Dobro utro majki. So sinko sme na terasa jas pijam nes kafe ( vcera ja kupivme masinkata so mm za godisninata ) sinko si igra a bebe zaspa. Vcera bevme na rodenden na detence od gradinka sinko posle edvaj go naterav da si odime saka uste da sedi. Stalno ve citam ama nekako nemam bas vreme za podolg post. Pozzz
Tolku mnogu me trogna videovo, se iznaplakav. Samata tazhna facichka na deteto mi stavi grutka vo dusha ushte od koga go izgledav Vredi da se pogledne
Хелоу девојки денес мислев ќе поспиеме бар до 8, госпожа заспа у 10 синко 11, мн касно за нив ама викам ај петок е ќе одмориме утре. Ама реши госпожа па пред 7 са стане и сите да ги разбуди. Налет тоа ама од 10 плаче за спиење ја изнесов надвор да се разигра и умори убаво ама џабе цело време кенкаше. Ја додржав до 11 едвај па заспа, додуше уште виси на цице ама спие. А вечер сме на роденден сакав покасно да заспие. @Kaetana вчера заборавив да те прашам, колку направи ќеркичката? Сама престана да бара да цица? Досадна сум знам со муабетов ама се спремам психички за некој месец да ја откачам, ептен е цицалка мислам тешко ќе оди и ме фаќа уплав од тој момент.
Добар ден мамички Вчера кај мајка останавме мислев ке одморам малку ама синко реши ноќеска да станува почесто па ништо од спиењето. Кафе испивме надвор во двор и сега баба му пробува да го успие па јас да си пишам тука Убав ден мамички.
Мојата намали, да..вечерта ја поминвме со околу 37... незнам дали ке се заби или нешто друго ке е..пред две недели 3 дена имаше малку покачена тт и набабрени непца долу, но не излезе ништо, еве сега пак..ако продолжи викендов исто, ке ја носам понеделник пак на лекар.. Туку, како е малиот на @AngelOfArh, кај него не се симнуваше тт..
Добар ден мамици! Најпрвин честитки на @snegulkata и @wannaBeMomma за храброста со лесно да си истерате до крај! Денес за прв пат (по 2ипол год.) со синко бевме на пазар, среќа со нас беше комшиката ако не, пак не се нафаќав. Синко е дете што нема заспиено ниту еднаш додека сме на шетање, за среќа сега барем сака да седи во количка, како мал срам ми беше да излезам некаде, се дереше колку го држи глас,сите во нас гледаа. Решив да бидам по опуштена, да не се нервирам толку околу синко, сепак е дете. Тоа по препорака од педијатарот де Инаку треба да правиме нови испитувања, закажавме и на хематолог па да видиме... Со нејадење незнам веќе како да постапам, уште повеќе ме иритираат муабети од типот остави го кога ќе сака сам ќе бара, не го бути со сила итн. И јас не сакам да готвам секој ден различно за неко и за нас, ама тоа е. Поздрав дами, убав викенд!
Beba zaspana, tato sedi so nea raboti na kompjuter I ja pazi Jas spremam rucek za gospozata mala piperka, brokula, kompir I kiselo mleko. Se nadevam ke I se dopadne... so toa edno jadenje preku glava mi e, treba da I se pogodi sekundata za da jade... jas nesto bez volja sum, premorena... nasiot rucek valjda e gotov, ja cekam sveki da kaze kako napreduva rucekot nas.... toa zenski, da vi ozdravat pobrzo decinjata I bidete nasrekjni, nelisrekjata so pari ne se kupuva!
Јас почнав по една дремка пладневно да терам, посвежа сум после. Денес малава од седум е станата , па од сабајле бевме до чаршија, сега спие. Гледам да не ја изложуваме на најјакото сонце. Стокмивме фустани за роденден,денеска ги земавме. Ручек нема дома, се смеaм самата себеси дека освен за малата во кујна не влегувам, џабе ја правевме. Да стане буце мое ќе ја пратам да шета со татко и, јас уште ќе одмарам. Убав викенд.
Здраво мајки од мене!!!! Најпрвин да ви се заблагодарам на честитките за бременсота!!! Фала ви од срце на убавите зборови и подршката!!! Еве ве гушкам ! Мислам Иренечето праша колку разлика ќе бидат со дадичката, 3 години и 9 месеци... чинам добро е, ама ќе видиме! Кај вас @irena.1 мислам помала разлика беше? Ќе споделуваме искуства и совети, ехее тек ќе сме главни по темите! Инаку јас си имам мачнини, си имам потреба за сочне, и така една вредна жена да дојде дома да ми потфати оти нередов у депресија ме носи. ММ зафатен стварно ептен, ама па и кога ќе се врати ја зема малата да ја чува а јас.. епа јас СПИЈАМ оти бетер од новороденче сум, ми требаат 13 саати сон да се отспијам. Со првата бременост многу повраќав, со оваа си имам мачнини ама пак мислам поарна сум. Туку изгледа со овој муабет ќе треба во труднички муабети да се префрлам, ќе мора да ме примат и нови друшки ем ќе си најдам од таму! Денес на работа направив толку провидна и наивна грешка, како никогаш досега и ќе си пукнам од мака. Наместо 200 денари на муштерија му дадов банкнота од 2000 денари. Фино лепо си излезе муштеријата, и дури отпосле колешката ми кажа дека ни фали во каса банкнотата од 2000 денари. Се стопив, си го вратив филмот и убаво се сетив каде згрешив. Ете после скоро десетгодишно искуство јас погрешувам толку глупаво, чиниш прв пат во рака фатив такви банкноти. Точно нови се, ама им фатив редот веќе... ама ете во брзање и во гужвата сум погрешила... назад нема! Тоа е мамици, одам да си средам косата, денес родендени, полуматурски... па да се заличам на човек.
И мене пред извесно време ми се случи слично ама со среќен крај,човеков ми дал 200 а јас ги гледам како 2000 и му враќам кусур и он ме гледа и ми вика ама тоа се 200ден ете среќа постојат и луѓе
Денов недобар, лоша вест слушнав и ми се врти низ глава само, премногу ми е жал. Па го гушкам малово и сфаќам колку сум пресреќна. Суров живот, крајно суров. Мене да ми дадат вишок кусур обавезно ги враќам. И мене ми се случувало додека сум работела и знам како ми било кога ми крателе од џепчето. Ама пак тоа моја грешка било. Еднаш помала кога бев работев како келнерка и цела маса ми избега. На нив веројатно им беше интересно, ама јас тој ден за џабе трчав и работев, срце ми се скина и плачев во вц затворена. Е после очи соколови. Сум трчала по луѓе. @AngelOfArh како сте? И @zuto ја нема да шкртне нешто. Имајте убав остаток од денот.
Хелоу мајки... јас да ви кажам душа немам да ве следам и читам, кога највеќе ми треба помош јас ја немам. Почнав и во градинка да го носам по 3 саати, зашто стварно веќе во 8,9 буквално ми се лази по дома од што сум преморена. Градинката како и секогаш, 2,3 месеци не беше, тргна три дена и три дена изгоре со 39, завршивме со антибиотик поради јако воспаление на левото уво, секогаш му удира на ушиња се особено на лево.. да не знае некој да не треба нешто да испитаме, зашто секоја мала настинка, вирус, па и стомачен вирус него на уши му удира... Му помина и пак го пуштив во градинка што да правам... еве оваа недела рекорд направивме, истера скоро цела недела и еве го здрав пу пу Среќа имаме едно комшиче колку него, па често ги дружиме, во двор, на улица, си уживаат и трошат енергија.. еве сега ке излагаме да ги шетнеме пешки малку низ маало, а до прееска беа заедно во двор... спиеја, станаа и сега пак на дружба, прееска ги снимавме кога ги делиме за дома, абе Ромео и Јулија плачат еден за друг.. ептен се срцки. Јас стигнав на пола пат со бременоста, лета времево... и тоа имаме проблем со синчево, незнам што ке се прави ама ај да не се жалам пред време Ако има некоја мајка со разлика 2ипол + год дечињата нека ми каже да прашам нешто... Нека помине викендов со прошетки, без болни дечиња
@mariz штом приметиш дека почне да му тече носот, почни со капки, спрејови и слично што ви се по препорака од педијатар, оти од носот одма мава на уво, кај големиов мој беше така, кај него се' десното уво страдаше. Кога ќе му фатев ред со капки, ама и штом научи да го дува носот, немаше проблеми. Многу е важно носот да е прооден, да не е затнат. И битно и ушите да се чистат регуларно, јас користам масло за уши, по една капка навечер пред спиење во двете, еднаш неделно или пак ако има повеќе секрет или е настинат, тогаш неколку дена со ред, два пати дневно.
Zdravo i od mene imam mnogu da pisuvam ama nakratko. Cestitki do novite bremenosti @Mariangel pred nekolku dena vo italia na vesti kazuva,majkata rano nautro go zela maloto za da go nosi vo gradinka i potoa otidela na rabota,od kako zavrsila smenata koga ke vide vo kola maloto od18meseci pocinatocel den na sonce go zaboravila da go odnese vo gradinkadusata mi placesestresovi problemi i se sluci i toazalno. Ajde nakratko za nas,malata nema tt ama kasla i ima slajmovi maka macime so jadejne ne jade nisto ama ni toa sto i bese omileno ne sakaveke 2 nedela sme. Maka so meseto sto ne moze da kaka i iboli nervozna e mnogu ke ideme ponedelnik pak do pedijatra... Probuvam se da i pomognam ama niso ne uspevam Za dve nedeli treba da ideme mak a mnogu raboti ni se ispomesa posledno vreme,malava ne e dobro,vo banka kredit za kujcava treba nekoi raboti,vozackata treba da polagam(1000evra mi e zal ako ne ispeam) pa taka se nadevam ke sredime se pa da mozam da uzivam so sredbata so moite sakaninajvazno mie malava da mi bide podobro. Majki ve guskam site
Последниов пат ни нос течеше, ни затнат, ни кашлаше.. само темп петок, саб, недела до 39.. и не го однесов по лекари, ама ноќта пак висока и пон одма на лекар.. и ептен малку грло црвенко, левото уво воспалено/секогаш тоа е само или тоа е повеќе... со носот скоро и да немаме никогаш мака кога е болен, не бил никогаш она скроз затнат. Инаку што масло за уши е тоа? Она парафинското или има специјално друго? Мене па антибиотик ке ми бапнат, а локално ништо не сум ставала до сега :/
Од носот е секогаш, и кашлицата д од носот. Не мора да е растечен, ниту ептен затнат, доволно е малку да прошмрка, одма на уво удира. Ваксол масло користам, уште малку имам, трета година е ова. На база на маслиново масло е. Од Зегин го зедов, не знам дали уште го имаат, супер е. Само со ова чистам уши.
Прв пат ми беше препорачано и го зедов кога син ми имаше воспаление на уво на околу две и пол години и тогаш ставав два пати неделно пет дена да се исчистат убаво ушите. Оттогаш регуларно го користам еднаш неделно или еднаш на две недели за убаво да се исчистат ушите од церумен, целосно го растопува. Не дека превенира воспаление на ушите, ама помага да има помалку секрет. И што е најважно, нема потреба да користам стапчиња за уши.