Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    :hug:
    Чувај се и бори се мајче
    Од се срце ти посакувам побрзо оздравување :hug:

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    Добар ден.
    Конечно заспа малово, умор да се немало, од сабајле на лулашки, не знам колку седевме, па дома се фрлаше на мене и татко и, рипаше на сите страни, ручаше риба, па пак се фрлаше и беснееше и сега заспа.:whew:
    Па станува, се тетерави, на бетон само ми е страв да не падне, па ај за раче се држиме, врска немам дали е проодена, ама си викам не е зашто уште и лази, а и повеќе се држиме за рака. Станува сама како што рече ортопедот и тргнува, ама брзо паѓа, па продолжува да лази. Ај да се стабилизира малку, па ќе правам стапалчиња.

@augustd нека е со помин само, баш ми е жал. :(
    @Mariangel и за мене еднаш извози се.^_^

На Arien, azelea, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Главоболка страшна деновиве, ниту кафе, ниту одмор, ни Б6 не успеа да ја излечи, на крај ќе морам да се напијам еден ибупрофен зашто веќе не се трпи. Не сум метеопат, ама овојпат изгледа од времево ми е. :doh:

Ве читам како сте се карале со мажите и во главава ми поминува мисла како се немаме скарано одамна и гарант до вечер ќе се скараме, секогаш штом ми прелета некоја таква мисла се случува спротивното. :lol:
    Вечер ќе се гледа фудбал, од работа поминал до маркет, купил пиво и швепс и мастраф за пици, така да ќе пиеме радлер и ќе јадеме пица, тој ќе навива, а јас ќе плакнам очи со Кристијано Роналдо. 8) Се надевам ќе тепа Реал па да го гледаме во Скопје. :o

@MamacitaBuena штеди се жено, не се оптеретувај до толку. Нема да е крај на светот ако еден ден нема ручек или ако е расфрлано по дома, најди време за себе, тупни го бебуш на мт, но не за да раскреваш по дома, туку да кренеш нозе во вис и да уживаш. ;)
    И тој, како така не знаел што да му прави, да разберам да е новороденче па да му е страв, ама 9 месеци има бебуш имал време и време да се научи...
    @augustd мила те прочитав во друга тема, сакав да ти пишам лп ама немаш опција. Многу ми е жал за тоа што ти се случува. Држи се, нема да е лесно, но се надевам ќе ти се подобри ситуацијата. :hug::hug::hug:

Среќна слава и вечно име на оние кои имаат именден денес!

На Arien, Kaetana, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  4. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    @augustd бори се душо ...ти посакувам ситуацијата да ти се подобри...верувам дека е многу тешко, најди сила во љубовта кон малата и твоите.

Видеово вреди да се погледне
    https://www.facebook.com/HealthForAllKids/?hc_ref=NEWSFEED
    Кај нас ништо ново...уште сами...мм се заборави дека треба да се врати.... со душа чекам гостите од странство да дојдат, да живни малку куќава...промена ќе ни биде добредојдена... да се освежиме малку психички.
    Катастрофа бев вчера...цел ден гледав само да подлегнам, ни ручав ни вечерав...и тетката дојде и притисакот низок и болки во грбот и стомакот..денес подобра, барем јадам. Ми се јаде една :pizza:...уште да има некој да ми направи ( убаво ќе беше ).
    :hai:

На Arien, Kaetana, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.899
    Допаѓања:
    142.348
    @augustd od pocetok koga pisuvas mi ostavi vpecatok na samouverena, silna i hrabra zena. Ostani takva i Gospod ke ti pomogne vo ovaa "borba" da pobedis. Ti posakuvam da se podobri situacijata:hug:

На azelea, joy1, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    :hug::hug::hug:Fala za jazikot mi e najveke posledniot pat od bunilo ne ni zbam sto ae slucu svekrvata my butase prsti jas duvav vikav go stipev uste nemozam da razjasnam dali go napravil toa so jazukot

7. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Уф,како ли ќе заспијам оваа вечер...
    Го миевме газето на лавабо оти е спарено и изгледа ладна му беше водата ми рипна од раце малку фалеше да ми падне на плочки,едвај го задржав за едната нога со главата надолу:(
    Па кога писна да плаче...Еве го сега спие...
    Само го мислам...

На Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.053
    Допаѓања:
    154.432
    Важно не паднало не се грижи, не може човек да ги допази. Малава излезе преска на балкон кога врнеше а боса. Се лизнала паднала и кога списка уф. Среќа не се удрила многу повеќе плачеше од што се уплаши. Јас одма почнав да се думам а замисли да паднеше со главата на прагчето од вратата или посилно да лупнеше на плочки. Мајка бе, не знам за вас ама јас секогаш worst case scenario мотам во глава, шетаме надвор и само мислам каде е најопасно ако падне што се може да се случи... ама ја оставам да трчка да се пентари нека игра дете е не можам да ја ограничувам. Само гледам да сум во близина сепак е мала уште.
    Денес ме изнасмеа, пораснала бе си смислува игри сама. Грабнала едно како марама па става на врат зела две книжни кеси како торби и вика одам ас абота :D . Па после вика сега одам купам ебче :D . Јас обично носам марами кога одам на работа ме имитира смешка низаедна. Денес ептен си беа во дружба со тато, се чуваа малку, пак не ја заспал ама нема врска. После и поручекта цело време околу него се врткаше. Му викам треба почесто да ве оставам сами :P . Јас денес пак малку се закарав со големиот ама после се смиривме се изгушкавме и се договоривме да не се караме веќе. После беше умен си игравме шетавме. Се на се со оглед дека бев малку и на работа некако убав ми беше денов. Ми помина нерасположението од циклусов изгледа

На azelea, irena.1, snegulkata и 9 други им се допаѓа ова.
  9. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Добро утро мајкички уште рано рано ми започна денот со синето,а синоќа бевме на именден на повеќе места па изморена сум ама морав да станам кога се разбудив тој веќе си гукаше во кревтче кога ме погледна се насмеа, таа насмевка ја сакам,ја обожавам и секое утро ја добивам благодарна сум на Господ што ми ја подари што да посакам уште :l::l:

Мм го оставив да спие,деновиве сме си во добри односи а тоа најмногу го сакам,ептен мразам кога се караме @TutiFuti исто сме и ние кавгите ни се секогаш за некои други луѓе,а најчесто за родителите повеќе за неговите затоа што се мешаат секаде,па мене тоа ме иритира а моите се подалеку, а и свекор ми секогаш се меша околу малиот па тоа ми ги кине живците максимално,ама се снаоѓаме некако сега сме си делени од нив па некако по можам да се справам со се.

Временцево некако многу никакво преку ден сонце,попладне облачно а навечер невреме...Ама важно бебче е на кратки ракави и бос :D:D колку само обожава да е таков.Срце мајкино

@augustd Мила ти посакувам побрзо оздравување и да бидеш многу храбра,ти пракам :hug::hug::l:

На Kaetana, Arien, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    @augustd ти посакувам брзо оздравување. Се надевам набрзо ќе биде се зад тебе

На azelea, augustd и Mari* им се допаѓа ова.
  11. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    @augustd mila bidi silna,hrabra,ke mine,ti ja posakuvam seta sreka na svetot.

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден! :hai::hai:

Додека синко е заигран, да чкртнам нешто.
    Денес најрано сме станети, се одвикнуваме од пелена па често сака да мочка.
    Туку за мочкање лесно е брзо сфати, за какање некако тешко оди, кажува откако биднало работа :|
    Поручек планираме да одиме по адаптер, па седнат може полесно ќе биде, нокширот некако не му е интересен повеќе :)

Вчера за прв пат се исповрати фраерот на гости, само што бевме влезени кај брат ми, лом се направи целиот и ајде јас назад по алишта (facepalm) тоа е памет за друг пат да си носам резерва и на најблиска релација.

@augustd држи се мајче :hug:

На Arien, azelea, Seline и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро на сите!
    Нешто сте слабо активни, се надевам дека имавте убав викенд. За мене денес како да е недела, сопругот е дома и баш ми е чудно.
    Вчера не успеавме да го прошетаме девојченцето па некако имам чуство на вина. Дали и вие така понекогаш се чувствувате ако не успеете да ги прошетате вашите деца или еве да речеме да ги искапете а било ред, но вие сте многу уморни?Јас да а знам дека не треба така ама посилно е од мене. Како и да е денес мора една мала прошетка да направиме.
    @augustd подршка и од мене иако сум нова и можеби не си ме ни приметила, ама се надевам тоа не е важно. Ти посакувам се најдобро.
    Имајте убав ден:hai:

На Arien, M&M, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @augustd zeno kako pocna da pisuvas vo temava vednas te zabelezav, duri I pomisliv kade e zenava, sto ja nema... mila podrska imas I od mene, bori se!!! Imas za kogo.

Jas eve denes prv den na rabota, na nova rabota, ajso srekja da mi e.

На Sunshine_1979, Monella, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    :hai:
    Испивме сега едно ладно кафе со мм, како ми легна како што ми почна денов ме оправи малку.
    Малава еден саат ја успивав сабајле, цело време на раб да заспие, а не заспива. Ај на цицка, ај вака нишање, таа песна, оваа песна, ама не бре. Дури и подвикнав од фрустрација веќе.
    Мислам дека ова успивањево ми е најголем тренинг на нерви. Таман одмор веќе колку и на неа, толку и мене ми треба, го гледаш замижува и си викаш, еве сега, сега и нееее, отвора очи, пак кенка и ништо од одморот.
    И кога конечно заспа, таман легнав и стана по десет минутки. Е тогаш го разбудив мм, и му реков со среќа. Па биле шетале, еве дури сега заспа, уморна до крај.

Вчера земала чаша со вода од маса и само се вртам ја гледам ја надига, додека и ја земам истури во грлцето и убаво се закашла. А не оставам така на дофат, ама ете. Кога е неодморен човек му паѓа концентрација и помалку мисли.

@Saraa со среќа на ново работно место.:f:

На Kaetana, Arien, Верче4 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Majki kaj gi banjate bebinjata? Epten beljadzija stanal, jas go banjam vo korito na spalna ama sega golem e veke i ne se dodrzuva. Sinoka celo korito mi go isturi na spalna :@ poplava. Taman iscistiv, novi postelnini, isprav pernici jorgani i rekov aj da go izbanjam, tatko mu go donese koritoto jas da go soblecam abe za sekunda se ispravi i go dzapna i sve poplavi. Pa ajde brisi pa seli se vo dnevna za spienje komedii sea mi e smesno ama vcera... Sea se mislam vo wc da go banjam ama nemame kada tuku tus kabina onakva so stakla samo pa nekako ne mi e izvodlivo ne sobira korito a on uste ne stoi sam....

На azelea, Seline, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Јас мојата од 7м ја бањам во купатило баш заради такви зафрканции
    Има поголеми легени што го собира во туш кабина
    Седнат во легенчето и завршена работа

На Seline и stilas7 им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Od koga se rodi vo kupatilo go banjam

На Mariangel, joy1 и Mari* им се допаѓа ова.
  19. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Ние од кога се роди сме во корито ама долу на земјата си постилам кебе старо и го легнувам во коритцето а тек сега почна сам да си седи,ама сега да се потстопли ептен ке го префрлам во бањата имаме када ке си го бањам таму.

На alana и stilas7 им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.104
    Допаѓања:
    328.747
    Хелоу :hai:

Малата е фасцинира од автобуси.Ама ептен .Ке мора да и ја исполнам желбата и да ја качам во автобус бар на кратка релација.

Уште месец и одмор.Лани плачеше од песокот на плажа нонстоп беше во патики.Голо дете а во патики (facepalm) кој знае годинава како ке биде?
    Се надевам поголема е па ке го надмине полесно стравот.

Станува доста захтевна и карактерна.Се она знае како треба,се она мора пред сестра и да добие.Па често дома војна избива

@augustd задржи ја позитивната мисла.И нема лошо во тоа ако споделиш со блиските.Никогаш не е на одмет прегратка,совет,туѓо искуство.Истражувај,прашувај медицината оди напред.Се дур има лек ке има и век викаат старите.

Чувајте се мајки.Не обраќајте пажња на небитни ствари.Звучи клише ептен ама така е.Јас се потресував за се па од скоро завшрив со алергија на телото од стрес,тахикардии и вртоглавици.Глупача...

На chocolade, JuLleE, Kaetana и 18 други им се допаѓа ова.