Здраво мајкички.Ние се вративме од Србија богами два три дена ми требаа да се адаптирам и одморам и од свадба ии од пат мене а не па на синко.Ептен блиски луѓе иначе воопшто не би ни пошла.Оваа година не ни размислуваме за одмор иде прв роденден пет свадби а и годинава се вселивме во нова куќа па трошкови до гуша.Инаку од Бг се вративме со плус забче ама уште не пробило па си кенкаме и навечер и преку ден.Количката ни сега не ми ја сака а не па кога ќе прооди.Синко ќе биде брбливко тоа го знам ама со одењето потешко ма да е рано му тежи на буцо газето и воопшто не се крева.И многу немирно спие спалната огромна а он цела ја кружи во спиење страв ме фаќа да не падне.Во креветче неможам да го ставам ги заглавува нозете илли пак се мава де од лево де од десно и се буди.Толку од мене...за денес
Друшки ова би требало да биде па да речеме добра вест?!?! И ете сакам да ја споделам -Трудна сум ! И онака некако малаксано, поспано, со мачнини, малку испаничено и исплашено, се разбира и возбудено и среќно се осеќам. Посакувана бременост а пак не фати неспремни! Туку имаме време да се спремиме и да се радуваме на тоа што семејството ќе ни се прошири за уште еден член плус... Ете споделив, како што е ред... виртуелните другарки треба да знаат !
@snegulkata честиткии милаа.Со лесно да си ја износииш бременоста..Исто и на @wannaBeMomma сакам да и честитам ја прочитав некаде по другиве теми
Со лесно дружке Види види како почнавме ние овде Пазете се мајки како што почнало сите во труднички ке се читаме
Оти бре вака ве сакам а не ве ни знам!!! Озбилно, се радувам ко мало дете дека вас ви е мило што бебе ќе имам!!! Леле се разнежнив, ах хорминиии што прават!!!
@snegulkata честитки нека има еден куп дечиња и онака се најубавото нешто на светот најголем дар од бога.
@snegulkata cestitki i so lesno da si ja iznosis bremenosta. @wannaBeMomma i tebe cestitki, lesna (kako pesna) bremenost Preubavi vesti pred spienje
@snegulkata со лесно бременоста,убавите радости секогаш со други кога се делат се уште поголеми. И двајцата заспаа сами во.исто време. На синко му викам душа моја срце мое,и после 5 мин викам,кажи што си ти на мама,и тој вика муун-мајмун,хаха се смеевме пола саат,абе детево ми е полно глупости. Предвреме ме бакнува и вика мама пуки длед,да купам сладолед,. Заспав жени,добра ноќ.
Vo vrska so vodata, daj kazete sto da se pravi, kakov filter da kupam? Znaci sega vrne tura nie voda uste 5 kapki, a od cesma sansa nema da pieme. Sekoj den od 6kg kupuvam kako budala, vleckam se kilavam, a znam ima i poednostaven nacin. Mnogu se poti detevo. Vasite? Drugo, vo kolicka veke retko sedi i se vozi, saka ispraven da stoi deckoto, i da gleda. Mene grb mi vrti. Idni mamicki, CESTITO i so lesno @Kaetana Pisatelka da ne si zeno?
Ако и вие пиете не е лошо да си купиш филтер. Имаш во продавници за бела техника бокали, јас таков имам Аквапор. Стрикно од Сет земен. Јас само за бебе, ние пиеме чешмовача, пробавме да пиеме и ние купечка ама многу ни е скапо, не можеме д аизлеземе на крај и затоа вака. За потење се поти, не многу ама се поти. Јас не знам како не ви седи во количка дете, откако е роден и донесен дома од количка не е изваден. Од прв ден дома. Лани цело лето го пројде на тераса во корпа, годинава исто. Кај и да одиме во количка и шибаме. Лом е направена, ама од што ја користи многу немаме време да ја средиме. Некни во количка и во автобус до Пржино, ни кидна пред нос 16ка, он спиеше, го ставив во такси на седиште него, спакував количка во гепек и ајде у Пржино по дадето. Шо знам, моево ја обожава, спие во неа, имаме до пазар пола саат пешадија си ги преседува без гајле. Ваљда е до навика, шо знам, дури годинава не земав ни летна од што ми е ок оваа и ќе си тераме со неа уште едно лето и зима, па следно лето со летна ќе бидеме. Дур се мкнеме пешки, дур го влечам, па секое камче го интересира, абе ајде, у количка, пазарллукот у багажник доле и ајт на здравје! Татко наш ни е болен, легнат со тт, крај на светот, ко и секој маж. Е затоа ние дома не сме прибрани, страв ни е да не го префати па бегаме. Утре на агенда ни е одсабајле акање. Епа сеа, шо да праиме. Убави сништа мамаситас!
Lele jas ne znam kako ne vi sedi vo kolichka dete vika Ete taka, kako tebe shto ti sedi na nekoi ne im sedi
@snegulkata @MamacitaBuena честитки и со лесно и јас се токмам за второ ама на два ума сум ај како е пишано така ќе биде
Она мисли дека ако незе и се погодило дете што јаде, спие, сака да се вози во количка..... сите деца се такви @snegulkata честиткиии и со лесно да си ја износиш бременоста