и ти да не те совлада од умор. Еве јаа сум клапната затната ме дрма грозница од време на време ама се одржувам со tylolhit нонстоп. Ноже треба да одам и јас на лекар да видам дали сум за антибиотик некако сум полна сњкрет ама не можам да стасам на ред. Инаку ме искараа од фемина и морам и јас на кирилица да пишувам ок е се ама многу ми се бре мали буквиве на телефон и едвај куцкам Децава арни еве ги веќе заспаа големиов сам побара да легне во 8 се надевам само дека е уморен и уште нема сила а не дека нешто не е добар вака ок ми изгледа.