Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.260
    Добар ден и од мене.Пишувам брзо,кај да е синко ќе се разбуди. Машала,си почна по 3 саати да си преспива. Таман мама да стигне се да сработи,па и да види што има ново на нет. :D Околу помошта,јас не знам колку пати имам овде пишано,јас 2год сум цееееелосно сама,мм нема време и да сака да помогне,навечер е уморен и уште да му дадам дете да храни(ќе заспие на хранилка) или памперс да смени(ќе го намести однопаку),Затоа,јас си се навикнав на обврските,успевам да се организирам,дури најмногу време одвојувам за син ми. Навикна и тој на ова темпо,сега да го врзеш некаде кај некој да стои,нема да издржи.Па и мене не ми се ни остава,а и немам каде. Не знам,може се е навика,но не можам како што викате,дека цел ден поминат со детето ви е хаос,мене никогаш.
    Диетата до денес се одвива супер.Мариз јас имав до брзо
    +20вишок од пораѓај,но никако не одеа надолу(само се качуваа),затоа решив да ставам крај. И мене 70 би ми биле идеални,но јас сум пониска,ама сакам облини (mooning)
    Убав ден,убави мајки!

На Mari*, * Zence *, eleni27 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Да ви кажам никој не ви треба :D:rock: сум се мрднала од умот ама се сама правам еве сега си правев супа и стек :whew: се изморив ама тоа е, и поубо ми е некако јас ко ќе си ги сработам работите.Цел ден сум сама , а кога има некој дома што??? Ќе ти го наранат, ќе го почуваат 10 минути и пак ти си таа што треба да го гледа .
    А и погорда си сум така , некако не сум тимски играч.
    А што се однесува до мажето, подобро да не го натерам нешто(он јесте добар екстра ама ...) за на пазар не го бива , јадење да прај ќе го прај 4 саати јас до тогаш уште едно дете ќе родам.Многу е флегматичен и подобро не.
    Некоја сила ни дава мајчинството, јесте не побудалува од време на време:D ама што да се прај ,жена по дома од се по нешто ....

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, * Zence * и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Леле бре жени, 3 дена ме немаше, 30 страни сте изнапишале!
    Ние направивме крштевка и сега гледаме слики, се радуваме на подароци и средуваме впечатоци!
    Беба ми е уште настината, ја држи веќе цела недела....носето ко чешма ѝ е кутрото!!!
    За спиење и јас неможам да заспијам до 2-3, среќа што беба спие до 11-12 па и јас имам време да одморам (цица на 2-3 саати но без будење)! Се мислам да не грешам што спие толку касно но на 2-3 пати ја будев порано и потоа цел ден ми плачеше!
    Утре сме на роденден у кафана па треба после да излезам и поклон да купам...за машко дете!
    Ај убав ден на сите

На Legadema, Mari*, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Jas eve stignav da pisam. Sinko mi e super, pocna da me gushka ovie dva dena. Kolku mu nedostigala mama!
    @Mariangel site mazi isti se, so kalap ko da se praveni. Celo vreme vikam, nema da dozvolam sin mi da bide takov, ama kako raste, bre luge ist e kako tatko mu. Ako nesto ne mu e pogodeno vika, se rasprava, ako nema 100% vnimanie ne te ni poglednuva.
    Deneska do 4 na rabota, zbesnav od rabota, pa vo 4.20 doma dojdov, kolickata i na setanje. Bas ubavo si prosetavme so edna feminka.
    Dojdovme doma, sinko masta mi ja izvadi, trca, skoka saka da igra, saka da mu raskazuvam stvari.
    Go navecerav i mu pustiv crtani, jas edna casa cedevita da se napijam i eve go sega si zaspa.
    Nokeska spiese vo krevetce, jas na krevet i vo 5 sabajle sum stanuvala da go zemam da dpie do mene. Mi nedostigase gluvceto. Mm spie vo dnevna, deteto placelo noke on ne mozel raat da se naspie.
    @mariz nie gledame sega najnovo dave&ava. Probajte.

На galapce, mariz, mama89 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Denes sinko skoro cel den plache, lugje zajduva duri od plachenje. Celiot stanuva modar.. Dodeka nemozheshe da se iskaka sega pa prolivche ima, mesheto go boli se vitka celiot. Mu stavivme sega malku toplichko na mesheto pa se smiruva poleka :/
    Me chudi kilazhava zavchera beshe 4850, vchera 4830, a vecherva 4820 :( Ako prodolzhi da se namaluva rikverc vo bolnica :/ Aj so Gospod napred ke vidime utre vecher kako ke bide :)
    Za krvta ne vi kazhav deka e dobra, sega za sega ne treba transfuzija :)

На galapce, Cka, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Treba da mu pravis vezbi koga ke go fatat grcevite. Pusti na jutub, ako ne uspees da najdes, pisi, ke ti objasnam.

На Tajnaotrovna и Mariangel им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.260
    Ааа и нам наај нај ни се сега Dave & Eva,па ρасκажуваме и ни поминува вρемето по малκу. Исто син ми гледа тρаκтоρи,деца κои возат багеρи,κамиони κои носат ѓубρе итн итн :).
    Еве и јас да се пофалам,синκо одρучеκва неκолκу часа беше сам κај батκовците,ги чуваше вујна. Κаκо цел веκ ми беше без него,а бил супеρ послушен.
    Добρа ноќ мајκи! Лесен сон на бебушκите.

На mariz, Mariangel, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Of moj sin nesaka crtani (facepalm) On obozava vesti i vremenska prognoza i da ne gi zaboravime reklamite :?: Jas do 6m ne mu davav da gleda tv i sea (skoro 10m) on nesaka da gleda. A na baby tv im pustate ? Da se zaigra sam isto nema sansi on si saka vnimanie i da mu zboris celo vreme zatoa ednas sednav so nego sama vo kafic i me zjapase 15min gleda ne reagiram, a mene glupo da mu zboram ke me napravat mrdnata u gradov :lol: i vresna da si place pa na pola kafe smetka i rikverc doma :D
    Inace da se nadovrzam na muabetot za mazite kako sto kaza @mariz isto i mm ako ne mu kazam nesto da napravi ne mrda so prst ali sto i da mu kazam mi pomaga. Ne mi protestira ako nema rucek si pravi tost ili omlet ;) A za cistenje sve se dere po mene deka Grujo nema da doagja ni denes :lol: Kafence nasabalje vari za dvajcata i zaminuva na terasa za so cigarce, a jas si pijam vo spalna so sinko do mene. Posle toa zaminuva na rabota i koga ke se vrati sinko si go cuva go igra ili ako e ubavo vreme go nadvor. Dosta hiperaktiven maz imam pa neznae da sedne pred tv. Pred nekoe vreme koga bese na odmor od sto sedese doma zbesna pa sto pocnam da rabotam po doma mi vikase daj jas :D Jas da se pofalam pisuvajki tuka samo sto si se pocastiv eden hamburger od 7ca :tmi: Posle tolku vezbanje i vnimavanje na ishrana :x Idam da si ja gusnam sea pernicata i da si go bubnam buceto :inlove: Dobra nok :*

На Legadema, * Zence *, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Треба да ги удружиме синчињата :D Ептен исти табиет имаат по пишувањево.
    Мене сон не ме фаќа. Мажите спијат јас овчички бројам а сабајле сум на работа. Што се однесува до помош од машка страна, не можам да се пожалам воопшто. Штом се врати мм од работа одма го зема синко. Го шета, јас спремам вечера. Го храни. Заедно го бањаме. После тоа цица и мм го успива. Навечер ми го подава за цицање, ако заплаче двајцата го думкаме. Кога е слободен а јас на работа знае и да исчисти по дома се пиц пец а и синко да биде среден(прошетан, пресоблечен, најаден, наспан, избањат...) Единствено не му готви на синко и не пушта машини за перење :lol: Денес дури и ме остави да дремнам малку а они си се шеткаа и играа низ дома. Многу пати и излегувал порано од работа за да ми помогне со малиот или ако е раскенкан и му кажам ко ќе се чуеме дека не е расположен, си доаѓал порано. По сите прегледи одиме заедно а за вакцини и слободен ден зема. Се надевам нема да се повампири после прв роденден:D

На Girl-Rabbit, Legadema, * Zence * и 9 други им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Јас само да ви посакам добро утро.
    Додека прочитам што сте муабетеле, ми стана малово ѕверче и бара со неа да си правам муабет.
    @eleni27, денеска ако не одиме за Крушево ќе шетнеме пак и ќе земеме и ние играчки ;)

@mariz ако гледа песнички Тео пробај со Hi5. Мојов ги обожаваше долго време само тоа гледавме.

На mariz и eleni27 им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.260
    @zuto одите Κρушево,ќе не одминете нас. Нема смисла :) Κафе баρем неκој да чести :).
    Убав помин да имате.
    Добρо утρо,паκ меѓу ρанобудните ние. Денес амо успееме генеρалκа,бρишење пρозоρи,под....
    Долг ден е пρед нас.... и ρаботлив!

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.336
    Dobro utro na site. Jas se spremam pak da si legnam ☺. Eve malovo zaspiva i da iskoristitam uste denes da si se poguskam so nea vaka od sabajle. Utre i zadutre sme site doma i |(druga pesna odma a od ponedelnik na rabota :yawn:
    Posle ke se druzam pak so sinko na kafe ke si odime. Sakam da si gi iskoristam maximalno denovive so decata.
    Pozdrav

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Зошто да ве одминеме и јас сум за кафе :)
    Од кај беше ти? ;)

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Fala vi majki kje mu pustam deneska toa, jas se edno isto i nemam poima sto drugo :D Dobro utro inace, sinko zamislete seuste spie, dole do mene! :D CUDO hahaha Jas nemam baterija dojdov da ve pozz, da go stavam na polnac mob i da raskrenam dodeka spijat golemovo i malovo :D Ubav den :hug:

На Tajnaotrovna и eleni27 им се допаѓа ова.
  15. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Добро утро, ме немаше малце, зашто тргнав на работа во понеделникот. Организација лудница по сабајле, се осетив ко прваче да сум одново. Навечер пакуваш 2 торби, за бебе и за мене. Спремаш витамински шејк за мене и мм, храна за на работа, овошје за бебе да изрендам пред да го земам од градинка, машини за перење оти секој ден по две копмлетчиња флека. Прекрасно :)
    Се на се, не се жалам, убаво се осеќам кога знам дека не плаче во градинка, на работа меѓу луѓе да се промешаш, поинаков муабет од каши и останато. Само се напнав (и овде) од колеги кои нели мора да ти кажат што мислат. Сум малтретирала дете у градинка, зошто не сум нашла жена и све останато, ама после првиот ден ми помина.
    Единствена маана е работново време, дур се прибереш дома 5, он во 8 легнува. 3 саати не се доволно да го изнагушкаме :) се мењаме со мм во гушкањето :))

Ве поздравувам и ви посакувам убав ден!

На Legadema, tina-63, ines.h и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Денес имам слободен ден па се договаравме да одиме низ дуќани да се дотераме за роденденот на прцлево, арно ама муже-пуже неможам да го дигнам од кревет. Сакам да и купам фустанче да одговара на златни светкави сандалки, па да препорачате некој дуќан? :?: Цел Гтц и Рамстор ми е прошетан, ништо специјално, многу синтетика и тулови...

Инаку пијам кафе на рати уште од 8 саат, доручеци два направив на пребирачкава и пак недојадено |( Но ете "корпата за ѓубре" ќе има што да доручкува :D

На ваша препорака и јас и' пуштив Hi5 и одма почна да шизи, ама па гледам дека има многу зборување па не и е веќе интересно, зема столчето пластично да си го вози низ дома. Мислам како за таа возраст подобри се "Mother goose club", гледаме и Sesame street со Елмо, сака едни глупи латино шпански песнички "Los canciones de la granja" ја има песничката El polito pio (ваљда ја знаете), Muppet show песните, Маша и медо, Super simple songs, песните на Deetronic (Мама воли бебу, Иде змија и тн.)....на ова ми текнува во моментот, пробајте ги ;)

На Girl-Rabbit, Mariangel, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.336
    Ako saka poveke pesnicki pusti mu "galinha pintadina" na portugalski se ama.mnogu se veseli. Znaci ne se crtani tuku pesnicki so spotovi pretezno so zivotni. So sin mi slucajno gi otkriv gi obozavase a eve i malovo gi saka.
    Jas da si dopijam kafe.pa da se razdvizam malku

На * Zence *, Mi-Ma и mariz им се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mamicki dobro utro. Nie nokva prv pat vaka, se razbudivme vo 12, a zaspa kaj 9 30 I ne sakase da prezaspie sakase da si igra si gugase I si lezese do nas, go niskav mu davav da cica nisto ne go prezaspivase. Tek vo 3 zaspa. Vi se slucuvale li vakvi promeni, da ne e nekoj skok vo razvoj, skoro 4meseci e. Pozdrav mamicki, povelete na kafe :)

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добар ден мамички! :)
    Јас сум денеска супер расположена, цела куќа светната.
    Завесите ми мирисаат на омекнувач, прозори чисти, (среќа не ми заврна) прашина избришана, пројдено со правосмукалка, постелнина сменета, wc исчистено, терасичка средена... мх, мх, мераци.
    Детево ми појадуваше, гравчето се вари, јас конечно наспана и одморена.
    Времево перфектно, подоцна синко во количка и на шетање. Ќе го натерам мм да одиме во некоја игротека, да си седнеме на кафе, па синко нека се изнаигра. И мене ми треба малку да мрднам од дома.
    Убав викенд женчиња!

На Mrs.Bass, galapce, Mariangel и 8 други им се допаѓа ова.
  20. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376
    Здраво мамички синко спие,а јас го гледам и му се радувам.Ми благодарам на господ за овој прекрасен подарок.За прв пат ќе бидам оделена од син ми.Ќе оди на викенд во село со баба и дедо.Тие имаат работа нешто и не можат да ја одложат а јас и мм сме на свадба.И нема кој да го варди ако не оди во село.И викам на свекрва ми како ќе издржам без него вика ни прва ни последна детето ќе биде јадено,пиено,спиено,изнаиграно и на чист воздух.....Све тоа ми е јасно незз како ќе ми помине викендов наместо да се провеселам на свадба,мене ќе ми биде паметот во него.Што прави и како е без мене.

На Legadema, Mariangel, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.