Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Moderni vospituvackite:D

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    А да прашам нешто може? Давал некој Био Гаја на децата? Купив денес бидејќи ми е малово на јаки антибиотици, 700д едно толкцко шише. Ај 5 капки дневно, башка брзо капат не можам да сум сигурба дека 5 капнале :). Него муабетот ми беше колку трае тоа мини шишенце? Треба бар 1м да и давам ќе ми додржи толку?
    Што пари се изнадавав на лекарства во последниве неколку месеци ми се плаче, башка голем дел од тие што одат на рецепт од немање време за трчање по рецепти на приватно ги испокупував стварно не знам како да се изорганизирам. Море само нека се живи и здрави и на ова што го истеравме нека остане ако не на ова ќе отидат парите на нешто друго налет пари

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.932
    Допаѓања:
    203.197
    Би требало да трае месец дена, со оглед на тоа дека дозата е пет капки дневно, освен ако не ви препорачале поинаку. За да не ти капат брзо чувај ги во фрижидер, мрсни се, па ако ги чуваш на собна температура, маслото лесно тече.
    Со помин нека е!

На Sunshine_1979 и M&M им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Ме немало 3-4 дена да пишам :o

Добра вечер мајки

Ние сите живи и здрави фала му на Бога
    Почнав одвечер да се чешлам :^) мислам редно е сабајле да ме видат во градинка средена :tmi:
    Како почна маже трета да работи секое сабајле станувам 10-15 минути пред да треба автобус да фатам :worried:
    Одговорност нула :shake:

Кере по цел ден оди низ куќа,несмеам да оставам врата отворена периодов
    Или таа излегува надвор или милион муви влезени внатре :envy:
    По цели денови ја слушам ми прави мууу (имитира крава :wasntme:) од каде има научено незнам,тоа немаме околу куќа :!:

Јас уморна, жешкото ме убива
    Избегавам да излегувам а морам да го прошетам ѕврлево
    Додуша не ми одговара ни ко да е ладно ама ова премногу :nod:

Еве ја заспа :party: да ја ставам во креветче и да легнам и јас

@M&M капките траат точно еден месец
    Јас сум презадоволна од нив,ни помогнаа многу кога имаше грчеви а добри се и за имунитет

Добра ноќ :hug:

На Monella, mariz, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    јас давав од сам почеток на синко од недела дена. 3 месеци траат откако ке се отворат во фрижидер чувани, пишува и во упатството. До 30ти јуни ти се намалени на 520 во аптеките на алпи фарм , во зегин се 640.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @irena.1 честитки и од мене! Живо и здраво да е малото, гордост на мама и тато!

Денешнава случка морам да ја споделам... шетаме низ парк со бебо, мајка стои на една страна, а детенцето 3 год максимум да имаше на 20м од нејзе, точачето на трева оставено а тоа плаче коси корне. Момченце плавичко со крупни очиња, толку силно плачеше што лицето му беше измиено од солзи! Се гледаше дека пати детето, не плаче за глупост, мајкава внимание 0, а тоа маицата ја влече, скока и плаче колку го глас држи. Ќе се потсмири и ќе почне да вика те молам чекај ме, не оди мамо, те молам!
    Луѓе околу гледаат, застанаа едни, се вртат кон мајката, а она мртва ладна со грб свртена не реагира никако. Штом застанаа луѓе покрај малово значи стварно жално беше да се гледа детето како страда, обично секој своја раб си тера.
    Не можам цел ден сликата и гласчето негово од глава да ги исфрлам, абе срце ми се кинеше. Ми одеше да одам до него да го гушнам силно. Не му требаше ништо друго освен да го гушне мајка му и да си го земе со себе, се гледаше.
    Си викам секаков народ има, а и секоја мајка не е мајка! Гревче, душава ми ја натажи денес...

На irena.1 и azelea им се допаѓа ова.
  7. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Здраво на сите!
    Ме немаше неколку дена, не дека некој приметил хехе, ама ете пак да ве поздравам пред да заспијам.
    Деновиве сум премногу зафатена и изморена, а не само јас туку и бебе, доживеа некои промени, некои околности се сменија па и треба време да се прилагоди.Овие денови спиеше до мене и навистина е преубаво, ама приметив дека почна повеќе и преку ден да ме бара, незнам дали е тоа поврзано, може нема врска, ама за секој случај од вечер пак во креветче. Колку и да ми е мака, несакам да неможам да мрднам кога ќе почне да разбира повеќе.
    @M&M јас сум исто презадоволна од Бигаја, трајат месец дена тоа од прилика. Јас ги земав по препорака од бабицата како најдобри и сметам дека навистина се ефикасни.
    Лека ноќ:hai:

На Monella, Lolipop23, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Јас зедов пред два дена ми кажаа дека ако давам по пет капки немало за цел месец туку за 20 дена.
    Со помин на малата.

На LBC и M&M им се допаѓа ова.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    17.641
    Аууу јас сум многу емотивна на такви работи ме растажи само што прочитав а не пак да видам.Па добро колку и да било лошо колку и да ја напнало зарем има душа така да го остави мене срцето би ми се скинало да ме моли мамо земи ме уфффф

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Мајки ако сакате одете до темата 0-6 за бебиња ми треба одговор.
    Фала однапред.

11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Каде има аптеки на алпи фарм да купам уште 1, во еурофарм се околу 700

Фала на сите :hug:.
    Се нервирам многу како ми клапнаа некако децаво со имунитет после сипаници. Се обвинувам сама колку и да не е во ред не можам да го отргнам тоа чувство :(.
    Ми се јавија дека е примена во градинка од септември сега се мислам дали да ја пуштам. Знам дека не треба ни во стаклено звоно да се чуваат ама многу ми е страв од болештии

Последна измена од модератор: 20 јуни 2017
    На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Добро утро мајкички ве читам како некој натрапник но повеќе сум актувна во темата бременост.Во исчекувањр на второто детенце веќе 33 недела тераме уште малку па ќе се дружиме почесто.Ме фаќа страв дали ќе де снајдам со двр дома,големата ми има 19 месеци од септрмври треба да шочне во градинка, ми се јавија дека е примена но на пола сум , ем сакам да оди ем несакам едвај место најдовме а кога ми се јавија мо се растрепери душата.поздрав мајки

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    од кој еурофарм ги зеде, јас кога ги барав скоро немаше ,и рекоа не ги ни имале..
    https://zk.mk/search/?what=алпи фарм &filter_city=15457
    имаш и на влезот на микробиологија не е пишана гледам тука, одма од лева страна е кога влагаш од влезот на микро.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @irena.1 neka e zhivo i zdravo bebuleto, samo ubavi momenti vi posakuvam :sun:

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    15.807
    Добро утро жени.
    Како сте? Читам и болни има,аман веќе и лето дојде човек раат да не е.Малата ми е на поседок кај свеки овој пат,петок ќе ја земеме,нека одмори малку од градинка со баба и братучедите,убаво и е таму во дворче.
    @Sunshine_1979 како Магде,те бара ли? Јас лани прв пат ја оставив на 1,5 и не беше страшно,нема проблем мојава само да има друштво и игра не и требаме:D.Малку ќе заплаче кога си тргнуваме ама одма се смирува,ни вика вие одите абота јас тука седам и вие дојдите:D.
    @Kitten како е цуцка,се подобри ли?
    @M&M вие како сте?
    @danichap уживаш ли мами? Каква е водата,топла ли е?
    @irena.1 честитки,да е живо и здраво синчето:hug:
    Леле ние уште не знаеме што ќе правиме со одморот,не знаеме на која страна да фатиме:)
    Ај убав ден

Последна измена: 20 јуни 2017
    На Monella, Seline, chocolade и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добри се! Сега се слушнавме без проблем поминале и заспивање и јадење...ваљда без узбуна ќе тераат до петок! А инаку секое разделување па макар и од дома кога тргам за на работа ако ме види на врата ни е со врескање и плачки...ич нејќев да и се кријам и скришум да и бегам ама па многу вреска, жал ми е!

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Еден совет до мајкичките што користат Био Гаја. Не ги жалете парите дадени за тој пробиотик. неколку мајки (другарки) што користиме од сам старт фала богу децата до сега ни немаат кивнато. Педијатарот вели дека е до имунитетот кој реално се ствара со пробиотик (како и со храна/млеко).

На galapce и M&M им се допаѓа ова.
  18. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Здраво мами. Да ве поздравам и јас. Не сум многу редовна но немам време. Баш сакав да прашам за пробиотик за мене. Јас дојам, но денес завршив со антибиотик и капсули кои ми рекоа може да ги пијам за време на доење. Е сега да не му направи некој проблем на бебево, да земам јас или нему да му дадам пробиотик и кој?

19. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    земи на провен пробиотици мн се добри и ефикасни и одпосле да даваш и ние ги зедовме по препорака денес јас во бременоста вит ги користев на провен и сега се и на акција плус во зегин
    Screenshot_20170620-140412.png

20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Оф извини грешка. Мм го праќав сега ми текна дека му рекле еурофарм дека не држат па ги зел од Виола бисер.
    @azelea подобро е фала. До болница стасавме ама бргу ја кренаа дома сме сега.

На Sunshine_1979 и azelea им се допаѓа ова.