Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Најпрвин @wannaBeMomma @snegulkata честито, имајте лесна бременост. Иако не ве познавам лично, баш се израдував...и си се потсетив на тој убав период :inlove:

За муабетот и јас како @Mariangel мислам дека почетокот друга беше поентата.
    Еве јас сум од тие родители кои во една рака држат бебе, а со друга туркаат количка...се ја интересира и ете не можам да ја слушам и гледам како пишти цел пат, па ја кревам, се изморувам и препотувам, ама срце полно кога ја гледам дека ужива и се радува разгледувајќи за нас обични работи.
    Сега е во таква фаза, порано ништо не разбираше и ништо не ја интересираше..

Мислам се е до карактерот на бебето, па така и ние мајките се раководиме по нив.
    Јас знам колку се мачам да касни бебе 50гр од кашичката, кога одиме со количката носам еден куп играчки за да седи мирна, но кога не сака, не сака....мислам секој се труди најдобро што можи.

Сакав уште нешто да допишам...но бебе стана...

Уште @augustd тебе сакав да ти пишам некој збор...биди силна мамичке...мм работеше извесен период во таа област, па горе долу знам со што се соочуваш...целосен преокрет на животот...мн ми е жал, но знам дека нема да се откажиш. Се надевам станува збор за акутна состојба, која со помош на антибиотици ќе се реши... Те гушкам најсилно :hug:

@danichap :hug: и до тебе.

Поздрав мамички.

На Kaetana, Arien, girl-miri и 9 други им се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    E toa e rabotata ustvari. Eve preeska sedese na zemja na kocki si igrase i odednas mu tekna ja otvori vratata (podotvorena si bese) i pocna da lazi nakaj hodnik po plocki a na prizemje sme i ladni se a toj po kratki, mu vikam ne toj me gleda i vika ta (da) i si prodolzuva niz hodnik, mu vikam pak ne toj pak ta e kako da mu dokazes na 10 mesecno bebe.... I na kraj stanav i go zemav i zatoa sega vratata zatvorena ja cuvam.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Ама порано родителите можеле да чуваат деца и да ги вршат сите обврски дома, а сегашниве мајки не можат. Потполно се сложувам со @AngelOfArh и со тебе. Познавам многу мајки што само децата им се во раце и кога се мирни и кога се плачливи (така ги научиле секако) и се жалат дека не можат дома ништо да сработат, па ајде свекрвите ќе им средуваат (ако се во заедница). А тие што живеат сами не знам како постигнуваат со сите домашни работи и слично. Ќе родам уште малку и секако дека морам да средам и дома, иако ќе бидам и со дете, за мажот јадење, перење, пеглање, чистење, на кого да чекам? А имам роднини што само си ги думкаат децата во раце и кога детето е бајче.

На ilyan му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Хаха абе јас како времено денеска сакам утре не

Леле хахах извини

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Аиии не сум се уклучила неколку дена и убави виврации на темава се шират.
    Среќна и лесна бременост @snegulkata i @wannaBeMomma .

Единствена тема е оваа која ја читам на форумот. И чат пат во совети за исхрана.
    Да чкртнам некој збор па ке ве читам детално :D

Вчера на болница ао бебуш повраќаше кутрото . Докрорката вика вирус стомачен ама мене не ми изгледаше така. Нема ни пролив ни тт. Повраќањето се случи за време на јадење му давав ужинка кашичка од хипп изеде 90 гр и се истури. Му ѓи купив тие за по пат кога сме да му давам, ѓи виде и вика ам ам па зедов да му давам.
    Тие не се во тегличка , пакување како сокче се и се вметнува лажичка на отворот. Ми се виде практично па зедов 5 -6 .Веројатно ми е да е било некаде издишано.
    Значи мајки пазете во летните денови на купечка храна.
    После тоа уште два пати ноќта повраќаше .
    Денес сме добро фала му на Господ.
    Јас деновиве здравјето катастрофа, насобраната нервозата ми се одразува во форма на гастритис:(

Едвај чекам одмор со бебето и мм.
    Некои блиски ми фалат многу, едвај чекам да си ги видам.
    Лани бебуш на 2 месеци го носевме на одмор.
    Оваа година се надевам ќе преоди на плажа.
    @augustd само позитивни мисли чуда прават. Верувај во себе.
    Господ е голем.

На Kaetana, Arien, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  6. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377

KE se izvinam za latinicava.
    Eve jas sum od tie sto se "zalat" deka deteto im bilo nemirno,placlivo.Deka 24/7 mi bil ili na gradi ili vo race.Bidejki ako go legnev odma pocnuvase da pisi i taka vo krug.Ziveam vo zaednica so svekor,svekrva,dever i jas i mm.Svekrva mi raboti samo prva smena,maz mi do 17 saat na rab,dever mi i svekor mi ne mozele so mali deca da se snajdat a doma sekogas mi bilo sredeno i rucek zgotven do 15 saat koga ke dojde svekrva mi sve e cakum pakum.Jas gotvam,sreduvam,potoa taa ke go prevzemese ke mijam ke namestam sve i edno kafe ke se napijam na raat.Sum rabotela toj vo edna raka jas so druga rabotam,ili ako e poraspolozen vo kengur so mene.Deka sum go naucila ne sum go naucila od bolnica bese takvo na site bebinjata zemeni mojot mi go nosea da sedi 24/7 so mene placel tamu samo za presoblekuvanje go zemaa.KOga place do pomodruvanje i zajduvanje sto da mu pravam da go cekam sam da se uspie ili da projavi zelba za vozenje vo kolicka.Mojot ne bil bajce nikogas zatoa bil vo race celo vreme,ne se uspal sam.Eve go sega ima 2,5 godini sam se uspiva,se zaigruva znae sto mu e dozvoleno sto ne,znae i drama da napravi ama pak nema da bide po negovo.Ima denovi koga e melem na rana ama ima i koga mi ide da zazalam sto sum se rodila.Taka da skoknete pa kazete op.Gosod da vi dade mirni deca,bajcinja da mislite deka vie ste im go vovele vojnicki red i deka ja imate kontrolata. ;):*

На Kaetana, simona_baby, simonka93 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Ова е тоа што ни се случува по дома во последно време и чудна ствар само со мене е таков пекмез со баба и и дедои кога ја чуваат викаат многу ретко да заплаче

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Колку вакви муабети сум слушнала од трудници, јас вака, јас така ко ќе се роди. И на крај пак си легнале на брашното. :D Сите се прилагодиле на бебето и неговите потреби, што е и нормално. И тие што велеле нема да спие со нас, и тие што ме советувале да не го држам в раце или да не спие на мене. Нешто што најмногу ми фали. Заборавате колку кратко време се бебиња.

На Kaetana, m.i.g, simonka93 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.802
    Море кога ке отвори уста ко ламја пошто има грчеви,кога не ке можете да го смирите и по 4-5 часа ке видам дали ке гледате на мажот ручек да напраите,алишта да пружате,има да го думкате и да плачете во исто време,ама тоа е...

Првите три месеци бев како зомби.Затоа што имаше страшни ама ептен страшни грчеви.Лактацијата не ми беше уште воспоставена па млеко шприцаше на сите страни,маици нонстоп мокри.Ужас...

И јас си викав ехее ке родам и има се цакум пакум да ми биде,има одма да се стегнам во новите фармерки,има ред да воспоставам од прв ден.Мало морген

А приметив дека сите во труднички што едно време истото го велеа ке се породам па ке вежбам,ке се породам па ке се наспијам после идеа овде во темата се жалеа како е мн тешко :)

На Kitten, Kaetana, simona_baby и 21 други им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Со мало бебе е друга ситуација. Додека се прилагоди е многу потешко,освен тоа зависи каков постпородилен период имаме.
    За земање во раце и јас ја земав бидејќи зајдуваше и се губеше,искрено од грчеви лудило ме фаќаше од плачење. Па не сакаше да цица,а јас полна млеко,таа плаче ,плачв и јас... Прифати да цица само на спиење така теравме до 13 м и самата се одби. значи тој период додека наполни 1 г е потежок и минува низ низа проблеми и убави моменти. Јас зборувам за поголеми деца ,кои губат секаква контрола и се невоспитани заради пропусти на родителот.

На azelea, Black girl и Mari* им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Ако не прочита убаво, реков имам роднини што децата им се мирни бајчиња и пак им се во раце по цели денови и се жалат дека се презафатени. А за грчеви тоа е друга работа. Сигурно нема да го оставам да заоѓа од плачење.

12. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Здраво, гледам долга дебата има, се извинувам не можам да ве дочитам, само ќе кажам викав како да не такво е детето така го воспитале, е сега гледам колку не сум била во право и за некои работи ДА ТАКВО Е ДЕТЕТО. Ова такво е детето од причина што бебе стро ни месец дена не цицаше на два саати на три саати, туку тогаш кога она сакаше, дошло време за цицање според мене но не испоред неа, неќе и што да правиш гладно не ќе го оствиш, а за количка ве молам има деца што не сакаат количка и мојата можам да ја вбројам вотие, на кратко да ама за подолго боже пази сите ќе не разберат... гладна е сега кога почнвме со кашичкиако не и убаво преферира да е гладна него да јаде, бебе од 9м ми ја турка лажицата со рака и дома изиграваме мјмуни за да касне пет лажички, затоа радувајте се на вашите јадачи затоа што не знаете која тортура е да молиш бебе да јаде а тоа пишти вришти неќе да те погледне а не уста да отвори. И јас викав бебе е за во креветче и беше во креветче до пред месец дена сега е со мене се исправ во креветчето скроз и со главата се префрла на ндвор па ми е страв да не тресне после што ќе правам ако се удри лошо, знм сите деца паѓаат но ако можам да ја заштитам ќе ја заштитам.
    Инку со лесно на новите идни ммички, а @augustd ќе ја замолм ако сака да споделе јавно ккви проблеми имала што довеле до ваква состојба ако не те молам пиши ми лп и јас осеќам некои чудни симптоми....
    Поззз.

На simona_baby, Arien, Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Еве и јас сум трудница и не се дрзнувам да мудрувам како треба и како ќе правам. Знаеме дека многу ветувања претходно дадени, се прекршуваат кога се работи за свое дете.
    НО, ќе ви раскажам пример на една моја блиска и драга особа. Жената си има синче така поплачливо уште од раѓање. Како што раснеше малото таа се гледаше да му угоди. Буквално му стана роб. Не идеше нѝ во вц зошто малиот многу плачеше кога мама ќе седне на шоља,па гледаше да го обави тоа кога спие. Се што сакаше му беше исполнето и купено. Кога подпорасна и се качуваше во буквална смисла на глава, а она ќутеше. Кога сме иделе на гости и мене пробувал да ми чучне на глава зошто мама му дозволувала. Плачки зошто имал плава виљушка он сакал зелена. Па тато трча у продавница да најде зелена. Плачки сакала лубеница на сред зима. По што следи потрага по маркети. Плачки зошто јас сум седела на гости на тоа столче сум требала на другото. И на тоа коментар, премести се извини, дете е не разбира. А тоа 5години. Бабите си ги тепа и ги нарекува со погрдни имиња. На тоа игнор фаза било, ќе заборави. Менување јадење по 100пати на ден по негова желба и пак нема да јаде. Плукање по мајка му ако не му даде нешто. И на тоа игнор, нели фаза е. Доаѓа кај нас на гости и одма почнува да бара сладоледи, тост, слатко од смокви а многу пати се случило да нема и траскање од земја. Отвара фрижидер вади се надвор. И на тоа игнор секако.
    Епа сфаќам ја дека сите сакаме да си ги видиме децата среќни, ама не треба да дозволиме тоа да го злоупотребат. За мене родителството значи поставување на граници и држење до нив. За добро на децата. Не секогаш во животот ќе имаат се што ќе посакаат.

На Kitten, Kaetana, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377

I mojot koga bese vo race ili koga go dumkav bese bajce,koj me gledase od starana moze vikase blazesi i deteto bajce a taa po cel den vo race go cuva.
    3 pati vo eden den go imam noseno na dezuren od tolku placenje odgovorot bese bebe e sto sakas da pravi ke place bebe e.Na drugarka mi od krevet ne i bese podignato a i glas mu nemaa slusnato neznaea kako place.Za istovo i pred nekoe vreme se zafativme.Nekomu pomirno nekomu ne,nasi se neka ni se zivi i zdravi,kakvi takvi ke si gi gledame.Mojot kakov e -takov e moj si e ke si go gledam ne bi go smenila ni za 10 mirni.Ke ve izlazam ako kazam deka ne sakam toroto da mi e mirno.

@ilyan kolku sto znam deteto na angel samo sto napolni godinka,deca se menuvaat porano i so @mariz poraki razmenuvavme nejzinoto sama sto kazuva mirno bajce,spie po celi noki koga i kazuvav za mojot se cudese.Ama ete od bajce i nejzinoto e sega bagabontce.
    Ajde ve molam objasnete mi kako mozev da go naucam da se vozi vo kolicka da ne zajduva.Vidov ne biduva ja trgnav kolickata izvesen period otkako napolni 1,5 god ja vrativme vo upotreba srekja so finti uspevame da sedneme.Koga ke pocne da place i da se drecka ne e deka jas sum mu dozvolila i jas ne sakam i mi e nezgodno vo situacijata.Ne mu e kupeno se sto posakal i jas se trudam od petni zili ama ne e se kako sto sme zamislile i zacrtale.Ne mu ozvoluvam ke place pisti ke se zalazeme so nesto dr i za 1-2 min mu pominalo.So tvojot post sakas da kazes deka sin mi e nevospitan zaradi nekoj moj propust???

На Kaetana, simona_baby, Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  15. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Јас ја преспав дискусијава .. :D
    Моево генерално е добро дете, имаше фази многу се будеше, но сега е ок. Сцени со плачење уште не сме имале, а во количка седи со саати. Иако до девет месеци беше само со мене, не плаче од никој и е ептен весела. Но тоа не значи дека е заради мене или дека јас сум заслужна. Има деца што не сакаат колички, ама тешко на родителот, едно кафе не може да пие, и он не е крив.
    Јас ја оставам да прави неред, дури и тв во дневна го скрши со клучевите од колата, замавна од дубак, па здрави живи се купи нов. Ја оставам и сама да јаде, може да замислите каков хаос е. Сега плус малку ја подразгаливме, па што?
    Комшикава ја научи да не тепа по лице да се бранела во градинка и чат пат знае да не плесне. Нема ваљда да се карам со жената за тоа.
    Деца се, ќе пораснат, ај да престанеме веќе со она што јас го нарекувам љуби га мајка.
    @Saraa јас имав хроничен умор и неконтролирано слабеење, се исушив,а и долго лечев уринарна инфекција, но откако се породив прекинав со лекарствата, пиев само диво оригано чај. Бев сама две недели со детето, паднав дома, беше недела, требаше мм да дојде, среќа детето ми беше во игрална. Си дојдов на себе некако, се јавив на пријателка, дојде цел ден ја чуваше малата, а наредниот ден испитувања куп, па цел месец, сега чекам резултати, среќа не е болен процесов, но не знам до кога ќе трае. Ете годинава нема одмор за мене, а планирав. Така да за се што се сомневаш, право на лекар, не оставај на случај, оти од нигде никаде може да ти се случи.
    Исто да им заблагодарам на сите мајки за поддршката, многу ми значи иако не ве познавам, фала од срце.

Последна измена: 8 јуни 2017
    На Kitten, Monella, Kaetana и 14 други им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Плукни си под пазува-вели баба ми и свеки. Тоа е најпаметна реплика за секој од постовиве. Нема јас вака јас така, душа е и тоа. Поготово за думкање и кревање, ми иде веднаш да нокаутирам кога ќе ми кажат "не ја учи" :fubar:

На Lolipop23, azelea, wannaBeMomma и 4 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Сакаш верувај ме сакаш не, јас повторувам по сто пати, плескам по раче, не да го здоболи ама да знае дека таму не се чепка, чисто колку да му го тргнам рачето. Така го одвикнав од штекер, сто пати го тргнав, и покрај тоа што имаше штитник, сто пати. И пак го тресна струја, оти реално штекот беше неосигуран скроз, трофазен и со жици надвор, нешто што не гледа вообичаено, одма се фати на тоа. Сеа заобиколува од штекерот кога проаѓа, ама тоа е. Плачеше многу, го гушкав и го бакнував пола саат, зборував како на возрасен човек.
    Е моите тенџериња се такви, еднаш повлече и му паднаа на нозе, се повреди, поарно да не се повреди па да игра со нешто друго. Затоа игра со едмо мало лесно тенџерче, а другите се тргнати. Татко му го имаше научено да се џитка главечки или пак слободно да падне наназад, епа јас не дозволував и за еден ден заборави. Зошто не дозволував? Затоа што ќе се повреди, на татко му интересно ама мене глава ќе ме боли. За тоа ти кажувам, не за друго или кога бил бебе нешто.
    Значи да повторам, поплаче мислам кенкање, за воља на вистината моето не плачело, кенкало, и сеуште е така. Нас не затекна една состојба бебе плаче се корне од плачење, не знаеме што му е, никогаш не плачел, прв пат на 11м, земи го во раце плаче, остај го плаче, на страна, на грб, на меше, секако, се пробавме, абе паника не фати, ама се смири сам. Не значи дека го оставив да преплаче, ама кога кенка богами го оставам, гледа дека не го регистрирам и си легнува на брашното. Пример сака да се качи на наслонит од гарнитура, јас седната и не му давам, нормално, кај се видело бебе дасе качува на надлон од гарнитурс и од таму да се џитка главечки, кенка, го земав во раце, го гушнав и му објаснив не може мама, опасно е, дали ме разбра или не не знам, ама вика бам и покжува како се удира по глава, престана после некое време. На тоа зборам.
    Исто што и реков и на Мари, ќе кажам сто пати не, ма триста пати, ќе затворам врата извесно време, ќе отворам покасно или ќе го тргам додека не му здосади него и ќе сфати. Така го одвикнав да се качува на комодата на тв и да фаќа штекери, така сега се одвикнуваме и од затварање врати и прозори.
    Бебе бе Џој како да научиш? Тоа уште не знае што му се десило а не па да учиш. Коа беше бебе сум го држела со денови во раце, спиел врз мене, сме се гушкале со денови, ама чукна ли саат за молзење го оставав во релаксатор или на перницата за доење и молзам саат време, веројатно така се навикна на ред, затоа што молзењето не е доење, тоа е многу покомплицирано, оти ако не цица сеа ќе цица за еден саат, а да се молзам морам оти ќе нема млеко после. Ама и сум молзела со бебе во рака, оти плачел, имал грчеви, ама затоа кога почна да разбира почнавме и да учиме, не да кубе, не да чепа штекери, не да јаде кабли, не да соблака чорапи кога надвор е ладно и дома е ладно... Ред такви работи кои на 10-11м веќе ги учеше. Дел усвоивме дел не.

Извинете млрам вака оти осеќам дека несум сфатена.

На azelea, danichap и Mari* им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Ма те сваќаме ние тебе,него ти не не сваќаш нас :D
    Ете мојата не разбира од не,дури и се смешка и оди со прстот :sweat:
    За удирање по раче,јас не сум за тоа...барем засега не :?:
    Мислам дека за тие работи е период на љубопитност и ке помине
    Мислам секое дете и мајка имаат поминато низ тоа децата секаде да чепкаат и да се запознаваат со средината
    Како иначе ке научи што смее а што не?
    Не се сите дечиња исти,нити можат да бидат
    Затоа се толку различни мислења,секоја мајка си го опишува своето дете а секое дете си е приказна за себе :inlove:
    Затоа не се разбираме една со друга :)

На fairy88, girl-miri, Arien и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @RainBow od pochetok do kraj se soglasuvam so napishanoto, bravo :)

@Black girl tebe ne mozham da ti se iznachudam na napishanoto. Kolku zastareno razmisluvanje bravo :) Tek ti pochnuvaat makite, ke pravime muabet za nekoj mesec a sega smetam deka ne mozhesh da diskutirash na temava koga ne si se nashla vo takva situacija.

@ilyan voopshto ne se soglasuvam deka periodot do 1 godinka e potezhok, naprotiv periodot do godinka mi beshe raj nasproti segashniov period. Koga dete pochnuva da raspoznava, da e ljubopitno, koga ke proodi i sekade chepka e mnogu poteshko otkolku da smenish pamers, da nahranish i da uspiesh bebe :) Bar vo mojov sluchaj beshe taka.

@tincemajmunce jaka ti dusha, vtoroto vajda bajche ke ti bide chim se najchesto razlichni prvoto i vtoroto :D

I edno ke kazham ushte, so toa shto jas ne go ostavam da plache, shto mu ugoduvam i mu dozvoluvam mnogu raboti (normalno ne da brca vo shteker ili drugi raboti opasni do toj stepen) jas dobiv najpozitivno dete na svet,sekogash nasmeano, sekogash veselo, socijalizirano i druzheljubivo iako e po cel den so mene ednostavno sekogash mu e pogodeno. Oti edinstveno sega sum vo situacija da mu pogoduvam, a koja seirdzika majka od strana ke me pokazhuva so prst neka go stavi na chelo i neka se preispita koja e celta na nejzinoto diktatorsko odnesuvanje ;) Dodeka e vo moi race ke mu ugoduvam, koga ke mi otide kaj druga zhena koga ke stvori familija ke si placham doma sama po nego deka sum ostarela i deka nikogash veke nema da e bebe za da go razmazuvam.. i za inat sega ke si go zemam vo race i ke si go dumkam :D

На Kaetana, fairy88, artemidis и 16 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Јас имам дома еден инат магарешки:D.
    Не помага ниту учење ниту поткарување... ништо слично.
    Само игнорирање.

И ние ја минавме фазата со штекерите. Чекаше да го свртам погледот накај нејзе и тогаш со едната рака, со показалецот, мафташе во стил на карање и во очи ме гледаше, а со другиот показалец брцаше.
    Точно знаеше што прави, знаеше и дека е забрането... ама табиет.
    И не и здосадуваше. Дење ноќе можеше така да прави(facepalm)
    За џиткањето никој ниту и покажал ниту видела... ама беше страшно како се џитка во креветот. Решение најдовме во монтажно креветче и готово. Што ќе учам бебе 9 месеци. Другата варијанта да ја здоболи еднаш, два пати сто пати па да не прави така ми беше животозагрозувачка.
    На минута ја имав оставено сама во креветче кога беше годинка, она рипнала надвор, ја најдов истегната на ламинат.
    После година беше и за мене потешко @Mariangel можат да отвараат врати, палат ламби, истражуваат, не преспиваат(
    уствари мојава од бебе е тешка со преспивање:D).

На Kaetana, fairy88, simona_baby и 8 други им се допаѓа ова.