Здраво и од мене и ве следам лајкнувам ама за пишување малку потешко хаха Иначе си имам синче од 15месеци уште не оди сам ама за рака по кревети и кујна лом прави Сега е во фаза само за надвор па така од сабајле идеме надвор да кубеме трева и Врапчиња да фатиме Поздрав до сите и убав ден Уствари убав викенд радувајте се и гушкајте се со дечињата зашто брзо си растат
Знаете како ручам,ако е заспан ќе го ставам во релаксатор и му го пуштам аспираторот -само така не се буди . Дадете предлог за ручек -вечера , ништо не ми се јаде немам апетит некој .
Мамички ми се јави свеки ми кажа синко играл со децата во село,јадел,пиел млеко и го заспала крај 22 часот.Може сега мама малку да се опушти. Пијам пивце и јадам чипс.Ако сетите земјотрес вечерва немој да се плашите јас и мм ќе бидеме. Од мн одамна не сме биле вака сами па ќе правиме романтики и ќе го кршиме креветот. Го купивме кога бев бремена тогаш немавме односи,од ко е роден синко се по тишина да не трпне да не крцне нешто.Сега му е мајката.Добра ноќ мамички ви посакувам прекрасен викенд па се читаме утре.
Ah lele ke ima i kaj nas zemjotresi od drugiot vikend sme sami so bebush, a on pameten na majka nauchen e vo guzhvi da spie nema da mu smetame Ke imashe i vikendov so slaba jachina, ama tetkica dojde nagosti Ke projde za nekoj den de.. Tuku se sekjavate deka rekov deka ovoj pat ne e mnogu obilna? Epa se podrekov, zgreshiv.. Inaku mm vidno se podobri haha, spomnav tuka i toj kako da chita shto pishuvam odma utredenta kako nov I ushte odma mi reche koga ke sum bila sama da sum si gledala deteto da mi e stokmeno i namireno, za chistenje,gotvenje koga ke mozham.. Da ne sum se sekirala Oti me slusha ja samo se skletisuvam kako ke me bide sama i taka mi reche chovekot Se nadevam ke imam vreme kosa da izmijam Toa ke mi bide uspeh haha Aj da ne lupetam mnogu, pagjam za spienje. Bebcho me umori vchera i denes, vrishti pishti od mesheto Ke vidime espumisan kapki kolku ke mu pomognat Dobra nokj zhenichki
Колку убав пост. Едвај чекам дете да прејаде,да можам се да исчистам за ден два а не како сега,дур едно па друго па трето и пак втасало првото одново. Едвај чекам дете да пекне и да можам вц да исчисрам асално со киселина. Добра ноќ мами. Јас улетувам само чат пат,но ве читам.
Добра нок мамички и убави соништа. Јас цел ден низ парк и надвор со малиот за јадење и спиење внатре. Избришав,поминав со машина излуфтирав,избањав дете сега коктел и чекаме пријатели да дојдат да се видиме овде е уште рано
Dobro utro Nie rano po sabajle, malovo samo se budi na saat dva, eve sega dremuca kako zajce. Si razmisluvav sega vaka lezejki, mnogu sum razocarana od lugevo, sto mi se cinea deka mi se prijateli, detevo 4 meseci napravi aber nemaat na povojnica da dojdat. A na mekici site bea, ednas im prerekov na edni vika nie cekame da ne viknes... kakvi gluposti na povojnica ne se vika, ali toa e pamti pa vrati. Inaku detevo vo posledno vreme koga go setam dali 15 20 min se vozi vo kolickava, moras da go krenes vo race, aman. Treba kengur da si kupam. Drugo mn mi se poti izgleda go naoblekuvam za spienje, plus I koga cica utop se pravi, go vrtam na drugata strana pernicava ziva voda, mi e strav da ne go nastinam. A ne mi se presoblaka ke go razbudam I rasonam. Vie kolku gi oblekuvate za spienje vasive? Aj sega da si se dolezime so sinceto, pa kafica, pa setna denes tuto kompleto
Ајде мамички бујрум,јас давам сабајлево кафе.Демек ќе поспиев синко не е тука.Ама станата пред 7 саат сум.Го испратив мм на раб јас да пофатам нешто ни дома,па од 10 саат сум на фризер,ќе го менувам малку имиџот.Ќе дојдам дома нешто набрзина за ручек ке направам.Па вечер ќе одиме на свадбаСе читкаме мамички,убав ден
Dobroutro i od nas Stanavme uste od pet saatot,mm spie...utepan e od rabota ovaa nedela.Uste ne znam kako ke tecat planovite za denot.Sega za sega znam deka maliot treba da se banja,mama odma po nego-oti voda tece od nea posle banjane. Treba cvekinja za balkonot da si kupime i mm od nekna spomna da zememe profsionalen aparat \ Nemam vreme za da planiram,otidov da ja spremam banjata. Ubav vikend mamicki
Dobro utro i od mene, stanuvam sabajle i odam toplam mleko za sinko se vrakjam mu go davam (on okokoren stanat svez), go zimam mob i gledam 5:30 i nekako so sila uspeav da go prezaspijam i eve go sega tera uste, aman be koga izgreva sonceto? Jas poima nemam tie raboti Uste se rasonuvam, eutiroks za tiroidnata zaboraiv da se napijam... Kje pijam sega valjda ne e problem... Inace vremevo e prekrasno! Sakam da odam vo Zoo, ama pa mm nemoze tolku da se dvizi... :/ Ednas bevme koga bese malecok sinko, sega povekje razbira sakam da go odnesam Ubav den na site
Dobro.utro. denes pospav odnosno dremev dokaj 8. Malovo se razbudi vo 7 pa ja zema tatko i jas i sinko da se dospieme. Pak i menuvase pelena pola saat cirkuzi. Od stanuvanje do sega turbo me izbrza mm da vozele tocak so sinko na brzina dorucek ova ona otidoa a kukava haos. Sega si pijam kafe so bebush pa koga ke ja zaspijam ke sreduvam malku. Lele luge bebevo kako raste mn nemirno stanuva. T.e. moze pogresno se izraziv temperamentna e mnogu se da vidi se da fati se da stavi vo usta ne se dodrzuva. Id edna strana toa e ubavo normalen razvoj na bebe ama nemoze covek da ja dopazi strav me faka nekoja belja da ne napravi zensko beljadzice @coconaut mene prvoto dete ne mi sedese ic vo kolicka samo nekogas ako se slucese da zaspie mozev na raat da prosetam. A eve ja i malava pocnuva isto da pravi ama malku ke ja podrzam pa ke ja vratam vo kolicka pa za 10m pak vo raka i taka kolku tolku. Isto veke koga go pocna muabetov za lugevo, za povojnica dojdoa nekolku luge cat pat ama ajde ne ni zameruvam za toa. Jas sum nekako mn razocarana vo najdobrite drugarki posebno vo edna. Ona se preseli vo stranstvo i koga ke dojde ke pomine od kaj nas 1, 2 pati ama onaka poveke od red. Nekako kako bez kejf, posledniot pat kiga bese sto pati i se javiv da pominam jas da se vidime se nekako ova inam rabota ona... ona nema deca i kako da i sme dosadno nie so decava, imame izgubeno i muabet i se. Nekako se osekam kako da si gi izgubiv starite drugarki. Sega poveke se druzime so ovie od naselba so cii deca si igra sin mi i toa e normalno ama.eve na pr mm kolku i da ne se gleda so starite drugari koga i da se vidat super im e druzbata isto kako porano. Neznam sto da kazam
@M&M isto se osekjam i jas, site sto se bez deca kako odbivaat da ne druzat, osven kumovite so niv pocesto se gledame. Drugarkive bez deca se pravat kako kuznae kolku da se zafateni, rabotele.. tek so deca kje gi vidam kako kje funkcioniraat. Vreme za edno kafe mesecno moze da se najde. Baska golemo drustvo sme (ili bevme) pa se sobiraat bez nas povekje pati, kje razberam od nekade, a nas ne ne vikaat... Dva pati dali ne viknale i normalno odime bez sinko, baba doma go cuva, znaci ne dosagjame so nego. Mladi sme mnogu nie, setame ne vikam ne, ama so drustvo so decinja sto imaat povekje, starive drugari se odvoeni od nas nekako...
Гледам зборите за старо друштво, овде дојдов во средина каде немам никој свој, и ајде нема врска се вклопив во друштвото на мм, арно ама ние и од фамилија и од друштво се први млади во брак и со дете и гледам другиве како да несакаат да не дружат, не гледаат некако "старо" и ние или сме сами или со стариве остануваме. Затоа едвај чекам да почнат да се мажат/женат деца да добиваат, па после ќе не бараат А од друга страна со толку обврски, работа, градење куќа, активно бебе, бебе во стомак, контроли, термини, најмногу сакам кога сме фамилијарно заедно, тоа ми е најисполнето време
Поздрав. Завршивме прва тура шетање, сега ручек, па ќе одиме накај град да шопингуваме. Инаку темата за друштвата ми е добро позната. Ние бевме последни од нашето друштво што се средивме. И кога почнавме заедно да живееме и објавивме сите останаа со отворена уста и буквално не исклучија од друштвото. Значи се дружеа, се собираа а нас не не викаа. Што беше работата назнам. Што толку се изненадија кога во врска бевме сто години, плус сите пред нас средени појма немам. Па поооосле неколку месеци почнаа да се јавуваат ко печурки по дожд. А на повојница дојдоа после 5 месеци. Но искрено да ви кажам тие повојниците мене ми беа страшно напорни. Сама со мало бебе и туп за утре гости. Абе незнаеш кој крај да го фатиш. Еден период секој викенд гости, аман викенд не видовме. И затоа сите што ме поштедија првите неколку месеци од доаѓање ич не им замерувам, туку фала им.
Zdravo zencinja Jas so bebuska uste doma denovite ni minuvaat ama nekako uste imame dur da izlezime od 6 nedeli ne deka sum mn tradicionalna si izlegvime so bebuska ama nekako po rat ke sme kukata haos ama I ne mi e mn gajle rabotata cekat ke si pijam uste edno kafe pa malu so bebuska to mi e najbitno sega da pominuvm malce poveke vreme so nea dolgo si ja cekavme I da go iskoristime to a za cistenje I slicno imam vreme zivotot e pred mene imajte ubav den
Здраво мамички Еве кафенце ке пиам синко млекце па ке средиме низ дома. Ручек денес мусака ке се прави и надвор на шетање. А за тема друштво, моите другарки сите се македонија,овде американци од (мажот другари)и да сакам и да нејкам мора со некој и сега од пред една година се дружиме со пар од македонија. А со другарките од мк се слушаме понекогаш ама не е исто како порано. Туку мене многу ми фалат братми и сестрами да ги видам и да седам до рани зори насабајле со муабети......
@LaDyDoLl ништо од кафето, преку Кичево одевме, прво Демир Хисар, па денеска Крушево. Ми требаше едно вакво освежување, оти откако се роди второво ни сум мрднала, а ни пак ќе мрднам подалеку од дома летово. Ве поздравувам од Мечкин Камен мајки, убав ден.
Ova so drustvovo ocigledno segde isto. Nie celo drustvo vo isto leto pravevme svadbi i ubavo se druzevme. Posle 4godini, nie prvi dobivme dete i nekako na site ko keif da im bese da go vidat, no posle povojnica do den denes site ne izbegnuvaat, ni doagaat nitu ne vikaat. Sega eve ima dve trudni vo drustvoto i edno bebe no kako da ni izbega druzbata. Sekoe viduvanje e ko na sila. Zatoa fala bogu jas si imam nekolku prijatelki od forumov, mm si ima eden drugar sto mu ostana i sekoj den si imame najverno drugarce so nas
Вчера бевме на педијатар и нека е благодарна ненормалната бидејки ми идеше да ја задавам,но и така веќе беше доволно исплашено бебето. Го соблековме се и сега отворила прозор , а креветчето одма до прозорот и ја сврте главата на спротивната страна , го прегледа се ок , ја зема тропалката и ова не се врти ,пошто му дува од таму и гледа на др страна . Дали реагирало на звуци велам да , не нејзе не и изгледало така . Кога зема ја тресна тропалката најсилно што може од ивицата на креветчето ..цело скокна . Едвај ама едвај се воздржав да не ја фатам за врат ! Од вчера навака не сака да си игра , се плаши од играчките ,кога слуша тропалка плаче , се плаши од играчките над креветчето , ако збориш погласно скока. Многу сум бесна каков се кадар шета нив болниците и одлучува за здравјето на нашите деца !