Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Annath

Annath Форумски идол

Ама што да помага, тие обврски се заеднички. Колку што сум јас родител, толку е и тој. Не си ги носиме во чеиз од дома.

Kaetana, tina-63, kikin and 6 others like this.
  2. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Teo na @mariz ako e toj ke se podruzime utre :)

Kaetana, mariz and Kitten like this.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Нема, за жал :(
    Уште ми е со температура, сега ќе ја носам на лекар. Здравје, друг пат..

Nikita7 and mariz like this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

:( баш ке беше интересноооо, ајде брзо оздравување па ве чекам на торта (ако остане), ако не ке купиме друга за частење :D

Kaetana and Kitten like this.
  5. augustd

augustd Популарен член

Точно, поубаво кажано здравје.

Annath likes this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Добар ден и од нас, ние во припреми за утрешниот роденден па не нема малку, две годинки полни сонцево мое :inlove: Денес сме на роденден башка, јас ке одам сега во 5ипол на фризер решив да се фарбам да ја изедначам бојата (цела црно-кафена), зашто сега ми се прелива во две бои, надолу ми е црвено портокалово кафена :rofl: Решив да ја офарбам како мојата и веќе да не и се замарам, да ја растам без фарбање веќе. Денеска сум полна 11та недела, на 20ти на контрола едвај чекам, може ке се види што е :D Ама не ви кажувам одма тука, тој шпионот да не види :bandit: и да ме издаде пак пред време, зашто во план сум фотосесија понатака да му правам големо братче (па така и полот да го откриеме) :) И така чекам мм да дојде, јас се најадов, синко го најадов и да одам на фарбање, па после право на роденден. Убав ден :hug:

7. M&M

M&M Форумски идол

@blessed.an среќен роденден на керкичката жива здрава и весела. И јас ја ставам малава да лежи до мене и си цица барем колку толку преспивам така. Не е баш мала ама пак не спие ноќе убаво и јас сум од оние без преспиена ноќ откако е родена. Се случуваше порано по 5-6 саати да спо некогаш и повеќе ама сега не.
    Ноќеска беше вознемирена и ич не спиевме. Денес си прашав доктор и и дадов малку бедоксинче да не ја нервираат толку сипаницивњ да вудам дали ќе поспие малку подобро и аку не би го практикувала ова секојдневно сама вака во екстремно ситуации.
    Синко пак е надвор со комшииве сирото дете нема кој да го изнесе па едвај чека некој да го викне.
    Кој спомна дека фалат некои членки одамна што не пишале, @Kaetana @eleni27 @Mariangel a i @Mi-Ma ја нема мнооогу одамна.

Kaetana, snegulkata, vitamina and 5 others like this.
  8. kikin

kikin Популарен член

Бебо заспа. Да пишам на раат и да почнам со чистење кујна машини бањање...Ноќта е пред мене. Како многу членки погоре, не трпам неправди и ако не ми помага мм околу детето сместа кавга праам. Баш е точно тоа дека не сум го донела, заеднички ни се обврските. И уште не ми е јасно како мислат дека ако цел ден сме дома не сме уморни?

vitamina likes this.
  9. Tinushka

Tinushka Популарен член

Поштено и мене прашањево ме мачи ...

Saraa likes this.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Сите знаат понекогаш да го тропнат ова. Баш вечерва ја водев оваа дискусија со мм. Тој ме разбирал, ама и тој бил уморен, јас барем сум била дома! :fubar: А да ми стави некој километраж на нозеве, секој ден до охрид и назад одам:D Бебе не заспива само, мора низ соба да ја шеткам. Па кога ќе ја ставам да легне се плаши и плаче, па ја кревам и се одново. И јас чистев навечер, ама веќе не можам, нозеве страшно ме болат, морам да одмарам малку. Куќава ќе тргне кај и да е. Никогаш не била повалкана:tmi:Под казна за ова што мм го рече, рибаше скали, а и утре ми вети чевли ќе ми купел(hollest)Ако не друго ќе си ја шеткам беба низ соба во нови чевли
    П.С А најмногу ме нервираат луѓе кога ќе ми речат блазесити со мт, се ти помага, да го цениш. Што помага, само јас валкам дома, само јас ли јадам јадење, само мое ли е детево? И од жени ова го слушам за жал...

Kaetana, Saraa, augustd and 6 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Добра вечер.
    Со маж делиме обврски. Колку можеме и кога можеме.
    Нормално е дека секој треба да си го знае местото дома не сме на гости со дете умор премор не се важи да така излишно е да се дискутира.
    Денес цел ден одевме, утре пак..
    Затопли времето па користиме екстра.
    И одлично сум.
    Одам да го фатам креветот.
    Пзодрав мајки.

12. kikin

kikin Популарен член

Леле, баш истиот муабет, дека ме разбирал ама бар јас дома сум била. Тој работел.

Kaetana and ♡BuBaLe♡ like this.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Значи дојдовме до заклучок дека сите мажи се исти хахаха еве и јас да се приклучам во клубот те разбирам ама...

Saraa, BirMelek and ♡BuBaLe♡ like this.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

@mariz Најсреќен роденденна Тео,да расте голем и умен батко. Се најубаво.

Утрово денес нас рано ни почна. Дете никако не спие без татко му. И ете одма да се надоврзам на муабетот,мм мора на работа,не може желби да исполнуваме.
    Синко сеуште поткашлува ама шлајмче има,па среќа го повраќа.
    Помош од мм немам многу,но со оглед на тоа дека по цел ден е на нозе,не можам да очекувам и дома садови да мие,или да чисти. Обврските мои се знаат,колку и да ми е тешко,но за синко секогаш е тука,кога може.
    Денес закажана средба со колешки од факултет,вечер слатки да се прават,утре фарбање јајца и шопинг планирам. Не знам кога ќе стасам се да погодам.
    Ај убав ден на сите,доаѓаат словодни денови,уживајте!

Kaetana, Lolipop23, augustd and 9 others like this.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

И мм е секогаш уморен,ама ко ке почнам да викам одма е посвеж :D (не сум до толку лоша)
    Стално ја чува кере,ке ја нахрани,тој и го мие газето (тоа подобро од мене го прави) ја шета
    Дури не ги почуваат малце незнаат колку е тешко да се гледа дете
    Оставете им ги децата на еден ден,да мораат сами да се снаоѓат па да видиме дали пак ке ве прашаат што правите по цел ден
    @mariz Среќен роденден на синко :*

16. Cka

Cka Форумски идол

Јас делев породилно со маж ми. Точно двајцата знаеме како е цел ден со бебе и цел ден работа па бебе. Тешко е ама еве буткаме.

Јас немам помош. Имам партнер.

Kaetana, Lolipop23, PUPICA and 12 others like this.
  17. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

FB_IMG_1490089374370.jpg
    И денес лепоти малце да пропатуваме во мислите. Ајде добро Ви утро

Kaetana, augustd, M&M and 9 others like this.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро мајки.
    Не стасало кафето на дневен ред уште. Битно да ве поздравам :lol:
    @mariz среќен роденден на Тео:hug:
    Ми ги начека син ми шминките :@
    Пуздер сите
    Ајде кафе да се пие

Last edited: Apr 12, 2017
    Kaetana, M&M, 24.07 and 8 others like this.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

На нас Денов брзо ќе ни мине,се надевам.ние се чуваме малку кенкаме малку си играме тато на работа до 4 па ќе го чекаме да дојде и правец кај педијатарот да не ѕирне колку сме пораснале како сме да ги види резултатите од кардиологот да ни каже што да ручкаме што ново да воведеме :)малку ми е мачно дури се спремам себеси па него а се тоа на брзање само ајде испраксирано е колку толку нит прв нит последен пат. па после една шетња до Џамбо по бои и украсчиња и Велигден може да дојде убав ден на сите

augustd, Mari* and Monella like this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Добро утроо, тортата сеуште ни е во слаткара па еве една од интернет да почастам :D
    Strawberry-Chocolate-Cake-1.jpg
    2ри роднеден на сонцето мое, кое ни го разубави животот :l: Така набрзина да ве ѕирнам, да ве почастам и одам.. да го уморам до кај 12,13ч синко, па на спиење.. а јас кифли да правам :) Убав ден :*