Не сте активни денес нешто. Ние бевме на ручече прошетавме низ град малку и попладнево дома го истеравме. Големиов ми игра на нерви денес. Не можам да разберам како може на 7г да е толку кенкав и напорен некогаш. Ај прво сабајле некои карти бараше му купив. Само што излеговме од продавница нешто друго му текна. Нормално не му купив, бевме на кафе јадеше сладолед само што станавме му текнало кока кола сака, викам не може. После гњавеше сме му рекле дека во сабота ќе му купиме некоја играчка а само рековме ќе видиме и брмчеше со саати. Нормално дека не добива све што сака ама многу се нервирам што кога ќе му кажеш не може не прифаќа мирно, мора да кенка да брмчи да плаче. Му се заканив со казна ако не престане закуте малку и пак. Мисли дека ќе попуштуме а не разбира дека со тоа однесување уште повеќе инат ме фаќа. Многу терсене карактерче бре. Па ми вика не ме сакаш ти мене штом не ми купуваш, какви итреци се не ми се верува. Ах тек пубертет кога ќе дојде. Не сме биле ние бре вакви, ама имаат премногу избор и можности децава. Гледа нешто на интернет па ќе го види во продавница па имале сите деца и толку. Уште сега прашува кога ќе имал он мобилен, поголемите деца во школо носеле. се изнакукав ама мора негде, мм денес нешто не е расположен за муабет, додуше и он се напна од детево па се повлекува да не се расправа и нормално јас сум лошиоот џандар дома. Малово лепенче од мене не можам да ја одвојам. Утре ќе ги остаам со татко им малку морам на работа да одам, не цел ден ама на неколку саати. Го фака нервоза ако врнело ќе требал дома да ги чува. Треба малку почесто да го оставам многу ми се опуштил некако
Денот максимално искористен. Денес државен празник тука, бевме на базент, супер си поминавме. Тоа беше само припрема, летото може да започне Гледам многу мајки се со еутирокс, ме интересира дали вашите деца имаат проблем со тироидата, и дали проблемот може да биде моментален? Прашувам зашто јас цела бременост примав еутирокс, доев до годинката и синко немаше никаков проблем (освен што е хиперактивен)се до последната контрола кога ТСХ-8 Не ни дадоа терапија, контрола за 3месеци да видиме дали ќе има промени. Ако има некој искуство нека сподели, дали 3месеци се многу или сепак да чекаме? Инаку синко е многу слаб, така си тера уште од раѓање, 2год.7месеци едвај 12,5кг.
I Jas da skrtnam nesto odamna me nemase. Sinko skoro dve nedeli nemirno spie se prevrtuva nemozi polozba da si najdi,kemka, se streka vo son.Sekoja vecer go zemame od krevetce da spie megu nas .Neznam dali e skok vo razvoj ili od zabite gore kecovite treba da gi izvadi. Dosta e pisuvajne odam na spijanje. Imajte slatki snista.
И јас пијам Еутирокс од 100, пиев цела бременост и цела година дури ја доев малата. Мене ми рекоа да не ја дојам саат време после земањето на лекот. Магде е доста напредна во килажата - на година имаше 12,8 кг и 83 см, не би рекла дека еутироксот има врска со напредувањето!
Само да ве поздравам. Денот рано ми почна,оставив маже да спие и заминав.Се возам во автобус одам кај моите Синко е в село со свекрва ми,ке се видам со мајка,баба ми и дедо ми ке одам да ги видам,кај другарка ќе одам и остатокот од денот ми е резервиран за сестра ми. Синко понавечер ќе одам ќе го земам. Денес денов ми е за полнење батерии се надевам нема никој и ништо да ми ги поремети плановите. Засега позз од мене,ви посакувам убав викенд на сите од мене.
Добро утро и од мене!! Денов празничен за нас,требаше да ни почне убаво ама не. Са раскаравме со мм бидејќи го убедував да го носи детето утре кај свеки за јас да направам дома генералка.Не ми беше за тоа,колку што сакам да го прошета тој за прв пат,а и многу е запоставен заради моите домашни обврски по цел ден е во дубак. И како ми текнало баш сега на мене после 9 месеци тој да го носи,незнаел тој што да му прави,па викам тогаш беше мал сега веќе треба да почне малку да се меша со вас неможам јас секаде да го водам.Искрено,немам сила покрај се што правам и да излезам да го прошетам некогаш.Ми здодеа од тоа ти си му мајка,ти треба се да правиш. Па зошто сум чистела секој ден,па како да не чистам кога кој ќе јаде никој ништо не пребира,кој да готви 5 пати на ден,како да не перам што чисто ќе облечеме,ако седам по цел ден со детето во раце печурки ќе никнат дома и сите гладни ќе останат. Ама не,лесно ми било на мене. Ајде,отиде мојот ден така. Извинете на негативата,имајте вие убав викенд
Добро утро и од мене! Доручек на ред, па потоа секоја сабота е резервирана за маркети и продавници. Но, прво мора да почекаме да стане девојченцето од дремка, па дури се спремиме за надвор ќе помине пола ден. За помош дома имам само од сопругот и тоа за викенд инаку преку недела колку се стигне толку. ЗА ручек среќа имам ако барем два пати неделно спремам нешто посвесно ама тоа е. Поздрав!
Dobar den Vchera me razbudi vrisok od deteto, padna od spalna.. nokjva na shtrek spiev. Malku da mrdne okokoruvav ochi. Pa i mi dojde tetkata vchera. Najomrazenite sedum dena od mesecot mi se tie Ke se istepam so nekoj. Stanati od 8 i pol, sredeno bebe sega mama kafe pie toj na zemja si igra i sam jade chokoladno lizhavche, mozhete da zamislite kakov e ishlakan Denes go chekam mm da si dojde od rabota i da odime na ringishpil, ima eden golem donesen vo gradov. Ke se izvozam na se po red, a mm plashlivkoto ke go chuva sinko ne sakal da se vozi Prvo na rolerkoster pa dalje Imajte ubav den, odam da go izmijam praseto.
И јас сум уште дете во душа Ако ни го направат луна паркот во Скопје, прво јас ќе одам да се извозам, после ќе мислам за детето Убаво да си поминеш
Ja ne sakam od tie malite shto chesto gi nosat tuka, da se vozam na kolichkite shto se sudiraat hahah ovakov ringishpil chekav da donesat i konechno im tekna. Ima edno kako bandera ogromno i te vrzuvaat cvrsto zashto frla nagore pa levo pa desno, koga go gledam mi e strashno ama ke se izvozam na se da mi pomine merakot. I na rolerkoster obavezno i posle na raat ke se isturam od povrakjanje hahaha Ajde dojdi da ne se vozam sama da piskame zaedno ko deca
Ме изнасмеа Ма нормално дека на малите не се ни качувам ни јас, пожелно е што побрзо и што подолго да те држи наопачки Немај гајле, не се повраќа од тоа. Само адреналин-плафон!
Инес ваков беше син ми. Помодреваше и го превртуваше очите, а потоа се губеше и заспиваше. Така е оти остануваат без воздух. Матичната ми е се да провери, па не прати на невролог во Скопје. За среќа ништо не беше, а и ретко кога е. Ни кажа да зима бедоксин, 2 пати на ден или ако е помало по еднаш. После прегледот дали уште еднаш повтори. Престана. Сега многу ретко, кога ќе падне знае да зајде, ама ни приближно трауматично како тогаш. Кога заоѓаше сите бегаа, па јас сама се справував. Се навикнав. Иста сум била и јас како бебр. Инаку ако добро се сеќавам кога ќе зајде го фаќаш за нозе и го вртеш надолу, го пласкаш по лице да се свести и не го викај по име. Пазете на јазикот само. Опасност и други последици нема.
Добар ден и од мене, и јас го почнав денот со кавга со мм. И тоа кога се караме стално за други се караме. Требаше свеки и свекре да дојдат во 2 а мене паника ме фати не можам се да постигнам станав касно и му реков јави се кажи им во 4 да дојдат. Ми се инати не се јавувал, па што имало за чистење мајка му ќе ми помогнела . Како да не , она иде да види како ми е средено, и ќе бркне во секое коше да најде прашинка, ете таква е. А нему му е мајка се разбира и не го сваќа тоа така. Викам ако не се јавиш јас не отварам врата и крај, да видиш како се јави...и дури за чистење се фати . Ете сега кафе пијам, да го допијам ке станам па му помогнам на мм
Добар ден и мене денот ми започна со кавка со мм не сум била единствена таква овој ден, и ние најчесто кога ќе се скараме се караме заради други најчесто поради нашите родители чат пат и кој повеќе се разбирал околу детето некогаш кога ме провоцира да се скараме ја си молчам и си фаќам да си чистам. Паметниот попушта. Синко спие јас се средив вечер одиме на именден кај сестра ми се надевам дека времето нема да ни го расипе планот. Днес за јадење не правам ништо мајка ми е тука таа ќе зготви за сите нешто. Некако времето е страшно грми силно и почна да врне а мене тоа ме тера на спиење. Имајте убав ден и среќен празник на сите што го слават.
Здраво мајки. Како сте? Ретко имам желба да пишам, но ве читам. Малата е супер, секој ден се повеќе ме радува. Многу ја сакам, душа ми е. Деновиве ми се никакви. За жал оштетена ми е функцијата на бубрезите и два пати неделно по повеќе од 3 часа сум на дијализа. Мачно ми е, се уништив месецов , секоја вечер плачам, а се трудам да изгледам храбро пред другите, а со повеќето не ни споделив, не сакам никој да ме сожалува. Се надевам дека Бог ќе ми се сожали, имам дете за гледање... Тоа е мајки од мене. Убав ден.
Offff Bolki vo bubrezi se najbolno neshto.. shto velat doktorite? Bidi hrabra majche, se najdobro ti posakuvam od srce
Фала на поддршката. Како и секогаш, ова е резултат на нашето совршено здравство каде што цела година лекував уринарна инфекција, за на крај да дојде до ова.
Баш пред некоја ден помислив на тебе дека те немаше да пишеш и после дани те тагна,дај Боже се да помине со лесно. Те препознав како силна жена ќе се бориш мајка за малата твоја
Znam i jas imav mozhnost da go iskusam istoto. 4 pati lezhev vo bolnica od napad na bubrezi. Posledniot pat 4ti mesec bremena vo veleshkata bolnica. Koj doktor pomine mi butashe lek vo infuzijata. Cefaleksin, ketonal, spasmex, analgin shto ushte ne.. nekogash si pomisluvam deka mozhebi problemot na sin mi e bash poradi tie lekovi.. ne znaesh veke shto da mislish..