Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    @kallias ,kaко мајка искрено сочувствувам за твојата загуба.За жал се што можеме да ти понудиме е по некој утешен збор,се друго останува на тебе,да се издигнеш над болката,и да научиш да живееш со неа.Нема да биде лесно,времето нема да излекува ништо но ке те научи да се носиш со неа..Прегрни ги силно спомените на малата,тие ќе ти даваат сила,а на баткото кажувај му за неа,и сега и понатака. Нека ве чува одозгора,и нека ви дава сила.За момент помислив да не станува збор за менингитис,истите симтоми ги имаше и детенцето на пријатели кое за жал почина пред неколку месеци,но штом сте земале крв на синчето ке знаете,ради евентуална потреба за лекување..

На mariz, kelebeim***, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Ах калиас ах..
    Да можевме барем некако да ти помогнеме ама ете не можеме и ти не можеш и никој не може
    Суров животе.
    Женче со тебе сме сите сме со тебе камо да можевме барем да ублажиме нешто некаде да помогнеме колку само сум тажна и потиштена што те гледам дека умираш во себе а не можам ништо да направам ни јас ни никој па ни ти.

На mac.mac, Monella, kelebeim*** и 4 други им се допаѓа ова.
  3. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Ахх тие болести.... сакам да се искоренат и повеќе никој да не страда, никој да не се плаши дали неговите блиски ќе ги види повторно, никоја мајка да не плаче над своето чедо...... и јас многу пати си помислувам како да се заштитиме и како да имаме подобро здравје, па пробувам со храна, суплементи ама па и тоа не знам колку придонесува. Читав статија каде што пишува дека сеуште не се знае дали суплементите навистина помагаат или само се залажуваме.
    И на крај ќе отидеш на лекар и ти вика се е од нервози.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Zivote skote zosto moras da si tolku surov :(
    @kallias iako ne te poznavam licno nemozam da te izvadam od mislite, te citam i placam na sekoja tvoja objava...
    Ti si zena-majka lavica koja sobira sila i se bori za svojot princ...

На kelebeim***, Mari*, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Добар ден мајки секој ден во мисли ми е @kallias нејзината болка е и наша болка.

Ние по дома со бебуш со мм и така пред некој ден тркнавме до бугарија ама во ќустендил нема ЛИДЛ па само во кауфланд бевме и на синко се и сешто земавме и дома, ме интересира некој дали знае дали во Дупница има Лидл?
    Поздрав .

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Хелоу
    Ние малце подобри,од синоќе без тт фала му на бога
    Сега се настинав јас
    Грло,тт,сите коски ме вртат
    Време ужас,еден ден снег,па друг сонце и трет врнежливо
    Да не знае човек како да се облечи
    Среќа мама е овде па имам малку помош

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.454
    @TutiFuti има ли бугарскиот кауфланд онлајн да се гледа понудата?

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Има и лидл и кауфланд колку што ме држи сеќавање.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Се изнаплакав , ангелчето засекогаш ги затвори своите очиња душиче мало Господ да ја прости, плачам и плачам леле мила неможам да пишувам плачам цело време ;(;( Срцето ми се подели на 2 дела;(;(

На M&M, kallias и mac.mac им се допаѓа ова.
  10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Темата не е веќе иста како прво.
    Нема ни да биде.
    Гром од ведро небо не погоди сите.
    Калиас мила, продолжи да пишуваш, изкажи се, ослободи си ја барем малку таа страдна душа.
    Нема ден а да не те споменам во моите молитви, да најдеш барем малку мир за синчето и твоите најблиски.

Кај нас наместо пролет, зима дојде!
    Дожд истура, ветар дува..
    И времето не е тоа што беше.

На Arien, green.eyes, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ахх Кaлиaс мaјкa лaвицa ;( немaм збoрoви кoи дa ги пишaм зa дa те утешaт бaрем мaлку, не си блискo дa те силнo гушнaм , пишувaвме зaеднo сите вo труднички.. вo 2015 гoд. зaеднo си честитaвме еднa нa другa , тукa сaмo ве читaв , a кoгa прoчитaв зa твoјaтa зaгубa се скршив , искренo срце ми плaче , a сo сaмa пoмислa нa тебе сoлзи секундaрнo ми течaт кaкo рекa ;( плaчaм и пишувaм , имaш син дa е жив , здрaв и гoрд нa тебе , a и ти нa негo , милoтo твoе мaлo секoгaш ќе ве чувa и сaкa oд гoре ;( бoлкaтa е гoлемa зa нaс кoи сaмo визуелнo вaкa се знaеме , a не пa тежинaтa нa бoлкaтa кoјa ти јa имaш ;(;(;( ниту еден збoр ни прегрaткa не е утехa кoјa ќе ти излекувa рaнaтa , ни времетo немa дa пoкрие се , живејте и рaдувaјте се декa сте биле дел oд нејзиниoт пре крaтoк живoт и штo тaa билa вaшa и секoгaш ќе е вaшa и пoкрaј тoa штo физички не е присутнa ;( биди силнa зa твoјoт принц ;( :hug:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Ах бе леле.Не можам, сега читам и не ми се верува, плачам како мало дете. @kallias биди храбра мајко, биди силна, нема зборови за утеха. Само биди силна, за тоа ангелчето до тебе. ТЕ ГУШКАМ СИЛНО, НАЈ СИЛНО.. :hug:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    http://broshura.bg/kyustendil/kaufland еве преку ова јас гледам но искрено нема се тука објавено.
    Фала баш утре или вторник ќе појдеме да видам за сигурно ако не мора да продолжиме за софија треба да се купи за бебуш нешто веќе се ни е мало а тато што ни донесе е многу големо :(

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро мајки.
    Станав со болки во стомакот, ништо од одењето во црква кое го планирав...ми дошло. Ептен не ме поштеди менструацијата после втората бременост. На 40 дена ми дојде и еве супер си е стабилизирано. Секој месец точно. Мм се смее не сме направиле боља, уште едно охридско бебе :lol:.

@TutiFuti мајка ми четврток планира да оди Дупница, aма најверојатно покасно ќе стаса а наредниот ден исто, продолжува за Софија, инаку ако имаше време ќе и речев да види што има во лидл. Се надевам ќе најдете убави работи за мажето.
    @Mari* МАјче користи ја помошта и одмарај. Што побро закрепнување и :hug: за малата лепотица.
    @kallias :hug:
    Да не бидам и јас покусо па купив маџун. Од денес на маџун сме сите дома :angel:.

Поздрав мајки и убав ден :coffee:

На tina-63, Kaetana, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мајки...Неможам да пишувам искрено душа ме боли за калиас кога и да ја отворам темава..Синока керка во сон почна да поврака цело време одкако заспа се вртеше одедна на друга страна знаев дека и е нешто тешко се исплаши многу почна да плаче па се разбуди и синко таман заспа она тој кога почна да плаче цела вечер кенкаше и околу 4 наутро ми качи тт 38.3 ајде велам ке помине мерам после пола час38.9 му ставив чеп му падна но цело време кенкаше..Утрово околу 8пак качи но за брзо пак спушти и цело време вака прави..Јас немам ниту пола час спиено сега заспа синко незнам дали да легнам и јас или слободното време да го посветам на керка..Гушки мамички:hug:

На tina-63, M&M, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Vo prethodniot post mislev, ama zaboraviv. I pokraj toa sto postovite ni se tazni, sakav samo da im cestitam(so golemo zadocnuvanje) rodendeni na maleckite na @Mari* i
    @snegulkata.
    A mislam i deka prv rodenden imase i maloto na @ivi1987. Zivi i zdravi da se, Gospod da gi cuva i da imaat srekno detstvo.

@kallias rece deka ste pravele k. s. i na sinceto. Zemavte li rezultati? Da te prasam kako si e izlishno, samo vi posakuvam da najdete bar malku mir na dusata(iako ke e pretesko).
    :hug::hug::hug: do tebe i sinceto.

На ivi1987, tina-63, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @kallias kako ste? Rezultati od obdukcija dobivte li? Te gushkam

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Здраво мајки.
    И ние денес завршивме на итна. Детево ќе ми се угушеше од најмало парче јаболко, како не знам ни јас. Голтна и почна да плаче, мм отиден по доручек. Едвај зема воздух, СТРАШНО беше. Ја земав, право во кола а улицата раскопана пред зграда, по тротоари сум возела.
    Крајникот само и е гребнат од парченцето, парацетамол дома дадов и се смири.
    Уф, мајка... Тешко е да си мајка.
    Стресно, убаво, но многу тешко...

На Monella, tina-63, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ме примaте ли и мене дa ве дружaм :$

Кaкo сте сите ?
    Ние депресивнo пo дoмa , некaкo времетo тукa е кaтaстрoфa , a децa сaкaaт нaдвoр :|
    Нaстинките фaлa му нa Бoгa не скoкнaa нaс целo зимo не нaстинaa a све кaкo гoли беa , с'клед децa ни хулaхoпкa oздoлa не трпaт.
    Зa ТТ нaј брзo нaс ни делувa етaнoл70% пoмешaнo сo вoдa oнaкa 50-50 и мaчкaње oд врaт дo пети секoи 5 минути и дaлерoн 5 мл нa 6 чaсa бидејќи гoлемкoтo мoе кoгa фaќa ТТ aсaлнo фaќa oд 38,3 кaчувa вo рoк oд 30 мин директивa нa 40,3 пa вaкa реaгирaм нa време уште штoм гo приметaм...

:hug::hug::hug::hug: дo сите

На azelea, Monella, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.454
    Етанол за бебиња и мали деца не се користи.Се апсорбира преку кожата и може проблем да ви направи

На bittersweet, M&M, majavel1 и 2 други им се допаѓа ова.