Nas kako ne potera I se za rok od dva Dena hemoglobin 89 bakterija vo nos streptokoka I vrv bese vcera koga mi se javija od gradinka deka fatila sipanica sabajlevo si se iznaplakav mn izgleda mi dojde naednas nejke da pie sirup place koga ja mackam so pudra uf kako ke ne bide
Трета недела,но вкупно десет одења до сега,зошто имаше не работни денови. Ич не е лесно. Твоето мислам поголемо,па може да ти каже. Моево уште ништо не кажува,па неможам да знам што прави и како му е. Генерално понеделник е најтежок и најмногу плаче, па после попушта четврток и петок. И од понеделник јово наново. Првите денови плачеше уште од дома,плачеше таму два саати, плачеше на земање, секој ден беше пресоблечен во резервните алишта затоа што повратил од плачење. Последните два пати сабајле оди кај воспитувачката, го земаме насмеан. На мајка ми и рекле од понеделник да почнеме со спиење да го оставаме. Незнам како ке биде тоа,зошто дома заспивањето ни е во раце. Ама како за сите,така и за него. @Nikita7 со лесно да ги поминете сипаниците.побрзо да оздравите.
Здраво мајки. Пијам кафе, мм стандард на викендица, доработува на неа да ни биде мала идила, дрвена куќичка и дворче по наш вкус. Туку и јас се нервирам, и мојава цуцка поткашлува, аман од времево,секоја промена баш најмалечките ја сеќаваат. Денес и така сум дома ќе си ја гушкам цел ден побрзо да и помине. Ја гледам спие и луѓе се топам, па дали има нешто посовршено од сопственото дете... Тешко е мајчинството ама прекрасно е... На сите дечиња побрзо оздравување, гушкајте ги најсилно, нема ништо поубаво за нив од мајчината прегратка...
Stigna padobranecot Kaj ste be? Nie niz doma so bebeto shto ne e veke bebe. Sheta so dubak a jas kafe pijam. Menjav pampers 5kg tezhok, si kaka deteto nema igrachka Za prooduvanje aber nemame, eve skoro godinka i eden mesec e. Ne znam dali ima prostor za grizhi, go drzham za racete i patka ama ne e stabilen ich. Ne znam kako da mu pomognam. Ama mene kardiolozi a i pedijatarot mi rekoa ako neshto doagja podocna kaj nego, deka e normalno poradi negovata situacija. Ama koga se raboti za tvoeto dete, ne ti e seedno. Kolku i da e normalno pak idat 300 misli vo glava.. A i si vikash nema da bide pokasno kaj moeto dete, ednostavno ne sakash da poveruvash za serioznosta na problemot.. Majka http://www.femina.mk/новости/занимливости/реклама-ја-прикажува-болката-и-силата-на-мајките-кои-се-грижат-за-болни-деца Jas da dopijam kafevo pa da go zanimavam neshto detenceto moe, pa posle ke nana i taka. Ke baram zanimacija niz doma Imajte ubav den zheni, kaj nas tmurno matno za nigde e
Normalno e takvi misli da ti idat na sekoj od nas mu dosle prevn e ona zosto ne sedi posle zosto ne odi jas site tie fazi gi pominav Sega mi se koga ke zboruva dali treba Sega koo so mene sega dijalog da vodi hahah za toa ne se nerviraj koga ke bide Sam spremen ke se pusti mojata proode Edna nedela pred da napravi 14m,guski I backi do vas
Ee fala na utehata mislam deka i za sedenje koga prashuvav isto kazha i tvojata kerkichka deka pochnala pokasno da sedi sama. Pa ne za dzabe se imenjaci Pobrzo ozdravuvanje na vas
Не се секирај ќе помине и тоа. Еве јас најтазе искуство со сиипаници и двајцата во рок од 4 недели Јас ги мачкав со poxclin малку е скапичка ама добра се покажа. Башка е пена и се размачкува како крема не мораш само кај што е исфрлена јас ги мачкав по цело тело. Ајде лесно да поминете Инаку ова големово дефинитивно е чудно дете. Сабота бе денес во 5 се разбудил, со татко му спиеше, јас го слупнав накај 5:45 како се смее на цел глас си мислев нешто во сон станувам да видам што се случува тој си игра го закача татко му а овој паѓа за спиење. Се наспал човекот вика не му се спиело веќе а во 9:30 некаде заспа не беше нешто мн рано итоа сам си заспа пред тв никој не го тераше и нормално за 20м и малово се разбуди журка од сабајле денов веќе ми е вечност Ок важно не сум на работа мада од сабајле ме растури телефонот исто ко да сум. Денес тешко шетање мене ми е ладно не знам за другиве. Ќе си имаме гости па ќе се занимаваме со нив
Мариангел малечкава ми прооде после 15м. И тоа 1м само од еден крај на гарнитура до друг и беше страв да се пушти повеќе. Значи убаво се разоде после 16м. Не можеп ништо да направиш да помогнеш само ќе му дојде. Ортопедот ни викаше од 12м докај 24м е период на проодување и да не се форсираат. Еве да те утешам малку не е единствен што не проодел на годинка И уште еден едит сега трча ми бега надвор не можам да ја стасам
Добро утро мајки Јас лежам до најмалово тукушто заспа, пијам кафе во кревет, комшиска свадба има и го гледам синко како нана како ме држи со рачулето, малку да мрднам се сепнува и ме стега посилно и си мислам дај Боже да дочекам да им играм на свадби на тројцава, при три мои уште три животот ќе ми донесе си велам, тие со кои ќе се мажат/женат моите сега се нечии бебуши во мајчина прегратка, несфатливи ми се дешавките низ снаи и свекрви на пример, но да си плукнам под пазува најарно Студено и тмурно, главата ме боли ужасно @Mariangel дружи не повеќе мила Каде е домакинкава на темата @slobodka ? И @flower30 ко да ја нема..
Добар ден! Ми спие бебе врз мене, што ќе се прави у градинка не знам, само со мене заспива и толку било. Аман маки. Треба веќе од 1ви да се трга, се њецкаат по дома ама бикој не кажува седи јас ќе го чувам сите имаат кредити за плаќање, не им де одтава работа, ама и нормално е, не ни очекувам. Во врска со одење, и мојот не оди, ама сама сум крива. Еднаш се пушти метар ипол прооде, од острово до врата, јас го пикнав у дубак и месец дена од дубак не го извадив, се сепна и еве го сега страв му е. Пред роденденот се пушташе, ние форца удривме ајде кај мама, ајде кај тато и толку бидна, пак се исплаши. Нема форсирањр со дете, само на земја да е, да се идправа и да се трга сам и ќе прооди, во дубак поретко, ептен да завршиш некоја работа, поише да лази, да седи на земја, да се труди сам. Мојот цела соба ќе ја пројде три пати, се држи за ѕидови, за врати, за мебел и оди, ама да се пушти сам страв му е. Тргнав дубак, тргнав се, нека се труди сам. Дур си пишував ај викам фризерката да не е слободна да ме исшиша, решив да ја скратам скроз, ама јок, зафатена била на пауза ќе идела, требало да витка поклони. Дојди и викам ја ќемти свиткам и поклони и свеки само да ме исшишаш веќе, ми скисна од косава. Сеа ќе ја измијам у после на препад ќе ја фатам да нема кај да бега Дур сум решена да дредам таа работа, и ќе се ишишам и ќе се нијансирам, прво скроз нека ме ишиша после нека удри прамени, ми здосади веќе вака природна.
Добар ден мајки. Ние ручкавме мусака, односно јас се најадов како една недела јадење да не сум видела, а големава лека полека. Мерак и е сама да јаде па кога малово е намирени и сакам некоја минута за мене плус ја оставам сама да јаде. За право побавно и оди некогаш, ама ако, нека се учи. @Mariangel , мило ми е што пиша. @irena.1 мило ми е што мажето брзо се навикнува на градинката. Секогаш ти ги крадам идеите со книгите од што последно си купивте. Мојава нема баш трпение за да седне јас да и читам, за сега на книгите со налепници највеќе им се радува. @Nikita7 што побрзо оздравуавње на малата лепотица. За нејзе здравје а за тебе трпение во овој период. Кај нас таа пак таа. Вчера и дадов на малава боеше. После едвај и ги зедов боиците. Седната на хранилката со блокчето пред неа само и дадов иако она би радо насекаде . Денес сум на заболекар од 16.00 а мајка ми најверојатно нема да стаса од работа до 15.00, кога треба да испаднам, па момите ќе ги оставам со тетка ми. Најадени, памперс сменет, малото во релаксатор на среде трпезариска маса , се надевам ќе се снајде женава. Да испијам кафево на раат додека е мирна големава Убав ден на сите
Znaete sto vika mojit ortoped, si videla li covek sto neznae da odi? Ne. Ke proodi koga ke e spremen. Jas ne go forsiram ne sum go stavila uste na zemja neka zatopli zos na prizemje. Ama na spalna lazi se kacuva kaj stigne i po koj stigne, na glava ke ti se kaci bukvalno, alpinist go vikam. Mu podavam race koga lezi da se podigne i da sedne a toj direkt na noze zastanuva i se drzi samo za moite race i skoka. Vo dubak moram da go stavam zos sama sum cel den pa dubakot ni e samo za vo kujna i vo wc na najvisoko nivo e i ima onakva pruzina dole kako dzamper nozete na zemja ne mu dopiraat. Bas vcera mu ja izvadiv i go spustiv malku dubakot da vidam sto ke pravi i mesto napred da odi toj vo rikverc haha nanazad se butkase blesavo dete
Добар ден и од мене, чат пат ве читам ама никако да ви пишам... Расте синко, расте и мешко... самички сме дома и се чуваме, играме и се дружиме, чат пат се расправаме ама тоа е мора и тоа... особено мама сега со луди хормони Мислев после роденден да почне во градинка ама се предомислив зашто некако ударно сипаници ваму, сипаници таму... две другарчиња ни се со сипаници со кои бевме во контакт пред 9,10 дена... доста е поминато ваљда не сме фатиле и ние, немам прележано ни една и јас.. а трудна страв ми е да фатам. Моево синче беше ептен тромавко бебе, незнаеше да лази до 9,10 месеци.. му тежеше гзот и ептен се изначудивме кога прооде на 11 месеци, инаку во дубак беше од 6 месеци и тоа го владееше дубакот, напред, лево, десно, рикверц, кривини фаќаше Прооде рано, но уште си беше такво тромавко, незнаеше да трча се до скоро.. само одеше, трчање слаба страна, има на кој да се метне јас сум таква крупна голема и малку тромавка за некои работи Бебе број #2 е 80% машко, сепак сум мајка за машки деца хахаха Јас се испорадував искрено, повеќе сум за машко.. синко ми е опкружен се со девојчиња, абе ни една пријателка немам со машко... сиииите баш сите се со девојчиња, па еве јас едно братче да му родам, убавини За 100% сигурност наредна контрола. Убав ден мајки, јас вака чат пат ке ве поздравувам
Добар ден мамички..Децаа нанат ретко се случува заедно да заспијат па затоа јас едно кафе раат да испијам..Денов има сонце ама со заби излеговме само пола час низ маало и се вративме..И двајцата се со растечени носиња затнати..Синко му правам инхалации вадам колку можам ама керка не дозволува ни едно ни друго само и давам салветка и си дува сама се надевам само со тоа ке поминеме..Во врска со играње со тенџериња никогаш не и дозволив да игра па не ги ни бара сега има доста играчки со нив нека игра тоа е за неа..Вечерва сме на роденден а не ми се оди вака разлошени ама керка цел ден го збори како ке дувала свеки ке пееле епи бдеј цирузи по дома..Тоа е мамички имајте пријатен ден
Мамиии ние денес правиме една година. Среќна сум. На сите да Ни се здрави живи среќни весели. Господ да ги чува. Ве сакамеее
Хаај На упад, или препад, набрзинка да пишам... Денес вонредно работен ден, па демек имав уште работа и од дома, ама не ми се пипа, дремам со два отворени прозорци, ама активен е само овој на Фемина Јас и маж ми сме живи ненаспани неделава, па и се јавив на мајка ми да и се тупнеме на ручек, плус и нешто по ќеиф ќе ни спреми, плескавици со помфрит Мојава бељаџика само смислува нешто ново....еве ја истура вода од шишенцето на маса, па срка со лажичка од масата И после вика- Мамо бриши! Задниве две недели е дома, прво вироза после го акна носот! Таман во вторник да ја пуштам во градинка, таа во понеделникот зариба со носот во асфалт, целиот ољуштен и со рана над устата И ете ја дома крајот не и се наоѓа. Посебно што се смеам задниве денови е со цртаните нејзини, све научила на памет....Ви текнува на песничката со жабите и бебето Максим (Глава, рамена, колена и стопала)? На почетокот мајкава разговара на телефон, и ќерка ми доаѓа и ми вика: Јоој женооо! Елза и Ана веќе ги знаеме на памет (и јас ) па дури ме фака за рака и ми вика: мери ми? Паѓам од смеење. Утре демек еден ден за одмор, ама тешко богами...нема одмора док траје обнова Среќен Роденден @BabyStyle гоооолеми да растете! Среќен Роденден и на сите останати што прославивте задниов период а не сум стасала да честитам
Здраво од мене! Скоро се вратив од работа, па дури дете да заспијам и дома да потсредам ме најде и 15 часот. Бар од ручек правење сум поштедена денес, пристигна сармата од вештите раце на свекрва ми. Синоќа малта ме налути со една нова нејзина ,,игра,, а денес си ја прдолжила. Се качува на кревет во детска и мава играчки, мечиња, пластични, помали, поголеми играчки, сЕ што собрала во раце. И викам, ја карам, па објаснувам, па лажам...што ли не применив да и кажам дека вака може да скрши нешто, или може да падне од креветото или да повреди некого. Ама гајле и е на малата госпоѓица, си тера по нејзино. Се прашувам, од кај вакви идеи и доаѓаат! @irena.1 Мојата е 3 години, и да, кажува што си играат таму, кој ги носи да мочкаат, кој им давал да јаде, што имало за јадење, како се вика тетката што работи во кујна (и тоа го научила) , каква песничка учеле и сл... Претпоставувам предност е што со разговор може од децата да дознаеме што се случува во градинката. Сигурно сте на добар пат штом и воспитувачките споменуваат спиење таму. Во нашиот случај ми велат цел месец да оди до 12 и пред спиење да ја земам. Ќерка ми поретко плачи,а и за брзо се смирува, ама се бунтува кога доаѓа време за јадење, ништо не сака да јаде таму и тоа реално многу ме загрижува. Поточно некогаш и се оди а некогаш не, ама се си мислам дека скоро сите деца се така, и целиот тој процес на адаптирање вклучува и плачење и бунтување... зборот ми е, кај сите деца е исто. Се надевам ќе се навикнат и моето и твоето и сите дечиња, за нивно добро е ова... Убав ден!
Големи да растете Добар ден мамици Беба и тато спијат,а мама уште одмара Време ладно Кере малце подобра од вчера,се надевам дека брзо ке помине настинката затоа што многу ми е жал да ја гледам така Уште потешко ми е дека неможам да ја земам и да се грижам како што треба За проодување и ние уште не сме почнале Оди сама со дубакот,исто и се држи за троседите и оди од еден крај на друг Мм ја лаже со чоколадо за да оди демек кај него,одма на газе седнува и ползи,брза е многу И искрено многу се нервирам кога ке се јави свеки и ке ме праша: Почна да оди? Не сака да патка? Ам треба ти да ја паткаш,и слични глупости Или пак за нокшир,син и на 9 месеци не сакал повеќе пелени како тоа детето да носи уште пелени Не форсирам за ништо Убав ден убавици