1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.247
    Допаѓања:
    67.789
    И мојата е се во кујна. Јас и вадам тенџерчиња поголеми и помали, ги редам ко тапанчиња и лупа по нив со лажица, па ги лупа едно од друго. После се обидува да ги пикне едно во друго и така поминало пола саат во занимавање, иако мене главата ми знае.:drunk:
    Тоа им е периодот, да истражуваат, отвараат, буричкаат. Ни мојата не сака играчки, ќе ја разгледа и ја фрла, не и ни купувам.

Едвај заспа сабајлево, пола саат ја успивав, па си играше малку, па пак пола саат и заспа. Кичма ми падна, не знам до кога со нишањево. :wasntme:

Денес планирано е да излеземе на ручек, ама не ми се оди некако со неа зашто нема раат седење. Во игротека чуваат ли деца што не одат уште, лазат само? Или треба да се проодени?

На Kaetana, do-re-mi, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.039
    Јас му дозволувам да си игра, ама не со тенџериња. Вадам пластики, шишиња, ама не и тенџериња и такви слични работи. Едноставно не може со се да си игра, не може и толку. Сега во среде соба му направив ринг за играње сите играчки и кутии од играчки се тука, точачето му е тука и цртани повремено пуштам по саат време максимум балоните му се тука, се му е тука, си игра. Сака најмногу да седи на плочки, а деновиве е ладно, мраз ладно, смрзнува и он, па греотка ми е.

И заспа ѕверето, сега ќе бидам раат малце, кафето да си го допијам иако мраз ладно, ама слатко ми е. Дојадов и последното парче торта, уште малку имаме за дојадување и после пак на режим.

На Kaetana, Monella, LaDyDoLl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.247
    Допаѓања:
    67.789
    Океј е тоа, сите си имаме работи што ги правиме или не ги правиме. :) Ладно е на плочки, да, јас во дневна ја опремувам да седи, од кујна може да измкне нешто, ама седење на плочки :shake:
    После газето да и збори грчки нема смисла.:lol:
    И заборавив годинка да честитам, алал да ти е за тортата.:^:

На Kaetana, Mari*, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Samo jas si znam kako go odviknuvav sin mi da ne igra so tendzerinja, tanjiri i drugi gluposti sto mu gi davashe baba mu za da i sedi miren... Uste nozhevi da mu dadeshe... Jas kazuvam, ama toa e. I cokolado pred jadenje...neverojatno

На Kaetana и Mari* им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.693
    Допаѓања:
    141.242
    ЗДраво мајки. Успав дете.
    Мојата само у кујна или у ходник сака. Кај што се плочки. Па си ги рла таму играчкитеи демек по нив оди.
    Тенџериња и лажици давам да тропа.
    Не и давам собните влечки да ги фаќа и иде до нив и вика нееееееееееее со прстето мафта и ги зима. Значи знае дека е не, ама пак по нејзино да е.
    Лази со брзина на светлината, за 3 секунди од еден до друг крај на осбата. Па уште и фиоки научи да отвора и се надвор да биде. Ама не прави чекори, воопшто. Ко да не ја занима. Кузнае кога ќе почне.

Чао си викаме 100 пати на ден. Од една у друга соба, таоооооооооо, пак по 5 мин, таоооооооо. На цртан викаат чао, и она не го гледала цртанот си играла, ама се врти и одма таоооо.
    Пуштаме песни игра цела песна и на крај аплауз. За срамови ова го научи од Драган Вичич еднаш тв останал на него и овој викаше аплауз 100 пти и сите чукаа раце и сеа, викам аплауз и одма чука раце.

Имаме мака со бањање не сака надвор од вода, одвај ја смирив вчера.

Мака ми е што со мм не сме имале пола саат сами некој да причува дете да сум малце растеретена, ама вчера му викам, ееееј за некој месец ќе може да ја оставиме кај баба и и ние да одиме на кафе. И така, живееме у надеж дека еден ден ќе одмориме малце и после пак ќе гушкаме бебе. Многу сака да се бацува, срцка е.

На Kaetana, vitamina, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.860
    Здраво мами. Дури сега успеав кафе да сварам, јас пијам а бебе се лула во лулашка и и дадов такви тропки да држи. Сега од скоро почна да фаќа со рацете и само нешто фаќа дали ќебето, блузата почна и да ме скубе . Времето е пак за седење дома аман веќе а баш сакав да идеме за струмица кај чудотворната икона дека празник е денес ама ништо остана планот за кога ке се стопли. За велигден супер поминавме во Охрид бевме и тоа е. Поззз

На azelea, tarantula, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.881
    Добар ден мајки.
    Сабајле станав во 07 наспана и одморена. Шти ти значело кога порано ќе си легнеш:$.
    Малата и големата ја преспаа ноќта без проблеми. Се надевам дека хорор со петките е зад нас, а малово што убаво си нанаше од 21 до 07.

За бељи во кујна можам да напишам еден есеј:worried:.
    Мене мајка ми кога ќе ми рече каде ќе ме оставела таму ќе ме нашла после еден саат. :^) Или женава заборавила или жичкава одтатко и не е жичка туку цела сајла :rofl:.

Мајка ми е втора смена, плус и никакво времево, знаев дека нема да можам да испаднам со децава, па сабаје ја зедов големата да ја изнесам.
    Леле луѓе :o
    Ме пукна.

Демек две во едно, и шетање и моја работа да завршам, бев до еден дуќан да гледам такви роло завеси. Буквално се препелкаше на подот:x.
    Јас крени ја, она се бори, прета, мава за да се симне...и да се препелка (facepalm).
    Ни роло се види ни завеси...ништо.
    Пуд под ноге надвор. На едно плоштаче потрча и дома.

Страшно е детево периодов. Ај од некаде да гледа и да учи вакви работи ќе си викам лоши примери. Не бре, само му текнуваат.
    Дома кога дојдов утоп испотена. Од тоа бев и настината минатата недела. Трчај по ена надвор, дигај ја и носи кога и натежнува газот...и еднаш уште еднаш ќе се исуши на мене.

Бројам денови додека дојде мм.
    Ми фали толку многу. После една недела рилакс во Охрид, со двете баби и дедото, па ќе украдеме време и за нас :inlove:

На Kaetana, Arien, do-re-mi и 19 други им се допаѓа ова.
  8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.473
    Добар ден.
    Денес времето ептен за никаде. Облачно, тмурно, ладно и спремно за дожд.
    Ние вчера славевме роденден на тато, а денес станавме со растечено носе, малку покачена температура и кивање. Може е мала настинка, а може и некое запче. Не дава да проверам никако. Дадов витамин ц и мед а друго уста несака да отвори. Само кисело млеко некоја лажица и пола бисквитка. Вода исто слабо. Ја успав и ставив лепенка превентивно да не качи повеќе, па ке видиме како ке биде до после. Сега додека спие, да измијам садовите од вчера :)
    Да се редактирам: И мојата постојано одеше во кујна на плочки. И ке се врти каде што нема постелено, и таму ке седне. И купив од тие бројките за на под што се ставаат, ја послав цела кујна и мир е сега.

Последна измена: 21 април 2017
    На Kaetana, vitamina, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    8.339
    Здраво и од мене:D

помина една тешка недела зад нас.Конечно се одбивме од цицање,ама што плачки имаше и невози леле кога ќе ми текне:(.Сега се вракаме во нормала пополека.Вода никако не пие ама затоа пие многу растителни млека и почна од вчера да пие едно кравјо млеко на Хипп за после годинка.

ЈАс си се намачив со градите.Првите денови имав гушење не можев да дишам,сува иритирачка кашлица,почеток на маститис.Сама си бев крива не си набавив апчиња кога требаше и така без апчиња решив да прекинам 4 подои на ден.Затоа и проблемите ми се јавија.Ама стресот си го направи своето па така после третиот ден ептен ми намали млекото и од тогаш ми е толку намалено што нема потреба да се одмолзувам за да ми олекне.

Инаку јас денес потпишав нов договор за вработување8).Ми ја признаа дипломата и сега ќе работам од наредниот месец за повисока плата.Не сакам да ги зголемам саатите.Остануваат 30 часа неделно.Оти во спротивно нема да си го видам детето.Набитно и местото на работа ми е сменето.Сега работат ми е преку патот,автобуската станица ми е подалеку:rofl:

Тоа мајки да одам да расчистувам.Мм си дојде порано завршил со работа.Овој викенд со гости ќе го минеме.Деверот ќе ни дојде на некој ден и затоа да одам да го средувам станот,како атомска бомба да паднала во него.

Поздрав и убав викенд на сите:hai:

На Kaetana, Arien, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Здраво мајки. Времево камен ладно, а аман нека се стопли веќе.
    И јас не купувам веќе играчки, има само две омилени, една жирафа од зегин и нешто ко таблетче со звуци од возила, животни и некои песнички. Со тенџериња да игра нема шанси, комшииве ко што се нервозни одма полиција ќе ми викнат хахахах, но и јас не би сакала некој да ми лупа додека одмарам. Иначе детево почна многу да се врти во спиење, ќе морам да го заменам дрвеново креветче со монтажното од дневна, а ми е жал да скапува на таван, многу е убаво а и скапо го платив, ама тоа е, нема како ние сакаме.
    Убав ден убави мајки.

На vitamina, ♡BuBaLe♡, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zeni vremevo misli da se stople ili za nas inat se poladno stanuva. Taman pomisliv zavrsivme so zimski alista, koga ne bilo taka. Sto ubavo si skroiv plan od sabajle vo park, porucek niz grad setki ke si pravime, koga stud setki od gore do dolu I obratno. Pocnuva da me fakja nekoja nervoza cela zima vo spolna ja pominavme pa denes si se preseliv vo gostinskata soba, ako nisto dr bar tv imame vo soba. Mm vikendot ne doagja ama toa e sto e, vo nedela odam kaj moite na gosti, ako nisto dr bar ke sedam vo dr cetiri zida :)
    Odam da sobiram pruzani alista, dosta e bezdelnicenje.
    Pozdrav majkici, zasega tolku imav da kazam.

На ♡BuBaLe♡, alana, augustd и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :hai::hai:
    Кога ве читам за петки коса ми се крева.
    Секој ден го гњавам синко, да видам да не почнале да ѕиркаат.
    Гледам кај некои многу рано излегуваат, ние имаме 2ипол год. и уште нема ни една петка :?:
    Сакам што побрзо да излезат па раат да сме малку од заби.

За плочки, цел ден сме на нив.
    Тука станот е цел со плочки, не ми се допаѓа и мене ама ете навикнавме, ми се нема ни многу разболувано (за среќа).

Во кујна сакаше да игра кога беше помал, не му дозволив и крај.
    Не може да му биде дозволено се што ќе посака :shake:

Времето ветровито, бев на контрола за градите.
    Оставив мажите да се заспиваат, доаѓам дома големиот хрчи, малиот цртан гледа го заспал на тато и си ужива (facepalm)

На Kaetana, Bozica1980, Arien и 8 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.577
    Здраво мајки!!!
    Денов си тече со истиот редослед од вчера, малата на градинка од 8 до 12, за среќа без плачење и бунтување, ама ме загрижува тоа што не сака да јаде таму. Инаку расположена беше кога ја заедов, споменува некои другарчиња, потпевнува некоја песничка иако не ја научила добро... Си велам, на добар пат сме, туку да не се радувам предвреме оти до понеделинк може 100 работи да и роди малото умче.

За играње со кујнски прибор, кујнски апарати и јас сум била одсекогаш против. Сакаше малата да ги игра, ручек да прави во нив(facepalm), ама тогаш купивме детска кујна па таму и се насочи вниманието. Успеав да се спасам од таа нејзина навика. Амаааа.... фиоката со мој веш и е многу интересна, стално ми ја прередува и понекогаш сака да става од моите градници на неа. (facepalm)
    Сите знаеме што не смејат да фаќат и играат дечките, но сите сме некогаш уморни од објаснување и желни за минутка мир па допуштаме свесно да се играт со забранети ,,играчки''.

На Kaetana, tina-63, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.015
    Допаѓања:
    154.000
    Што убаво сте ја раздвижиле темава едно време затишје беше :)
    Јас не им бранам да играат со тенџериња. Се секавам и син ми кога беше мал знаеше да си извади некое помало тенџерче и си играше готвење еве и малово имам некоолку доста помали тавчиња и тенџериња па си ги вади и и давам дрвени лажици си поигрува поинтересни и се од играчки :) не гледам ништо лошо во тоа се додека е безопасно за нив.
    Кај нас ништо посебно ново домче на работа отиде неделава мн бргу. Нема шетање доста е ладно ама па не е толку лошо и дома да се седело :)

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, Nikita7 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Zdravo mona22,sakam da prasam kolkav ti e bebus? Vikas pocnal da faka tropalki so racinjata..Ja moevo kao go ucam denovive da drzi tropalki..inace sme 11 nedeli.

Vremevo tapa,a taman pocnav dase setam so kolickata.
    Ve citam site,super ste pominale za veligdenskiov praznik,familijarno.Taka treba,uzivajte.Praznicite se osobeno ubavi koga site se nabroj.
    Aj vikaat posle vikendov pak sonce,pa ke uzivame site;)

На ♡BuBaLe♡, augustd и Mari* им се допаѓа ова.
  16. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Здраво и од мене :) Додека не ми почнале сериите да чрктнам малце. Навечер е моето време. Маски ,лакови , педикири...дур бебе нана мама пред тв е шљака.
    Среќен роденден погоре на детенцето, големо да расте .
    Запче ние уште немаме, така да тие маки не ги знам. А едвај чекам да му никне :D
    Времево ми е само за топол чај со благи кифлички....имам само чај од тоа :D Ама ќе пројдам и со него :D
    Поздрав мајки !

На tarantula, ♡BuBaLe♡, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Да ве поздравам женчиња

Јас цел ден се изналежав,ми се уарни искрено

Дете настинато,нос растечен и кашла
    Мм ја однесе на педијатар и имаше препишано проспан и капки за носе
    Црвено грло и шлајмови полно :doh:
    Човек раат да не е :envy:
    Време променливо па не е ни чудо што е така

Други маки немам за кажување :?:

Добра ноќ мамички

На Arien, vitamina, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Ние редовно една по друга сме :D
    Брзо оздравување мајка. Со лесно нека е!

На ♡BuBaLe♡ и Mari* им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добро вечер на сите. Синче и татко нанаат, јас си чекам машини да завршат.
    Да се пофалам адаптацијата во градинка има голем напредок. Плаче на носење до таму и таму кога ке го земе воспитувачката дава раче и си оди без плачење. Кога го земаме е насмеан. Таму јаде доручек и ручек. Бар викаат дека јаде,зошто дома кога ке се врати одма пак јаде и маф прави. Или па таму нема молење ко дома,па не се дојадува. Од следната недела би требало веке на спиење да останува.
    Ме плаши само што поткашлува. И тоа претежно ноке. И со сите превземени мерки не престанува. Таман се поднавикна,ако го прекинам пак ке се вратиме на почеток.
    А срце ми се кине на секое негово кашлање.
    Инаку за играње во кујна едно време му беше хит. И тоа не да игра,туку попис да ми прави по шкафчиња и фиоки. Јас го оставив,па некако му пројде меракот. А да не седи на плочките му послав под газот една черга тој период. Ако му бранам, уште повеке ке напиња.
    За играчки полн е. И уште му купувам. Ама ги игра по цел ден. Цел ден ги врти во круг и сите ке ги помине. А има еден куп играчки и од големите братучеди. Најнов хит ни е куглање. Тоа гледаме на тв, тоа играме со празни шишиња и топка и го носев во куглана. Дете се тресеше од срека што кугла. А мм мрчи 140 денари за 10 мин било. А јас му викам само 140 ден кошта волкава радост. Викендов пак ке го носам и така е времето никакво.:D

На Kaetana, Arien, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.577
    @irena.1 Колку време одите во градинка? Нам ни е втора недела, не е баш воодушевена, на моменти и се противи, на моменти пак е задоволна и ми дава надеж дека ќе се адаптира, ама тој процес на навикнуање мислам дека подолго ќе трае. Далеку ми се гледа моменто за да спие таму, ептен далеку!