Добарден мајки да ве поздравам и да се надоврзам на муабетов. Како што гледам низ темиве баајги не има по страниција. Социјалниот живот сиромашен, тука таму се најде по некој а искрено и со маливе деца не можам кој знае колку дружба и излегување да си дозволам но сепак убаво е понекогаш да се разбие монотонија. За досадно не ми е, целиот ден ми е исполнет. Малечкото уште е дома, за некој месец ќе го пуштам во градинка. Поголемото се навикна без проблем одамна оди и со јазикот добро стои. Се надевам дека и со малото ќе немам проблем. Мм поголем дел од времето е на работа доброто е што викенд е слободен па вообичаено прошетаме. За многу долги релации и не сме, слабо се нафаќаме, малото не сака многу да се вози. Добро функционирам за сега вез возачка за во иднина не знам доколку не бидат признаени нашите ќе мора да полагам.
Прашајте го син ми дали сака друго бебе? Категорично негодува и објаснува и посочува милион причини зошто он не сакал братче/сестричка. Знам дека нема да се смени,има тежок карактер,башка е премногу поврзан со нас,така да смета дека нашата љубов е само за него и никој друг. Дури,не можеме ние двајца пред него да се гушнеме,бакнување е поим,не дај Боже да види,веднаш застанува меѓу нас и вика дека сме имале кој да гушкаме,него Возачка имам и јас,ама само за во паричник. 8год ја имам,на почетокот возев,ја потчукнав малку колата на татко ми и од тогаш имам огромен страв,мм нема доверба а и нема време да ме потсети малку. Возам,до маркет,ако има потреба нешто да му однесам на мм,но толку. Денес време за прозори бришење,доаѓаат празници,нека биде чисто. Кујната плаче за нови намирници,вечер одиме по набавка. Убав ден!
Здраво на сите! Нова сум на форумот и веднаш во оваа тема да пишам,се надевам дека ќе ме прифатите. Инаку го пратам форумот подолго време па некои членки ги препознавам и сакам да ги читам. Кај многу од вас се пронаоѓам себе си и моето секојдневие затоа и тука пишав. Инаку мајка сум на едно девојченце кое бескрајно го сакам и се би сторила за неа. Да не должам многу за почеток само сакам да испратам морална подршка за мајките кои поминуваат низ тешки периоди.Понекогаш сите зборови на овој свет не се доволни да искажат емоции, па само ќе кажам гушкајте се со блиските и бидете силни. Имајте сите убав остаток од денот!
Во моментов така спиеме, се мачеше да заспие саат време, никако не се предаваше и како го легнав на мене, така не сме мрднале веќе два ч. Како да го оставам да спие сам на кревет, кога знам дека не му е поубаво од ваквото спиење. Се нека чека во куќава, само он да е задоволен и среќен. Ме караат малкуцка што не дозволувам солза да пушти, ама зошто кога нема потреба. Го бакнувам по главчето и мислам дека уште го осеќам во носот оној мирис кој го имаше кога се роди. Мирис на гумени бонбони, на пролетни цвеќиња, на љубов најголема. Месец ипол веќе, ми летнаа деновите, како вчера да го родив. Толку ли пребрзо растат? Го гушкам, бакнувам и уживам секој миг со него, и секој пат се повеќе се топам на секоја негова нова насмевка. Ете така е кога си мајка. Чудесно, волшебно, прекрасно, незаменливо, единствено нешто!
@danichap љубомората најмногу ме секира. До сега не изразил љубомора, ама па немал ни зошто. Дома се е негово, ние постоиме само за него. Си бира човекот. Го зема шишето за вода, и мора мама да му даде, седнува да јаде мора тато да го рани, пелена мама да смени. Сега ке треба се да дели. Срека заоде во градинка. Сеуште седи до 12 без спиење, ама бар не плаче на одење и насмеан се врака. И да остане така би била задоволна, само да е здрав. За возењето иста марка сум. Имам дозвола и не ја користев и воопшто не осекав потреба од возење. Ама како се роди детето и мм зачести по патиштата останав ко врзана дома, се татко ми го малтретирам за било каде. Мм се заинати да научам, ми уплати часови,после стално и со него возев кога одевме некаде, а дете позади во седиште. И готова бев сам да почнам. И останав пак трудна и страв ми е ради стомакот,па пак пауза. Сега незнам дали ке можам пак да продолжам каде што застанав или пак процесот од почеток. Инаку за искачање без дете, не е проблем,имам сепак на кого да го оставам. Навикнат е со двете баби и дедовци. Тој проблем не прави, можам кај мајка ми и на спиење да го оставам. Ама го оставам само на работа кога одам, друг пат ретко. Јас со дискотеки и кафани одамна раскрстив (само ми го цицаат буџетот а ништо не добивам) сакам театар и кино, ама дека трудна па во гужви не се пикам. На гости кога одам, со него си одиме. По свадби одамна се зареков, не одам. Пазарење и облека и намирници со него правиме. Па и дете сака да шетка и да смени секојдневие. Ако јас купувам, мм го занимава и обратно, а синко ужива натака навака. Башка се ми е кратко времето поминато со детето, па вечерите и цели викенди сакам да сум со него. Посебно ако сум втора смена, а тој сабајле е во градинка го гледам само вечерта и тие денови да го оставам на чување, шанси нема. Сигурно да не работев и да си го чував по цел ден другачие ке размислував, и ке ми требаше време за себе и да излуфтирам мозок. @Mari-Ja и да не дозволуваш да плаче срцка. Од старт така се поставив и не зажалив. Ехеее колку ми трубеа остави го да поплаче, се во раце го држиш бла бла ке го научиш така, ке го размазиш. Е не, добив дете кое што е смирено, не е нервозно,растено во опуштена атмосфера, кое си ја преспива цела нок. Никогаш не оставив да поплаче, со цел да не го учам во раце. Зошто да плаче,тука сум за него. Ми е гајле за куката и ручекот. Оди сега на две години гушкај го и држи го во раце, времето лета. Еднаш е малечко.
Добар ден мами..Синко нане керка у двор со свеки..Денес денов на керка не и е баш..Ги мразам тие денови кога е станата на лева нога што се вели..Цел ден кенка плаче тоа сакам па не сакам ке го вратам па плаче пак ке и дадам го фрла..Мислам се мрднав денес..Вашите деца имаат вакви денови..? Одамна немавме ваков ден ама денес исплати..Тоа е мами имајте убава вечер
Истото мислење го имам. Мало бебе не се "учи" на ред. Не верувам дека од мало свесно манипулира. Башка за што манипулира.. за држење во раце? За да ја осети мајчината топлина? Да осети сигурност? И зошто не би сакала тоа да му го пружам на своето дете....? И јас мислам дека со одговарање на потребите на бебето, на крај резултатот е смирено и емотивно зрело дете.
Ете сабајле што сакав да кажам, од брзање за на работа си заборавивме со мм дека ни е годишнина денес Мн сум уморна не можам ни да пишувам од умор, пак не сум прибрана од работа јадење надвор со децава до пред малку. Големиов пак напад на кашлица имаше се смири со инхалација ама морам алерго тестови да му напраам мора да проверам дали е алергиски или нешто друго веќе 3 пат во 2, 3 недели, пришлата недела во сред ноќ станувавме да го инхалирам во спиење почна се разбуди и не можеше да престане
@M&M среќна годишнина, нека ви се множат години исполнети со љубов! @Seline добредојде, се надевам убаво ќе се дружиме! Јас да ви се надоврзам околу вчерашниот муабет. Немам проблеми за оставање на бебуш, само во последно време имав 2 неуспешни обиди. Кога беше помал го оставив неколку пати на мајка ми, преку ден на 2-3 саати додека завршиме некоја работа низ град со мм или да се напиеме кафе, 2 пати навечер откако ќе го успиев таа остануваше да го пази а јас и мм излеговме во кафеана со друштво и еднаш скоро цел ден, со мм отидовме за Бугарија и сите пати супер поминувале. Сум проценила ситуација дека мајка ми може да го чува исто ко јас и затоа не ми беше воопшто страв, мислите нормално цело време натаму ми одеа, но верував дека ќе се снајдат и така би Си мислев во себе како ете супер, бебуш нема проблем да го оставам, ќе биде лесно кога ќе тргнам на работа.... Ноооо, последните 2 пати го оставам со мм на чување, излегов со друштво и усладив ептен. По неполн час ми се јавува мм и ми се извинува, но мораш да си дојдеш дете замре од плачење. Нема што кутриот не направил и не можел да го смири. Само што се појавив и го зедов во раце, дете престана да плаче. Дали почна да разбира и да ме бара стварно не знам Инаку 5+ месеци е. Да се опорави мм од доживеаниот стрес и пак ќе ги тестирам, зашто еве кај и да е ќе тргнам на работа, мора да се адаптира на тоа дека нема да сум цело време со него. Возачка имам, немав желба да полагам но од работа ми бараа па положив со жив зорт и така неколку години на работа возам од точка А до точка Б и горе долу тоа ми е искуството. Во метеж и во непознат град нема шанси да се снајдам, а сега пак како сум дома може и скроз имам заборавено да возам. Нашава кола е на бугарски таблици и поради тоа немам право да ја возам, а и некако не ми лежи колата, па не ми е ќеиф. И то је мами, имајте убава вечер, се читкаме!
Фала мноогу. Не си ни честитавме асално од што не се видовме. Он со некои проблемк на работа во 8 се прибра ја до 8 со децава он утепан ја утепана. Ама се договоривме викендов ќе синотидеме 1 ден на ручече негде со дворче да можат и дециве да си играат Демек преморена од умор не можам да заспијам роварам по форумов. Мислам дека ми е доста за денес
@М&М да ви се множат годините, да дочекате златна свадба. @Seline добредојде мајче, само за убави работи да се читаме! Ние добри сме, времето пекол, како што тргнало ќе треба и клима да пуштаме. Денес направивме еден круг со синко низ град, обожава да се вози, ги става очилата и кулира. Возачка имам веќе 10 год. возам уште пред да дојде мм тука, си имав моја кола, (мала и стара) и си возев без проблем. Да ви кажам не секој маж има живци да ви покажува, тие си мислат дека се знаат (со исклучоци) и сакаат одма професионалност За излегување, немам кој инаку радо би. Со душа чекам август во МК, не дека ќе одиме по дискотеки ама едно кафе на раат со друштво во град, без да ти оди во грбот ќе биде супер Добра ноќ дами
Јас во диско бе знам како да се однесувам веќе, кога бев последеб пат се лувствував како падната од нарс. Сакам седенки бе солги во кафанче а најмногу сакам концерти ама по мој вкус
Хахха и јас незнам како би се однесувала,ко паднат марсовец,а и веќе нема такви диксотеки како на времето со добра музика,атмосфера,сега се е лук и вода. Честито годишнина ,да ви се множат и златна свадба да направите .
Добро утро на сите! Lolipop23 и Monella ви благодарам на добредојдето. Не научив да тагирам, само ископирав, ако не е успешно ќе замолам некој да ме просветли. Утринско кафе на ред, во меѓувреме се прави доручек на моето девојче кое еве го на подот се занимава со играчките. Постот го пишувам веќе саат време така што бидна и доручек и се, сега ја чекам да ја фати дремка. Се читаме
Добро утро! Лимонада со топла вода, смуди и кафе пред мене стојат, бебе се рашетува наваму натаму, не е застанат. Се мислам дали да чробам да го заспијам или ич да не пробувам, си поспавме така поубаво синоќа, уствари он поспа, јас дремев до покасно. Ама вчера беше многу напорен, сакате верувајте сакате не ама едно време ги оставив со мм во дневна излегов надвор да поседам на тишина. Кенкањето на врат го осеќав како тежина. Ама јас сум крива, за туѓи задоволства го оставив детето без сон. Не ми иде памет ич. Денес дома сме си, ќе излеземе после да прошетаме може, ако не вечер на љуљашки сигурно. Времево ко да се подоправи. Викендов едвај чекам да шетам малку, едвај. Душа ми плаче да се прошетам низ родниот ми крај со детулево, скроз поинаку замислував се ама тоа е, есапот на пазар и дома не е ист. Поздрав мамаситас од мене!
Не знам за одбивање, се плашам дека тешко ќе оди, исто многу сака да цица, се така заспива, па се гали, да не и дадам ќе се рокне од плачење. ќе пробам на есен, октомври негде, ама ако плаче толку не знам дали ќе успее или ќе тераме до пролет, до втор роденден. Или пак до пет-шест години, читав тогаш се губел рефлексот за цицање. И среќна годишнина. @Mari-Ja и навистина пребрзо лета времето. И мене така ми викаа, раце та раце, еве сега ја земаат во раце да ја гушкаат, ама она е црвец невиден, само да е доле сака, не можат ни да ја изгушкаат. Па ете, им викам, нели да не биде во раце, што го тегнете детето сега. Затоа гушкај и гали додека е мало, мене цело време во раце ми беше и со топлина си се сеќавам на малечкото бебуле. @Lolipop23 и мене ме наежи, бррр, среќа ве одминало, што и да било. Стана малата, јадеше, си поигра, само надвор точакот го чепка и обожава на точак да се вози. Ја седнуваме и ја буткаме полека она восклици од среќа испушта, смешки е. Се мислам седиште за позади да земам, ама не знам колку мирна ќе седи. Сега си заспа, јас епизода некоја да изгледам. Имајте убав, сончев и исполнет ден.