Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Денес денот кај нас помина нетипичо за недела со некои неочекувани случувања. Ама сепак помина, земјотресите не сакам ни да ги коментирам, господ да не чува, а за неделава што следи многу ме плашат политичкиве тензии:( откако станав мајка сите случувања имаат друга тежина, иднината, секојдневните одлуки, се влијае на уште едно мало човече кое не "добило" нас како родители и ние треба да го дадеме најдоброто од себе за да биде безбедно.
    Инаку како и сите мајки и јас забегувам со параноични мисли и филмови со црни сценарија, кои би сакала да не се мотаат во мојата глава:sweat: туку ајде на убаво да го свртам муабетот, случајно на тв го видов хрватскиот глумец Роберт Курбаша...аххх... :inlove: и се потсетив поодамна кога беа актуелни и гледав хрватски серии колку ми фаќаше око :wasntme: како занесена не тргнав поглед од екран кога го даваа него, има некој шмекерски поглед и насмевка:D добра ноќ мајки, мирна ноќ

На Kaetana, Lolipop23, LaDyDoLl и 9 други им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Да бе земјотрес имаше сабајле околу 8. Сега ме потсетивте, баш убаво стресе, ја доев бејби во моментот и после заборавив да го прашам мм дали го осетил. (facepalm)Ни моите не ги прашав, ич не се плашам, се сеќавам на тој страшниот во 1994 година колку ми беше интересно кога се тресеа чашите во витрина. Пресреќна бев што цела зграда спиеше надвор :tmi:
    Викенд заврши, од утре се на ново. Еднаш во живот одлучив чистачка да викнам, ми се јави болна била и откажа. Јас со бебево стварно не можам да чистам, па тоа што ќе зачисти мм тоа ќе биде за празници. Се надевам ќе најдам време за купатилата барем и прозориве кои само во спална се 6. Не сакавме ѕид, сакавме стакло, па ете ми сега :nod:
    Набрзина со мм си направивме само муабет за "брачни дужности" оти во пракса тешко ги реализираме :^)
    Бебе спие, паѓам и јас, са се искористи ноќта, барем за спиење, ако не за друго :D Добра ноќ женчиња!

На tina-63, snegulkata, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Уште поубаво што не си го осетила

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро
    Честитки за родендените кај сите мајки, само убавини :f:.

Јас уморна.
    Што од шетање, што од децава, што од обврски. А неделава упте понапорна ќе биде. Сакам да вежбам возење па да одам лекарско да вадам и да се договорам со автошкола. Па и заб ме врти мора на заболекар:shake:.

Вчера бев со двете во игротека. Малово си лежеше во транспортерот со баба и до нејзе а големава ми набиваше кондиција. Потоа пазарување и едвај се домкнав со кесите. После ми дошло. Барем кога ќе дојде мм за мајот а и за одморот во јуни ќе биде чист теренот:angel::rofl:.

Саботата уплатив за одмор. Таман стасав во молот (пиев кафе со нашата @AngelOfArh :sun:) еве ги ми се јавуваат дека типот на апартман за кој се одлучив во последен момент е резервиран. Па ајде пак во првичната желба, вилата. Сега си викам што воопшто и се предомислував, ама женска работа. Сега ќе треба да ми вратат пари бидејќи апартманот беше поскап, ама важно презадоволна сум и едвај чекам да дојде одморот. Од сега ја замислувам фацата на големата, колку многу ќе биде среќна, нема да сака да испадне од вода. Пишувам и ми се вртат црни хорор сценарија дека сега ќе ми се јават дека и вилата некој ја резервирал(facepalm):rofl:. Догодина од јануар, со ред ќе си фатам работа со резервации.

Малово прееска се засркна пиејќи млеко па се ми исповрати. Цела постелнина и облека менував. Сега чекам да подогладне па пак јово на ново.
    Големава апна една банана додека ја ранев малата, па после да ја местам во хранилката да јаде кифла со јогурт, преташе мрдаше и бутна јогуртот врз каучот во дневна:(. Го забришав со сјај и сунѓерче па ќе видам резултат после, кога ќе се исуши. Ако не мислам дека цела навлака се вади, ќе се пере.
    Вчера падна од каучот во дневна. Занесена со музичките книги, а седеше на ќошот, и наеднаш ја снема од видик:worried:. Денеска се шета со модар образ, толкава модрица.
    Ни земјотрес сум сетила ни нешто друго. Подобро. Што ќе правам сама со двеве моми во таква ситуација:(. А баш мм кога се испраќавме се плашеше пак да не здрма бидејќи минатиот пат кога дрмаше бев тука, бремена и сама со големата.
    Постов ќе го завршам така како што го почнав, дека сум уморна и станувам да правам кафе, да ме освести. Пријатен ден на сите:sun:.

На Kaetana, Lolipop23, tarantula и 24 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.470
    Дано баш вчера кога имаше земјотрес те помислив.Викам кога и да тресе Дана е во Македонија :D

На Kaetana, Kitten, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Каков земјотрес?Ништо не сум осетила,кое време беше? Јас дежурав цела ноќ,малата ми е со тт,од саботата почна нешто да поткашлува па до вечерта ми качи до 38,и се така ќе качи ќе симне,еве и вчера пак ама синоќа во сон ја мерев 38,8 и таман се излади сум заспала 5 саат едвај станав за на работа,изгледа вирус некој.Среќа мајка ми дојде вчера поручек,има слободни денови од работа па сега со неа ја оставив,после ќе ја носам да ја слушнат,влажно кашла ама ме плаши дека кога ќе се раскашла многу се затоплува.Аман ова пролет кога доаѓа коса ми се крева,ми се врати филмот од лани,абе цела есен и зима вирус не фати нит тт,еве ја сега :@.
    @M&M Среќен роденден,жива и здрава да си,и ти си овенче а:),јас минатата сабота наполнив 33:).
    @zuto и кај вас среќен роденденот:inlove:

На Kaetana, Lolipop23, 24.07 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Добро утро
    Помина ноќта без тресење : )
    Сабајлево мм кога стана ми вика.од.што сум.го замарала со земјотресите сонувал дека имало :)
    Понеделник, кафе на репертоар и конечно на гинеколог денес , прв пат по пород. Срамота за мене ама добро е се наканив. Убав ден мајки.

Последна измена: 10 април 2017
    На Kaetana, Lolipop23, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Здраво мајки.
    Со мојот првичен план ова време требаше да уживам дома со бубу, а сега она во градинка, јас на работа, а ме пукаат филмови од септември да се одделам и да почнам сама да работам и онака имаме со сопругот деловен простор. Далеку е септември, има време.
    Вчера прво се изнаспав, потоа се изнашетав, мм чуваше дете, ја хранел, ја успивал.
    Јас уште го чекам денот кога ќе почне да спие навечер ама изгледа ќе си почекам...
    Наутро ни е турбо, мм прв излегува, јас облакам дете, па себе, па влечкам триста тракатанци со нас, па во кола додека се сместиме, што побрзо... После трчај по други работи и денот завршил, па решив дома само да лежам и уживам и дете да гледам, за готвење не ни помислувам, а чистење само она што ми боде очи:D.
    Убав ден на сите.

На Kaetana, 24.07, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    154.230
    Е среќен и на тебе. Не сум забележала по постовите извини. Ех само 33 блазе тебе што си млада.
    Мене мн нервозен денес денов на работа ако тера вака цела недела налет

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    :hai:
    Вчера и ние го сетивме земјотресот...Се уште во кревет...душа ми се стресе,нозе отсекоа, ама не станав од кревет:rofl:...половината ме болеше, кинеше (кога спијам повеќе, повеќе ме боли...а ми се спие). Најдобро е кратки дремки да правам, ама ете преку ден да ме отепа човек, не можам да заспијам. Сега леќата ја правам за ручек...уште малку, па вратата да ја фатиме со ќерка...на шетање. Или како што кажува таа со мимики, ќе ме удри мене со рачето, ќе се удри себе и ќе ја покаже вратата или прозорецот :rofl:. Туку да се пофалиме...почнавме новиот албум од животинско да го збираме (чоколадите јас повеќе ги јадам :lol:).
    Поздрав.

На Lolipop23, 24.07, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  11. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки,тие што ми пишавте за количката за близнаци а може и две поголеми дечиња да се возат во неа,ја ставив во темата опрема и размена има слики,10 000 ден,словенска марка,со голема корпа оздолу и мушама за дожд,многу лесно се вози и се склопува за во кола.
    Убав ден...

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Добар ден.
    Се мислам дали да станам да подзачистам, ама ме мрзи некако. Си лежам со беба и читам фемина.
    А вчера правам планови за денес да фатам генералка. Хехе. Денес не ми се мрда.
    Вчера сум се избањала, сум се средила и млеко за тело дури намачкав, како нова се осеќав. Ова како научна фантастика излезе. Ама со три деца последниве две недели едвај набрзина се туширав и директ во пижами.
    Сакам и некое тортиче да направам, ама се на сакам ќе остане изгледа. Поздрав и убав ден.

На Kaetana, muchacha_a, Saraa и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    Добар ден! Еве ме покрај шпорет, готвам за нас и за бебе, после ќе се пуштам у поход на канцеларијата на мм, многу му е прљава, да ја исчистма неа, па после спалната која не ја користиме, детската на бебе и на крај спалната која ја користиме. Ако стигнам денес де. Исправ кебиња, постелини, сега да средам се тоа, после ќе перам јоргани и едно огромно мече на бебе. Неделава ќе биде за чистење и спремање за роденденот на бебе. Ако ме остави да средам се де.

За Велигден веќе најави свеки, кај неа ќе бидеме, јас само благо ќе направам, јајца ќе офарбам и од нас салата најголема и најубава на свет. Сакам да биде чисто до роденден па најавив дека аконнекој направи бербат со мене ќе си има работа, тука вклучувајќи го и малово. Не дека ме разбра, ми се насмеа у фаца и си продолжи неговата работа.

Викендов помина преубаво, малце шеткав, малце одмарав, малце готвев и од се по малце а пак одморена. Бебе реши за викенд да не ослободи од станување рано па си поспиваше. Умно бебе. Денес си стана рано, си отспа една рунда после појадок, е сега после ручек ќе гледам подолго да поспие, јас да фатам со ред.

Убав ден мамаситас!

На 24.07, M&M, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    17854879_10154990409530528_8195742823685652835_o.jpg
    Ветив торта за вчера ама еве ја денеска, да се заблажите виртуелно. Јас ништо немам читнато овие неколку дена, ќе ми простите. Со гости и обврски еден куп деновиве.
    Задутре полагам, така да тешко дека ќе можам да ве дружам и следниве денови (однапред да се оправдам) :wasntme:

На Kaetana, muchacha_a, fairy88 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.154
    @zuto Најсреќен роденден на малата,само убавини!

Топол ден денес. Декорациите ги ставивме со синко денес,среќен е дека сме имале украси.
    Јас генералка си направив пред недела,но пак ќе треба да се потфати нешто,освен завесите и теписите. Се мислам цел ден денес што ќе се прави за јадење за Велигден. Ни идат доста гости,годинава се поклопува и роденденот на мм,па тортата ќе биде една. Кифли порачав од пријатели кои работат приватно,слатки ќе правиме и украсуваме со снаа ми,ќе направам и салати,точиња солени,ордевери и ќе имам украсни слатки за децата(ако бидат убави ќе добиете и слико)
    Деновиве ми се фул зафатени,чистење,пазар,шопинг,готвење,фарбање јајца,одење во црква...
    И јагне си купивме,цело,домашно,од сигурни луѓе. Едвај чекам да зготвам ручек во недела. Јајца мајка ми ми зачувала домашни.
    Земјотрес и јас не сетив искрено да кажам.
    Убав ден на сите,јас ќе спружам нозе малку!

На Kaetana, Lolipop23, muchacha_a и 7 други им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Среќен Роденден на малата, жуто...Голема да расте.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    154.230
    @zuto среќен роденден да ви е жива здрава весела :)
    Луѓе многу бре се исфрли ова малово жално ми е што ја гледам вака. Знам дека е нормално сипаници се ама аинко мн малку имаше ова па премногу. Весела е ама пак ја фаќа нервоза по малку се гледа дека и смета нешто. Мн ми е страв да не ми се доразболе нешто. Одозгора на се и мм е до среда на пат. Па тој па колку знае да *утеши* наместо да ми каже не се селирај ќе помине, му ја пуштив на вибер и кога почна леле колку повеќе има на лице абе многу е не и давај да се чеша прашај дали е нормално толку да се исфрли и му се испоразвикав стварно е бре *оптимиста* што да ви кажам ептен знае тензиј да направи. Кај сум сама и не знам главата кај ми е само он ми фали.
    Ми донесе комшиката кутивче хиперманган да ја избањам малава како успеа да ја фати да ја подотвори и малку и се истури се изнаплака додека ја средив. Бараше сама да спие еве ја цица се успиванека се одмори само да не ми качи т вечер. Големиот го пратив малку надвор со к8мшиите 3 недела како не иде во школо ми вика преска мамо поубаво било во школо мбогу ми е досадно дома. Жал ми е ама нека издржи ште иваа недела. Ете јас продолжив со кукање и болести се надевам после овој серијал ќе имам помирен период.
    Имајте убава вечер

На Kaetana, tina-63, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Фала на сите. За месец и пол пак частам, на баткото му е роденден. ;)

На Kaetana, vitamina, muchacha_a и 3 други им се допаѓа ова.
  19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Не се секирај душо, и мојава беше многу исфрлана на лице и внатре во главата колку имаше, па еве нема ни еден белег чисто и е лице. Ние бевме до кај матичната, нема ништо на гради, крвната слика мирна вика вирусно е, ама бре многу кашла се удави, ни рече инхалации само со салбутамол и лоратадин навечер, а антибиотик ептен ако не престане тт утре задутре. И така преморена само што си дпјдов, се бањам и легнува, едвај дишам од умор.

На Kaetana и M&M им се допаѓа ова.
  20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    Добро вечер:)

среќен нека им е роденденот на мајките кои славеа,честитатам со задоцнување:^:.Маж ми имаше роденден во Петокот.
    @zuto среќен роденден на керќичката да е жива и здрава и голема да расне:party:

Јас 4 во вис и си читам Фемина.Одморена сум деновиве не можам да се пожалам.Си ја штедам душичката.Кога легне малиот и јас со него.А, тој кога сме заедно врзе сон убаво и така си спиеме по 3 саати попладне.

Одиме во градинка денеска прв пат и ручавме таму.Интегрални шпагети со сос од моркови и грашок.Дете цело време правеше мммм и се пружаше кон лажичето,ептен му се погоди:D
    Утре пак ќе пробаме до ручек да останеме ако не кенка.Ако руча таму голем проблем ми е решен,оти секогаш кога се вратам брзам да зготвам нешто или се нервирам што немам идеа што да направам.
    Доручек уште не јаде таму.Имаат лебче мачкано со нешто,а синко тоа му е суво пробавме неколку пати и не бендиса.За почеток ќе доручкуваме дома,па ќе одиме во градинка.

Станот плаче за генералка,ама ич не се замарам.Се надевам додека да почнам со работа ќе најдам време да го исчистам.

Преска отварам фб и гледам колешка германка пишала дека татко и починал како статус и тоа во колку саатот.Глупости секоја ситница се става на фб.
    Друга пак што ја познавам ставила слика од детето со ѕвезда лицето да не му се гледа и наполнило годинка.
    И си викам овие германците одат во крајности или се објавуваат или пак ептен си ја штитат приватноста8-|.

На Kaetana, tina-63, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.