Ај добро утро! Денес ден за кај Паскалови, се мислам да скубнам некој денар од на синко чекмежето и еден шопинг низ мол да наоравам, м? Чорапи му фалат на човекот, од оние за одење со гумици, и бодиња на кратки и на бретели. И сакам една магична чашка на Нук да му земам, ќе ме убие мм ама многу сака од чашка да пие, греота е да не му купам. Се мислам ама изгледа само ќе се мислам. Аман со оваа немаштија, едвај чекам да отворам дуќанот да почнам да работам. Ама едвај! Се поткарувате со мажите за нешто редовно? Ние за пари стандард, секогаш за исто, а ако не е за пари тогаш за нешто што е пропратно од парите, пример нешто што не сум направила на време оти немало средства. Коа викам ја да фатиме штрафта некаде, да работиме, да знаеме бар дека подостоинствен живот ќе живееме, он нејќе, фамилија не се останавало така. Порано бев и приврзана и носталгична, сега не, одма би фатила крајот во бел свет. Одам ја да замешам овесните снегулки, почна да цвика гладното прасе на мама
Добро утро мами Немам пишано одамна ама ве читам секоја слободна минутка што ја имам. Викендот бевме за струмица кај чудотворната икона после на кафе на плоштад и правец в кола и дома. Во меѓувреме си разгледав по излозите во бутиците што и како има па оваа недела на план ни е шопинг да направиме таму. Денес гледам малку сонце цирка па ке шетнеме низ маало со бебе , инаку тоа е со растечено носе , а во меѓувреме да најдам смештај во охрид на 1ви мај и кафе да варам додека бебе спие. Убав ден мајки
Јас втoр ден дома, ќерка ми со вирус. Подобра е денес, но не ја пуштив во градинка. Барем наспани сме. Деновиве сакаше само да се гушкаме, па раце ми паднаа, тешка е веќе. Вчера собрав куп бебешки реквизити низ дома:релаксатор, лулашка, џампер ништо не сака да попладне. Оставив еден релаксатор во спaлнa, дубак и хранилка и тоа е тоа. Се отвори место дома. Ене ја сега ровари со дубакот, и се запнала на фикусот, додека не го турне изгледа нема раат да е. Попладне ќе ја прошетам и поминал денот. И мене ми треба кафе, да ја успијам и веднаш варам. Убав ден.
Zdravo majki, oficijalno i jas se realizirav kako majka, pa mozam da se priklucam vo temava, se nadevam ke me primite vo drustvoto Bebus e veke ne polni dve nedeli golem. Si letnaa, kako vcera da bese koga go rodiv, sin majkin najmil Majka ni e dojdena na pomos, pa uzivame nie dvajca kolku sto mozeme. Posle ni doaga sveki, pa se nadevam i so nejze ke si pomineme isto tolku ubavo kolku so majka. Sinko primetivme od pred den dva, najaden, presoblecen, spie i kenka. Za vo race drzenje e rabotata dojdena malku mu trebase da se navikne. Kaj site si poseduva ama i brzo mu zdosaduva, pa majka si e majka, ke si se shushne vo mene i spie kako jagnence. Mene dusava polna, samo si placam, ke si puknam od srekja! Sega za sega okolu domakinskite raboti samo pomagame, koga ke ostaneme samicki ke fakjame red i ke se snaogame. Se spremame i nie da izlezeme nadvor makar na 15 min, ama vreme nikakvo, duva ne prestanuva, pa ke si pocekame uste malce.
Поим немам ама ќе прашам ако не заборавам. Се надевам Оливера нема да е сама. Ова би ни била последна редовна контрола и сакам убаво да го прегледа Гого и Виктор, да ми дадат насоки и ќе треба и ехо на срце да се прави, па не и верувам за такви битни работви.
Добро утро и од мене! Наздравје нека е кафенцето на сите кафеџики, со арно да почне денот! Јас денес на работа пак ненаспана, малата ко моторче во газето да имаше цела ноќ, спие и лази, оди, мрмља нешто збори, на штрек спиев, ја пазев да не ми побегне од кревет и ја покривав постојано и ко претепана станав! Вчера до Џамбо се прошетавме и иљадарчето отиде за ништо, де сламки за сокче, де капче за сонце, де шнолички за коса...ептен "ефтино" шетање! За денес после работа ми е во план со татко им деците да ги испратам на шетање а јас морам со пеглата да се дружам, веќе 10 дена ја игнорирам
Morgen Oblachevo deka pak tmurno vremeto. Vchera bash prolet, sonce ubavo vedro. Denes oblaci namurteni, mislish vo sekoj moment ke se isturi.. Kafence pijam, shefot vo dubak rastura kaj ke stigne. Koga ke go uspijam na sekoj chekor sobiram po neshto.. ama ako. Dodeka ima koj da ni rastura po doma ubavo e Denes nishto ne pravam. Ke odmaram so site 4 vo vis. @Mari-Ja dobre dojde, neka e zhivo i zdravo sincheto.
Добро утро дете во градинка,а јас по дома роварам.Викам ќе одмарам кога детето не е дома и се излажав.Само си наоѓам работа.Денеска ќе месам постапалки,оти мм ме отепа цел месец прашувајќи кога ќе замесам На сите обврски уште они ми фалеа.Еве сега најдов слободно време и викам да го направам адетот. Инаку почна по пола ден да седи во градинка.Од 8 до 11 и пол.Вчера му беше прв ден.Прашав како поминал и воспитачката ми вика дека не плакал туку вриштел бесен,дека ме нема и е сам.Имало периоди кога бил мирен.Ме тешат дека е добро и ќе се среди Сега не оди среќен накај градинката,знае дека ќе го оставам и уште во дворот влезени почнува да kенка. Искрено ми недостасуваше време за мене.Ќе удрам до после еден туш на раат,да се издепилирам и да заличам на човек.Си планирам дека има време и станот да му направам генералка. Фитнесот го баталив цел месец и планирам пак да му се вратам.Некако од време на време многу работи ми се струпуваат наеднаш и ме исцрпува целото тоа брзање се да завршам. Поздрави жени и убав ден
@Mari-Ja и за три години ќе ти биде како вчера да си го родила @AngelOfArh мамасита ако сакаш да уштедиш избегавај молови, знаеш дека цените се секогаш пута 3. По пазарчиња и мали маалски бутичиња секогаш се наоѓа нешто убавко а поевтино. За чашата исто можеш со некоја обична пластична чаша да поминеш. Кога ќе ми текне колку пари се акнати од аздис да имало детето се' а всушност можело да биде многу поедноставно и поевтино. Кога човек е неискусен (со прво дете), има убаво да те "ољушти". @TIGARCE86 аман мила зарем со хроно слабее крвта? Јас мислев идеална е таа диета Сега слушај доктор што ќе ти каже, сигурно ќе ти каже што треба а што не треба да јадеш, тоа бактеријата е многу хард кор Ти посакувам побрзо да се опоравиш! Јас сум денес фри! Ама толку сум фри што станов не ме остава да не го средам Пусто женско.... Ќе шетнам до чаршија, да завршам некоја обврска и после ќе правам колачи...или мафини Ќе ми дојде пријателка на гости, цимерката од породилиште. Имам интересна приказна со неа, па затоа сакам да си го одржам ова пријателство.... Таа беше со бебе седмомесече, кое не го ни видов бидејќи беше веднаш однесено на детска клиника. Кузнај како и' било додека ме гледаше мене со бебето, а таа сама, се одмолзуваше и праќаше млеко. Кога заминувавме не си разменивме контакт, но сестра и' работеше во болницата па после неколку месеци решив да ја посетам за да прашам за цимерката и бебето. Осеќав дека се е во ред и дека се добри, купив и подарок. Оставив мој број на сестра и' и од тогаш сме во контакт. Тоа седмомесече од 1800г сега е поголемо од моево од 3600г Убав ден женчиња!
Здраво од мене! Денов изгледа ќе биде топол, сончев и идеален за шеткање. Конечно пролет! Малата е во градинка, ја однесов во 8:30, не е баш воодушевена дека треба да оди ама бар не се противи, нема плачки, нема бунтување. Онака е, безволна, помалку си бучи дека не и се оди ама штом влеземе во градинка трча за да ги виде децата и ја оставам насмејана. Очекувам дека и денес ќе мине добро денот, се надевам дека и ќе јаде нешто, пополека нека свикнува на тамошната кујна, па од наредната недела останува и на спиење. Како ли ќе биде, многу ја мислам работава! Во план ми е отпосле кога ќе ја земам од градинка да ја прошетам во парк... Обично во тоа време спие, ама денес ќе направиме исклучок и ќе се шеткаме. Кратко, ама сонцево мора да го искористиме! Убав ден!!!
Здраво мајки, и јас сакам да ве дружам ме примате ли? Ве читам редовно но не су пишала во темата, а баш убави муабети вритите тука. еве да ви се представам Моето бебче е 10 месеци, јас сум фул тајм мами од кога се роди и планирам до година ипол здрсвје така да биде, Едно дека нема кој да го чува, плус работата и не ми беше нешто којзна што по ќеиф и така сега сум скроз посветена нему. Незнам за вас мајки ама некој ќе ме смести во групата параноични мајки, во никој немам доверба да го иставам син ми макар ни на саат време. Освен сестра ми, во друг никој. Не е моја вина така се поставија блиските во врска со бебуш, кога и да го однесевме кај свркрва само до веце че идев и таа му буткаше нешто во уста, еднаш избувна и кавга за тоа. Немам доверба во блиските тие да го чуваат, а за дадилка исто уште е мал, така си викам подобро периодов јас ќе си го гледам и мирна ќе ми е главата од колку да се расправам. Еве мм кутриот на две работи за да надомести дека јас сум дома Ама ова е период и ќе помине, многу брзо растат децата
Dobar den i od mene sinko vo gradinka jas i bebe doma ,cekam da zaspie i da pijam vtoro kafe so cigarce i odvaj cekam vreme da se stopli da setame raet .Kazete nekoja idea za rucek nesto na brzinka
Vaka koga ve citam kako ke setate vi zaviduvam,eve nie 4 Dena napravivme od sipanicata ne e mnogu nafrlana bez TT pominavme vesela si e na momenti ja faka kriza ama brzo I mine,sega mn I e interesno da trca po krevet I jas ako lezam na mene se kacuva kako da sum pod znaci I so nozete na gvava mi se kacuva od dosada veke se nadevam za brzo ke pomine I nie da pouzivame vo sonceto
Здраво, @RainBow еве овие 2ноќи пак си спие убаво, па се надевам било само период. @Sunshine_1979 Welcome backЛесни чекорчиња на Магде. Јас и ти како сестри да сме Во исто време не фаќа лош период @Mari-Ja добредојде и честито синче, да е живо и здраво. Ние стандард-еден ден добро, наредни денови нервозно и уморно..... "Убила ме монотонија" И малата моја ко моторчеда има вградено, како црвче е. Најсмешна ми е кога се кара со татко и, како снаа и свекрва се Толку од мене, едвај пишувам со кирилица... Нареден пат повеќе. убав ден
Баш ми ми е мило. Мојата и вчера и завчера до еден спие убаво, после е цело време на цицка и накај три почнува да кенка, не е цврсто заспана, а не знае сама како да презаспие. Па до четири ипол, пет со нишање и цицање се мачиме и стана накај седум. Мм стана со неа пред работа, јас поспав малку, инаку тешко ќе беше. Инаку, откако почнав да вежбам се преродив мислам, еден саат за мене, за опуштање, исправање на кичма, како ми дојде уффф, како сламка на давеник. И посмирена сум некако. Приметувам кога повеќе време ќе ми се собере да не направам нешто за себе ми се билда нервоза и може, а и често се случува, да ја исфрлам кај што не треба. Вака раат издувен вентил. Добредојде на новите мајки. Кафе едно е на дневен ред.
Мамички За мене денот стандард започнува во 6:00. Бебе станува и заспивање следно во 10 навечер. Преку ден дремнува 2-3 пати по 15 минути и тоа е. Првото кафе го направив дури во 12 кога дремнуваше, но тропнаб со ѓезвето и одма стана. Еве ја кенкава во релаксатор, а богами и јас сим при крај со нерви. Цел ден сака во раце, се ме боли, секој мускул на телово Од сабајле избањата еднаш, ја гледам се спрема за какање, што значи ќе се бања уште еднаш. Од утре се надевам ќе шетнам малце батерии да наполнам, оти гледам нервата ме фркна салам. Само еден саат ми фали во денов да го спие таа да можам да одморам, кафе да испијам, ама.... Свеки ме теши, како врват деновите се послободна ќе сум била да ја подоставам малце. Се надевам така и ќе биде кога ќе воведеме оброци. Да не се жалам толку, барем ноќе не се буди, а и не е плачливо дете. И додека пишувам, се искака беба пак-погодив Ајде одам на уште едно бањање @irenadaniel јас кога брзам за ручек се знае-ќофте
Да ве поздравам и јас, нов член сум, се надевам ќе ме примите. Мама на два сина бебе и малку поголемо дете. Хронично ненаспана и уморна.
За оставање само на свеки имам доверба, го гледа многу убаво, како јас. Не дава да јаде свашта, само што ќе оставам и не форсира. Само една мана има, не го малтретира ко мене за спиење, ама па и не заспиба со никој друг, самл со мене. Си завршивме работа на педијатар, Гого е попладне @TheSecret да си знаеш. Ние утре ќе ви дојдеме на љуљашки ако не заврне. Да не видите колку сме пораснати и колку сме бесни. Одам да раскренам па да варам кафе!