1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    4 ги имам на спална ахаххахахахахахаххаха

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    За истово Скопје збориме, може у различни денови:D се сложувам денес беше мн топло..

На wannaBeMomma и kikin им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Добро дали е нормално, 10 и пол е, јас уште слушам дечиња си играат на улица!?
    Дали јас трипам или родителиве баш се засекираа што децава уште не се легнати?

Ние се прибираме уште во 20:30, веќе во 22:00 редовно е заспана. Ма и јас сум легнувала тоа време и како поголемо дете, јас стварно незнам што е со родителиве :x

На Mari*, 24.07, chocolade и 7 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.501
    Исто мислам и јас. Ајде сега е лето касно се стемнува па некако поприродно им е вајда малку покасно да легнуваат. Малава јас ја легнував докај 8, 8:30 ама некако сама почна да си го пролонгира заспивањето. Денес скоро 10 ја фати најискрено мене ми е тоа касно. Големиов би заспал и порано ама додека се прибере 9, 9 и нешто туширање јадење ова она и него сега го фаќа 10 или покасно сега, инаку зиме и он накај 9 е готов. Секој со свои навики ама јас мислам дека децата треба рано да легнуваат, не е ист сонот пред и после 10.
    Кога сме кај спиење сум задремала со синко и мм, откако ја заспав малава, во дневна ама се издигав да средам кујна. Да јадам нешто и продолжувам понатака со спиење :)

На Kaetana, Mari*, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    Majki pozdrav:hai:
    Od vcera pocnavme so sirupite za Esherihija i odma go snema mirisot na mokracata. Daj boze i lesno da ja izlecime. Gledam sega gore 2ki ke izleguvaat, pa i toa ni e plus. Umna moja, kako raste se poslatka e:inlove:
    uste ednas fala vi na sovetite vcera.

@Kitten sreken rodenden na princezata, golema da raste.

На Mari*, Sunshine_1979, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer mamicki:)
    Umorna sum mnogu ama malce da srktnam nekoj zbor:)
    Malata ja bajnav i spie,podobra e fala na gospod nema tt apetit navratuva isto i makata za vc e podobra:) se nadevam i rezultatite od krv ke ni bidat dobri.

Ponedelnik nautro bevme da i zemat krv ama ic ne sum zadovolna od nekoi kako rabotat rabotava,prasuvame tamu deka na malo dete ke se provwruva krv pa ne pratia na goren sprat,od gore pak dole od dole pa greska bilo pak gore od gore pak dole i konecno posle 1 ipol sat i zema krv,ljubov hrabra mamina ni glas i se slusna mirna si bese a i radosna oti i dadoa zvezda:inlove: gi pofaluvam i sestrite sto i zema krv bea dobri.

Denovive sme po banki po bolnici pa jas na casovi:whew:umorna pre umorna i so zeskovo:whew:
    Narednata nedela imam ispit za vozejne drzete srejka ve molam(fingers) seuste ne sum sigurna uste pravam greski ama se nadevam,posakuvam da uspeam(fingers)pa aka mirna ke si dojdam za Mak:)
    Ova nedela da zavrsime so obvrskive so banka,pa nakvazno rezultati ubavi od krvna slika na cerkicka:inlove: i ispit polozen da bide(fingers)se molam se da se zavrsi dobro i zdravje vikend patuvame za Mak:):inlove:

Ete taka mamicki:hug:ve guskam na site:l:da se odmoram utre me ceka generalka niz doma, ubava nojk:l:

На Kaetana, Mari*, alana и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас не сум од ск,кај нас јас бев да платам (на лицеместо со картичка),да поднесам барање и копија од извод на бебе а можеби и од венчаница... на сликањето мора двајцата со лични карти. За земање на готов пасош може еден родител

На Kaetana и BirMelek им се допаѓа ова.
  8. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Абе да прашам,пуштате ли клима дома и на колку степени?
    Цркнав,а се плашам да ја пуштам заради малиот.

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас само што пуштив, веќе почнав да се топам од жешко. Но, имам мала грижа на совест, иако подобро е и за неа да не и е жешко. Лето е ќе мора да се навикнуваме полека...

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Јас сум од најтоплите јужни краеви,тука вчера беше 37 степени под сенка и не пуштив клима од страв ми се чини денот вечност ми беше.Ќе ја пуштам и јас по најжешкото на пладне на 24 степени,ваљда нема да настинеме уфф...

11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    9.495
    Nie site trojca treba da vadime mesecov lele majko. Valjda do avgust ke se gotovi za do grcka :worried:

12. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Здраво на сите :)
    Не пропуштам ден да не читнам тука.Фокусирана сум само на бебешките теми:*

Некако се чувствувам многу емотивна деновиве.Времето ми летна и малата ке полни 2 годинки.
    Сеуште не ми се верува колку брзо помина се.Кога се роди беше така плачливо бебе што уста не затвараше и молев Бог да ми даде сила да не паднам психички и да можам да си го израстам бебето при здрав разум.
    До толку беше ситуацијата никаква и едвај врзувавме крај со крај.Капак на се беше што не ја доев и морав да ја дохранувам(не сакаше никако да фати)
    Ама помина се,сите сме здрави и живи и се друго полека си иде на место...
    Па и не паметам каков ми беше животот без неа,она е сега цел мој живот:l:
    За неа се борам и за неа живеам,последното ке го дадам за таа да биде најсреќна.
    Цел живот ке биде со љубов опкружена:hug::hug::hug:

Доста емоции да си направам кафенце и да направам јадење.Гравче тавче на ред денес:D
    Туку вчера малата си ги фати прстите на вратата.Дојде дедо и,и она пресреќна истрча ама се направи промаја и вратата тресна за жал со нејзините прсти.Зајде од плачење и прстчињата и станаа тапан веднаш.
    Едвај ја смиривме и отпосле и посинеа.Срцка она на сите после во град кажуваше каде ја болело...А мене душата ме заболе.

Решив да бидам посмирена во поглед на некои работи што она ги прави и од денес натаму ке го има најдобриот родител.Паника,стрес,плачки-избацени од дневен ред.Само љубов и бакнежи ке подарувам:l:

Поручек ке ја сликнеме за поканите за роденден па ако имате некоја идеа за текстче предложете.Темата ни е барби,тортата е порачена,кога ке биде готова ке ви се пофалам тука.

Останете ми позитивни и имајте убав ден мамички:inlove:

На Kaetana, Lolipop23, Monella и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Готово повлекувам мислење за вчера и денес, се врати летото како што го сакам, е сеа до кога ќе видиме. Денес се најавува некој дожд. И јас сум по потекло од најјужните краишта ама некако тоа лето поубаво го поднесувам од ова во главниов град. Таму е топло ама се дише, овде е топло и не се дише. Среќа живеам во населба кај што сеуште има зеленило, има кај да киднеш ако е многу загушливо и се дише некако.

Наспана та преспана. Синоќа си оегнав во 11инешто, мм уште од 8ипол се укомира, бебе уште од 8, мм стана у 8 за на работа а ние до 9ипол. Денес ако ми преспие воопшто добро ќе биде. Имам приметено кога е наспан е весел и задоволен, а кога не е наспан е кенкав многу. Кафенце на тераса, сокче цедено, главава уште по малку бучи и кашлм ама добро се трпи. Денес ми е во план да чистам, ама само во план ми е, ќе видиме. Вчера не ме остави магаренцево, тресна како тиква на земја, дури горе родниниве слушнале дотрчаа. Татко му го учи да се џитка низ спална и од едно такво џиткање завршивме со плачки.

Јас се повлекувам во одаите наши оти почна да жеже пече па да не се жалам после од жешкото :D Убав ден мамаситас!

Едит! Тајниче @TheSecret во Ѓорче кај нас сликаат одма и брзо се готови пасошите ;)

Последна измена: 14 јуни 2017
    На Kaetana, 24.07, Manuela. и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Денес прилично топло со дечките шетнавме малку посабајлечки и дома. Си играат, се занимаваат нешто. Јас завршувам по некоја ситна работа и ги надгледувам. Сами во никој случај кој знае што ќе направат. Малото и тоа се тегле, влече кај него да е па знае и да се кубе и апе. Лудница сме. Имат мала настинка, носињата течат и во сред лето, ставаме спрејче па белки ќе мине. Имаме проблем и со плици од комарци, нозете решето кажувајте чаре со што да ги мачкам.

На Kaetana, 24.07, Manuela. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Камагел, Фенистил гел ако се поголемки, и да си земеш алка против убоди, стави ја само во нивна близина навечер и толку.

На Arendelle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    @Manuela. bravo za postot, kako jas da se citam sebe. Samo se nadevam deka ke imame sila da ne " potklekneme " od site nervozi i stresovi. Nashite mali dusicki zasluzuvaat samo ljubov, nasmevki i mnogu pregratki od nas:inlove:

На Kaetana, M&M и Manuela. им се допаѓа ова.
  17. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво и од мене.Ние денес стандард со синко сами дома,чиче не друже од време на време.Вера бевме кај мајка си поседовме од утрото до вечерта си го прошетав синко по моето родно село,леле незнам ама некако носталгија ме фати :( кога влегов кај нив дома,влегувам исто во собата на моите сестри која беше и моја таму ми е и креветот со омилената перница кога го видов се присетив на многу нешта и некако се натажив за сите таму:|.Синко пак кога одиме кај нив најмногу сака да спие на мојот кревет и за чудо спие многу време :D:D Душа златна.
    Е сега женски бре има овде некоја што уште свекорот и свекрвата ги нарекува мамо и тато ? Леле мене душата ми ја извадија моите свекор и свекрва,посебно свекор ми веќе година ипол како сум овде неможев никако да му кажам тато,навистина неможам да кажам тато на некој кој не е татко ми,и + ми има направено и кажано многу работи и грди зборови што не заслужува таков збор од моја страна и верувајте душата ми ја вади за тоа, ми вели со еден збор можеш многу да добиеш а јас му велам а ако не го кажам е тогаш ништо не добиваш и подруго ке биде од моја страна (facepalm)И тоа јавно го искажува и дури пред моите родители.Забележав дека во последно време муабет не прави со мене јас ако му кажувам нешто во врска во син ми тој си ќуте ништо не ми зборува ако го прашам нешто пак си ќуте,и никогаш не ми се обраќа по име или ке ми свирне или само ке дојде до мене ама тоа ако ептен има потреба.Значи намерно така ми прави затоа што не му викам тато.Па боже мој не сум единстевна снаа што не им се обраќа така на свекорот и свекрвата.Му кажувам на мм ми вели немој да се замараш ти имам кажано ако неможеш не им се обракај така.Значи си ја имам подршката од мм за таа работа, а тој ме гњави со глупости и незнам до кога вака ке издржам додека не ми пукне филмот изгледа.:D:D

Како и да е денес ни најавија :rain: па ке видеме.Синко многу го сака, секогаш кога врне стоиме на врата и гледаме. :inlove: Среќичка мајкина.:l:

@AngelOfArh Каде ги има тие алки сакам да му земам на синко една?

ве :hug:

На fairy88, flower30, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Леле мајки, збеснав ;(
    Значи несака да седи во количка, ај тоа ама па и нејќе да оди за раче....сака во раце да е. Ако го пуштам лази!
    Значи толку ме изнервира денеска тоа е чудо. И го плеснав...и сега ми е криво:|
    Ама па ја претера, се залепил за мене, го ставам во количка да излеземе вриска, се спушта надоле уште да се прекрши фали.
    Го носам во бања да го избања он седнува во када и си шлапка, да го извадам вреска и така и падна во када, среќа го задржав.
    Период ли е што ли е не знам еве кажете поискусни ама јас многу се разочарав, детето да неможам да си го поднесам тоа е чудо.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    33.257
    Добар ден женички.Синко спие кај и да е ќе се разбуди,па ќе ручкаме супа. Купишта алишта испеглав жива вида се направив топам килограми:D се истиширав и еве сега седнав нозеве да ги испружам малку.

Пред скоро една недела синко што ја имаше тт беше знак за забко,чекавме горе кецовите да му никнат, но м у никна долу десно двојче.
    Му го нашла комшивката во саботата додека ние со мм бевме на шопиг.

Во неделата многу убово си поминавме на крштевка,бевме сами синко го оставиме дома свекрва ми го чуваше.Си се опуштивме малку повеќе.Но сабајлината сето ми беше многу на трчана се туширав,па спремав кашички за бебушот за преку дента,па на фризер па дури се нашминкав и пак стасав побрзо од мм.:)
    Имајте убав ден

На Kaetana, Lolipop23 и Mari* им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ааа, ве запоставив во последно време, некако не ми стигаат нотификациите од оваа тема!
    Клима почнав да пуштам но само на кратко, ја носам ќере во спална а пуштам во дневна да прелади десетина минути и исклучувам.

Од први јули одиме на одморче, се мислам дали да купувам купачи за цурката, има 17 месеци и уште носи пелени...ај дајте совет за на плажа!

Уморна, поуморна, најуморна па тетка саншајн...многу обврски на работа, многу трчање по девојчено попладне и ич спиење навечер! И јас би сакала да ја легнувам во 9-10! Од 9:30 ми е спремна во пижами но до 12 не заспива, плаче, ми бега од спална, ја каса перницата...душата ми ја вади дури да заспие, а само еднаш дневно преспива од 2 до 4-5 и толку! До пред недела дена си имавме ред, легнуваме, слушаме две-три песнички и заспива, сега дали од забите е, дали фаза во развој...абе ништо не и е погодено...плаче и за ланскиот снег!
    За перница користам дормео - анатомскиот дел од трослојната, убава е но обожава на мојата да спие, се бутка до мојата глава и место си прави на перницата!

На Kaetana, Lolipop23, azelea и 5 други им се допаѓа ова.