Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @kallias
    Те гушкам постојано во мислите!!!
    Нема да преболи никогаш:(
    Викај,плачи, крши, трчај.... Пишувај, кажувај, прашувај....
    Тука сме за тебе и со тебе,иако не можеме физички да те допреме, тука сме,со тебе!!!!

На Kaetana, ph.orhideja, kelebeim*** и 11 други им се допаѓа ова.
  2. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Незнам што да кажам, освен прими сочувство. Не можам ни да замислам како ти е. Ах животе зошто така. Мајка биди силна за другото детенце. Јас сум нов член незнам што и како било но сабајле кога прочитав не сакав да поверувам дека и тоа може да се случи,

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @kallias не е утеха, но плачам со тебе и ја делам твојата болка како и повеќето овде. Само плачи, викај, не држи во себе и ако сакаш пишувај овде олеснувај се. Болката гори цел живот, времето не ја лечи, но ќе те научи да живееш со неа верувај, иако сега тоа ти изгледа невозможно. Имаш и на земјата ангел за кој мора да бидеш храбра. А ние сме тука да те поддржуваме, во секое време.

На kelebeim***, simonka93, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  4. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    @kallias мила каков грип б?
    Не разбирам, нели си беше добра малата со некои повремени нормални настинки.
    Биди силна за малиот, дај му ја целата љубов на овој свет потребно ќе му е тоа сега а ние сме тука за тебе во секое време.

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    328.395
    Боже боже
    Колку голема неправда
    Со кое право и го одземаш чедото на една мајка?

На Dust и simonka93 им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Срцето ми се искрши мила @kallias плачам со тебе, не можам да се помирам со оваа неправда.

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    @kallias читам и плачам, сакам да ти пишам нешто ама што? Што ќе те утеши? Ништо. Зборови не ми доаѓаат. Биди силна имаш уште едно чедо имаш зљ кого да живееш. Не се откажувај од животот. Лесна му земја на малото ангелче!

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    @kallias прими сочуство. Мораш да најдеш сила потребна си му на другото детенце. Можеби не те познавам и не сме комуницирале многу на форумов, ама многу се потресов. Бог нека ти дари сила.
    :hug:

9. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Сабајле уз кафе отворив во темава...и цел ден умот ми остана овде. Немав шанса да пишам ама во мислите ми беше грејната мајкичка својот дар го изгуби, господе зошто со тие куршуми ја јачаш!?
    Сега седнав на компјутер со намера да пишам...да утешам.. а како да утешам!? Постои ли утеха за една мајка?? Дете без мајка е сираче. А како ли се вика мајка што изгубила дете???? Плачам се корнам, премногу сочуствувам иако не те познавам воопшто. Нема утеха за мајка. А пусто кога мора да се диши со таа болка поради другиот дар.
    @kallias мајка....знам дека нема никогаш да е исто и дека ќе е само бетер. Мајка диши за другото, не се откажувај те молам.

На Lolipop23, Kitten, Monella и 4 други им се допаѓа ова.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    @kallias прими сочуство и биди силна.....Не можам да поверувам дека има вакви неправди ;(

Ние со температура која варира од 38 и се качува до 40 степени.Бевме на брза помош денеска и како и обично да чекам три дена вирусно било,да чекам:(

Последна измена: 29 април 2017
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Cel den grutka vo gradite, kako za najblizok taguvam. Nemozam i nesakam da razberam zosto moralo taka da bide. A bas pred nekoj den citav i zapametiv deka pisuvase deka celo vreme bila so tebe i deka ja guskas, oti sinceto tolku ne se guskalo so tebe kako Nea.
    Neka pociva vo mir, so angelite... Ke ve cuva od gore!!!
    A ti @kallias si eden Golem Covek, sto i pokraj najgolemata bolka spodeli se so nas i ni davas sovet za da ne dojde do druga tragedija.

Gospod da ve cuva, da bidete zivi i zdravi i iako nema da moze nikogas, ama malku od malku da vi ja namali bolkata vo dusata. Tuka sme za tebe vo sekoe vreme:hug::hug::hug:

На kelebeim***, Dust, mac.mac и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @kallias se ukluciv posle tolku vreme.Iskreno i od se srce primi socuvstvo.Citam i placam,nemozam ni da zamislam kako ti e.Nieden zbor znam deka nemoze da te utesi i sto i da kazam e djabe.Neka pociva vo mir a Bog neka ti Dade sila da prodolzis.
    Mene maliot mi e od minatilt petok so temperatura,prolivce,povraka me i veke tri dena sme vo bolnica,nemoze da se ooporavi.Iskreno sum preplasena.Se molam da e dobar i da zastane na moze.
    Majka,ovie denovi placam za moeto,ama sega nemozam da se sozemam od tvojava zaguba.Iako ne te znam te guskam najsilno.

13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Ми се преврте стомакот кога видов
    @kallias дали постои збор кој би можел да те утеши ;(мајко тажна
    Не те познавам а ми се треси снагата ;( како ли и е на душата твоја ;(
    Прими сочуство мајко златна :hug:

На kelebeim*** и Kitten им се допаѓа ова.
  14. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    @kallias мила прими сочувство,како прочитав ми остана грутка во градите,немамногу зборови за утеха,неможев а да не пишам колку ми е жал за загубата.Неправда голема неправда;(;(;(;(;(:hug::hug::hug::hug:

15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Боже драги, како може, никако не ми влегува во глава,во дваесетн и први век дете кое е редовно носено на преглед да почине од вирус. Мила калиас, сочуство, секој збор е премалку.

16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Неможам,кај отворив пак ,на свадба сум а неможам да се радувам,плачам на масава сите гледаат во мене ;(;(;(.
    Уххх бре животе,зошто си ваков суров;(

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Колку вие знаете толку и јас, читам, барам, морам да дознаам што всушност имало моето чедо. Сега кога си го враќам филмот назад, си викам, можеби сите тие настинки кои ги имаше па поминуваа и докторите од голо око даваа дијагнози, да се причината за нејзината смрт. Можеби навистина имала грип, вирус кој со голо око не се гледа туку само преку испитувања крв и не знам дали и брис. Ете колку се јаки докторите и знаат да лекуваат тука, никогаш не ми рекле сами да испитам крв штом се болни стално, јас кога ги прашував тие ме гледаа накриво, нема потреба ми викаа.....и сега? Да одам и да ги убијам сите кои го негираа тоа нивно беспотребно боцкање на деца....
    Лута сум, бесна, гневна.....не знам кому да верувам, не знам што е правилното, не знам кој и каде згреши?
    Детето ми спиеше не можевме да го разбудиме, општата крвна слика била добра, ништо немало, а дете е во кома, па како добри а дете не добро? Што значи сега ова? Тогаш да направиме магнетна на главчето штом не покажува ништо на резултатите. Ми викаат има паднато на глава, ср има удрено на глава? Абре нели гледате дека детето штом спие проблемот е во централниот систем мозокот??? Ок, ќе и направиме и магнетна..........Боже мили Боже дали постоиш не знам....зар јас треба да им кажам што да прават? Зарем не го гледаа детето од самиот почеток кога го однесов кај нив........не можам и не можам да сфатам какви ли се тие доктори да не знаат да реагираат навреме ооо мајко мила, колку ли непеаведни човечки животи отишле така? Па кај ќе им оди душата?
    Не издржа златната на мајка за магнетна, не издржа срцето мсмино......

На galapce, MacenceEna, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Мајка многу чудно е да има било каков грип а да не даде на слика. Нешто измешале тие.. почекај обдукцијата најубаво ќе ти каже.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    328.395
    @kallias ,прво дај си време себеси.Време за тага,за да застанеш на нозе па после истражувај,барај,прашувај и барај ја правдата онаму каде што мислиш ти дека ке ја има.

Сега си полна со бес,лутина,тага носиш огромна болка,имаш стотици прашања.Разбирливо...

Калиас дали можеби ја вакциниравте малата скоро?
    Ако прашањето не е на место (извини) исто како да не сум кажала,игнорирај ме.

На kelebeim***, Dust, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @kallias мајко сега видов се потресов целата,прими сочувство,џабе се сите зборови,нема утеха за чедото најмило,загубата е најлошото,тешко и незаборавно,биди силна за другото детенце а правдата барај ја најди ги причините,не дозволувај така да остане,
    Ух многу се потресов срцето стотка ми лупа,ни сме во болница,со бебуш кашла премногу,имал брохиолит,форма од бронхит така ли,кој знае повеќе нека пишњ,не можам веќе да гледам како му го измушија главчето,крв и игли,срцето ми се кине мајки,тешко е многу премногу.