Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Зарем не се вакцинирани децата од инфлуенца тип Б?
    загубата на @kallias не ми излегува од глава... надвор од Мк е колку што паметам, божем подобро здравство, поажурни доктори но пак срцето на една мајка е преполовено, во црно завиткано...

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Вакцинирана е луѓе, ги има сите 3 дози примено, на 2, 4 и 6 месеци ги има примено 6 валентна во која е и хаемоинфлуенца б.....
    Дали е истото тоа што и го нашле и друг тип некој вирус не сум свесна веќе што да мислам....
    Како ќе го има кога е вакцинирана од него?
    Последна вакцина пред 3 месеци имаше примено, Менинингидококоу......
    И јас помислував на вакцините, да не е реакција некоја од нив ама дете немаше ли барем еден симптом да има да ми укаже барем дека нешто не е во ред?
    Таа истиот ден беше супер, здрава права, насмеана, весела, си играше. Одеднаш крена температура и тоа не многу висока 38.5 ......
    За неполн час таа и крена Т и поврати и се изгуби. Се се случи тоооолку бргу ма толку бргу.... немав време ни шанса да размислам дури што и од што и како......
    Охх камен ми е срцето немам сили за ништо немам немам....

3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.713
    Допаѓања:
    38.133
    @kallias Оф мајко,оф црна мајко, не сакам ни да прашувам ни да ти корнам поголдми грутки од градите.
    Цела ноќ немирно спијам(ако воопшто спиев) мислејќи на тоа што се може да ни донесе животот.
    Избегнав еден пекол пред половина година,кога синко со тт дови фебрилни конвулзии. Секој ден,секој миг,сликата се враќа и ми кине дел од срцево.

Смири се мајка, прифати ја тагата,па барај одговори. Иако залудни ќе бидат сега,само ти биди силна за другиот ангел.

На MacenceEna, Saraa, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @kallias me stega vo gradite, cuvstvuvam bolka, a ne ve poznavam licno, solzi vo ocite, kolku boli za dete sto ne go ni poznavas, samo ti znaes kako ti e, da ne dade Gospod na nikoj povekje takva bolka. Ti si hrabra zena, silna si, daj si vreme da se isplacis da taguvas, pa posle ke razmislis sto I kako ponatamu. Potrebna si mu na sinceto, a malata ke e vecno so vas, taa ke ve cuva od gore. Duso tuka sme, so tebe sme.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Прими сочувство и биди силна;(:hug:Господе...... Зошто ? ;(

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Многу ми е лошо тешко и неприфатливо.
    Мајки сите колку што можете пишувајте и помагајте во врска со вакви лоши вируси и искуства.
    Што и да пишеме ние се е излишно.
    Немам коментар.
    Многу лошо се чуствувам
    Животот е толку лош злобен и непредвидлив.
    Од ништо човек не може да избега и да преброди..
    Нека не се повтори жени мајки борци нека не се повтори никогаш..

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    @kallias primi socustvo, bidi silna za drugoto sonce na koe najmnogu si mu potrebna

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Како го поднесе братчето сево ова? :(

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.280
    Допаѓања:
    259.151
    Немам што да кажам, освен да ти кажам биди силна. Зошто, како ќе те мачи долго време. Не си виновна ти, и не обвинувај се. Биди силна мајка, силна за синчето. Не можам да замислам колкава ти е болката. Никој повеќе да не ја осети, никој.

На ♡BuBaLe♡, MacenceEna, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    ;(;(;( 3 дена не ми излегуваш од глава. А сликиве... ахххх ме уништија! Ангелче:l: Неверно, жално, уништувачки...:( Немаме ниеден збор што би те утешил. Боли жено.... Издржи! За другото чедо:l:
    Тука сме сите за тебе!

На ♡BuBaLe♡, Mariangel и Mari* им се допаѓа ова.
  11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Прими сочуство @kallias не те познавам лично но градите ме стегнаа кога прочитав солзи навираат..Биди силна жено за другото детенце..:hug::hug::hug:

12. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Жално,греота.....

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.818
    Одбивам да верувам ,не е можно не е ....................
    @kallias прими сочуство ,не се затварај во себе и не мисли дека нешто не си сторила а можело да се стори

14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @kallias , прими најискрено сочувство ;( ;( Не те знам, ама никогаш не ме потресла нечија смрт на некој што не го знам како сега ;(. Како може, како?! Ти ги препрочитувам постовите цел ден, и не сфаќам стварно како можело такво нешто да се случи. Премногу жално, немам зборови стварно ;( Ти посакувам многу сила тебе и на сопругот и вашите најблиски да го поминете ова ;( Мораш да бидеш храбра за синот, ако е можно во ваква ситуација :( Колкава беше малата? :(

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ве читам сите и ви благодарам на сите што одвојувате време да ми изразите......не ни сакам да го кажам тој збор :(
    Се трудам и јас и сите мои блиски колку можеме да бидеме јаки и силни, а најмногу јас и да продолжиме понатаму да го живееме животот за другото мое сонце златно. На овој начин пишувајќи ви, се олеснувам и не можам на друг начин освен да пишам некаде и да се искажам, да се исплачам.... разговорите со моите блиски се сведуваат на едно нешто и се вртиме само во круг, одговор не добиваме....
    Животот не е фер, тоа е факт.
    Се посветувам целосно на синчето мое, сите сме околу него, тој не знае сеуште, не може да разбере што значи смрт, да умреш, дека веќе те нема...
    Вчера се закашла татко му и син ми одма истрча во соба викајќи: Мамо, Артемис стана....и отвара врата и му викам, не е сине Артемче, тато се закашла.....ми вика оооо па каде е Артемис мамоо?? :( :( Она е на пат сине, му викам, на убав пат отиде.....
    Што да разбере четири годишно дете од сето ова? Што?
    Денес кога бевме на гробишта, го земавме и него, без него никаде, не ме пушта никаде да идам...во оддел на бебињата е ставена, таму има играчки на другите гробови и тој ги гледа и се радува мисли ќе си игра....оффф како да му објасниш.....сеуште ништо....
    Некој праша колкава беше принцезата моја, точно 18 месеци.....

На Cinderfakinrella, muchacha_a, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    @kallias Душата ми се скина кога прочитав. Што и да кажам, малку е. Ова никогаш не се заборава, и е претешко. Биди силна за синчето. Те гушкам :hug:;(

17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @kallias немам зборови кои можат да те утешат.Многу ми е жал за вашата загуба.
    Искрено сочувство.:hug:

18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @kallias od vcera nemozam od glava da te izvadam I izrevoltirana sum premnogu zosto jas od negriza na doktorite 4 dena sum vo bolnica so maloto I nemozat da go oporavat zosto 10 dena e bolen a site doktori mi vikaa nisto ne mu e,obicna viroza za na kraj hitno da zavrsime vo kozle so temperatura sto od nisto ne se simnuvase,proliv,povrakanje,visoko crp I streptokoka pnevmonija vo nos a I dehidriran.se obvinuvam sebe,se osekam kako najlosa majka na svetov a doktorite duri mi se razvikaa,od mravka slon sum praela,nisto ne mu bilo,ne trebalo vtori mislenja da baram,samo kaj maticna da sum go nosela.Nemozam da se pomiram.Utre Mu e rodenden,vo Kozle Ke go slavime,godinka polni
    Drzi se @kallias so tebe sme site iako vaka licno ne se znaeme

На muchacha_a, Saraa, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  19. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    @kallias Мила душата ме заболе кога прочитав многу ми е жал за твојата кукла,животот стварно не е фер како бе може мало невино душиче вака да настрада не ми е јасно кој грев тоа го има направено?да ти се плукнам и во доктори и во се за ништо не ги бива неспособни,офф мајче со ниедни зборови нема да ти си намали тагата и болката,незнам како да те утешам утеха нема само едно ќе ти кажам биди силна заради синчето,мораш да си силна и храбра сега ќе му бидеш најпотребна,господ да е со вас да ви дава сила и храброст во овие тешки денови ве гушкам силно :hug::hug::hug:

На Kitten и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @kallias celo vreme se mislam shto ushte da ti napisham shto veke ne sum pishala za da te 'utesham'. Ne mi idat zborovi, se kolnam. Znam deka nikoj zbor nema da ti pomogne. Znam deka nishto nema da te uteshi. Znam deka nishto nema da ti ja namali bolkata. Shto e majka bez svoeto chedo? Kako da prodolzhi? Od kade da crpi sila? Ne znam, ne znam.. Tolku e surov zhivotot, tolku nepravdi se sluchuvaat. Toj shto najmalku treba, toj najmnogu strada. Edinstvena nadezh, edinstvena sila ke ti dava sin ti. Toj ke bide do tebe, da te gushka, da te teshi, da probuva da ne chuvstvuvash nikakva praznina.. A drugoto angelche ke ve gleda odozgore, od rajot. Ke ve pazi, ke ve sledi, ke vi se raduva na srekjnite momenti, ke taguva koga i vie ke ste tazhni. Ke si igra so omilenata igrachka shto mama i ja ostavila da ja nosi so sebe. Taa sekogash ke zhivee vo vas.

Mnogu me potrese sluchkata, ne mozham da se pomiram stvarno. Ne prifakjam da veruvam i ne prifakjam.
    Neka pochiva vo mir ushte ednash, a vas Gospod da vi dava sila i da ve odrzhuva vo zhivot. Silno te gushkam, najsilno.

@ivi1987 mnogu mi e zhal, neka bide so lesno i shto pobrzo da se oporavi pa da mozhe da si proslavite rodenden so najbliskite :)

На fairy88, ♡BuBaLe♡, kelebeim*** и 2 други им се допаѓа ова.