Да ви покажам како сум оптегната, абе не се мрдам сеа пола саат. Бевме малку на чао. Се прибравме, ручани, сега ќе чистам кокос, ќе го спремам за млекце, па кога ќе стане да блендам. Го обожава кокосовото млеко. Денес се спремам за викендов, ќе шетаме, да спремам се и утре сабајле само доручек и да не нема, ќе одиме на југ. Уф цела година мислам не сум била, ми недостига. За запчето кај нас е адет нешто бело да се купи, бомбони ментол бели се даваат и толку, а јас правев колачиња во форма на запчиња, имав желба и ги направив. Не гледам адети, си земам тоа мене што ми одговара, не сакам да се оптеретувам сеа со адети. Пример за постапалчиња се ределе предмети, па бебе да посегне по нешто, па постапалчиња, ама јас си направив благи постапалчиња, плус другсрка ми ми направи суви колачиња најубави на свет, тоа мене ми беше симболично и тоа направив. Јас адети не сакам да пратам слепо. Јас имам Филипс на пареа, задоволна сум, ама не пегла сама а мене страшно ме мрзи да пеглам. Само на детето пеглам, друго поретко. За нас еднаш на два месеци пеглам. А и на дете веќе не пеглам се, само бодиња и она што мора, гужвано е се гледа.
Добар ден мамички. Бебушка заспа па се мислам и јас да си легнам до него,во последно време несака да го нишкам само да го легнам на креветот и одма заспива ама во креветчето не е така има мечиња и интересни шари на постелнината одма ги здогледува и се буди Времево многуу топло сега пак од топлово не излегуваме надвор ке чекаме да подзалади па да шетнеме некаде. @TheSecret кај нас адетот е тој што му го видел запчето да му купи нешто на бебушот,а и блачко обавезно да си направиш. Ние уште немаме ни пак имаме некакви знаци дека ке излегува,ке си почекаме
Мечиња во креветче вади сместа, не им е таму место, башка може да се угуши од некоја играчка, скоро секое има етикета, копче, врвка, оние за лепњње на стакло... Вади тоа одма, ем нема да му одвлекува внимание.
Погрешно ме разбра мајче или така сум напишала пак,мечињата се на постелнината и некои други шари има,инаку внатре во креветчето немам никакви играчки ни пак заспива со некоја играчка така го навикнав,поздрав
Здраво мајки, поздрав од море тука се стопли вчера, па малку го брцнав во вода бебуш ама не е одушевен...и денеска плачеше кога го внесов а баш сакав да го потопам малку да излезат шлајмовите. Има многу деца тука, сите приближна возраст, сите мрсулави, абе смешки се. Јас одмарам, ве читам ама слабо нет тука и затоа не пишувам. Ве гушкам сите и имајте убав ден.
Хај мајки! Ние си дојдовме. Одморивме малце. Бебе сакало море Многу се плашев да не се плаши од вода па да пишти плаче и да седиме по цел ден во соба. Но ок беше, дури и многу убаво. Приметив дека цените нешто во вис им одат уште сега, не е ко прошла-предпрошла год кај грциве... Инаку ние сме арни. Девет месеци правиме, сакаме да стоиме многу, кажуваме по некој збор и така... друго се по старо.
Еве ме и мене.Денес десет месеци време лета.За првото забче направив сутлијаш и никаков друг адет.Пакувам куфери утре одиме за Белград на свадба и тоа е нашето прво патување надвор од Ск . За три дена милион работи носам воглавно за синко.Тенки пижами дебели тренерки тенки дебели кошули долги кратки и се така по ред.Блендери чуда свашта.Се надевам убаво ќе поминеме по пат.Периодов најголема дилема ми е што да му облечам.Моментално е во кратки и горе и доле дома ни е 25 степени ама некако ми е страв да не му е ладно па цело време го допирам по рачиња ноџиња.
Јас денес го раслеков по кратки и џитнав боди, 13м е, не верувам дека е веќе до толку за тунтање. Ја гледам Тамара пејачкана, тука некаде ни се бебулињата, она нејзинана пред еден месец ја имаше раслечено, без боди, само по фустанче или по маичка и шорц. А и многу полошо е да се испоти и да ми заспие испотен отколку да е без боди. Секако маичката му е во шорц, освен ако де измкне нели, па ваљда нема да го разболам. Кокосовото млеко го завршив, сега на урдата ќе се префрлам, да ја завршам и неа. Дека ќе не нема 3 дена мора да средам се со време. А да понесам и урдичка со нас малку. Имам за пакување многу, како ќе се однесеме не знам. Блендер среќа џитнав, не носам, ама други работи морам. Колку е топло денес лелеее, такво лето сакам, да е топло.
Денов година ми се стори. Има такви досадни, долги кога гледаш побрзо да минат и кревет да фатиш. Дечките играа малку, сега пуштив цртан на поголемата со надеж дека помалото ќе го успијам за тоа време. Ама тешко... Не знам како не се изморува, јас на пола копје а башка ова успивањето ме дотолчи, јас попрво ќе заспијам. Уште час па и големата треба да спие, некогаш заспива веднаш, сама, си гушне некое меченце, некогаш ме бара, па и читам некоја приказна. Заедно нема шанси да заспијат, само се задеваат. Ајде да заспијат, да завршам уште некоја работа па кревет ќе фаќам и јас.
Devojki ve molam za pomos . Na rabot na poluduvanjeto bev , mi se skrati zivotot za nekolku godini. Sin mi koga place zaoga, megutoa denes bese strasna slikata pomodre mnogu i pocna da gi zatvora ocite kako da se izrazam kako gotovo da bese vo nesvest da padne uste sum vo panika i neznam ni ubavo da objasnam . Sto i da e bilo kakva pomos ma da i bajac za uplav ,veke ne da e smesno se ke probam , ova uste edna sne bi go izdrzala. Ne sakam na nikoj takva slika da mu se sluci .
Среќа го знам тоа првиот пат кога ми направи така одма му дувнав, мегуртоа почна да биди често и покрај што му дувам го штипам силно да се врати, дефинитивно ни дувањето не помага зошто ова почнува да трае подогло -временски и секој пат е пострашно .Незнам многу околу ова , зошто се јавува ,медицински е нешто или од страв ?
На тетка ми момето и зајдуваше,јазикот го голташе дури Мислам дека со гезве или тенџерче ке удреше во врата за да ја поврати Е сега незнам колку е паметно тоа,да не се уплаши повеќе
Slikata e strasna fakt ,nemoze da Ne te isplasi megutoa Ne mi e jasno Dali moze I kolku e posledicno ...skraja Da e na najloso lici cel cin.Koj znae neka pisi poveke
Хелоууу Време прекрасно,фатив една сенка и се гостирам со кафето Кучи све на место чак и се избањав па ако стигнам и фриз ке си направам Сонцето ми е во градинка Колку значело неколку часа сама,имам време и да исчистам и јас да се средам Некогаш останува време и ручекот да го направам и цел ден го имам за кере Вчера го добивме првиот нејзин цртеж од градинка (цел лист чкртаници во разни бои ) Ми се насолзија очите дури од среќа,за мене е најубавиот лист на светот Веќе два дена базенот стои полн со мисла ке се капиме Купивме и гума за моме,само се плашам да не се настине Дури се решиме ке се расипе времето Вчера мама си го виде и бебето во мешето И тоа разиграно како сестричката не можеше да види докторот дали е машко или женско (потајно се надеваме на едно туле) Здравје следната контрола,битно да е живо и здраво @fairy88 мојата на 12+ тежи 9кг Според педијатарот совршена тежина Толку од мене мами,одам да се средам па ке излезиме да се подновиме по нешто Имајте убав ден
Убав ден бујрум на домашен сладолед. Беба спие а тато го испративме со другарите на село. Времето сонце жега како јули месец да е но чатпат знае ветер да дувне. Инаку синко ноќе мн е проблематичен едвај се успива последните два дена по цела ноќ кинка и заби му растат горе единиците викам ајде може од тоаа да е,жива не наспана сум а и тоа ми влијае на расположението се ми е неправедно. Мојот сега на полни 10м е 9кг рамно а должина не знам кај нас во градот не ги многу мерат скоро па ич. Инаку е роден 3250гр. Туку по колку дневно ви спијат децата ? Еве го сега скоро 2 часа спие и полсе пак ќе сака уште едњн час да спие. Нормално ли е толку мн да преспива денски 10м дете?
Синчето мое кога така прави е сега не е до толку како ти што објасни ама ми се има случено јас одма го наведнувам со главичката на доле и одма си добива глас.
Може рецепт за сладоледот Се прошетавме на кафе ја успивам малава па после сакаме на ручек да одиме да прославиме годишнина од вторникот. Децава се нешто кенкави од сабајле може ќе ни преседне ручекот ама ај. и јас нешто не сум ич расположена и мм нешто фрчи. Не знам што е со денов