1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. * Zence *

* Zence * Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    180
    Majki eve me nazad konecno dojdov pri sebe, da ne se falam ama imavme rodende za pametenje na tolku organizacija pominavme najubavo na svet so klovnovi baloni ........ mama se trudese do najmala sitnica denes castevme vo gradinka cuckka presrekna tolku majki od mene povelete na torta sega idam da ja zemam od gradinka.

На alana, Legadema, mama89 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Само на кратко да ве поздравам. Две гајби јагоди средивме за замрзнување :whew:. Секогаш мрзнеме многу и пак до крај на зимата немаме. А плус боровници, аронија, капини, сливи, вишни, кајсии. Кај некои луѓе фрижидерите полни со месо, а кај нас со овошје.:lol:
    Туку да ве прашам што мислите за кетеринг услуга. Ми се уврте нешто во памет за роденденот во двор. Ама појма немам како тоа оди, дали е испкатливо и дали е ок таквата храната.

Последна измена: 25 мај 2016
    На * Zence *, fairy88, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Denes slabo ste mi aktivni zeni :?:
    Veruvale ili ne glusecot moj zaspa. Za dve minuti :!: gusnat so mamicka si zaspa. Go iznaigrav deneska. Pocna da se vrti na imeto, ama ne bas sekogas. Go primetiv se sozivuva so crtanite, gi obozava site do eden, od masa, wheels on the bus i site so red. Go prosetavme maaloto peski, fateni za raka ko drugarcinja, se podmocavme od sreka koga vidovme avtobus:D, pa koga svirna soferot, lele lele :rofl:
    Sega mama ke zdivne, rucek pravam za utre boranija za sinko, za nas zelka potpecena. Pa ke mu svaram kompotce od jabolcinja, jabolcinjata so bisviti i mlekce za dorucek, a vodickata za pienje. Mm nesto ne e dobar, mu skoknal pritisokot, pa eve go grci tuka do mene, sto znaci na raat ke si srabotam i poranko ke legnam vecerva :o:

На Asiana, * Zence *, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Те читав за ова со несвртувањето, знам на што алудираш и мора да ти кажам џабе се нервираш. Многу е мал за да се сеќираш сега за тоа. На таа возраст е прерано и на име да ти се обраќа и да успеваш да му одвлечеш внимание. Радувај се ако успева вниманието да му се задржи на нешто, верувај сега поопасно е да не му се задржува вниманието на ништо. Можеш да правиш мали вежби од типот зборување во трето лице, пример: Сега мама и (името на бебето) ќе шетаат, па ќе спремат ручек, па ќе ги средат играчките... Цртаните гледај да се на минимум сведени, нека е еднаш во денот по пола саат. Баби жаби ќе ги седнеш и ќе им објасниш дека они не го чуваат детето ако го оставаат цел ден пред тв, исто и на таткото, ако го чува нека го чува како што треба. Тоа што гледа на тв нека е на македонски, цртани исклучиво на македонски, не дозволувај англиски бар додека не наполни 2ипол години, верувај подобро е да гледа турски серии сега синхронизирани отколку цртани на англиски. Има време, ќе научи и англиски и ќе збори супер. Без нервози, се ќе биде во ред. Верувај ми се ова од искуство, подобро да се спречи отколку да се лечи, ама не се оптоварувај многу многу.

На mama89 и eleni27 им се допаѓа ова.
  5. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас кај што работев газдата вршеше кетеринг ние го спремсвме неколку часа пред терминот закажан и газдата носеше кај што треба.од скара уштипци растурени ражничи свински пилешки увијачи,ордевери,похована даска,кифлички за цена сварно незнам ако сакаш ќе прашам мада тоа е индивидуално зависи од количината и што се сакаш да има

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас кај што работев газдата вршеше кетеринг ние го спремсвме неколку часа пред терминот закажан и газдата носеше кај што треба.од скара уштипци растурени ражничи свински пилешки увијачи,ордевери,похована даска,кифлички за цена сварно незнам ако сакаш ќе прашам мада тоа е индивидуално зависи од количината и што се сакаш да има

7. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Честитки :)

Денес бев :drunk:. Ни муабет ми се правеше, ни сакав некој да ми прави муабет....отепана работа.
    Го избањав бебето...се избањав јас, дур спиеше,па прошетавме и сега еве го затнато во носето...солен раствор му капев и млеко уште да му дадам...и да не се расони молам бога...да продолжи да спие.
    И јас веројатно ќе си легнам....сношти не спиев убаво, 300 мисли ми идеа..баш навечер некогаш му текнува на овај мозоков да се разработи. Добра ноќ од нас. Чао:hai:.

На M&M и mama89 им се допаѓа ова.
  8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ke te poslusam veruvaj, i baba ke ja ubedam, ama so tatkovo tesko ke odi :D. Vo sekoj slucaj, gradinka ne mu bega, samo da go resime stanbenoto prasanje :)
    Ti blagodaram na sovetot, i sama sum svesna deka si vo pravo, ama sto znam sto mi se uvrte vo glava ovaa misla. Bitno da ne e covek raat. Goooolemi :hug::hug::hug: do tvoeto malecko gluvce :l:

На M&M, mama89 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Иренче дај кажи од кај набавуваш боровинки и капини. Се утепав од барање и не најдов никаде :(
    Иначе синко јаде деновиве пасирано и се храниме малку подолго. Но мама има нерви и трпение а тато брзо се откажува и на пола изедено чинивче вика доста му е :devil: Сега му спремам јадење за утре а и чекам едно хамбургерче од седмица за мене. Да омрсам душа :D Цел ден само на макарони сум и турбо на работа па да се почастам:party: Башка што и вагата ме израдува. Уште 2 кг останаа за симнување од тие +25 што ги качив во бременост.

На * Zence *, M&M, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Капини лани сами си беревме во планина. А боровинки еднаш од пазар купив, еднаш од една жена од ФБ. Оваа година многу сакаме пак да одиме да береме, ама сега организација со дете потешко е.
    Инаку јас веке блендер не користам. Овошјето и житарките со вилушка, а зеленчуковите со месо со пасер. Син ми неправи проблем. Дури мислам поубави му се, имаат вкус. Веќе и јаболко и банана му давам така да гризе. Јас го држам јаболкото и он загризува. Деновиве хит ни е кокос. Уште нескршен знае што е и вика за да јаде. Па му рендам и денес комбиниравме со банана. Ужива дете.

На * Zence *, alana, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Nie za sekoja slava (i imenden na svekor mi) ketering si vikame i hranata im e vrv! E sega mislam skapicki se, no i neznam kako odat cenite za ketering... Inaku svasta ima, sto sakas toa (salati sekakvi: cezar, ruska itn, meso, kifli, blago) i obavezno imaat i edna dekoracija od ovosje, dali e narezbana tikva ili dr.
    Jas luge se prevezbav deneska, neznam doma kako se dovleckav :D no vredi, jas eve pomina 1god od tie 30 i kusur koi gi kaciv vo bremenost mi ostanaa samo 4kg i presrekjna sum :D dobro ja i so 30+ ne izgledav debela zasto imam visina... Ama sepak 68-70 mi se idealni pa kje celam do tamu :D Sega kje spijam, kapnata sum, dobra vi nokj :*

На fairy88, zajka1, * Zence * и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Uff konecno zavrseni podgotovkite za krstevka :whew::clap: Pokanite, bonboncinjata, i uste nekolku stvarcinja za dekoriranje na masata si gi zemav preeska od ateljeto sto gi poracav i nemozam da im se iznagledam kolku im se raduvam :rofl::inlove: Sea uste utre da go doterame sinko i da gi podelime pokanite :hai:
    Veselbata zakazana vo Bellevue po moja zelba i po 5 dnevno ubeduvanje so mm sto ne saka tamu zaradi losata usluga :x ali mene mestoto mi e vrv :) Ima nekoja mamicka sto pravela tamu nekoja veselba vo brzo vreme pa da spodeli iskustvo ?
    Btw da si se pofalime konecno zemavme sediste za vo kola :lol: Zemav na Free On 9-25kg pa sea ke vidime utre kako ke go bendisa sinko :D Sea eden tus i idam da si go gusnam sinko ne sum go videla 4 saati :( Dobra vi nok mamicki se citkame utre :*

На fairy88, girl-miri, alana и 6 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Да ви се вмешам во муабетот за кетеринг.
    Незнам за Ск ама кај нас цените се сосема океј.
    Со оглед на тоа што дома нема ја пресметуваме струјата , трудот па уште помалку си го цениме.
    Јас кога нарачувам кажувам за колку луѓе и човекот ми предложува што и колку парчиња ќе ми бидат доста.
    Некогаш кога порачувам по телефон си кажувам до која цена , колку даски и готово.
    Подобро од тоа здравје.

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ај едно прашање. Чаши, тањири, прибори од нив или мои. Прашувам зошто појма немам како оди. И на пример за 20луѓе одприлика колку е цена.

15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Denovive sum krajno razocharana od mm. Lugje znachi nemozham da najdam nitu vreme da sedneme da razgovarame i da mu kazham shto mi smeta.. Se e on umoren od rabota, sinokja ushte vo 20h si legna ej demek ke prespival i stana kaj 11 bebushot go razbudi, si obleche pizhami i si legna nazad.. Nokta bebush plache inaku stanuva i toj nekogash mu dava da jade nekogash jas, sega si spie kako samo moja obvrska da e se.. Eve go i sega spie a jas chekam da dojde 12 za lekovi da mu dadam na bebeto.. Kaj vas kako e? Ne znam jas smetam deka i dvajcata sme roditeli i obvrskite treba da se zaednichki. Da, toj odi na rabota teshko mu e ne e naspan umoren e ama i doma ne e lesno be.. Sega e majka mi tuka ama za edna nedela ke sum sama, posle koj ke mi pomaga?
    Plus doznav deka za bitni raboti ne se konsultira so mene, izgleda smeta deka nema potreba ama i toa kako ima potreba! I luta sum mu tri dena, gleda i znae za shto i ne se zamara be.. Se ligavi na momenti demek za da se smiri situacija ama jas sum od inaetlivite pa ne popushtam.. Mora da sedneme da go reshime ova, on mnogu se opushti |( A ne beshe vakov, shto mu stana.. Od koga ja smeni rabotava mnogu mu e poteshka i sega se e umoren se nema vreme za nishto :tmi: :emo:
    Ah be mazhi be, mislite za se ve biva a ustvari za nishto ne ve biva :doh: (facepalm) :@

На Mari*, girl-miri, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Не. Си имам јас мои. Ама мислам дека имаат опција да ти донесат.
    Последен пат за 20 луѓе платив околу 3800. 4 големи стакла сервирани. Три имав на маса и еден за резерва.
    Имаше и поховано и свинско и ролати.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Мене се ми помага ако јас побарам, ако не побарам нема шанси сам да му текне... Не ќути, кажи му :) Малку и ти работат хормончињата може, но разговарај сепак... :) а за лесно не е лесно да си мајка, еве јас деновиве и мм и синко ги чувам, збрлавев, едниствено место за мир и спокој ми е вецето :D

На alana, Mariangel и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  18. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Синчево мое заспа пред 10 минути, па јас набрзина ве читнав и ќе легнувам.
    Денеска прошетавме и го подновивме малиот со играчки. Абе душичка разбира и им се радува :inlove:
    Инаку во двор чуваме куче, и синко не да му се радува цел прета кога го гледа, а кога јаде, пие вода или кога кивне кутрето абе луѓе ќе се помоча смеејќи. Многу ми е интересен кога го гледам, јас го држам а тој се тегне да ја фати :D
    Душа мала, се смее и на нас дома кога киваме или икаме.
    И денес ново кај синко додека бевме во двор го приметив а задува ветер тој ја отвата широко устата и се смее ццц :D колку ми е интересен, и на ветер се радува :D
    Многу ме усреќува мајчинството и уживам во улогата на МАЈКА :l:

На girl-miri, tina-63, alana и 9 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ич да не се чудите за хемоглобин и вакцина.
    За другите вакцини и на моето ги ставаа со хем. 91, само за ммр за која и да беше висок јас немаше да дозволам да ја прими,докторот рече Не.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка ич да не се нервираш за маж ти,треба да си смурена и позитивна за твоето јуначе :) Но,сепак немиј да мислиш дека го бранам но можеби навистинна му е тешка работата,ненаспан не се работи ,треба концентрација па барем ноќно време поштеди го. Не велам дека тебе ти е лесно,но ти сепак си дома ,ич да не е можеш да дремнуваш кога бебуш спие ,па макар и да лежиш и да го пуштиш мозокот на пасење,што на пример маж ти тоа на работа неможе да си го дозволи,немира да се иптеретуваш секој ден да чистиш и готвиш кој знае што,кога бебуш спие-спиј и ти . Сепак и затоа даваат поридилно на мајката да седи дома ,со бебуш бидејќи ако би одела на работа нема да биде продуктивна на работното место. Сепак не ни треба он целата обврска за бебето да е само твоја,кога може да ти помага,ќе седниш и ќе разговараш со него.Но,смирено без кавги. Знај бебуш се осеќа и сака среќна мами гушкии до вас :hug::l:

На alana, SpangeBob, Kitten и 9 други им се допаѓа ова.