Srejken den mamicki na siteMajcinstvoto e navistina najubavo vo zivotovSrejken den na majkata Malata e podobra fala na gospod uste malce ke ja bajnam i ke spie a jas ke cekam mm da si dojde od rabota Vremevo denes imase sonce pa iskoristiv da otvoram prozori i da zacistam malce,pa ako potrae denovive gledam ubava generalka da napravam oti se opustiv nesto posledno vreme pa dodeka sreduvav obleka kaj mene obleka od tato kaj malata corabi od tatose pomesano Na muabetive so mazive i jas sum poveketo vreme sama so malata,dali na rabota,pa po ribi,pa na kafe pa ajde eden fil da gleda i taka se naokolujas znam dda go ostavam na toa bidejki imam razbirajne oti sekogas e na rabota ama koga preteruva znam i jas druga pesna da pustam @kallias te guskam i mislam sekogas hrabra majko,za muabetite od drugite ignoriraj mila nemam zborovi za takvite Imajte ubava vecer
Ох еве јас пак утепана од работа денес може некој да ме пита Што не работеше? Па и јас се сакам да завршам во еден ден сите ме караат ама јас не, па и му помогнав на мм да ја исчистеме колата со договор дека тој ке ми помогне ама ништо од неговата помош на спратот направив генералка се сама па и на крај ми текна дека Јаков не е бањат па ајде една бања и за него и на крај ми дојде редот и на мене се средив и таман да одмарам гости ни дојдоа и еве ме уште будна а бебче нана веќе. Леќа ноќ ви посакувам на сите будни мами после напорниот ден утре ке се одморам ке спијам секој пат кога ке заспие и бебче. Ве
Ајде мајки и јас да чкртнам. Многу интересен викенд. Вчера излеговме со намера да купиме подарок за еден наш мил братучед за роденден и опраивме накак парк, си ја земавме бабичка, си се вративме до молот пак, п си седнавме да ручаме и се прошетавме, си ќаривме поклони и ние и назад дома. Денес бевме на роденден, преубаво си поминавме, бебе уживаше на тревата и пресреќен беше, заспа и пошто роденденлт беше на преубаво место во природа спиеше 2 саати. Дома дојде преморен ама никогаш доволно преморен за да игра и да шета со баба му. Малку таму, се прошетавме и назад дома. Ни стана ритуал секоја вечер кај баба во двор. Туку стапалчиња ќе правам веќе, убаво прооде мојот син, сега е шетарче најголемо. Убаво си оди и бос и со кондури и со патики и на трева и на бетон и дома... Дури и до продавница за раче фатени одиме. Толку од мене за денес, се комирам иако уште пред саат време бев укомирана.
@augustd ова што го раскажа ич не ми е негативно. туку дури и убаво. па така бе мајка,кога ќе тргне наопаку излези си олабави се,почасти се ручек и се ќе помине. е не, ќе седиш ќе рибаш тенџере. животот е прекраток за такви работи. правилно си постапила. @AngelOfArh лесни и весели чекорчиња. да го водат само по убави патишта низ животот. Ние сме добри . Поминав самода ве поздравам за повеќе или подоцна или утре. бидете добри и на број !
Здраво мајкички Малата на градинка,јас полека се спремам за работа.Ручек нема да има,нека си варат макарони Има денови како овој кога сум истоштена од се и не ми се прави ништо а богами немам и време.Синоќа до полноќ бев на работа а сега сум од 12,па немам ни време ни сила се да постигнам.Едино ми е жал што малата ќе треба да биде до кај 15:30 на градинка,тогаш мм си доаѓа од работа па ке ја земе. Времето е многу жешко ама па еден ветар се раздува многу па се кријам домаДо сега испив две кафиња а кај ми е крајот,којзнае до вечер уште колку ке бидат...а едино задоволство ми е кафето со некое цигаре. Ич не ми одговарат овие смени,бебчето неможам да си го видам.Дур си дојдам она и заспана ќе биде Ама животот е тоа,кредитот е истиот,мора да работиме,за неа Имајте убав ден
Dobro utro. Pomina ubav vikend. Vremeto ni se pogodi vcera pa go iskoristivme da ideme do berovo. Tamu prosetavme pa posle na rucek. Sinko se iznatrca pokraj branata. Denes so bebe doma a mene na plan mi e cistenje a gledam i sonce ima zesko e pa izgleda cistenjeto ke poceka za pokasno. Bebe pivna mlekce pa da se spremame i da prosetame. Ubav den majkii
Хелоууу Ние денес готови со градинката,утре сме дома Малце сум изреволтирана од воспитувачките,спремив варено јајце и брецла со путер,брецлата ја дале а јајцето не Најверојатно не сакаат да ја хранат па што може да изеде сама во ред за рест никому ништо дете пак гладно се врати дома Времето денес солидно,колку да сработам нешто дома добро е Во четврток идат свеки со свекор нема да се долго овде ама сепак жива ке се изедам,свекорот органски неможам да го поднесам свеки ми е послушна па добричка си е Таман мајками замина и тие покуси да не се Него да ви кажам деновиве ке почнам да учам,решена сум дури не сум породена да положам за кола,морам и се надевам ке успеам Имам потреба од кола,неможам секогаш да чекам од мм,а се плашам многуууу Незнам дали ке успеам со овој страв ама ке пробам можеби ке се сожалат дека сум трудна Толку од мене за денес мами,да пијам едно кофи и да се фрлам на работа Имајте убав ден
Не сум јас денес добра мајкички убавички, не сум способна за ништо ама ќе смогнам сили да однесам дете до лулашки малце да прошетаме. Ручек му спремив, за нас после враќање, ме боли душичката, ми тежи една планина на грбот, не знам како да помине оваа болка. Изгубивме една феминка која на сите ни беше под срцето сместена.
Добар ден Јас станав одма за рака со синко до продавница, си испазаривме се вративме, доручкувавме, зачистив, пуштив машина и сега пак надвор со синко, инаку ми ја преврте куќата... јас крени едно, он бутни друго.. веќе до 12ч сум мртва уморна. Мајка бе мајка... нема одмор кога ке станеш веќе мајка Сите на иста мака, слатка мака Диплам кебиња, он ги влече ги растура... Плакарите на буткање ми се, ги отвара и бута алишта доле... да не зборам каде се имам играчки, хаос е дома и така ке се смеам што да правам... зашто не ми каже само мамо досадно ми е дај шетај ме, а не бомба ми прави Станувам во 7:00 и веќе после 18ч вечерта кичма боли, мислам ке почнам да лазам по дома... Уживајте додека не одат, после што ве чека да не ве плашам си викав пред да оди, ај бар нека порасне сам ке се занимава, ке си игра... е не е баш така како што расте се потешко е уствари... @augustd Истото ми се има случено, телешко месо ставено да се вари... не да се сварило, туку и се подпекло на рингла Ќумур месото, ќумур тенџерчето, куќата смрдеше страшно гадно мислам дека два дена мирисот не се изветреа... на сите може да им се случи, особено на мајки Отидов на скокање на трамболина во двор, па еден круг низ маало... да го уморам да спие, па ручек да правам. Убав ден ???
Не ја познавав... мислам дека не сум ја видела тука и низ труднички, ваљда не е од таму? Јас не сум низ други теми на форумов, ретко. Нека почива во мир...
Нека почива девојката во мир и нека бега веќе овој ѓавол од Фемина Да не бидам офф,сабајле го однесов бебе на дерматолог ни препиша Канестен,калиум манангнат кристали и Мелем се надевам ќе има резултати.Бебе спие,јас раскревам по дома и стандард ве читам. Имајте убав ден сите!
Neka pociva vo mir, ne ja znaeme od tuka, ama kako i da e, mlada devojka.Ne uspeala da go zivee zivotot kako sopruga, majka.... Gospod neka i go osvetli patot kon rajot, tamu pripagja. Tazno,mnogu tazno Sto se slucuva lugje? Tolku mladi i nevini zivoti zgasnuvaat?! Sekoj den ni e so stres i nervozi, ne mozeme da uzivame vo zivotot.
Нека почива во мир јас не ја знам ни од тука ни од друга тема ,ама жално е толку млад живот. Мајкички денот ми е никаков уште од вчера се преморив,цела ноќ не спиев воопшто,а бебчо си спиеше ако само тој да е наспиен не е важно дали јас ке сум. Деновиве со мм баш и не сме во добри односи,тоа го најмногу мразам и се заради некои други луѓе,се заради нивни интереси ние страдаме, ми се неможам ама тука е син ми заради него морам да се смеам затоа што и тој е вознемирен кога јас сум нервозна. Белким брзо ке поминат овие никакви мрачни денови и конечно ке не огрее Убав ден ви посакувам на сите
Многу е тажно кога млад живот згаснува...голема штета. Не ја знам девојката ама сепак не е убаво кога ќе разбереш дека млад човек си заминал. Од што беше болна се знае? Ние викендов турбо го поминавме, да се видиш со еден па со друг и лета времето....лета неделата...летаат месеци. Вчера мм ми вика пак ли сметки плаќаш, нели плаќаше пред некое време....викам да, плаќав пред месец дена... Убав ден мами, да стане бебе и тргаме на пат во посончеви краишта
По некој сплет на случајности,ја следев Чадорка,нејзините прекрасни рачни изработки. Срце ми се стегна кога прочитав,сеуште сум здрвена,како е можно?! Прерано згаснат млад живот со огромна жрлба и елан за иднина,планови за среќа, идеи за подобро утре.... Нека Бог и даде вечен мир покрај сите ангели... Жално,жално...