Дали се нормални бре? Дали тоа е утеха за мајка која си го изгубила чедото. Кажуваат како да се равоти за спонтан абортус во 5 та недела. Ц ц ц. Само игнорирај ги таквите глупави 'утехи'. Гушки до тебе и до синчето
Isto i mene mi vikaat do den denes, bratuched moj imashe operacija na srce sega e zdrav prav volkav mazh. Koleshka moja imashe shum na srce pa eve ja volkava e porasnata nishto ne i e.. sporedba na sluchaevi shto nemaat blage veze. Ne e isto da nemash pola srce i da imash shum na srce. Ne e isto da go gledash od den na den na aprati prikluchen so meseci vo bolnici, da ne mozhesh vo race da si go zemesh, a koga ke smeesh da go zemesh da se tresesh celata da ne izmestish nekoe kabelche, cevche, dopler.. nikoj shto ne go iskusil istoto nema pravo da pravi sporedbi so ni malku slichni situacii.. Ke si rodish drugo?? Pa toa drugo normalno deka ke go sakash kako i dvete drugi dechinja, no ragjanjeto na novo dete ne go zamenuva prethodnoto. Taa praznina nemozhesh da ja izbrishesh. A sigurna sum i deka ne ni sakash da ja izbrishesh. Sakash zasekogash da e vo tebe, bidejki barem taka taa zhivee vo tebe. Kerka ti sekogash ke e del od tebe, na komentarite voopshto ne obrnuvaj vnimanie. Narodot mozhe da bide mnogu gnasen na zborovi.. Te gushkam silno, drzhi se
E da si procitav na vreme nemase pet kilometri da izodam niz naselba vo site mozni apteki vlegov i me pravea udrena kako i da e majki ova spas bilo be sto se ne izvadivme od nos ccc jas kutrata vleci so nosefridata bebe vristi a jas dusa nemam veke i pak nisto na kraj.
Леле мајкички денес се чувствувам ужасно денот никакво ми почна ме изнервираа некои луѓе од дома мислејќи дека се во право за се едно нешто,дека само тие знаат се а јас тоа неможам да го поднесам и ми доаѓа се и свашта да изнакажам. Никој не не подржува за тоа што планираме да одеме за Германија,мм поточно требаше да биде полицаец од тие новите кандидати ама сеуште не е викнат сега работи моментално друго ама решивме да не ни почнува таму и да одеме за Германија ни ветија едни роднини за сигурно ама до септември да научиме јазик малку и ке завршат работа,ама пред тоа мора да даде отказ во МВР.е сега ние одлучивме да одеме и да даде отказ ама некои луѓе тешко го прифатија тоа и не прават демек мали деца дека не разбираме ништо и дека ке се каеме за таа одлука а мм вели веќе неможам да чекам да ме викнат ке си терам веќе друга работа ако успееме да идеме таму супер ке биде.Јас секој дневно се трудам да го објаснам тоа на сите ама на крајот јас испаѓам лоша и сите ме напаѓаат. Веќе одлучив да не се замарам со никој што ке каже и само да се надевам дека ке успееме во тоа што го планираме па да си тераме животот без овие луѓе овде што секој дневно не малтретираат со разни нивни мислења. Како и да е ке се потрудам да бидам добро заради син ми и денот да заврши супер па за утре планираме со мм да одеме во спа центар малку да се релаксираме да не мислеме малку на останатиот свет. Убав ден ви посакувам и ве
Sto da vi kazam, kafeto svareno vo7:30 sega go dopiv, bebe zaspano, najadeno, ke odam dase podspremam koga ke stane kesetneme, e sega cekame da vidime dali kedobieme na loto, dali ke setame samo jas I cuca ili ke ne druzi I tato, se si mislam deka ke sme sami... a preku glava mi e od sami, sigurna sum I tatickosakada e so nas ama pusti obvrski... Nema li nekade pari da se davaat za doma sedenje I dete cuvanje, pa I toae rabota pozdrav zeni ubav den.
Ехх Сара да се даваа пари за тоа јас досега ќе имав мало богатство..Ама тоа не било работа Туку,бебето спие јас седнав пред огледало после незнам колку време...Што да видам,веѓите пораснале ми се споиле над нос,косата ми личи на пајакова мрежа ноктите со лак од лани во форма на секоја држава излупен.За телото и не ми се зборува,не за друго немам се видено во туш кабина влегувам и инстантно за 5 минути излегувам. А иде лето пусто...Има да носам шатор на мене Седнав да пијам кафе и алатките за разубавување си ги прибрав.Редно е,козметичар можам да сонувам
Иако длабоко во душата имам преголема болка, за миг кога го гледам мојот принц колку се радува за некои мали и за нас не битни, а за него многу важни работи, среќна сум и јас. Среќна сум да го гледам моето дете среќно и идполнето. Ништо друго не ми треба. Денес имаме програма, ќе одиме во Magic Park, цел ден ќе го поминеме таму. Завчера гледаше цртани и ми вика, мамо, сакам да одам во Луна Парк. Ќе одиме сине, кога сакаш? Утре- ми вика. Јави се на вујче да дојде и да одиме заедно со него. Вчера ми се јавува брат ми и ми вика, планирам да дојдам кај вас, ако ви треба нешто кажи. Му викам, ова наместено беше или? Само што рече внук ти да дојдеш и да одиме заедно во Луна Парк..... и ете го синоќа ни стигна и денес уште од сабајле се договараат каде денес, па утре, па задутре.....се си е испланирано. Душа златна паметна на мама, колку ли е он паметен, срце убаво. Утре на саем, овој викенд само е, за децата има активности, игри, боење, цртање, игротека, награди итн. Ако некој доаѓа со дечињата навака можете да одите да си поминете забавно, влезот е слободен.
Еве сум и јас! Расположение на нула ниво, нервозна, депресивна, нетрпелива, во секој момент спремна да плаче... Не не, не е ПМС, друго ме мачи, и тоа салам ме измачува. Злобни јазици, неблагодарни луѓе... најмногу ме мачи потребата за одмазда, сакам реализација на мојата одмазда... ќе биде, знам и јас да бидам злобничка! Се осеќам и нетрпелива кон малата, а и она изгледа пак во фаза на тантруми запаѓа па која од која понервозна сме! Одамна не се однесувала толку агресивно, нервозно, вика, плаче, ми се контри за се едно нешто... ММ вели реакци од градинка е, ама не ми е за верување тоа. Ако градинката го предизвикува тој гнев кај нејзе би требало да има и други знаци од таму, да ми плаче, да не сака да оди, да не јаде таму да не спие, а тоа го нема. Среќна ја земам а дома лудница ни го прави домот со нејзиното лошо однесување. Чистев од сабајле, ручек не спремам туку ќе порачеме нешто а малата штом стане кај баба ја носам. Договорив кафе седенка со другарки, нагласив ,,БЕЗ ДЕЦА,, па дури не веруваа дека ова јас го сакам, зашо најчесто јас сум иницијатор на средбите со деца. Од понеделник договрив козметичар и фризер. Одлагам заради лошото расположение, ама сега ми е во план да си го пружам како задоволство ,а не како месечна обврска. А и ММ недела време го дриблам, под изговор дека тешко ми е на душава... па да си поправам грешката, должност ми е...и потреба! И така!
Ниедно дете не може да ја надомести загубата.Јас и ден денес тагува за бебето што го изгубив во 25 недела. Свекрва ми исто тагува по ќеркичката што и починала на 8 месеци.Вика дека после вакцинација добило девојчето преплет црева,правеле операции,но починало.Точни податоци не може да даде оти не е баш информирана што точно имало детето. Секогаш го спомнува нејзиниот роденден и колку години би требало да имаСамо малку ми беше грдо кога спомна кога останала со мм бремена му се лутела на докторот што и викал дека носи машко бебе.Сакала повторно девојче.Се прашувам како би му било на мм тоа да го слушне од неа За интуицијата знам...имав чуство дека нема да се излечи мајка ми кога се разболе.Ја тешев и викав дека ќе оздрави,но длабоко во мене имав чуство дека нема да заврши добро,исто и за првата бременост знаев. Инаку да се пофалам си купивме нов автомобил.Не е од салон,но за нас е најубавСи се радувам ептен,ќе го пробаме денеска прва вожња како фамилија.Голем е и удобен. Времето е тмурно и никакво.Утре е ден на мајката и си закажав кафе со пријателка да излеземе сами.Денски фамилијарно,вечерта ќе излезам сама. Убав викенд жени
Хелоу, добар ден! Еве ме и мене, денес фала Богу, во добро расположение и еден куп завршени работи...уф обожавам кога денот ќе оди дури подобро и од планираното...усисано, изџогирано, прашина избришана, солените мафини за доручек убаво испапани а телешкото за ручек - прсти да изедеш! Ех, соу прауд оф ми! Али се ова завршив благодарејки на Милчето мое умно и убаво! 2 саати ја шеташе надвор Магде па ја стави на нокшир и ја заспа...ова е предноста на големата разлика во возраст меѓу дечињата! Сега уште да смислам каде да се шетне попладнево или утре @kallias , убаво да си поминете со фраерот твој! Ве гушкам! @fairy88 многу убави вожњи, прекрасни прошетки и незаборавни спомени да си правите со новиот автомобил!
Да ве поздравам и јас Ние добри сите,јас скоро па оздравена Кере една недела во градинка ништо не јадеше Ми рекоа да не носам веќе кашички него да и купувам пецива,дете два дена тоа јадело таму Ги гледала дечињата па барала и таа,воспитувачките и давале од нивните пецива и јадела уредно,без да си игра со храната,без да фрла и без ниеднаш да се задави Бев навистина изненадена ама битно да јаде нешто таму да не е гладна па макар и пецива да се После градинката спие 3 пати дневно,уморна е по цел ден и пак на време легнува и само два пати се буди навечер Се надевам во скоро време и по цела ноќ ке преспива Вчера маже ме однесе во кинески ресторан,мислеше ке ми се поттикне апетитот таму Има бифе и внатре од а до ш,све што ке ти душа посака Ама ништо од обидот све ми беше Никако да ми помине гадењето Сега правам едно пинџурче па ко за почеток не ми се лоши Какви Кинези,нема подобра кујна од нашата Време ужасно па денес ке си седиме дома Убав викенд мамици
Здраво и од мене мајки. Го испратив мм на пат две недели, што ќе правам сама не знам, тешко е, работа, дете, стан одржување, се сама. Пред него се правам дека се можам сама, ама не можам, премногу сум оптеретена. Детево само бељи прави, па гледам почесто да е надвор во количка да шетаме, а секоја коска ме боли. Денес во продавница ми викаат кога стигнуваш и да вежбаш, викам да се замениме еден ден да видат што е фитнес. Гледам на детето да посветам многу внимание, ама не сум супер мајка, и јас сакам време за себе, да средам коса, нокти, да се нашминкам. Денес си изпазаривме, седнавме на кафе, бендисавме трицикл и проодувалка ама картицата дома ми беше, па не ги купивме, здравје понеделник после работа. Начекав време и за уште едно кафе додека спие, па да стане да пие млеко и повторно шетање. Барем од готвење сум ослободена, а и онака нешто не ме бива за тоа... Поздрав мајки.
Денот никаков од сабајле... а требаше да биде убав Го жалам мм, автомобилите му се хоби и опсесија а нема среќа во коли. Одбара модел нова кола се, денес да одбере требаше боја дали бела или црна и да ја земе конечно . Од сабајле отиде на пробно возење и многу беше среќен станал рано спремал појадок за бебе, за ние да поспиеме и отишил. Ми се јавува вика ќе ја земиме оваа кола ја возам сега ќе дојдам и вас да е земам 10 мин да се повозите да ја видиш и ти. Не зема јас бебе во транспортер ништо не земав со мене оти рече 10 мин, на враќањети назад на една кривина удри во ивицата од патот, гумата пукна бандажот се скрши.. (( Фала му на Бога ние сме добро.. Многу беше среќен и возбуден а сега е толку тажен и разочаран. ... плус сега за сервис незнам колку ќе не стигне.. не е битно за парите, тој се осеќа многу виновно Чекавме од сервисот да дојдат еден саат, бебе без вода, жешко , плаче не стои.. катастрофа Се извинувам за мрчењето морав да се испукам
@mac.mac Секако дека нема да ви биде сеедно, нова кола и уште првиот ден ,,чукната,, , ама бар вие сте добро, реално можело и полошо да биде. Ќе помине оваа лошо чувство, ќе ви ја поправат и пак ќе си ја возите и ќе и се радувате, затоа биди му подршка на мт и радувај се што тој и вие сте добри и неповредени! Многу постаршни работи се случуваат од чукната кола, верувај ми!
Исто и кај нас...Твојот 2 недели...мојот 3...Башка и тетката ми дојде...отепана дотука бидува + со вртоглавици, од времево променливо кизне каков ми е и притисокот, па не можам и многу да шеткам....А дома дете врие...само растура...јас нервозна.... + по цел ден ме масира....се валка цело време во песок ...во вода...јас мијам двор тоа се шлапка ли се шлапка...после одма на капење.....само се караме и плачеме...мислам ќе пукнам. И 5 кафиња да испијам пак сум како зашеметена...ништо не може да ме крене.Само си лелекам онака сама...Оф, леле!
И јас ќе се приклучам во клубот жени со маж цело време зафатен. Искрено не ми е тешко сама...вајда зашто и по природа сум многу жива и место не ме држи па не ми е проблем да чувам дете,средам дома ,готвам и за него и за нас посебно,сама бањам шетам...све сама. Само некад ми е криво,го гледам дека најсреќен е кога сите сме на куп.Па и кучето до нас да е. Но тоа е што е. Малце ме фаќа страв како ќе се уходам кога ќе појдам на работа и со сите други обврски на мој грб (маж ми буквално кога доаѓа дома е касно и само јаде и се тушира) и без никаква помош. Што е најинтересно никогаш се немам пожалено и не сум ни побарала помош. Но како сево ова сега што го правам ќе го правам и после 8 часа работа? Дали ќе постигам? Кога ќе му зготвам ручек на бебе?? А перење а пеглање а чистење??? Не можеш да го стајш у ќош и да му речеш -седи морам да средам.. си бара и оно внимание... многу ме мачи сето тоа.
Денеска цел ден готвам нешто ...Ручеци си мислиш тајфа гости ќе дојдат . А не дека го изедовме јадењето, онака колку да не седам џабе ..зошто ќе пукнам цел ден нешто од внатре ми ствара нервоза и јас незнам самата што.. Цело време нешто чистам , па цвеќиња пресадував ..не сум трпелива ни со малата незнам што ми е ама денес мислам и сама неможам да се поднесам. Дури пред малку седнав со малото на тераса да јадеме , го заспав средив и јас легнав. Мм како и обично или е на работа или си бара причина да не седи со нас и се така ..
A зошто не би сакал да е со вас? мислиш има причина за тоа? Јас мислам дека така се чуствуваш затоа што не си ок. земи нешто блакце, да ти рипне серотонинот. Периодот е таков, дали од промена на време или од не знам што , но како што читав погоре по постовите, повеќето сме такви...Ќе се среди се.