Хелоу! Бебе нана, чекам братучетка на муабет оти кафе не пие, ама моето јас си го сркам. Една недела и фазла диетата ја заебав и сум качула 3кг,у пм. Од денес јовонаново диета. Искрено ми е смачено од тоа да сум буце па мора да се реши, едвај чекам да влезе уште една плата дома па и да упишам теретана, едвај, не можам поише да трпам. А да се подстопли ќе станувам сабајле у 6 ќе трчам, па таман ќе се вратам мм на работа да оди и ќе спиејам со бебе одсабајле. Ми се најави братучетката се симнува, па да ве поздравам и да ви кажам дека ми здосади од грдово време! Лулашки не сме биле три недели, аман веќе, минус ќе ни пишат.
Здраво!!! Многу тивко на темава, никој ни да гукне нешто понеделнички, ни да шарне некој ред, ни кафе да свари . Слабо сте распишени, ама ајде, денов е голем па има време да ги пополниме старниците со нашите секојдневија. А... еве сега некој пиша нешто, е и уште некој! Добро е, почна денот!!! Сабајле во 8:30 ја однесов малата во градинка. Се осеќам како овој период ова да ми е најважната обврска која треба да ја завршам , до толку сум опседнеа, исплашена и возбудена кога е во прашање адаптацијата на малата. Не дека беше нешто сјајно расположена за да оди, ама бар не плачеше, и онака безволно излезе од дома. И ова би требало да биде позитивен знак...или? Рано е да се радувам... Сепак сум среќна што не морав утрински да лажам и да бришам мрсули и солзи, туку само ја однесов, си кажавме чао и толку беше. Убав ден мајки!!!
@H&J бидете среќни и вечни! Дете во градинка, ние на работа. Ја немам видено од вчера попладнето, едвај чекам 3 саат да ја земам. Сабајле пресреќна отишла во градинка да им се пофали на децата и учителките оти баба и' и направила плетенка како на Елза
Haha obavezno minus, se Salam. I nie ne sme bile odamna, se mislam za denes gledam sonce ima ama so zabi da ne e, poludevise neznae kaj da se kaci uste
Helou Aj da pisham i jas neshto. Bebe presoblecheno,najadeno spie. Mama podraskrena malku, pieshe kafe, pushti mashina so bebeshkite alishtenca, i sega e na red vtoro kafe. Celo sabajle nemam wifi, se javivme vo Telekom i rekoa cela Germanija nemalo mrezha, ke go sredele za saat dva. Pa eve i 13h dojde aber nema netot. Sedam na mobilniot internet i kaj i da e ke stigne poraka deka e potroshen Novo nema, staroto od prilika go znaete. Denes mnogu ubavo vremeto, go chekam detenceto da stane pa da skitneme malku. Sinokja vo 23h pravev torta pa eve da ve pochastam i vas
Добар ден. За нас и не е баш добар. После 2 недели откако помина син ми гнојна ангина, од викендов пак со температура, денес го однесов на лекар, фарингитис и ајде пак антибиотик значи ќе пукнам колку се нервирам околу него што нон стоп ми е болен од та пуста градинка, раат немаме видено, нон стоп донаса вируси глупости аман веќе. Така решив веќе да не го пуштам во градинка, глава не можам да дигнам таман се излечи едно, за 2 дена друго и се е така од септември. Не можам веќе искрено да го клукам со антибиотици постојано, парацетамоли ипубруфени за температури, не можам тешко ми е да го гледам кога ми е болен. Утре ќе идам во градинката да им кажам дека веќе нема да оди и крај. Од догодина здравје на забавиште или од прво одделение директно и готово. Живци немам веќе значи со тие болести па никогаш дете не ми било толку болно како оваа год. откако тргна во градинка аман и градинка и се више. Колку можам ќе ги гледам и двете тешко е не викам не ама барем здрави да ми се па нека е тешко. Тоа е.
Фала ти Еленке мила, там'н решив да ти пишам пп да се договориме за калапчињата, една колешка од соседната канцеларија ми дојде на муабет и спомна дека на прочка правеле постапалки...и се понуди да ми ги позајми модлите Да не комплицираме, се снајдов но многу ти фала на понудата! Денес долг ден на работа, од ноќеска жива ненаспана сум, главата ми е матна божем дрмав две кафиња да се освежам ама уште полошо ми е! @H&J нека ви е со среќа...вљубени и бериќетни дијамантска свадба да славите! Убав ден женички, одам да поработам малку, дневницата треба да се спечали
И јас сакав исто да кажам.... @Mariangel преубаво изгледа! И јас сакам рецепт плиз! Стај го и во другана тема
Хелоу овој пат на пладне! Му се заканив на временцево и одма сонце пекна. Беба нана, дур јадеше заспа, му се спиеше ептенски. Има лоша навика уво да ми чепка, модро ми е цело уво, отечено, ме боли ме кине. Мангуп еден. Сега ќе го учам да заспива сам, мора за во градинка, сакал нејќел. Моментално спие, ручек се вари, а јас пијам кафенце. Решив и решив, ја скратив косата поише од пола, сеа имам боб, ме фати меракот и конечно ја скратив. Се договорив и за шатирање, нека се подизмрси сеа, така рече фризерката, па ќе и опнеме бланшот и фарбите. Ми здосади ваква мора да мењам. Синко му сум смешна со новата фризура. А од денес и со вежбање ќе почнам, само да дојде мм од работа, доста легачев. Денес синко мајкин на два пати така тресна од земја, директива на глава, и еднаш прстите си ги фати, абе се откорна од плачење. Ами што да му правам кога е немирен и блесав. Една минута не застанува. Денес тв ќе лета на висина, доста изигравав џандар, бар да можам у дневна раат да го оставам заграден со столици, знам нема да се утепа со тв, да го ничкоса. Не ми е по ќеф ваквиот распоред ама мора. Ајде мајки, да доправам ручекоѕ оти ќе стане будалово ќе доврши неговиот ручек и ќе излеземе малку надвор на воздух.
Хелоу Времето погодено,ние исто Со маже пиеме кафе и галиме мешко Малата се превртува на тревата малце подобра и не застанува по цели денови Денов прекрасен,па да искористиме да прошетаме кај ливадите Кере обожава кога одиме таму,има дечиња и е најсреќна кога ги гледа Јас и маже ке си помуабетиме околу роденденот и поминал денот Толку од мене мами имајте убав ден
Хелоу Ја заапивам малава па да пишам некој збор. Абе ова малово мое се помило станува е ми иде да ја изедам. Колку ме изнагушка и ме испобацува кога аи дојдов цела нервоза од работа за час ми помина. Само оди по мене ме гушка и вика оооо мама ооо Се излигавив ама морав Синко не знаел никогаш вака да се гали диво прасе кенкаво него после ќе го гушкам, затоа ноќе ми е обесен на врат како коала Свртев едно кругче со малово до продавница дојдовме вечера и отишол денот. Значи мн е кнап времево кога сум на работа ама ептен, ми фали некој саат во денот
Исто и мојава по цел ден е обесена на мене само по мене оди и ме гушка ме бацува абе ја гмечам од што ми е мила и слатка кога ме гушка се топааамм , а син ми не памтам така дали еднаш да ме гушнал, ме гушкал не викам ама далеку помалку од како она што се мази, можеби дека се различни машко и женско што знам. Битно оваа ми е лепенка по цел ден се гушка во мене и ми иде да ја изедам од што ја сакам прчла мамина
Добравечер да не ме мислите,арна сум уште до кога незнам видеќемо,дете си беше во градинка па си играше во дворче,мама цел ден ручеци спрема таков и бил ксметот,викендов добро поминавме расположени нашетани одморени,мене нешто во последно време ми се врти ми се лоши па се решив денес да не одам на работа,туку да испитам се цел ден понеделнички го поминав по лекари испадна дека сум анемична од диетите мои,дека сеуште имам проблеми со притисокот јас си мислев ослабев и ги снема,сум се лажела морам под терапија да сум нонстоп,и надуеноста на стомакот што ја осеќам неколку месеци ми е од хелиобактери,значи нема што не ми најдоа ко не полуди није нормалан работава значи цел ден окапав по лекари здравството наше е се полошо и полошо е,ја чекаме матичната од 14ч на работа си доаѓа во 14,30ч кој што сака си прави неверојатна слобода си имаат,btw се спремаме за Битола викендов на внук ми му е роденден во сабота, па таму ќе ги поминеме и првомајските празници се надеваме дека времето ќе биде на наша страна,држете ми среќа од утре тргнувам во акција секој ден 6 км пеш до работа морам и можам ве гушкам
Лиги ми потекоа за тортата на Mariangel. Треба сега да роварам низ кујна, грев ми е за чоколадниот зајак ама по се изгледа ќе настрада Два дена оставам дете на кој најдам, се макнам по доктори заради желудникот, плус колку пари фрлив и на крај пак ме боли. Грев ми е за детето, со денови затворено дома. Времето ветар и дожд, до кога вака незнам. Алал да ви е, си одите на свадби. Сакам и јас, ме фати мерак за оро Одам јас, да не ме чека зајакот
Dobra vecer mamicki Cerka eve zaspa po cel den doma veke dve nedeli isto vreme ne se izleguva nadvor,veter ladno a ona bara mama park Umorna sum vcera pomina rodendenot od mm jas umorna a on zadovolen od proslavata se jadese se piese im se dopadna na site se kako bese Cetvortok imam sat vreme vozejne a nikako da se pogodime so casovive pa veke 1 mesec mi miniva a samo 1sat imam praveno,se madevam maj ke zavrasam so moralnite sati a se nadevam deka nema da imam potreba od mnogu plus satovi za vozejnese nadevam ke bide dobro. Za vikend najaveni gosti pak ke se sreduva ke se gotvi Se nadevam potoa ke imame slobodni denovi da napravam i jas edna prosetka do sestrami Toa mamickiubava nojk na site @Mariangel preubava tortata
Денес од мене ќе да е кафето, прва посабајлечки. Вчера ги земав резултатите од алерготестовите на синко, искочи дека е мајкин ама скроз, жими на самиот себе не е алергичен. И на мајка му, се разбира. Се покачено, само на маче и куче не е алергичен. Моиве се мази и двајцата. Ќере само кога е расположена и' во главно со татко и се лигават, а синко мајкин чичак трака ми е. Не ми дава да мрднам без да ме држи на око. Како, ако најдам некое друго дете по патот од салон до купатило?! Еден со друг исто, само се шлапаат и се гушкаат на секое поминување. За раче фатени гледаат цртани. Лигуши мајкини, такви си се. Имајте убав ден, нека потрае временцето да си прошетаме малку кој сабајлечки, кој попладне.
Добро утро Леле како ми е тешко нешто уште не сум станата од кревет, синко си спие... може мене кафето во кревет? @elena.mak уште да имаше кој да ми свари, па и појадок во кревет убаво ке ми дојде. Мене ова второво бебче во меше решило манекенка да ме остави овој пат , немам мачнини, не ми е лошо, но немам ни апетит баш и до сега имам +1кг, ко што не јадам асално може и тој сум го симнала. Еве го стана големиов дечко мој, одиме да пиеме сокче цедено, да јадеме и како и секој ден на маалско шетање 2,3 саати Убав ден мајки
Добро утро мајки. Кој рано рани е цел ден ненаспан. Големава си легна 20.00 па сабајле од 06 издигана, ко на норма, минус да не и стават. Малото си преспа ноќта, ама и тоа пред 06 стана гладно, па се дружиме во тројка. Малово е со затнато носе деновиве па инхалирав. Порано кога ја инхалирав големава беше како спроведување егзорцизмус. Еден држи друг инхалира а она ја дига куќата во вис. Е кога ја инхалирам сестра и и' делува толку многу примамливо па едвај чека да и ја џапне маската за она да си ја стави. На крај од инхалацијата со малото, додека големава е уште на арните, малку и нејзе ја инхалирам оти и она е со растечено носе. Мајка прва смена на работа па едвај чекам пладнево кога ќе дојде да испаднам да завршам некои обврски. Татко им и баба им и дедо им идат четврток, се да биде спремно. Деца важно најадени,а мене уста не ми се отвара сабајле. Ама затоа еден апетит навечер. @girl-miri сигурна сум дека одлично си подготвила за така добро да пимине прославата. Гушкај малата принцеза. @Mariangel и мене иштави ми дојдоа од тортата. Преубаво изгледа. Кога и да се рече торта сега мислам на фото сесијата од малиот. Пресладок @Sunshine_1979 лесни чекорчиња за малата . Мило ми е што повторно пиша и се надевам лошите периоди се зад вас. @kallias стварно премногу се намачивте. Ти се восхитувам како издрживаш сама. Мислам дека на твое место и јас ќе ја донесе жв истата одлука. Побрзо оздравување. @H&J со среќа Да испијам едно кафе додека не почнала втора тура ранење и менување памперс. Убав ден на сите
Добро утро мамички Едно да не настрви Ние се вративме во колосек, големите во градинка, јас со малото си почнавме стандард шема, шетање покрај езеро и преспива два саати во количка, јас со слушалки и музиче пешачам, едно кафе во движење или ако се најде друштво и кафанско а вчера и по продавници заглавив, мал шопинг си истерав. Кај и да е за саат време ќе ја почниме маршрутата Имајте убав ден