Artemis...на грчки ако не се лажам значи нешто што е сигурно.И она е сега на сигурно место. Колку е чуден виртуелниот свет.Не се познаваме лично,не зборуваме на глас,често се контраме но во вакви моменти се сплотуваме во едно и заедно тагуваме за едно мило дете. @kallias мн е добро што отворено разговараш за се.Добро е што си свесна ,не се затвараш...да продолжиш така
Ова е мојот свет, форумот е моето секојдневие, ние сме како фамилија.Калиас сестро наша, за се што сакаш да зборуваш зборувај со нас. Со најблиските не се може се да се сподели, но овде пред нас соголи ја душата. Верувај сите до една сме тука да те ислушаме, поддржиме и гушнеме. Веќе 2 дена ми си во мисли. Моето срце е со тебе, силно те гушкам
Цел ден почнувам да пишувам и застанувам.Збор за утеха нема,нема збор со кој ќе се утеши мајчино срце.ова ти го пишува мајка,која го поминала патот по кој сега одиш.Дека боли,боли до лудило,а ќе боли дури сме живи.Мораш да најдеш сила,поради детенцето,мене само децата кои ми останаа,ме држат.Мртва меѓу живите се нарекувам самата себе,а и така се осеќам.Ова ти го пишувам зашто немам зборови друѓи за утеха,имам само солзи и болка во душата,за милите анѓелчина кои не се повеќе со нас.
@kallias два дена се мислам што да пишам, како да те утешам кога нас не боли до лудило, а камо ли тебе Два дена кога го отварам форумов помислувам на тебе и солзи сами течат Најди сила и живеј за уште едното ангелче твое, него му си најпотребна, а вашата принцеза ќе ве чува од рајот заедно со другите ангели и ќе ви дава сила да можете да живеете со оваа неизмерна болка
Ah bre majki,silni kako karpi.Nekoj nekogash rekol deka nema nisto potesko od toa da si majka.I vistina bilo.Ve guskam
@kallias Немам зборови за утеха Премногу ми е жал прими најдлабоко сочуство.Ах животе животе неправеден си
Значи 2 дена те мислам @kallias и стварно незнам што да кажам уште што остана некажано за барем малку да ти се намали болката ама такво нешто не постои, мораш да издржиш женичке имаш го синчето на него си му најпотребна. Додека го пишувам тоа солззи ми течат најискрено а не се ни познаваме. Издржи женичке морашшшш
@kallias неколку дена се мислам што да пишам ама што и да кажам нема да ти ја намали болката Артемис, божица на ловот, девственоста..заштитничка на девојчињата до брак..чудна е грчката митологија.. Таму горе има своја мисија
@kallias Мајче сите нас не боли твојата загуба и сочувствуваме со тебе, но твојата болка е најголема и ти ја пара душата, твојата солза е најтешка знам, но мајче мораш да се бориш, претај, мрдај, никако не се предавај, мораш да издржиш заради другото твое детенце кому си му најпотребна. Држи се мила Калиас.
Нема ништо да биде исто од сега па натаму, колку и да мислам дека болката ќе се намали се лажам.....напротив, со текот на времето таа ќе станува се поголема...... Секој миг, секој дел од денот помислувам каде ли згрешив? Каде? Зошто мене да ми се случи ова? Зошто мене ме обележа Господ вака да се зацрнам за цел живот? Што ли му згрешив? Зошто мене не ме зеде ако сум му грешела? Што ќе му е тоа мало мое душиче сега? Самичко е, нема никој таму...со кој ќе си игра, доволна ли и е омилената играчка која и ја ставив покрај неа? Не, не, не....кој ќе гушка сега.......мене ме гушкаше и ден и ноќ толку силно како да знаеше дека бргу ќе си замине.... Ахх животе горчлив, многу си тежок, најтежок, суров си и многу неправеден. Нема правда кај тебе, нема....
Zeno napatena i izgorena nemoj nikogas da mislus deka nekade si pogresila ,nemoj navistina nemoj Za nisto ne si ti kriva i nikade ne si zgresila ova e seto pisanja ete taka trebalo da bide Bidi silna ako imas potreba otvaraj si ja dusata ete pisi tuka ili vo lp koga i da posakas mozes da mi pises ,ako vidis deka nemozis da se soocis so situacijata obavezno izkontaktiraj so strucno lice Ti seuste ne si ni svesna sto se slucuva tek narednite denovi ke svstis deka dusiceto go nema ,guskaj go sinceto on ke ti ja dade potrebnata sila da se uzvlecis edna siiiiilna guska do tebe
Кaлиaс прaшaњетo "зoштo" ќе гo бaрaш секoгaш, нo требa дa нaјдеш oдгoвoр нa "кaкo"...затоа штo мораш пoнaтaкa. Секoјa "нoрмaлнa" рaбoтa кoјa ќе јa нaпрaвиш ќе те терa дa се чуствувaш кaкo дa прaвиш предaвствo, нo мoрaш дa правиш нoрмaлни, секoјдневни рaбoти. Oд твoетo oднесувaње зaвиси кaкo мaлиoт ќе јa нaдмине зaгубaтa, зa кoјa не е свесен. Нo, свесен е и пaмти кaкo мaјкa му се oднесувaлa и гo збунувa се штo е сегa пoинaку. Тешкo е. Бoли и уште пoвеќе ќе бoли. Тукa сме, дa плaчеме зaеднo, дa гушнеме искренo. Дaлечни сме, a мнoгу блиски.
Немам зборови, читам, повторно читам и пак не ми се верува. @kallias не се познаваме ама срцето ми се скрши за тебе, нема зборови за утеха, премногу ми е жал што Господ те товарил со ваква болка.
Vi blagodaram na site koi mi pisuvate i privatnI poraki ednostavno ne mozam na site da vi odgovoram, premnogu se za da sednam I da vi pisuvam na site. Ete ovde kje pisuvam koga mi e tesko, a pretesko mi e, veruvajte I ne posakuvam na nikoj ni na najlosiot dusman da ja oseti ovaa bolka....Se sto imam kje spodeluvam so vas Toa ne mi e ni najmalku tesko, posebno Koga se raboti za zdravje.
Прашањево го поставувам втор пат(прв пат во оваа тема) поради поголема активност во оваа се надевам ќе се најде некој да ми одговори. Со ќерка ми за некој ден ќе одиме во Ману за генетско испитување , дали знаете колку би чинело ?
jas neznam ni sto da pisam,temava ja nemav otvoreno nekolku dena i gledam site ja tagnale clenkata @kallias mila nemam zborovi te guskam najsilno socuvstvo
Мoи блиски не плaтијa ништo зa генетскo испитувaње кaј бебе. Не знaм дo кoјa вoзрaст е бесплaтнo и дaли всушнoст се плaќa пa фoндoт ги врaќa пaрите. Мaтичниoт или специјaлистoт кoј ве упaтувa нa генетскo испитувaње, требa дa знaе тoчнo.
Ах @kallias , те читам цело време, препрочитувам и неможам да се изначудам. Солзи ми надоаѓаат постојано, поготово зашто тука негде ни се со возраста керќичките. Сакам да ти кажам тука сум за подршка иако не ти ставам лајк, не ми дава срце, знај дека постојано те читам.