Може можееее, мора едно девојче од три деца да имам ако не ова, третото хахаха @Mari* одлично! Со лесно уште еднаш, па кај тебе едно машко сега инаку и јас се радував кога видов дека е едно.. зашто имам пријателка со дете колку Тео, бремена месец пред мене и во 8ма едно бебе едно срценце, на скрининг во 12та две бебиња веќе што се клоцаат Цистата ке пукне како што ке порасне бебчето... чим е водена без гајле..
Кај мене уште во 10 недела женско ми кажаа и женско излезе....а тоа со папочната врвца многу се бунат и зависи како е свртено дали може убаво да се види. Дури не ми се веруваше дека пред 3 м. од бременост може да погодат што е....Се случува кај некои до крај да мислат едно, ама друго испаднало...ма да ретко сега со оваа технологија може да се згреши.
Јас сум повеќе за девојчиња Маже има желба за машко И ние изгледа до 3то ке одиме Само да се живи и здрави
Добро утро да чкртнам нешто ♡BuBaLe♡ со лесно побрзо да ти оздрават дечињата. јас оздравев нецелосно,но доволно да функцјонирам.Поткашлувам и носот ми е уште затнат со зелени мрсоли.Се си мислам некоја бактерија дека имам.Ама не идам на дневен ред. Синко е сега болен.Душичка вчера цел ден имаше тт 39.5. Ставам чеп симне докај 38 и ништо не помага.Малаксано детето само спие и се буди и плаче жално.Видов не видов го носев на брзата помош.Таму катастрофа како и обично.Дијагноза-воспаление на средното уво.Лек-дробен кромид во крпче да му го фиксирам на увото и капки за нос да му се одзатне.Ибупруфен по потреба и антибиотик нема ќе мине само од себе.Денеска пак температура се движи околу 38 до 38.5.Не давам ништо.Утре на матичната на контрола ќе одам,иако во отпусното писмо нема нагласено за контрола.Се надевам ќе ме оправи барем она и ќе му даде нешто. Сум рекла и пак ќе речам катастофа здравство,недај Боже да тргнеш по тие врати. Ќе се надевам дека побрзо ќе му мине на сонцето мое.Се измачи ептен душичка. А, викендот го минвме супер.Бевме во соседното градче се шетавме и се радував дека од понеделник пак ќе одиме во градинка.
Замислете дека во Англија чепчиња за во газе и лепенки нема. Бог да чува ејј. Дете се намачи. Ја давај сируп а тој благ трешти шербет варен чунки е. Дете 3 пати се исповраќа од што му се згади од сирупот вришти мислиш отров давам. Е добро бе шербет ли се дава на мало дете па дај опрајте се бог да чува. Пренервирана сум и јас да ви кажам. Среќа прикател наш сега ќе оди за македонија уште денес ѕвонам и закажувам лепенки сируп и чепчиња се што е потребно за бебе. Таман за месец ќе ми донесат а не да му ја мислам овде дали дете ќе исповраќа сируп па да го носам на итна за без потреба оти нивниот сируп и јас не можам да го пијам од што е тужен богами. И велам на сестрата а што ако го исповраќа а таа ми враќа "нема" замислете ејј. Цела ноќ не сум спиена .. Ќе одам малку да легнам барем 2 саати да поспијам.
Од душа.. еве и мојов е исто.. највеќе вчера качи 39. Не качил повеќе од 38.5 до сега од вчера и сируп не сум дала.. ама почнавме со антибиотик. Исто воспаление на двете уши, особено на левото многууу, грло лом и несака ништо да јаде. Од вчера вечер и мене ме боли глава (мислев е глава), а изгледа и мене ме фати нешто ме боли баш кај ушите и не спиев цела ноќ Педијатарот рече бактериско е (најверојатно таа стрептокока пвемонија што си ја фаќа секогаш или не ја долекуваме)... земи направи си и ти брисеви, ке земам и јас да правам зашто затната сум мн долго време.... Само побрзо да оздравиме, уф роденден не чека нас за една недела. Побрзо да оздравите и вие и сите други дечиња
Сите сирупи се такви... и тие за температура и антибиотиците (посебно антибиотикот е мн грд шербет-горчлив).... а колку има температура?
Добро утро мајки. Сите дечиња, а и по некоја мајка, побрзо заздравување и закрепнување. Моменти кои скоро секоја од нас ги поминала и точно знае како е да бдееш цела ноќ над детето и око да не можеш да склопиш. Со помин нека е. Момиве мои како пакт да склучиле против мене. Една вика плаче, друга кенка, па едната се искака па другата, па пак првата и еве ме чекам марфи да си поигра со мене па вторава пак да се искака. Јадењето исто со драми. Малово вришти пишти само што ќе ја наместам во позиција. Цело млеко го фрлив, ништо не испи. Втората тура се сетив да ја рассоблечам гола па така да пие. Големава арно глава не искрши додека се вртев околу малото. Не знам каде веќе не е испентарена. Истите драми со јадењето и кај нејзе. Морав раце да држам за да почнам да и ставам во уста. После јадеше, ама додека отвори уста пукнувачка. Данас није им дан. Јас пишувам големава вади алишта од плакарот и наденува преку глава. До сега 2 пар чорапи, 3 блузи и една ногавица од панталони. Хаос е спалнава. А синоќа кога си легнав се беше раскренато. До вечер уште колку пати ќе правиме растури/раскрени. Вчера резервирав билет за мм и свекор свекрва. Идат на крајот на месецот. Смајливо е за мм, супер си е свеки ама до толку не и се радувам. Денес да резервирам нешто во Охрид и таму ќе го поминеме мајот. Едвај чекам. Ај може се смилуваа момиве. Тишина е. Има едно сарајле да апнам и едно кафе да си направам. Убав сен на сите.
Здраво мајки. Пијам работно кафе, дете пративме во градинка иако ја боли грло, ама нема кој да ја чува, па среќа јас не сум ептен врзана со работно време и планирам околу 13h да ја земам. Исфрливме ноќно млекце вчера и се надевам ќе биде успешно, а и нешто помирно ми спиеше. Времево ужасно ме нервира, не знае човек на што е. Во врска со лекови, до сега не сум дала ништо на детево, дури и сега одбив антибиотик оти мислам за без врска некогаш даваат, non sense ми е за црвено грло антибиотик. Чувам само paracetamol и тоа е,колку поприродно толку подобро.
Еве не нас после одминати 24 часа од вакцини Можам да кажам слободно дека добро поминавме. Еднаш дадов сируп за первенција тоа од клиника што му дадоа и уште еднаш околу 3 часот кога почна од нигде никаде да вришти многу жално срцето ми се распара најверојатно имало болки. Толку беше со привремено кенкање. Сакав да дадам пред да спие како што ви кажав но исповрати 3 пати по ред и оставив. Еве не сега си гука по дома во релаксатор и си мрмља. Мислам дека нема веќе место за паника со оглед на тоа што така пишуваше на листот што ни го дадоа. Единствено не сака млекце.. Си спие без млекце, се молиме за млакце но не сака баш. Ќе цоцне и се откажува, не го препишувам тоа на вакцината бидејки уште пред да го вакцинирам одбиваше млеко. Се надевам ќе се управиме. И следен пат здравје ќе си нарачам лепенки и чепчиња. Па ако има температура ќе ставам чепче. Убав ден мајки а ние може ќе шетнеме по облачново време. Не е ладно..
Аааа Мариз немој така брисеви ми викаш.Кај нас нема такво нешто.Ние темепература до 40 со кромид си ја лечиме.Антибиотици нема,а брисевите се научна фантастика Се нервирам ептен,тешко ми е на душата што не можам да му помогнам.Ептен ми се врзани рацете.Тука сите се луди. Со лесно и на вас,што побрзо да оздравите.За стрептокока пневмонија има вакцина,ја имате ли примено? Инаку и на нас ни е левото увце е ептен воспалено,десното за среќа нема ништо.Грлото е добро,ама носето е затнато и му течат ептен мрсоли.Пак качи температура над 38,5 и видов не видов му ставив чепче.Утре поодсабајле ќе одам на доктор.Од 8-10 саатот е периодот за акутни пациенти. Има и ново забче,во целата мака што си ја има и заби го болат.Сега се 8 на број. Инаку утре ќе зборувам со директорката моја,здравје од Мај се враќам на работа.Малку ми е страв како се ќе се изведе,ама нема враќање мора да се издржи @vitamina има лепенки ама по интернет треба да си порачаш се викаат SOS Kinder-Fieber-Pflaster.Има по дрогериите Росман и Дм, во апотека такво нешто нема да најдеш.
Нема тука за деца под 1 година. Над година има. Секаде прашав а дм немаме тука. Ни чепчиња нема ете.. Само шербет сируп не е ко оној кај нас што е со мирис на јаготка убавиот туку гол шербет нормално дека му се згади на бебе. И ко ја прашав сестрата што ако го исповраќа таа вели нема. Тоа е најлесно да го каже нели. Сега со ред се ќе си земам од македонија и чепче и сируп и лепенки оти имаме уште вакцини.
Ми ја предложи докторот зашто рече малиов склон бил на тие врсти бактерии ама не смееше да прима едно време вакцини, после и ја заборавив таа...Мојов доктор па за уво воспалено обавезно дава антибиотик, еве и ние овој пат не направивме брисеви. Ама а ги има овие симптоми, сме правеле брисеви и стрептококата е...
Сигурна ли си дека има лепенки за деца под годинка?Баш и јас купив од Мк лепенки,малиот беше 8 месеци кога ја доби првата температура и бевме на одмор таму.Прочитав на упатството дека се за деца над годинка и останаа неискористени.Сега кога ми качи тт ги искористив,оти е постар од годинка.
Даничап ми кажа дека ставала на малата на 2 месеци купени од македонија. Исто и кумата моја ми кажа и топло ми ги препорача. Да така сигурно има.
Здраво мамици! Денот дома го минуваме, времето крш, па одлучивме домче да се забавуваме. Додуша малата сама се забавуваше со играчки, а јас потсредив нешто низ дома. Никако да се наканам она пролетно велигденско генерално чистење да го започнам. Само причини за одлагање си наоѓам, а станот ми плаче за едно темелно чистење. Месецов малата полни 3 годинки, веќе е многу полесна за чување, многу посамостојна и веќе мислам дека е спремна за братче или сестриче. А и јас се осеќам спремна, искрено и сакам уште една бременост, уште едно детенце. Сакам поглема разлика меѓу децата, 4-5 години, затоа и досега не размислувавме за уште едно бебуле... ама веќе посакуваме, едногласни сме со мм и дај Боже во скоро време да ви се пофалам. Имам еден спонтан, и една бременост со кломифен (во која беа олодени две јајце клетки, ама имавме само една срцева акција и родив едно - ќерка ми), па сега ќе пробам без стимулација да имам уште една бременост иако на последниот гинеколошки преглед лекарот ми кажа дека шансите за природно забременување се минимални. Ок, рече минимални а не дека шанси не постојат. Па... мамици, друшки, се надевам ја имам вашата подршка!
Добро утро мамички Нека помине овој глупав период на болести веќе аман Се изнакљукаа антибиотици и пак на крај инфузии, вирус е па нема друг начин..Ќе помине, бројани деновите се. Читам @danichap во мој крај ќе доаѓате. Баш би сакала да ве запознаам во живо Кај сите побрзо опоравување на малишаните, да трчаат и урласт весели и насмеани
Има до сега куп сирупи антибиотици пиено синко да не набројувам не ми ни текнуваат... и до сега тој розевиот не му се погодил (се одвратни). Овие за температура што му се се баш како што викаш шербет (дури и лепливи се такви). Сега Амоксиклав пие одвратен е, бел креч благ и горчлив, пишти вришти и нагони одма му доаѓаат, ама му ја бапнувам цуцлата одма после сирупот и не повраќа... Мислам не постои убав сируп, освен тој розевиот
Хелоу. Прееска да ја бањаме малата, ја соблеков и летна голичка лазејќи накај купатилото, па побрзо да стигне гази на едното ноџе, со другото се бутка, писка од радост, се изнасмеавме со мм, ептен беше глетка. Денес нема лулашки и одма е кенкава, сака надвор, сака со деца. Се надевам нема да потрае времево вакво никакво. Се надевам сите побрзо ќе оздравите, подосадно и ужасно нешто нема.
Zdravo majki, koja e so bolni deca pobrzo da I ozdravat, koja posakuva bremenost da si dobie ubava I skolska bremenost, koja e bremena so lesno neka I e. Neznam za vas no jas mislam nemam nervi za uste edno dete, a sakam tri... Beba moja najadena, napiena, uspiena. Sedam I cekam gosti, vcera nie na gosti denes kaj nas. Bebus veke razbira, se raduva na deca epten!!! Tuku znaete so arno sum prava, zdrava, otvaram plakar da sredam nesto I koga vrz glava mi padna pola vratnicka, rakata sija izgrebav, srekjaso malku pominav, a uste pogolema srekja beba ne ja drzev vo race, nekogas ja drzam nea I si podraskrevivam zaedno so nea. Im se javiv na tie sto ni go pravea plakarot, mrtvi ladni, prostete na izraz, dobro koga ke ne nosi patot ke dojdeme... I sea jas treba da sedam so plakar cel rascavcen... mi smeta nemozam takov da go gledam ali toa e. Za Veligden kaj I da e ke se spremame, ke si ukrasam, ke si isfarbam jajca, mh mh, se nadevam I gosti ke imam. Povelete na Veligden site!