Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Девојки како е?ајде јас да се чекнам одамна не сум ви пишала месецов ми започна брзо и динамично имав многу убави и неубави моменти што на работа,што дома што со х луѓе воедно многу шетање квалитен шопинг за мама и за синко абе велат шопингот бил лек за се па да пробаме,секојдневието стандардно дете во градинка мама на работа се земаме се шетаме уживаме,како се стопли времето така и јас почнав да зрачам со позитивна енергија,туку нешто покрај шетањево и со чистење цел викенд рибав и сега еве пак само што завршив,кој ви вика куќа е рај ве лаже крај нема со чистење,едвај чекам да дојде петок одиме на планина има да наполнам батерии за сите пари,од кога се спремаме никако да испадне сега здравје има да се надишеме воздух,и да кулираме после празнициве имам некои побитни одлуки за носење па добро ќе ми дојде одморот од 4 споени дена ве гушкам имајте убава вечер :*

Последна измена: 10 април 2017
    На Kaetana, snegulkata, Mari-Ja и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravo mamasitas, vreme se pomalku imam, eve sega zavrsiv so peglanje.
    @zuto sreken da I e rodendenot.
    Inaku sto da vi kazam sedum meseci sum ili sme zaedno so malata, sedum meseci hronicno nenaspana, sedum meseci problemcinja jade ne jade, kaka ne kaka, spie ne spie, lugje macno bilo da si majka, no 100% se slatki maki. Nekogas I me nervira koga jas mislam deka place za nisto, ona si znae inaku zosto place ;) no koga covek ke go vidi maloto strbo uste kako se otvara,kako usteto se iskrivuva vo nasmevka, koga ke gi vidam tie nevini ocicki,koga ke go vidam toj borec od bebe, lugje jas sum presrekjna sto ja imam, beskrajno mu blagodaram na Boga sto ni ja dade. Ajde da vidime kako ke go proturkame osmiot mesec.
    Jas si se opremiv so boja za jajca, sakamnesto I blago da napravam. Utre ke cistam, vo sreda na rodenden I Veligden moze da dojde!
    Pozdrav zeni!

На Kaetana, snegulkata, Mari-Ja и 12 други им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки дали постои нешто за спиење кај бебиња...Неможам да издржам веке поручек завршив на инфузии пагам веке нема сила..Од 24 часа 20 е буден и се нешто кенка плаче во раце спие остави го плаче незнам до кога вакаа..Може не е за овде прашањево но темава е поактивна..

4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.884
    Јас не сум слушнала да има. Да пробаш евентуално со ноќниот чај на бекутан, додуше јас и го давав порано онака преку ден не и делуваше на спиење ама пак чајче е не штети да пробаш.
    Дежурам ноќва од 8 сум легната цела ноќ кенка се буди и буквално нонстоп цица. Знам дека ја мачат сипаницове ама едвај истерав. Мислам деканпоспав малку од 4:30 докај 6 имаше малку т 38 и дадов далерон се подсмири и се откали од цице конечно.
    Унаку ова во 4 го пишував ама сега го довршив. Како ќе истерам на работа којзнае :(

На Kaetana и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.063
    Па немора во тие 20 часа се ти да ги држиш.Валда има детето и татко? Остави му го и легни поспиј два саати

Од друга страна направите еден систематски на малото.Можеби вришти со причина.Проверите грлото,урината ,уво..

На Kaetana, LaDyDoLl, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    I jas bev taka od sabotata nie imavme i temperatura i zapce vadevme i na kraj ispadna vospaleno uvo,sega lezime vo bolnica

7. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Добро утро мајкички. Иако се спремам за на работа јас сум овде. Во мислите....:D Имајте убав ден доаѓаат прекрасни празници. Вр гушкаме со Марко Screenshot_2017-02-11-01-36-09-1.png

На Kaetana, kelebeim***, Saraa и 9 други им се допаѓа ова.
  8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Да се пријавам во хронично ненаспани  ]:).
    Од 1 до 3 си игравме легни стани :D, уф напооорррнооо.
    Што е тука е, се учи човек и со малку сон. А и дома е бељаџика со дубакот, оти џампер не сака да смисли. Еве ја сега ме гледа пијам кафе, чека да ја носам во градинка и си го јаде фустанчето и чевлите и вреска дададааа и нешто што не можам да протумачам.
    Среќа денес што имам прекршок на суд, инаку ќе беше интересно...
    Не сум некој верник, но со душа чекам празници поради слободниве денови.
    Убав ден мајки.

На Kaetana, snegulkata, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    17.584
    Оффф мајки мајчинствово е најубаво нешто ама и воедно доста тешко.Можеби така се чувствувам дека по цел ден сама со него ама некогаш скроз губам нерви.Доста е бесен активно бебе преку ден малку спиеме навечер што ако спиеме кога е претежно на цицка па ондак јас пак не спијам.Него мајки можно ли е да се толкави инати и да знаат и на осум месеци да се инатат???Денов ми почна крш а не верувам и дека нешто подобро ќе продолжи.Имајте убав ден мајки :)

На Kaetana, snegulkata, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    15.757
    И јас трет ден не сум спиена,цела ноќ кашла,мислам се удави и лоратадин дадов не помогна,дури накај 4 се смири и тогаш сме завлекле и ние,сабајле главата тапан,незнам како ќе издржам а имам еден куп работа:(.

На Kaetana, M&M, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Добро утро мајки.
    Една смена како да сум изработила од сабајле и сега на заслужен одмор, барем додека едниот аларм, т.е мома, не почне да вика :D.
    Најмачно ми е што истовремено се будат една од друга и толку беше од спиење. Кого попрво да ранам, да пресоблекувам и да му менувам памперс:worried:. Малово некако потрпеливо за сега, се надевам и понатаму така ќе тераме. Ама тоа првиот саат оти мора истовремено, потоа е мирно барем саат бидејќи се и двете намирени.

Здравје боже кога ќе имаат свои спални соби мир ќе биде ( си се тешам сама себе :rofl:).

Големава е со драми додека заспие навечер. Толку многу е возбудена и не сака да пропушти ништо па маки мачиме. Кога не преспива преку ден е лесно, ама а преспие ми е хорор додека ја легнам. Среќа потоа спие до сабајле.
    Малово се буди еднаш само, кај 05-06, и потоа без драми и плачки продолжува уште малку.
    Прифатливо ми е толку спиење па не сум како зомби. Имаат некогаш и лоши денови, ама среќа ретки се.
    Само добри да бидат, страв ме фаќа да не се снеарнат баш пред мајот, за да можеме да го шетаме Охрид наш :inlove:.
    Едвај чекам мајка ми да дојде од работа и да испаднам, да завршам некои обврски.
    Кафето ме чека:coffee:.
    Пријатен ден на сите :sun:

На Kaetana, snegulkata, tina-63 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Добро утро/добар ден
    Ние од денес званично се вртиме сами на меше, момчето мое со расте, и како што се наближува денот за крај на породилно а кас да тргнам на посао, се повеќе душава ме боли. Ќе мора во градинка, ама тоа е, ќе растееме. Инаку, денес земаме антибиотик последен ден и да завршиме веќе со тоа. Можно е малку да шетниме денес некако гледам.сонце ѕирка.

На Kaetana, snegulkata, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добар ден мами
    Гледам сонце надвор па здравје ако е расположен бебчо ке прошетаме малку. Несака да седи во количка, станува и се држи и така се возиме луѓе гледаат и се чудат.
    Убави денови доаѓаат па мислам дека ќе одморам убаво со оглед на тпа дека мм ќе биде слободен и ќе му го предадам малото него
    Навечер уште се буди за цицање, мислам дека кога беше помал повеќе спиеше а сега само изводи нешто....ама ајде уште малку па ќе го одбивам.

На snegulkata, M&M, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Хелоу :hai:
    Време за читање наоѓам, ама за пишување никако! Стално од дома ме прекинуваат :^)
    Ние болни веќе четврт ден, се надевам дека е само вироза, ќе ја носам попладне на лекар. Температура нема качено речиси година дена, па малку се уплашив да не се сипаници, нели сезона на сипаници е :D

Викендов направив пролетно чистење, прозорци, завеси, тепих...комплет генералка. Маж ми помогна еден ден но и тој од работа директно продужува и од дома да работи па решив да не го гибам :wasntme: Пари се и те како потребни, сакаме пополека да реновираме, на детево ќе му треба нов кревет, голем. Јас таман се порадував неделава ќе биде порелаксирано, ем раат од чистење, ем имавме план за дружба по родендени, ем продужен викенд доаѓа, ептен бев расположена ама....:( Утре треба да одиме нс два родендени, на внук ми и на Тео наш, све сум спремила на време, чак и гардероба одбрана, но изгледа ќе ги молам да ни замрзнат од тортата, ептен ми е криво :(

Утре важен ден за мене држете ми среќа (fingers)

Со закаснување Среќен Роденден на малата на @zuto, голема да расте, и на @M&M , осеќај се вечно млада ;)

На Kaetana, snegulkata, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден

Беба гледа цртани а јас реков еден чај да се напијам
    @augustd еве ме и мене во клубот,дете никогаш да преспие ноќ
    Барем еден ден да се наспијам доволно е
    Ни преку ден можам ни навечер (facepalm)

А тек кутрото мое маже :x
    Вистина го прежалив :D
    Мора секој ден и да готви :worried:
    Јас неможам ни секунда да издржам кај што се готви,толку многу ми е лошо од мирисот значи ужас :puke:

Времето уште толку ме убива,таман рековме се запролети денес зазими :D
    Баш помислив да го тргниме каминот да има кере простор за играње
    Ако е цело лето вака подобро ништо да не чепкаме :doh:

Да ве прашам дали има скок во развој пред годинка?
    Дете преку ноќ се смена,само цвичи по цели денови,навечер полошо од тоа што беше,никако да и погодиме

Ни ги нема @eleni27 и @Kaetana да ни пишат,фалат во темава :nod:

Ајде мами :hai:

На Kaetana, 24.07, snegulkata и 7 други им се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мамички..За муабетов сите се изморени се тие работеле и никој не сака да го гледа..Мм ми вели само едни деца ти се да ги гледаш а да те носам на нива и потоа цел ден со нив пак.. Навечер сите си легнуваат наутро стануваат одат на пладне пак спијат се до 3-4 часот и пак одат..А јас време за одмор немам нели "ништо не работам" толку ми е тешко сабајле во 4 заспа ама ете никој не ме верува..Ми се плаче душа ми се кине сакав да отидам кај мајка но ете не ми дозволи ми рече пред два дена бевме а толку ми тешко бар таа ми е рамо за плачење али шта је ту је..Синко сега заспа керка со баба во маало па јас да избришам прозорци да зачистам убаво пролетно нека излегува по нешто од ред..Денес денов сончев убав ама мене ми е никакво..Иначе роденденот на керка го поминавме супер си доби мотор на акумулатор од моите од другите се е пари..Сакам да и ги ставам во банка па ке видиме..Цела вечер беше пресрекна само што не дозволува да ја сликаме..Тоа е мами имајте убав ден

На 24.07, snegulkata, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    334
    @blessed.an
    Мајка легни го бебето на спалната, легни и ти на страна и давај му да цица. Ние така заспиваме посебно кога не е спиен подолго време. Кога ќе заспие цврсто премести го во креветчето. Поздрав и убав ден :)

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ете сега имаш прилика да одмориш. Остави чистење, прозори, легни жено до детето и одмори. Користи ја секоја прилика, бебе спие, спиј и ти. Вака не знам до кога ќе тераш, ќе паднеш и психички и физички.

На BabyStyle, kikin, augustd и 3 други им се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Здраво жени. Ние пак болни :( таман едното ќе се оправи ете го другото, мир да се немало значи. Пред точно 1 недела беше малата со температура, среќа немаше друго ништо и за 2 дена мина.
    Синоќа, т.е.ноќеска синко качи Т и денес не го однесов на граџинка. Сега бевме на лекар и грлото му е партали, гној и си заработи антибиотик :(
    Носот полн не може да дише, малку му фрчат и градите рече др.кога го преслуша и ајде и маска аеролин и добри сме. Среќа на време што го однесов денес, ако чекав до утре бетер ќе беше, тажан одма почнавме со антибиотик и за велигден да си биде добар, ќе ни дојдат баба и дедо на гости, како болен ќе фарба јајца со баба му, 2 месеца се договарат, се токмат дека заедно ќе фарбале јајца во сите бои :)
    Ете така драги мои. Сега спијат и двете па јас да се пожалам тука и да одам ручек да правам.
    Имајте убав пролетен сончев ден :*

На 24.07, snegulkata, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Јас решив порано да си дојдам дома. Си го зедов детето од градинка, пиевме кафе во град, удривме шопинг и сега сме дома. Ќе ја успивам и ќе пијам кафе во тишина.
    Инаку јас да имам маж кој што не ми помага околу детето, за помалку од 24h му поднесувам документ за развод, си земам дете и аривидерчи. Лесно е да го направиш, тешко е да го гледаш.
    Ама тоа за себе зборувам, оти не трпам неправди...
    Уживајте во остатокот од денот.

На 24.07, snegulkata, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.