Dobar den mami I od mene . Ovde ladno dozd grmenje strasno,a bebka spiet ko bebe ,pa zato vecerva ke dezurame . Imajte ubava vecer zencinja
Samo eden pozz od mene mamicki, nie deneska cel den setame, bevme na denski rodenden. Sega odmarame, pa vecer sme na uste eden rodenden, no sinko baba kje si go cuva, sami so mm kje odime Od utre kje ve druzam povekje
I sinko ne lazi t.s jas ne go ostsvav za toa sum si sama kriva sto koga i da go sednan okolu igracki i koga nemoze da dofati nekoja place i jas odma trcan da mu ja podadam da ne place A za odenje za racinja odi od 7ipol meseci, a sea veke se pusta saka sam ama nema ramnoteza i za edno race samo saka Inace nie na 11ti pravime 10m Lelee kako leta vremeto uste malku i prv rodenden ke si slavime Nie se pribravme pa ke se bankame i vo krevet. Denes rucekot sinko ne si go ni proba A poradi zelezoto mu napraviv cveklo so morkov, jabolko i proso (sve bogato so zelezo) ali inaet zatvara usta i so nisto ne se laze koga nesaka, nesaka i kraj. Sea ke mu napravam palenta so urda da probame dali ke saka ili pak na cice ke bide Denovive pak pocna da si se budi na 15min i ceeela nok si e na cice Sto ke pravime neznam
Поздрав. Што убав викенд си поминавме. Ниту бевме на гости, ниту дојде некој. Си се посветивме на нас, шетавме, пазаревме, се си исчистив, машини и пак не сум уморна, милина. Друг пат сме ко муви без глави. Стани јадења за детето, по баби жаби, набрзина чисти и на крај папсана. Утре нова недела, со нови сили.
Добро вечер мајки. Ние денес, а и вчера се прошетавме, малата сака само надвор да е, си ужива. А и јас си сакам сонце ептен, па надвор си седиме. На повојница не ни дојдоа и нас нешто посебно луѓе, сите испозафатени, не може човек ни да се договори. А не дека и јас нешто гости сакам ептен. Си се држев до 40 дена муабетот, ем раната ме болеше некако, нелагодно ми беше, ем цуфчето на цицка е постојано и не сакав да се притеснувам. А еве и по 40 дена дојдоа само неκолκу блиски луѓе и толку. Спие малото кај татко и во раце, се гушкаат денес, па мене некако одма ми се празни рацете. A онака едвај чекам слободен момент, а кога ќе дојде едвај чекам пак во раце да ја земам. Се мислам марама или слинг(тоа валјда исто е) нешто да си купам, барем рацете слободни да ми бидат. Ќе разгледам да видам што ќе ми се погоди. Имајте убав остаток од вечерта со најмилите.
Јее прва годишнина на фемина Се зачленив лани на денешен ден бев трудна околу 4месеци и кисне во Труднички муабети главна По тој повод да ве почастам како што е редот
Честито @mama89 да ти се множат Јас сум "заглавена" на форумов шеста година по ред, но имав периоди кога ич не бев активна, немав дете па не беше толку интересно Денес умното дете ми "помагаше" да си ги пресадам шери-патлиџанчиња, се врткаше околу мене и се радуваше на земјата посебно зашто главна алатка ми беше нејзиното лопатче за плажа Но нешто не ми е арна, качи денес температура, пак се бориме со бактерија, па утре ќе одат со маж ми да им дадат антибиотик Денес си го решив проблемот, и' најдов роденденско фустанче во Ваикики, клот жолто па ќе ви се пофалам во соодветна тема Одам да си пуштиме едно филмче со маж ми, да искористам ден кога не легнувам и јас во 9 Имајте убава вечер
@RainBow i jas isto so prazninata vo race.. Me boli polovinata celo vreme i grbot deka najchesto e kaj mene vo race, ama koga ke mi go zemat edvaj chekam da si go zemam pak Mojov nekako ne go saka kengurov, samo shto go stavivme sklet go fati pochna da preta levo desno panika go fati i koga pisna da plache a samo shto izlegovme.. Aaajde rikverc doma po kolichkata I odma tishina, miren uzhiva da se vozi.. A bash mi beshe merak za kengurov ama izgleda frleni pari ke ispadnat Ushte dva dena se druzham so majka mi (chitaj kukjnata pomoshnichka) e ponatamu ke vidime kako ke se snaogjam Mnogu se plasham, dali deka ne sum bila do sega sama ni eden den so bebcho i deka ne smeam bash da go ostavam sam. A bogami i situacijava mi e za plashenje, ama ne sakam da mislam na loshi raboti ajde.. Ke bide se vo red. Dopivam kafeto so mm i majka mi, ke ruchnam puding, pravam sendvichi za mm, spremam lekovi za sin mi i pak ke me najde 1 saat Voopshto ne znam da si go organiziram vremeto Aj dobra nokj od mene, ve gushnuvamm
Добра вечер мајкички, кралици убави.Како сте ми? Јас едвај најдов време да ви пишам, да ве поздравам и да се фаќам за диплење алишта Уживам во секој миг со децата и сигурна сум дека сакам уште едно.За едно две, три години Бидете ми поздравени, ве гушкам и ви посакувам мирна и убава ноќ
Off toplo i kaj nas denes eve go sinko do mene se vrti i ne dozvoluva da go pokrijam nitu so tetra pelena A noseto mu se rastece pa i solzicki mu tecat nedaj boze da nastine bas sea pred krstevka Mm zaspa jas si dremam nekako ic ne mi se spie vecerva Ke pocekam masinata da ispere pa da fatam eftina struja i da gi stavam na sushenje. Od utre pak vo akcija za setanje, pazarenje za krstevka (od tie darovi sto se davale na sekoj gostin glava mi vrie cela nedela ) utre nokti i vegji da sredam pa kaj kumot pokana da odneseme i vecerta ideme so nego sakal sa mu odberam jas na sinko sto sakam Pametno postapuva iako decko e ne e zenet i zivee vo Danska pa znam deka i na nego mu e vaka polesno, a i jas sum happy zatoa sto imam malku izostren stil na oblakanje i za sebe i za sin mi i da go doteram kako sto treba pa ke stavime nekoja slika vo soodvetnata tema Imajte ubava nok vie sto ne vi se spie i slatki sni na tie sto se spremaat za spienje jas ke si cepkam po forumov uste malku
Ние правевме крштевка на 24 Мај, поклони купував само на кумовите (четиричлено семејство се) а од адетот да се купува поклон за секого ескивирав со по една чоколада завиткана со хартија со слика од бебето и соодветен текст! Сите беа воодушевени од "подарокот" а јас спасив некој денар!
Toplo bogami. Podotvoren prozor ama ne se dise ako otvoram roletna ke se razbudime y 4 ☺. Baska od galama nadvor se budi. Neka se docica da.prezaspie pa ke otvoram i vrata da cirkulira malku vozduh. Uf koga ke mi tekne pak na onie zestini skopski. Ic ne trpam toplo vo posledno vreme. Inace ne da leta vreme. I nie si pravevme muabet denes za rodendenot zdravje ima vreme. Krstevka isto so rodenden ke pravime. Jas adetite mnogu ne gi znam a ne gi ni terame tolku nekako ni pobkiskive postari nasi ne se bas po adetite. Ne sum cula deka za site se kupuvaat pokloni najiskreni. Aj ima vreme. Inaku sram mi e da kazam vo kolku si legnav denes. Beebevo samo sto go zaspav pred 4 otidov na frizer odma mu se razbudila na mm a toj pa neznae da ja prezaspie. I edvaj izdrza dokaj 7 i veke 7:30 bese zaspana. Srediv se sto mi ostana i so sinko nakaj 8:30 sum legnala . Ama bev stanata od pred 6 i cel den turbo. Ne mi bese denes klasicna relaxirana nedela. Baska nekako epten pod stres poradi trganjevo na rabota trista gluposti mi se vrtat vo glava I pak se budi dosta cesto ova zverce moe saka da se guska poveke izgleda Ajde dobra nok na site
И ние спремаме крштевка и роденден. Баш денес размислував за поклоните. Одлучивме само на кумот да му се поклони нешто. Е сега незнам што. Дали парфем е ок поклон. И ако не ти е проблем ќе ми кажеш ли колку те коштаа чоколадите и од каде ги купи. Интересна идеја ми се виде.
Добар ден мамички, како сте? Јас после 10 дневен одмор дојдов на работа. Изморена сум, наместо одморена.. 2 ноќи малата не ми спие воопшто, ќенка, плаче. Де мама де тато, де во креветче де на спална. Не знае што сака. нервозна е, повраќа.. Вадиме тројки 2 доле. Носот затнат не може да дише. Млеко пие на секои 15 минути. Давам ефедрини капки, правам инхалација, ставам капки од оригано.. Со јадење сме катастрофа, чорба, чајче, кашкавалче, сокче.. толку. Денес на педијатар ја носевме, антибиотик не ни препиша за сега. Ако и се симне на плуќа ќе ни препишат. Си се испожалив сега можам едно кафе да се напијам на раат Ви посакувам убав ден
Zesko pekol luge, kako ke istrpime na 40!!! I ova moevo nokeska izgleda od zeskoto pocna da izvodi nesto, zaspa pola saat I se razbudi, moze I deka so otvorena vrata mu smetase galama, a cel den ne bese spien ko sto treba, kemkav, I vecer pak problemi. Izgasiv svetlo skroz I tivko vo sobata, vide ne vide za saat vreme maksimum si zaspa. Problem e sto ne zaspiva nikako osven so cicanje, a na zeskovo utop se prajme I dvajcata. A izgleda I na tato se metna po potenjeto na glavata I vratot, pernicata ziva voda mu e.
Dobar den i od mene Bogami neznam kako sinko kje go izdrzi letovo, vcera na denski rodenden po kratki ziva voda bese, se prepoti... A tek letoska, gol kje go pustam, po pampers Jas kiflicki si pravam, sinko spie, taticko uste deneska odmara, od utre na rabota Posle kje odime po agencii za da gledame za odmor, se mislime megu Lefkada, Grcka ili pa Crna Gora, dosadna ni e Grcija vekje... Treba da prasam vo taa tema za patuvanje, da vidam dali nekoj ima iskustvo za Crna Gora so bebe... Kiflite za 40min se gotovi, povelete
Lelee gledam za zeskovo se zbori, nie izbegavme od Sk denovive, malce kaj mama na gosti. Ama ne e pa mnogu zesko ovde jas duri i so jorgance go pokriv sinko nokeska Sami denes so sinko, eve cica jas kivam i tesko nego e se plasi nasekoe do tavan skoka. Uste nemame 40 dena i ne sme izlezeni ko luge. Ami i da izlezime max za 1.5h da sme doma. Btw i jas edvaj cekam vo kengur da go stavam i da go setam ama i po doma da srabotam Denes ke setkate na soncevo?