Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Mila kako e malata dobra e?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Мамаситас утро!

Беба ми нана на нозе, така е најмирен, мајкин тој, ама ќе го однесам сеа у спална. Вчера шетнавме малце, малце сменивме рутина, ама денес од дома нема мрдање, ветер не откорна. А баш сакав до кај сестра ми да отидеме, ама нема. Вчера бевме до кај едни роднини и малата нивна, иначе голема бељаџија ми вика, леле вујно како ќе бидете вое со ова дете, многу е немирно, ме измори, прчла една 4 годишна, муабетото ме изнасмеа поштено. Што е за право немирко е голем.

Среќен роденден на малите на Жуто и Мариз, и ние се спремаме веќе за роденден, јас чистам, спремам похованици и пак ништо не се гледа, ама во вторник има да блесне се. Има време. Денес сакам да испохувам пилешките прсти, зденките одамна се во замрзнувач, а ако успеам и кашкавалот супер ќе биде. Од се по малку. Утре јајца ден, да ги офарбам, да исмукам, да избришам и да наредам, а другото отпосле. Ќе ми остане во сабота да замесам едни соленчиња, ем за велигден да ги пробаме ем за роденденот, а од благо ќе направам еден Кескул, па ќе додадам чоколадо, да биде ко право Баунти и ајт на здравје. Од мене Цезар салата, соленчиња и Кескулот а другото на свеки е.

Иначе мами јас постам, ако успеам со бебо да се причестам арно, ако добијам ќе го причестам само него, ама се зареков дека ќе постам неделава и еве ме супер засега оди. Денес ќе си направал болоњезе со соја, не ја сакам многу ама ете, да пројде од редот, за вечера нешто посно благо, јали лепче и мармалад, јали друго ќе видиме.

Пред да ми исклучи таблетов, да ве поздравам, па со нови вести во следното издание на дбевникот на една мајка.

На Mari-Ja, tina-63, augustd и 7 други им се допаѓа ова.
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Sreken Rodenden na lepotankoto golem i sreken da raste <3

На augustd и mariz им се допаѓа ова.
  4. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Среќен роденден на Тео на @mariz (и имињата веќе ги научив), нека биде среќен, радосен и само убави работи да ви приредува
    Ние се успиваме, надвор нема сонце а баш сакав да го носам во паркот. Вчера случајно отидовме и полно со деца беше и баш се радуваше бебчо
    Убав ден на сите.

На augustd и mariz им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.673
    Среќен нека му е роденденот на тео и на сите останати мајки и бебчиња деца на темава. Живи здрави и среќни.
    Силно светнал ден.
    Мојов немирко почна да се издиксува од релаксатор, да прета, да гука, да се жали, да се смее, се оформи како мало човече.
    Сега чекаме да си ги видиме рацете кај ни се ама тешко ни оди тоа..
    Цуцата најмногу си ја сакаме и се почесто ни испаѓа од уста па мака мачиме постојано со нејзе дури ја најдеме.
    Си играме и многу сакаме надвор да се шетаме и во кола да се возиме.
    Кафе испиено.. да се дотераме и одиме на чао.
    Поздрав мајки.

На Kaetana, Lolipop23, tina-63 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :hai: :hai: :hai:
    Деновите ми минат во чистење.
    И мене ме фати пред празнична еуфорија, правам генералка :lol:
    Прозорците ми се веќе при крај, кај и да е и завеси ќе пеглам :sweat:
    Кифли направив вчера
    Јајца ќе фарбам во сабота, страв ми е уште од утре да ги варам, сепак јајца се :!:

Синко помага и тој.
    Јас редам, тој растура :lol:
    Кога е дома мм го чува или го носи некаде, јас да фатам нешто.

Велиме мажите не не разбираат. Мене потрагично ми е кога некоја жена ќе рече: аман што правиш по цел ден со едно дете!
    Дојди види :swear::envy:

Среќен Роденден на малиот Тео!

На Kaetana, Lolipop23, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мајки...Конечно да легнам..Исчистено испрано средено..Јас вчера си исчистив овде само не џогирав па од рано утро денес со свеки долу исчистивме изџогирав таа ја заспа керка јас синко и испив едно кафе на раат (пресрекна сум бидејки ретко се случува :)) Сега лежам и да видам што прават друшките..Вечерва планирав да ги бањам но мм ми вели закажав вечера за нас вечерва на местото каде што одевме кога бевме дечко и девојка..Толку убаво ми дојде кога ми рече а местото е толку тихо кога одевме некогаш можеше и сами да бидеме нема многу народ..Поминуваат само камионџии пијат вода и заминуваат воздухот чист и само птици се слушаат..Свеки рече дека ке ги бања па јас сум слободна :D Сега да станат и одам да се бањам па да се спремам..Како мало дете сум срекна ама ете ретко се случува оваа..Јајца утре колку за адет ке бојадисаме а другите во сабота..Срекен роденден на Тео голем да расте..Убав ден мајки

На muchacha_a, Mari-Ja, tina-63 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Хелоу мајки
    Да се пријавам и јас денес со новост, нозете во уста почнавме да ги ставаме. Бебо радости е писка вриска се смее. Ќефови. Толку од мене :)

На Mariangel, augustd, Верче4 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Бебе заспано, пилешки прсти готови, јас сега ручек за маж да направам и толку за денес од готвење, за бебо само вечера набрзака ќе накиснам овесни снегулки. Јас сум уште млитава, уште ме мачи бешиката, настинав опасно со перењето на нога синоќа. Ама па кога ќе се мавне нешто од дневен ред подруго е.

Си сварив какао ама не синго погодив и сега ќе си направам кафе, сигурна варијанта. Машини вртат, после ќе пружам и за денес фајронт ќе прогласам. Прозори, врати, правосмукалка и џогер ќе оставам за утре.

Мислам дека опседната сум неделава со чистење и готвење, само правам планови. Ова сега, ова после, ова задутре, ова утре... Ама кога немакжм помош мора така, нема иначе кој да ми причува дете се наеднаш да завршам. Мм е на работа, после работа, а богами и пред работа е опседнат со бавча, баба на работа, после работа одмара, јас си буткам колку можам, а богами и колку не можам.

На danichap, augustd и sunshine2015 им се допаѓа ова.
  10. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Значи полудев.
    Каде ненаспана, нервозна, па и големиов ме дотепа.
    Второ одделение е, ама боже мили не престанува бе. Како празна воденица е. Мозоков шашма ми го направи. Само да се прашувало нешто. И тоа безвеза. Колку дена имало во 6 месеци, уште колку дена лето ќе дојдело, уште колку дена му било роденден, и ова прашање му е актуелно сега кога он ќе имал 20 години, другите по колку ќе имале и ја реди цела фамилија. Уште да почне да прашува за минути и секунди и да се фрлам низ тераса.
    Што период ќе беше ова.
    Аууу нека пројде

На Kaetana, kelebeim***, Lolipop23 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Се пресмеав...жив и здрав!

На Kaetana, tina-63, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    vikaat koj nema vo glavata ili ke ima vo nozete ili na drugo mesto si gi zaboraviv klucevite od doma na rabota a da se vrakam edno 12km nazad nema sansi Eve veke eden saat sedam pred zgrada go cekam mm da si dojde pa da odime da ja zememe malata od gradinka a cel pat si planirav so ke pravam koga ke si dojdam za toj saat so ke go cekav mm da si dojde I se otide vo voda:@

На Kaetana, muchacha_a, augustd и 4 други им се допаѓа ова.
  13. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Срекен роденден да е здрав и жив и голем да расти.

Конечно исчистено,суредено прередено... Синко спие кај да е ќе стане па ќе папа.
    Еееее сум ослабела сум ја добила килажата пред да забременам,а стомак стои.Уште едно 4-5 килца и супер ќе биди.
    Имајте убав ден

На Kaetana, augustd, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Хаххахаха леле ме насмеа
    Тебе не ти е смешно ама вака многу смешно звучи.
    Ние денес се изнашетавме и сега спие бебчо уморен, малку мир у кучи
    Поздрав до сите

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Вака делува Ок, ама растура со кашлање. Добивме антибиотик вчера. Ќе видиме до вечер дали ќе качи температура.
    Фала што помисли на нас :hug:

На Kaetana, TIGARCE86 и M&M им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.884
    Оф нека помине побргу. Штом сте почнале со антибиотик вајда ќе смири брзо. Аман вирусиве.
    @mariz среќен најсреќен роденден на Тео. Жив здрав весел цел живот.
    Успивајќи ја малава заспа и голњмово а сакаше татко му џа го чека оа му ветив ќе го разбудам да спие со него. Ова малово се разугра едвај заспа а овој па се нервира зошто не спиела сакапе изгледа сирот да су поседи сам со мене. Ја да искористам да измијам коса додека спијат двајцава

На Kaetana, mariz и Kitten им се допаѓа ова.
  17. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Дами само да ве поздравам, друг ден повеќе,
    Вечерва серии. :hug:

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.068
    Мојата кашлаше десет дена многууу.И имаше Т 3-4 ноќи.Само ноќе качуваше.Сега е добра

Сега еве големата мн кашла

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И мојава само навечер или ноќе качуваше, ама вчера цел ден ја држеше некоја константна температура 37.5 и почна со зелен секрет од нос, кашлањето се засили и видов не видов правац лекар. А во принцип не сум паничар, мислев ќе поминеме без одење на лекар. Мислам дека пролетта е позезната со болести отколку зимата, никој не остана поштеден :|

На Kaetana и M&M им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I kaj nas nekoj virus ili promena na klima nemam poim. Vo mk bevme nishto ne mu beshe, si dojdovme tuka odma neshto go zakachi. Vchera temperatura 37/3 - 37/6, nosot zatnat, denes eve go potkashluva a tt nema. Utre sabajle imam zakazhano na lekar, se nadevam nishto strashno aman. I mene me zakachi od vchera. Zatnata sum, kivam, grlo grebe.
    Aj zdravo, posle tolku vreme shto me nemashe, se pojaviv so negativen post. Tipichno za mene |(

На Kaetana, fairy88, M&M и 7 други им се допаѓа ова.