Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Нема да ми верувате ако кажам дека често се случува детево да е помалку облечено и потенко покриено од мене...
    Се поти многу, се нервира, го турка ќебенцето од себе... Еве денес тој е со боди,маичка и шорц, а јас со хеланки...
    (facepalm)
    Не поднесува жешко ич,уште откако се роди

На Kaetana и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И јас сум од Скопје де :^)

На Sunshine_1979, mariz, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Здраво и од мене!
    Ако еден ден најдам сили да направам некои работи кои се надвор од секојдневната рутина веќе наредниот едвај функционирам. Мака мачам со низок притисок, кажете некој лек, ова веќе не се издржува. Пијам и течности и кафе ама џабе. Да не биде само се жалам, вчера поминав супер ден со пријателката, се прошетавме, дури и ручек надвор истеравме заедно.
    Девојченцето на мама сега спие, нешто овие денови послабо ми јаде кашички, а повеќе бара цице, место веќе да биде обратно. Вчера за малку ќе ми паднеше од спална,ми се скрати животот за едно 5 години. Таа си се смееше, си мисли се играме, а јас едвај ја задржав да не падне.
    Имајте убав ден.

На Kaetana, Mari*, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ве читам се жалите од времето.
    Трајте си на свежо, ние тука цркнавме на жештината.
    Преку ден глава не се вади надвор, навечер прозорци ширум отворени...

Синко многу сака да се шлапа со вода, надвор има цела опрема, се занесува дека наводнува тој, дома влегува жива вода ама за тоа е крив тато.

Да се пофалам купивме кола, таа што ја имавме почна да зафркава па време беше да се подновиме.
    Уште еден месец пат не чека за МК па сакаме да сме на сигурно и удобно.

На Kaetana, augustd, Mari* и 10 други им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.735
    Допаѓања:
    38.430
    Зависи и до домот. Кај нас долу во дневната е мразалница,во неделата печка уклучив:tmi:
    На горниот спрат е далеку потопло,но пак навечер спиеме со дупло кебе. На утро исто е камен ладно.
    Вадење маица/боди за мене е научна фантастика,јас спаѓам во група најзиморливи луѓе.
    А за ветер,нон стоп после пладне вее,секој ден и некогаш е толку ладен што ти се чини есен е.
    Непланирано,пазарлук направен. Еден шампон,паста за забо,средство за шолја,монте и оп отиде 1000ка. Страшно скапо време значи.
    Детуле спие,јас да средам од ручекот и ако има време ќе дремнам.

На Kaetana, Mari*, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Добар ден!!!
    @Kitten нека и е среќен роденденот на малата!!!
    @Monella Со здравје да си ја возите колата!

Јас денес завршив со работа и веднаш дома, а планот беше на малата санадали да и купам. По сонцево не ми се шеткаше никаде па одложив за подоцна, кога малку поладно ќе биде.
    Нам во источниот крај на земјава доста ни е топло овие неколку дена па по кратки ракавчиња е ќерка ми. Одоздола долна маичка, крати ракави маица а надолу 3/4 хеланчиња или панталонки. Спремни се и фустанчињата па кај и да е прцлето мое во нив ќе се шетка.

Убав ден мајки!!!

На Kaetana, augustd, Mari* и 7 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Може дека дома ми е ладно имам таков впечаток, што знам. Ама не можам да се опуштам баш. Надвор само рано подабајле и попладне, од 11 до 18 глава не вадиме надвор. Не пуштам греење таман работа, ама му облакам пиџами по долги пример и го покривам дополнително.

8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И кај мене дома е топло, но надвор времево е променливо. Сабајле и навечер дури свежо.
    Навечер кога спие малата се поти премногу. Спиеше со боди на прерамки и тенка пижама. 2-3 пати ја пресоблекував навечер. Сега спиеме само со боди 3/4 ракави и пак се прави жива вода. Пробав и со кратки и пак иста песна. Мислам од перницата се поти, затоа сред ноќ сама си ја вади и спие без перница...
    Вие имате ваков проблем? :?:

На Kaetana и azelea им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Mojot cel den e po bodi na kratki bez nisto plus. Spie isyo taka pokrien so tenko pamucno kebe. I toa pokrien e dodeka zaspijam posle gol. Ne gi tuntajte mnogu pretpoplo e. Sto pozesko toa znaci poveke bolesti. Dolna maica ne nosam so meseci :)

На augustd, Mari*, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас ги извадив фротирките за покривање. Ќерка ми спие во 3/4 пижамки и сеуште е со долна маичка на прерамки. Сабајле ја вадиме долната маичка, и облекувам маичка со кратки ракавчиња, хеланки 3/4 и сандали на нозете. Одиме во 8 часот во градинка. Преку ден кога спие утоп е во косата, па не ја ни терам да се покрие.
    @chocolade и кај нас е истиот случај со перницата. Кога спие на перница е утоп, а кога спие на чаршавче не се поти толку.

Мене веќе не ми се носи ни маица со кратки, одма сум локви под мишка :envy: Само за среќа уште немаме пуштено еркондишн, дома ни е фино, па ќе уштедиме месецов на струја :D

На Kaetana, Mari*, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Во врска со перниците, малото соие на перница со дупчиња од мемори пена, на Лорели е и е ниска прилично. Кога го ставам да спие на мала перничка ниска или на наша висока сега кога не е арен, одма се поти а на таа неговата не се поти, мислам дека е до перницата. Ќекам да ја донесат перницата на Дормео таа во слоеви ќе му ја земам таа следно. И јас приметувам разлика, кога спијам на обична перница ме гуши некако, кога спијам на Дормео перницата мо е супер.

На azelea и chocolade им се допаѓа ова.
  12. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    За преку ден дома сме со шорцеви и боди. Надвор 3/4 но обавезно носиме ранец со уште 2-3 пара алишта. По долги, по кратки, вакви такви.. Јакничка плус зимам и елек плус :$ Па се облакаме/соблакаме во зависност од времето :)

13. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    И мојот се склетџија, редовно се буди мокар у коса а спие во боди откриен најчесто. го покривам со тетра која аутоматски му служи за гушкање 15 мин откако ќе заспие. Преку ден седи во боди, без чорапи. Ако облечам чорапи утоп се за пола саат. А не е да речеш претопло дома, 25 нека е максимум. Такво е детето.
    И ние имаме перница на Лорели иста таква но откако реши да спие на спална со мене спие на рамно. што и да ставам џабе е. Се симнува, му смета, не сака. Претходно си спиеше на неа кога спиеше во креветче сега нејке да види ништо под глава.... ќе му спомнам на ортопедот кога ќе одам баш да прашам дали е ок вака што спие...
    П.С. Добар ден мајкички :f:
    Почна пеколот изгледа. 32 ми покажува на тел, а за викенд дожд...ќе спобудалеме..

На chocolade, Lolipop23, kikin и 2 други им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    9.495
    Da vo pravo si. I kaj nas doma e ladno, vi se veruva li deka do sega klimite samo za greenje gi koristime za ladenje nikogas ne sme pustile. Vo leto e super, ladnicko, imame mnogu dobra izolacija vo stanov koga go renoviravme mm posebno za izolacijata se pogrizi,(profesionalen deformotet de, se nesto mi poprava i izmisluva po doma), a plus i na prizemje sme pa pod nas nikoj ne gree, taka da bar pred banjanje na bebus vo soba moram bar pet min da zgream periodov dur ne se stabilizira vremevo.
    Za pernici gledam zborite, mojot ne spie na pernica, nikogas, a i ne se preporacuva bar do godina, a i ne planiram da mu stavam dur sam ne si pobara i taka koga spie mnogu se vrti, rovari niz krevetceto, nekogas sum go naogala i naopaku svrten. @LBC ok e, i podobro bez pernica, duri i za nas vozrasnite e dobro a i treba da spieme na tvrd dusek i bez pernica ama toa e. Eve jas i brat mi ko mali majka mi sekogas se zalagala za kvalitetno spienje (isto profesionalen deformitet) neznam kakvi duseci pernici anatomski ortopedski, vakvi takvi znam ednas od germanija ni donese i dzabe eve i den denes si spijam najubavo na obicna pernica od struzanka najudobnaa mi e si ja nosam sekade kaj sto odam na spienje i ne ja menjam. Taka da neka si spijat kako niv im e ubavo

Последна измена: 13 јуни 2017
    На Lolipop23 и LBC им се допаѓа ова.
  15. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Dobar den. Ajde i jas da se nadovrzam vo muabetot. Doma ni e taman temperaturata pa ne treba ni da zagrevame ni da ladime. Na kratki odime preku den i ozdola bodi i nadole trenerki. Vo istokot uste ne e za kratki nadole. Navecer koga setame obavezno decata se na dolgi. Za spienje so edno kebence se pokrieni.

На Mari* и chocolade им се допаѓа ова.
  16. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    тие тие...од стружанка, не расипаа :D

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.501
    Фротирки одамна извадив, к8га заладуваше по едно ќебе тенко одозгора и толку. Малово е склетџија колку и да ја покривам се открива. Зимоска со подебели целосни пижамки сега со тенко боди и долни пижамчиња ја оставам. Големион па ако може преку глава да се покрие :) вчера дури со чорапи заспал а сто пати му кажав да ги соблече.
    @manuela 21м е моево денес као немала цел ден т ќе бидам сега дома да стигнам како е и да пробам да видам да не и се ннаврекнат непцата кај 5ките

На Kaetana и azelea им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    9.495
    Najmeki se...so lio polneti hahah

19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Не знам за кое Скопје зборите, ама ова во кое јас живеам е склет жешко. Или па дома ние сме склетџии. Посебно јас и син ми. Тој спие во пижамки со кратки, го покривам со тенко јорганче, као ладно држи, ама тој се отскрива и толку е. Живо вода се прави во главата, такво е детето. До 18-19 часот не го ваѓам надвор. После веќе е убаво за шеткање, па стандард шема низ маало тераме.
    Да се редактирам. Од кај ви се перничките на лорели?

На Kaetana, augustd, mariz и 6 други им се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    9.495
    Ima vo loko croko

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.