Svekrva mi go cuva, ama celo vreme crtani gleda, znam. Imam vpecatok deka go ostavaat vo krevetce, mu pustaat crtan i oni si teraat rabota. Zatoa edvaj cekam da se preselime iskreno. Togas mm ke go cuva sam,znam ista pesna ke bide. A jas koga ke se porodam kako ke stasam so bliznacive, toa malo, neznam, no sama ke bidam pa veruvam ke si najdam nacin.
Знаев дека одма ќе ме каратеХемоглобинот нагло почна да се намалува после пневмонијата и од 120 и кусур на 102 стигнавме. Со оваа вредност докторката на вакцини беше цела!?! и демек со вакви вредности да даваме вакцина? Матичната шо ви даде за ова? Знам дека до 6 месеци е понизок. А воведов купечки 4+ каши, по 5-6 лајчиња оброк, а месната ориз, брокула, мисиркино исто 4+ затоа и ја дадов. @eleni27 кога ти е термин? Колку разлика ќе се?
За профит се ке напишат на кашите.И за три плус ке ги направат само да ги продадат.Хемоглобинот не ви е лош верувај ми за да се загрижиш претерано мн.Башка ти гарантирам дека од купени каши нема ич да го поправиш хемоглобинот
15 noemvri. Razlika ke bidat 1godina i 7 meseci. Ama bliznaci, porano ke me porodat, pa moze i pomala da bide razlikata
Да му ставија вакцина, првата 6валентна е оваа, реакција немаше никаква, ама ја имавме одложено доста време. Фала ви на советите Мамички во очекување, додека дојдат идните бебуши максимално искористете го времето со поголемите, галете мешиња заедно, играјте со бебиња кукли, и многу зборувајте за идните братчиња/сестрички.
Мојот па ич не сака цртани да гледа. За ТВ се интересира само кога има реклами. Многу сака муабет да му прават и он некој збор да повтори од тоа што слуша. Двете баби го чуваат откако тргнав на работа. Супер си е и едвај чека да си дојдам за да се гушкаме. Инаку мојов па ретко се заигрува сам. Некогаш обожава во џампер некогаш па плаче од него Тоа заигрување сам му трае 15-20 минути и после сака во раце да го земеш и да оди да шета и истражува.
Uf disicka mala razlika i so bliznaci ke ti treba pomos sigurno kolku i da ti smetaat komentari i mesanje od strana nemoj da se preopteretuvas. Wo 2 deca sum na 5.5g razlika pa macno mi bese nekogas sama. Ako nisto drugo barem za domasnite obvrski ke ti treba pomos. I nemoj da se obvinuvas deka malku vreme mu posvetuvas na sinceto moze i ne cini non stop da sme okolu nov taka zavisni od nas pa stanuvaat. I jas sum ista porano se nervirav syo sin mi ne znae sam da se zaigra a pak koga ke se zagkedase vo nesto ili vo retki skucai da se zaigra nesto odma me grize sovest deka ne mu posvetuvam vnimanie. Ajde dobro utro i od mene. Malku tmurno denes i odma kako pijama sum. Stanati od 6:30 jas budna i prethodno neznam ni kolku spiev pak mnogu mi se budese malovo uf daj boze da e toj skok vo razvoj na 9m pa da pomine i da pocne da spie poubavo. Sega mectaam po denovite samo so 2 pati budenje koga bev. Inaku denov od sabajle turbo so golemion. Neznam sto mu e na detevo ama denovive e celo vreme nesto ljut i drzok so mene. Samo bara pricina da de iskarame. Mislam deka e nervozen sto se vrakam na rabota pa i nego se ke mu se izremeti ama sto da mu pravam. Ke probam posle gradinka da go sednam da razgivarame ako mi uspee pocna i so sestra mu nekako grub da stanuva samo i se prideruva nesto. Malava mi e sega nadvor so zenava malku ladno ama ja naoblekov vajda nisto ne i e. Nemoze zenava koga sum i jas doma ni da ja zaigra nisto samo place po mene a koga se sami e ok. Da podsredam nesto po doma da napravam rucek pa jas ke izlezam posle i taka da ne se gledame dokaj 3 ☺ pa posle pak flaster ni so tatko i veke ne saka tolku da sedi.
Здраво друштво Станавме порано од вообичаено.Оваа вечер прво спиеше малиот до 2 вечерта без будење,после како за инат се будеше на секој саат до 5 кога станавме.Времето е лудница-тмурно,изгледа и на бебуш му делува лошо...цело време е кенкав и нервозен. Не знам дали кажав од петок имам постпородилни часови за зацврстување на карличната мускулатура.Се пријавив со малото да одам, во дует ќе вежбаме...само како ќе успееме мајки со бебиња во група,ќе биде интересноОти уште сум инконтинентна Да се пофалам си купивме чадор за количката кога ќе се шетаме да не му удара сонце во очите.Вчера стасал.Еднаш кога ѕвонија на врата реков не отварам-сигурно е пак некои реклами и тоа да ти биде порачката,ми ја вратиле во филијалата.Ајде де се тешам и така нема сонце за да одиме некаде Поздрави
Се чека официјална потврда од докторот другиот петок, ама минатата недела имав позитивен тест. Ајде средуј циклусот што побргу и пак да се дружиме во труднички. Знам сакаш 3 дечиња, што побргу друштво за Тео.
Dobro utro i od mene, vekje i dobar den dobro detevo moe so mene koga spie, spie do 7, a spiese dva pati so baba mu gore spiese do 9,10 Eve sega si zbesnuva, naucil zamrznuvacot da go otvara i celo vreme e vo kujna, samo trcam po nego Da go izmoram uste malku pa kje go zaspijam. Mm uste si e domce, kje odmara do krajov na nedelava, vo nedela sme na rod pa se nadevam deka kje bide podobar i da iskocime od doma zasto ludilo me fakja.. Lele cestitkiii Jas sakam letno bebe pa kje pocekam uste nekoj mesec Se nadevam kje dojdam da te podruzam vo poslednite meseci
Здраво мамички.Денес синко нешто не е во ред стана во 5:30 сабајле.И испореметени сме и двајцата.Сега спие тој јас појадував и да ве поздравам.Сакав да ве прашам незз дали е фаза или табиет.Сака се да биде тој како што решил.Има скоро па 19 месеци.Ако му земам нешто или ако не му дадам тоа што сака плаче боже мој мислиш сум го заклала.Свекрва ми се му дозволува со се да игра и што треба и нетреба.Вчера дури и имаа жестока кавга со мм.Му рече дека ако сака да му го варди ќе му дозволува се,немало да дизволува,да и плаче детето за глупости. Незз дали јас не сум се покажала какобродител како што треба или нешто др е работава.Од секогаш е табиетлија и голем плачко ама ова вака не било,до олку сериозно.
Mislam deka periodot mu e takov, eve i komsice imam ista vozrast isto takvo e.. a i @Kitten bas se pozali, a i jas so svoi oci vidov... Mislam deka im e nekoj period, povekje razbiraat i inat teraat :/
Добар ден и од нас,поспавме со синко до кај 9,тој спиеше мене заб ме боли,умникот отечена цела лева страна вилица не можам да отворам и едвај јадам и зборам.А не смеам ништо да пијам. Синоќа имавме гости,овој малиов ко збесна почна да се качува по кревети да скока и рипа како лудак,како нешто да го закача а никој ништо не му вика,само се смее и лудува,Се лути ако не му дадеш нешто или му земеш,се опушта целиот на назад со главата и се треска од земја.оф мајко,незнам што ќе се прави. А денес полниме 14 месеци.Еве го надвор со дедо му малце да си поигра,па ќе го успијам. Инаку,ништо нејаде.Дали е период или незнам што,залче во уста не става,ни супа,ни кисело млекце,ништо значи се си јадеше детево сега ни со молење ни песнички ништо не помага. Ете така. Имајте убав ден МАЈКИ !
Морам, ама моооооорам да ти честитам и да ти посакам се најдобро во блажениов период значи се прерадував ептен, како за сестра! Најмногу пошто твоево ѕвере е еден месец пред син ми и така те читкав постојано во Труднички дур бевме трудни, се ориентирав по вас. Сега ме израдува, знам дека уште од тогаш сакаше у брзина да чуваш уште едно бебенце, ете господ е голем! сакам и јас многу деца, ама дома Ѕвер имам бре, за три деца вреди не се решавам некако
Добар деен ,моето плачливо принцезиче конечно заспа ,секоја вечер до 11 неќе да спие плаче вреска , седни го се смее .. Да си пукнеш од нервози . Преку ден дали спие три саати и пак плачки , пак лигавење , седни го скока се вртка ќе се излизга ќе се заврти на стомак и пак вреска. Дај му играчки си игра пет минути после фрли и пак исто. Неможеш да се наспиеш , да одмориш ,а притисокот си се качува ли качува , уши зујат ...оно сака мајка и ужас.
Zdravo i od mene Denes denov si go prezpivam so sinko, koga ke se kacam gore da go zaspijam si spijam i jas so nego i nemozam da se svestam Sea koga ke legne sl pat ne zaspivam Denes sum preopteretena so toa sto poveke da jade, a pomalku da cica i mu davam produkti so poveke zelezo pa da probame da ja opravime krvnata slika. Vremevo ladno, a ovde vo kukjava posto na povisoko pa mislam duplo poladno e od grad taka da ke si ostaneme doma. Sinko se druzi so baba mu jas da ispijam prvo kafence i da se rasonam konecno pa da mu napravam da jade i ke se kacam gore da si povezbam
Ај здраво и од нас И ние деновиве повеќе обврски,поретко имам време за компјутер. Синко спие,ручек спремен,сега да запеглам малку(три машини ) ако не се пробуди. Инаку јас мајки,решив активно и посериозно да се позанимавам со изгледов мој(читај вишокот кгр) па еве втор ден ја држам УН диетата. Абе до август за роденденот од син ми има да се направам рибица Дани,прочитав за убавата вест и се израдував многу.Браво за одлучноста,јас и мирно дете имам и послушно,ама тешко би се решила на толку мала разлика за второ. Лесно и секое ти добро! Времево никако не сака да се поправи,слушам дека и немало да има топло лето,но ние максимално користиме сонце,покрај малото кученце кое го имаме,а синко го обожава,златна рипка која ја чуваме една година,добивме и две мали мачиња и едно зајаче. Сега детево цел ден ме тера да бараме трева,зелки и моркови да сме му давале на зајакот. Пресреќен е! Убав остаток од денот мајки!