Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    За килажата не му се секирај, ќе пркне детево! Па и ти си ситничка, може на твој сој е!
    Што знам јас би дала пробиотик, уствари и давав 5 месеци после рота вирусот и сега од мај го прекинав.
    Поздравче, убав ден!

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.350
    И јас знам да се извикам кога не ми заспива, истонпосле си викам нормална ли сум мала р ама нервира многу. Да е мирна и не е нервозна ај ќе ја остаиш ама кенка ти се влече по нозе и не можеш ништо да правиш значи стварно им се спие. Малово почна навечер да зеза со заспивање, знаете сум пишувала 7-8 заспиваше сега од 9 почнувам до 10 заспива. А мн ми треба тој бар 1 саат тогаш ем не можам големион на раат да го видам ми заспива пред неа ем после папсана ништо не можам да фатам. Вчера заспав со нив сабајле станон во хаос го оставив. Малава е 200 на саат не застанува многу е златна и интересна ама богами и напорна.
    Поздрав девојки и убав ден

На Mari*, snegulkata, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    И малава моја почна покасно да легнува, од 9:30 сме во кревет а до 11 се успиваме. Почна еднаш дневно да преспива околу 2 саати од 2 до 4 но кутрото го гледам навечер пак не му се спие, полно со енергија за играње, да искористи дружба со мама и тато додека се дома! Ама затоа наутро си тера до 10, во 6 и давам млеко и продолжува госпогицата да си дрнта.
    А јас дур ја легнам, после веќе ми е касно да станувам и средувам па или сабајле хаос невиден, набрзина прибирам и излегувам, или ги оставам еден саат со татко и да се дружат пред спиење па јас правам еден јуриш низ дома!
    Кај мене па кога ќе свикам најчесто се смирува, синоќа се вртка тртка низ кревет, три пати ми бега во дневна, легни стани цел саат и кога и свикав „легнувај Магдалена, ако не се смириш си одам во дневна и ќе те оставам сама“ - во секунда легна и за 2-3 минути заспа!
    Не дека е мое ама многу е паметно срцето, се разбира што ќе и кажам, дури и ме зачудува. Кога се одвикнувавме од цицање, исто со еден муабет поминавме - и кажав дека е голема за цице и дека мама веќе нема млекце, дека имаме ново шише за меме и детево ни А ни Б, си го зема шишето и цело го испи и веќе не побара да цица.
    Имаат право дека викаат арно било да си „дете од стара мајка“8)

На Kaetana, Kitten, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  4. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво мамички како сте ? Денес кај нас сонце ама мене никако да ме огрее:(;( Се чувствувам ужасно,со мм едно ке средеме ,за ден два па за друго ке се расправаме а обично кавгите се,мои родители,твои родители..Синоќа баш ме навреди и ми изнакажа грди зборови неможам да заборавам и некако ми треба време за да функционирам како што треба со него...имаме мало дете,возрасни луѓе сме ама тоа е понекогаш има и вакви денови што ги мразам...

Бебуш спие па јас морам да учам вечер пак на курс и така...денот ке биде никаков ;( ама барем имам една светла точка а тоа е мојата душа,моето бебче.

Ајде имајте убав ден се надевам нема да ви е како мојот

ве :hug:

На Monella, mac.mac, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.350
    Хаха не сум само јас значи. Свикувам и јас исто и се заканувам дека ќе си одам :) па ми вика пред некој ден *ута мама си оди* демек лута е мама ќе си оди. Знае исто да стане па виси пред врата го бара татко и ама не и отварам па не може да избега. Ако легнува и големиот со нас него го ѓњави му се качува на грб го закача а на тој сирот му се спие заспива за 1м. Пред некој ден си оравам муабет со големиот, претходно си играа мн убаво, и му викам нели мама е поинтересно откако се роди сестра ти, вика абе за друго да ама поубаво ми беше порано кога ќе си легневме си се гушкавме јас и ти и одма си заспивавме а сега оваа многу ме закача и не можам да се гушнам со тебе. Ама ја трпи шо ќе праи.
    Оф за одбивањето само му ја мислам како ќе поминеме упте не сум собрала храброст нека помине летово па после. Оваа е заљубена во цицето

На mac.mac, alana, snegulkata и 4 други им се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.294
    Здраво ееве ви пишувам од пред испит,два дена по пат само акам натаму наваму згора на се и татко ми операција денес прави,умот на триста страни ми е.
    Синко во дубак несака ни да помисли веќе,си седи на земја и си го поткрева газето но не станува да оди онака кога го држам за рака си оди стабилно многу.За чистење чистам само кога ќе се скарам со мм,тогаш се светнувам од под до плафон.Еве баш вчера во ниедно време јас спремам испит и го слушам малиот плаче кога му свикав на мм па оставив учење успав дете и се фатив за работа а сабајле уште во 6тргната за полагање.
    Имајте убав ден.

На Mari*, alana, snegulkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zdravo zhenski :makeup:
    Denes konechno naspana! Mm e sloboden denes, pa fino lepo mu go predadov shefot sabajle i si prodolzhiv da spijam do 11 :yawn: A sinokja legnav vo 12 i pol :rofl: I me razbudi gospodinot so pojadok i kafe vo krevet :!: Ama seto toa e zasluga na sinokjeshnata kavga, oti veke stvarno mi beshe smacheno da bidam sluginka vo domov.. Pa taka najverojatno sfatil greshka (ke vidime do koga), i proba so pojadokov da se izvadi nekako :D
    Novo nema nishto, detule spie jas sedam se mislam dali da srabotam neshto ili da si pouzhivam vo tishinata dodeka e izlezen mazhle :wasntme:
    Posle ke igra pravosmukalkata, dzogerot.. sekako nema kade da se odi od sabajle vrne ne e prestanato :doh: :rain:
    Imajte ubav den zhenski :*

На tina-63, kelebeim***, coconaut и 16 други им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.785
    Мајкички убави не сум пишала во темата откако ме потресе ова со Калиас,немав срце,а ни желба да пишувам,посебно дека ми се вратија низ глава случките од минатото кога брат ми почина и како мајка ми и татко ми го преживеа тоа со оглед дека беше изненадно, и уште го преживуваат,знам дека само јас ги држев во живот,мислам дека откако ја родив ќерка ми живнаа,во неа видоа нова надеж да се радуваат барем колку можат;(.
    @kallias :hug:,силна мајче.
    @AngelOfArh немој да чувствуваш вина и јас често знам да и свикам,на моменти ме полудува,незнае што сака,се лигави,или пред спиење иста песна и ќе и се развикам и одма заќутува легнува или кога ќе ја искарам и ќе и речам да одиш во другата соба да седиш штом не си умна,па ќе отиде ќе си легне и ќути ја нема никаде.Криво ми е многу после,ама па стварно претеруваат,а ти веќе изморен цел ден,и мислам дека тоа викање најчесто доаѓа од премореност,барем кај мене.
    @coconaut мило ми е што те прочитав ,баш те мислев пред некое време:*

На Kaetana, coconaut, ma4e1311 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    И мојата беше 24/7 на цице, по 10 пати во денот бараше да цицне за да се гали а за ноќе па да не зборувам, пола ноќ ја преспиваше на цице и баш затоа се чудам дека ме разбра од прва!
    Исто и на големата ќерка и фали спиењето и гушкањето со мама, цела бременост си спиевме заедно и сега е желна за гушкање и галење со мене, но мм убаво и надокнадува, секоја вечер они си заспиваат во детска гушнати а јас и Магдето во спална! Синоќа сите легнавме на куп во спална, ама како што кажуваш ти бебето на глава и се качи на Мила, почна да ја јава, скубе, влече да ја тргне од мене и видоа-невидоа си отидоа во детска!

На M&M и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.350
    И син ми сака се повеќе да спие со татко му. Еднаш го прашувам зошто толку сакаш со тато ми вика убаво ми е зошто доагаш ти да лежиш до мене додека заспијам :wasntme: срце мое знам дека му фалам а се почесто го наоѓам заспан залепен за татко му додека јас ја заспивам зверкава. Преку ден не е по гушкањето лигавењето ама навечер не заспива ако нема некој до него:inlove:

На Sunshine_1979 и azelea им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Леле @Sunshine_1979 и @M&M исто! Големиот со татко му спие, јас со малово. Ќе дојде и големиот во спална, ама ептен се закачаат дека малово е 8 месеци, не е ко вашите поголемо, ми е страв да не го повреди, па мм си го прибира. Некогаш се менуваме, кога не сака малиов да цица, мм го заспива, а јас се гушкам со големиот додека да заспие.

На mac.mac, azelea, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.539
    Допаѓања:
    289.036
    Добар ден мајки.
    Ден година...

Од сабајле малку игра, малку драми, малку плачки :D.
    Малово глас не му чув цел ден, ама затоа големава наплаќа за двете :whew:. Ми ја нејќеше леќата, па драми божем ја коле човек. Јас и давам манџата а она паметот во шкафот каде стојат грицките(facepalm).
    Е не дадов и не дадов додека не изеде нешто асално ]:).

Во солзи заспа, па кога стана ај да не јаде пак леќата и испржив јајце со урдичка и зеленчук. Па не дава јас да ја ранам, големата мома се буни и прета. Немав сили пак да се борам, ја оставив, и за среќа цела порција си ја лапна. После изеде и две кајсии и парче јаболкце. На крајот како заслуга и дадов едно мало пакетче од пез бонбончињата. Не дека сите ги изеде, повеќе си играше и претураше од едно во друго чиниче, ама мислата да и мине.
    Туку детево многу сака кромид да јаде (facepalm).
    Кога нарачуваме скара ние кебапите она кромидот го јаде. Некој да не види ќе рече за греови детево, не му даваат, го изгладнуваат:tmi:.

За чистење.
    За сега добри сме. Ова добри не пто стварно е супер, туку дека зимоска кога ќе опркне малово ќе биде табетер:D.
    Веце и кујна се секогаш средени. Веце на помини замини дезинфецирам и пребришувам, а кујна после готвење секогаш оставам средено. Исто и едната спална, каде деца не влегуваат е ок.

Е затоа страшното е дневната и другата спална.
    Како ураган да поминал. Остај тоа што се е по земја расфрлено туку не дава и да се крене. И така, најчесто не се замарам.
    Вади, фрла, играме...кога ќе дремне(ако дремне, оти знае и да не преспива) ќе раскренам и кога ќе стане пак од почеток. Кога ќе заспијат ќе раскренам и така.
    Секој ден таа пак таа.

Големата од пр ден спие во свое креветче. Не паметам некогаш да спиела со нас :^). ОД 7-8 месеци и сама во соба. Ја легнувам, ја гасам ламбата и испаѓам од соба. По исти принцип функционираме од бебе до сега.
    НЕ сака да се гали или да се гушка. Осеќам малава ќе биде поголема маза иако и нејзе од прв ден во креветче и навремено ќе гледам во детска да ја преселам.

МАла пауза имав во пишувањево.
    МАлово спие во релаксатор, на среде трпезариска маса, а големава си игра на подот со играчките. За момент додека тргнав погледот она соблека чорапите и трењерките и ми се смее(facepalm).
    Зна е дека ќе ја облечам, па превентивно почна да трча низ стан, да бега.
    Ај ја фатив некако, па со молење да ја облечам пак. Облечена е засега :rofl:

Убав ден на сите:f:

На fairy88, Kaetana, tina-63 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Здраво мајки, еве и јас нешто да чкртнам :)
    Денот беше тмурен никаков само за излежавање среќа мм беше слободен од сабајле па се тегневме на кревет сите тројца до 11. После му наредув на мажа да спреми појадок за бебе направил варен компир и го нарани бебуш. Значи со маживе мора малку строго оти не знаат за граница. И јас синоќе му држев предавање инспирирана од муабетиве тука ;). Омилена активност и е пазарење заедно со бебе оти синко на сите тетки по ред чао прави. Мм вика и тоа само на убави тетки. Се вратија задоволни од шопинг велегуваат внатре со бебе во количка и му тутнал на синко брокулата в раце и вика мм ајде букет за мама од тато и бебе:D.
    И после тоа замина да работи.
    Јас го успив синко и се фрлив на онлајн шопинг за тато, му порачав патики и две маици летни оти беше многу умен. Ќе биде изненеадување кога ќе стигнат он не знае

На azelea, joy1, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Ај и јас да шкртнам нешто.
    Пред малку се прибравме, бевме кај кумовите на ручек. Таму си начека дворче, слобода девојкава. Па ги искина сите цвеќиња, си истураше песок врз неа...целата беше лом. Погадна во животот не е била. Ја бањав незнам колку време и конечно е чиста и мириса на бекутанче :inlove:
    Се премори, јадеше бисквити и заспа за 5 минути :D Тоа било спасот, кога ке се измори заспива со брзина на светлината :D И вчера така, не го земав точачето, ја терав да оди до еден парк тука во близина и исто заспа многу брзо :D
    Си облеков пижами и може да барам некое филмче да изгледам на раат :D

Последна измена: 19 мај 2017
    На Kaetana, azelea, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    :hai:
    Одсабајлечки денот со журка го почнавме со ќерка ми. Порано до сабајле во диско играње со пијачка во рака, сега сабајле со кафе во рака играње дома со мало прцле. Времиња.
    Па се чудам зашто толку сака музика и обавезно игра, а откако е родена е со музика, јас нон стоп и играв зашто обожавам да играм, тоа е едно такво ослободувачко чувство...:inlove: И ова сега, малечко цуфче, ама врти со газето.:D

И јас се прашувам како ќе помине одбивањето, се повеќе сака да цица, се бутка во гради, да не и дадам ќе зајде од плачење. Ама на есен тоа ќе го мислам.:sweat:

Имајте убава вечер со многу гушкање. Нема поубаво.:hug:

На Kaetana, do-re-mi, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Деца конечно заспани..Утрово и двајцата ги носев на лекар и крв им земав док рече добри се резлутатите..Но керка попладнево изгуби воздух од кашлање ја дави тоа кашлањето и ја носев на дежурен..И дадоа сирупче и спреј..Кога се вративме домаа што да видам на сред двор свеки го држе синко се утепува плачејки го зедов одма се смири ми вели одкако излегобте една секунда не престана да плаче..А у недела сме на свадба сите треба мајка ми да го гледа но ми вели подобро не иди или земи го со нас..А не ми се бутка низ гужви па и болен така да домче ке сум јас изгледа..Во никој не сака неможам да мрднам никаде посебно навечер..Тоа е мами тие едни носеви течење цела зима неможам да ги средам се се болни..Се надевам векњ ке се средат..Тоа е мами легнувам и јас до нив бидејки по цели вечери дежурам па да искористам 5мин да одморам

На vitamina, snegulkata, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    @sofi2107 да не одам оф топик во Доење, сакав ова да ти кажам.
    Јас искрено немав проблем со воведување на ред од кога е роден само затоа што он беше мрзлив за цицање. подоцна фати цице. а шише бараше само кога ќе огладнеше и тоа беше на 2-3 часа. очигледно сите си имаат своја бебешка политика која ние треба да ја слушаме , наравно и почитуваме.(fingers)
    вајда ако тука што пишав ...:worried:

@blessed.an побрзо закрепнување на малите.

На snegulkata, azelea, sofi2107 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро вечер страдни души :D:D

Ве читам за мажите, велите дека ги строите и после добра кавга се како бубачки.
    Ме интетесира дали си остануваат бубачки на подолг период или како мојот, некако многу брзо се враќа на старата песна :lol:
    Ах мажи, со нив само остро :!:

За готвење и чистење подобро и да не зборувам.
    Во последно време професијата ми е Пепелашка |(
    Готвам секој ден, ручек и вечера, посебно за нас, посебно за синко.
    А штом готвиш повеќе валкаш, така да, мора да се чисти|(

Денес бевме да му земат крв на синко, прв пат да не му погодат вена од прва:envy:
    Среќа што тој е многу храбар, издржа без многу плачки... маж како маж од кожа ќе излезеше, подобро да не доаѓаше ќе ме поштедеше од дополнителни стресови, го прогласувам за паничар на годината :|
    Резултати дури во вторник, се надевам на подобрување....

Добра ноќ дами :hug:

На Saraa, snegulkata, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Што да се појадува денес...сите спијат а јас идеа немам што да им спремам!
    Напорен план имам за денес а глава боли уште од рано!

20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.350
    Пржени лепчиња :)
    Значи децава се најчудни суштества на свет. Денес кога имам работа еден куп она решила да биде најкенкава да се влече по мене да нара да цуца на пола саат да се лигави. Не можам да се преоблечам не па да се спремам. Не сакаше ни со татко и во продавница да оди па кога излезе плачеше по него. Нон стоп е со прстите во уста не ми дава да видам да не почнале 5ки да ја мачат. Ајде го имам цел ден пред мене ќе се спремам лека полека. 3 пат цица откако е станата па затоа бар имам време за тука :)

На Lolipop23 и azelea им се допаѓа ова.