Mamicki ajde kaj mene na sladoled (plazma i ovosen) , sto e ubavo vremevo meracko, uzivame na terasa, doruckuvavme so mm i sinko, a sega desert Ubav pocetok na denov
Dobar den zenicki. Bebuska mi dezurat mama pie kafe tato so gips ni e na rakata. Jas ko zombi za nisto ne sum nit spiena nit odmorena pak I zgora mazeto I nego treba slekvi preslekvenje nemojt niisto Sam gteota Sveki uste kaj nas nekako ne vrvet nedelite za isprakanje to le mi e omileniot del od ko stignaa ajde dosta od ispovestite da napraam us edno kafe da se razbiram Imajte ubav den
@coconaut кај нас е вака често. Уште од кога се роди па до ден денес прави така, ќе си се разбуди у сред ноќ па ќе си гука, нешто си зборува и 2-3 часа обавезно е буден дур да презаспие. Ноќеска нешто многу лабаво ми спиеше синко, абе и кога ќе се завртиме со мм на друга страна осеќаше, така да цела ноќ на штрек спиев. Се будеше на секој час, а во 5и30 кога стана заспа дури во 7. Бебуш си гукаше, тато се обидуваше да презаспие, а мама тепаше комарци нешто што најмразам се комарциве, а кај нас ги има многу. Го испокарав и мм затоа што нема навика да затвара врати што ме страшно нервира, барем од спална да затвара. Има ли нешто што не штети за бебуш да ставиме во спална за комарци? И да во последно време го приметувам синко во сон плаче. Се будам го гледам тој спие и онака плаче ама без гримаси на лице, липа само со устичката, незнам како да објаснам се надевам ме разбравте Се распишав, а кафето ми се излади убав ден
Здраво мамички.Ве следам ама ретко пишувам.Имам бебуш од 5 месеци.За 3 месеци треба да се вратам на работа. Сакам да ве прашам дали знаете дали важи уште оној законот за неплатено боледување од мислам дека беше од пред две години , неплатено боледување од 3 месеци ,дали некоја од вас планира да го искористи?Фирмата исплаќа само приденоси без плата?Го има ли некоја искористено.Поздрав
@Angel.Heart a koga legnuva da spie navecer I do kolku obicno ti spie, preku den kolku spie isto, da ne se mn spieni se mislam. Mene vaka prv pat mi pravi, zatoa mi e cudno.
@mama31 запнав вчера ко магарица! Не треба да се форсирам толку, барем не сега во овој период, ама кога ќе ме фатат будалите не знам да сопрам. Се во еден ден. Синко кај баба и дедо на целодневна јас запнав ко да нема утре ден.
Хеј мамички, еве и ние да се пријавиме дека сме тука и ве читаме. Надвор излеговме малку, бебко спие во количка, а јас дремам сама на клупа и ве читам, ех што си немам тука блиску некоја другарка да си помуабетам малку, досадно е по цели денови сама со бебе, не ми се далеку моите ама одкако останав трудна немам возено кола и страв ми е со бебе сама да возам. И затоа едвај чекам да го продадеме станот да си се вратам на моја територија. Ако бара некоја од вас да купи стан, барајте ме Ајде да станувам да се прибираме по дома, ручек решив да правам денес
@Miss.Sweet bogami i mazive da gi zdruzime pu pu da si go poplukam i mojov valjda me tera vaka uste dolgo Dobar den i od mene Sinko zaspa pak, pa da stane da cica i ideme da kupime poklonce za vecer za na rodenden kaj eden batko Utre me ceka naporen den setanje niz grad, predposledni podgotivki za krstevka pa se cudam @tincemajmunce lele kako jas da ostavam dete ko lepenka sum za nego pa i koga sme kaj svekrva mi na gosti namesto da iskoristam da odmoram jas sve vo mene go zimam, go ranam, presoblekuvam, zaspivam...A da ti kazam iskreno treba taka da gi ucime da se naviknuvaat malku i bez nas posto nekad itno ke treba da ideme negde na den dva i dete ke zbesne Ali poleka poleka valjda ke pisam i jas nekad deka sinko sum go ostavila na cuvanje na den dva Vremevo samo za setkanje pa ajde gasete mob/laptopi i spremajte kolickite i nadvor Imajte si ubav den
Gospod zdravje da vi dade za Ava&Dave, ne se trgna od pred Tv, sega gleda Mother goose club i pleska i igra, mu se svigja hi5 nekako ne bese zainteresiran, kje mu pustam ponataka... inaku on mn go saka Baby Jake, ima edna pesna iritiracka mozokot mi go pukna, ama pa ja saka.. ama se istoto e vo pesnata neznam kako ne mu zdosaduva
Ааа кои биле Ава и Дејв, и тие сме ги гледале ама не многу па затоа не ми текнуваше додека не проверив А бејби Џејк @mariz не го спомињај, еднаш цела недела ми се вртеше во глава песната, ужас! Ич сеа не и' го пуштам. Инаку да се пожалам за нашава некултура. Јас во принцип сум многу совесна и секогаш станувам на жена со мало дете/бебе додека другите наоколу зјапаат ко мулиња. Е денес јас бев мајката со дете, и нормално пензионерски ден, 50ката фул до горе, на долен спрат никој не се мрда, па решив со дете во раце да се пентарам горе. Повторно никој не станува, и јас така поднаведната одам накај единственото место до прозорец на сонце. Господинот ми станува да направи место да влезам, а не му текнува тој да се помести до прозорец. Дури после 5мин му текна дека детето го греело сонце, но му реков не е проблем и така се симнуваме за уште две станици. На симнување во центар кркљанац! На скали си застанале две девојчици и не мрдаат за да се симнам, а на излез нова тура луѓе влегуваат. Морав малце погласно да им се обратам за да ми направат место. Не ми се верува како имам живци да им ќутам Каков токмак сум си јас
@Kitten пиши Hi5 songs и ќе ти излезат само песните. Нема зборување. Извинете јас не сум допишала сонгс.
@zuto Пп @Kitten Секаде е исто,на толкаво ниво на култура е скоро цела Мк. Да не ти расправам јас,која што секаде и секогаш го носам синко со мене,колку неправди гледам. Единствено завчера,плаќав сметка во Оне,имаше преку 20души а јас внатре влезена со количка(правам гужва знам,но немам друго чаре).Среќа,вработениот се погоди со душа,фино ме замоли да отидам јас прва,ми наплати и си заминав. А пред тоа во пошта,исто гужва,чекаме на ред,пред мене баби и дедовци,зад мене доаѓа една и ми вели само една сметка имам ти имаш три може да поминам побрзо?Алооо!?!? Детето се гуши од гужва и миризба простете на испотено и смрдено.Јас ред да сум и пуштела.... ЈАс не сум таква и не ми е криво,не можеш против простотилак и нечовечност. Јаготке ма,браво,ставај кафето на чистото балконче да го пиеме.Јас денес прозори бришам. Гравот се разбира,готов
Jas koga bev trudna nikoj ne mi otstapuvase mesto, se butaa da vlezat pred mene vo bus penzionerista, da si fatat mesto, vo market trcaa pred mene na kasa a jas so tolkav stomak. Ne znam kaj im e kulturata. Ve citam bre kolku vredni ste, kako uspevate da postignete se da sredite, jas edvaj osnovnite obvrski uspevam da gi zavrsam, kako perenje, pruzanje I nesto za jadenje sto pravam. Zivi I zdravi da se moite mn mi pomagaat okolu domasnite obvrski, iako detevo ne mi go gledaat mnogu, nekako tesko se snaogaat poise od pola saat saat im place.
@coconaut кај мене син ми денски спие 2 пати по 1 час, а ноќе пред 00 не заспива и во текот на ноќта се буди многу често. Се буди цица и кога веднаш заспие, а кога се расони па ќе заспие после час два. Сабајле до 9 часот спие. Дека му фали нешто не ми се верува, дека е гладен да не се најадува мислам дека не е и тоа, ја прашав докторката ми вели дека можеби му е жешко, пробав да не го облакам многу, ама пак исто, така да најверојатно таков си е бебуш, не му треба многу спиење. Кај нас и татко ми е таков и јас исто со два-три часа спиење можеме да функционираме. Јас така и факултет завршив, по цела ноќ учење, дента ќе преспијам неколку саати и сум ок, и на работа сум издржувала по цел ден, исто и татко ми може да преспие два-три часа и утре свеж да иде на работа. Само јас сега по цел ден сум околу син ми активна со него, па ми фали доооллг и квалитетен сон. Се шегувам со мм, тој сака второ дете уште одма, демек заедно да си растат, а јас му велам дека додека не се изнаспијам убаво и да соберам сили второто ќе почека
Site grav ke jadete a? E pa jas so moite trudnicki zelbi,pizza ke pravam @mariz veruvala ili ne sveki gi najde dave&ava. I ova so sladoledot ne ti trebase Nie vcera samo pola saat gledavme crtani, pogolemiot del od vremeto igravme so zivotnite. Sinko site gi znae, mu vikam zemi go ripceto go zema, zemi ja fokata ja zema. Site trinaeset gi znae. Posle vozevme kolicki i taka. Moj sovet, da ne dojdete do situacija kako mene dusa nemav zosto detevo stagnira vo razvoj, crtanite na minimum. Koga moram do wc ili da jadam a nema koj da go pazi, samo togas crtan. Taka e id vcera kaj nas. Ke vidime kako ke ni odi.
Ne deka ne pocituvam postari ama stvarno nemaat oset. Beter od mali deca se. Izbegavajte vozenje vo penzionerski denovi strasno e po avtobusive. Mene nekolku pati mi se ima sluceno da me pustat preku red na kasa ili na salter ama blagodarenie na sin mi koga bese mal sto bese placko i koga ke se dreknese mislam od strav ne pustaa. @ani23 zakonot vazi ama da ne te izlazam neznam kako odi procedurata. Da si vidis kaj tebe vo firma vo pravna sluzba so vreme. Jas rado bi gi iskoristila ama sme manjak personal na moeto rabotno mesto i nemozam, zavisi i od samata firma. Inaku denes sum nesto strasno raseana posle 2 saati setanje so sin mi koga se vrativ vidov deka sum gi ostavila klucevite od nadvoresna strana na brava. Ova dva pati mi se slucuva sreka sto ni e pomirna zgradava. Uplav me faka koga ke pomislam deka nekoj mozel da si gi zeme a ne e obicna brava odma da smenis. Prethodno mislev deka sum gi izgubila sabajlevo a jas vo kesa sum gi dzitnala. Posle mesto junesko meso od frizider izvadiv jagnesko i si go svariv za supa. Koga go osetiv mirisot se skrsiv od smeenjw. Sega go staviv vo rerna so oriz vajda ke go bide. Aj neka kstane na toa denes. Sega pijam vtoro kafe so sinceto mo doma nadvor nekako mn zesko mi dojde.
Здраво и од нас,Сабајле станав порано направив супа за синко,го оставив на дедо му првпат,на неколку чаца,јас бев до Штип до факултет,си ги средив документите се е во ред,пријавив одбрана на дипломска,се договорив со професорот за во среда,здравје,ќе одиме да си ја одбранам. Среда убав ден,среќен ден,1 јуни,многу сум среќна и возбудена.Конечно ќе си ја земам дипломата,да си бидам на чисто и со тоа.Уште една фаза завршена или тек сега започнува во мојот живот. Па се вратив накај 12 и 30 синко беше во двор,мајки не ме ни погледна,јас го викам тој гајле си нема,како таму да сум била,ни трчаше накај мене ништо не сум му ваљда недостигала. Па се напив капучино,зготвив набрзина нешто малце апнавме и така. Еве го уште беснее,кога ќе заспие не се знае... Убав ден убави мајки.....
Денес речиси до пладне со синко во кревет, после стандард јадење за него, какао за мама, играње и пеглање. 4 машини ме чекаа, ама завршив, малото околу мене си играше и еве сега го заспивам. Овде кај што живеам во супермаркетиве има каси за трудници и секогаш кога е гужва му викам на мм ај таму да идеме, ама него срам му е, вика жено никој не ти ветува дека си трудна А во МК минатата година бев осудена трудна да вадам документи низ институциите, хаос невиден, сите се "само да прашам". На аеродром со бебе во количка сите преку ред, аман бре луѓе, но тоа е ќе се навикнеме