Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :bandit: Нема никој денес?
    Официјално ни започна летото, по се изгледа многу од вас се разладуваат некаде.

Кај нас ништо ново.
    Главна атракција засега ни е базентот, дете се разладува а мама ужива тој еден час во тишина, со списаниа, кафе и цигара :)

Сега се молиме за заспивање, надвор е пекол.
    Утрово бев да пазарам, кога дојдов дома еден огромен хаос, роба за местење, ручек за спремање, алишта за пружење (facepalm)
    Важно татко и син си биле во паркот :nod:
    Тато го испративме на работа па ќе уживаме и ние малку.

Убав ден мајки!

На Kaetana, Lolipop23, mac.mac и 6 други им се допаѓа ова.
  2. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    I na forumov se poznava deka leto doslo...poluprazno:) Ako,vie samo uzivajte so bebite
    Sveki bese denes da mi pomogne t.e da mu se raduva na bebevo a jas iskoristiv prilika do citymall da gi zirnam popustive:)
    Denes bebevo moe resilo da odmoram poveke,pa eve go si spiw saatipol veke:)
    Pozdrav i uzivajye vo letniov.den

На Lolipop23, mac.mac, BirMelek и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    3 дена издржавме разделени со Магдето мое. Вчера кога ја видов на вајбер ми идеше да плачам! Душичката многу ми се израдува и мајка ми ми кажуваше дека после тоа цело попладне одела со телефонот во рака и ме барала!
    Вика веќе нема гледање до сабота, многу сум ја вознемирила ама ги убедувам скришум да ми ја пуштат, само да ја видам:inlove::inlove::inlove: ќе мутираме звук ...

На Kaetana, Monella, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den i od mene iako mojov naporen denes :whew:
    Nedelava celo vreme so obvrski,denes posleden den na casovi za vozejne:(:worried:tesko e tesko,utre treba polagajne:worried: od strav od nerazbirajne si pravam greski:worried: a eve veke so denovi gledam da se smiram malce za utre ama nemozam:worried: jas se molam da go pominam ispitov pa da si dojdam vo Mak da gi iznenadam moite,molete se malce i vie za mene:$ iako e tesko,mnogu tesko!..

Malata spie probav i jas da odmaram ama neide,tuku kaj i dae ke se razbudi pa ke spremame torba so alista:) sobota so dobro pat za Mak:)
    Tuku kako e kaj nas vremevo?
    Da si spakuvam od se po nesto alista,najveke gledam za malata da ima se :)
    Toa mami imam mnogu za kazuvajne ama umov nesedi miren pa se ke iskrtam:worried:|(
    Ajde imajte ubavi denovi:hug::f::l:

На Kaetana, Monella, Lorins и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Топло, дожд, невреме пак топло...се надевам за викенд ќе биде топло со децата да одеме на езеро. Убодите од комарците минаа нешто од Камагелот од Крка по препорака од феминка, дел сами од себе веќе мина баајги време. Но ќе се најде гелот ме е на одмет да се има. Малово е за шишање, ураснато е веќе, башка и му смета се поти, топло е. Деновиве ќе ја скратиме. Деновиве лошо до немај каде е, се тешам период е. Големата црта, бое ќе праќала цртеж во емисија и чека награда. Ќе купам нешто ќе го пуштам во сандачево да има мотивација и волја. Поздрав!

На Lolipop23, mac.mac, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ај денес да не ве трујам, да започнеме попозитивно :) Беба сношти легна во 7, утрово стана во 7. Со само едно будење за цице. И одговара охридската клима :) Ние утрово рано излеговме, малце пешачење, па кафе во куба либре, па таа пак заспа и тоа кафето во доручек се претвори. Го чекам мм отиде до стан кашичка да донесе. Го гледам езерото и си викам како би се капела сега да бев сама. Постов го започнав сабајле, а сега го завршувам. Во меѓувреме истеравме доручек, па спиење, па ручек, туш и еве сме на вечера. Сите ресторани ги испрошетав. И изгорев на раце и нос (сељак левел 100). Се правам, ама душава уште ми е болна, не ми оди да се расположам;( Многу тешка навреда си претрпев. Не ве замарам, само да ве поздравам.
    @girl-miri Само не се плаши, знам мене нозете ми се тресеа кога полагав, едвај гаста ја стискав, сега возам растурам. Годинава ќе биде 10 години возачки стаж. Со лесно и пиши добри вести.

На Kaetana, Lolipop23, Monella и 11 други им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    17.641
    И на нас фино ни помина денот бевме кај Паскалов да не мери па од таму малку на шетање си купивме базенче и утре ќе се шлапкаме.А изгледа и секој нареден ден ќе се шлапкаме дека годинава одмор нема :)

На Lorins, kikin и M&M им се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    38.488
    Па и мислам време беше да почнеме да уживаме годинава на топло.
    Јас денес да се пожалам од синко. Не знам дали е фаза,период,ново,ама страшно почнува да ме вади од такт неговото однесување кога искажува љубов,блискост... Со ко шичето до нас,многу се сакаат,иако е помало,синко не може да замисли ден без него. Но,при секоја средба он го стега силно,го штипе,деновиве и го потчукнува само да искаже колку го сака. Уста ме заболе,грло ми зарипна од објаснување,море и го подудрив,море и го заплашив ама џабе,он исто прави. Не знам какво е ова однесување,на моменти мајката се лути,но не можам никако да му објаснам дека не е во ред тоа што го прави.
    Кажете некој нов метод да пробам да не упали.

Си се ппожалив јас,сега имам една машина за пружење,чекам маж да стигне и да фаќаме кревет,ќе се гледа некој филм денес.
    Убва вечер!

На Kaetana, Lolipop23, Monella и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Денов непланирано за гости наменет, кој што прави јас дочекувам и испраќам (facepalm)
    Се најави пријателка сакала да дојде да не види. Како да дојде ради реда, повојница да донесе и да си оди, а да и да си се пофали и пожали какви маки има. Ја ислушав и си замина, си помислив фино си се излуфтира девојчево. Потоа ни дојде една фина дадичка, трудничко девојче, скоро ја запознавме во парк, две недели има до рок а има и малецко две годинки. Не викнаа за во парк да шетаме, ама поради вруќините поарно дома, па си поседоа фино. Воспитано детенце, го гали малецково мое додека спие и едно мече како дојде го гушна и не го испушти од раце. Си гледаше цртани, ние си испивме кафенце и ете го тато од работа :)
    Они одмараа попладнево со синко, јас завршував машини, ручеци, садови. Сега ќе се пие кафе и да почнеме со пеглање.

Инаку да се пофалам, изгледа ќе почнам да работам за една фирма од дома, по 4 часа на ден, да внесувам податоци во база нивна. Ќе се работо два до три дена неделно, ама секој денар е добредојден :) Држете прсти да биде!
    Убава вечер мајкички!

На Kaetana, Sunshine_1979, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    @irena.1 да се пријави да каже како поминуваат со новиот член :) . Големиот (ако може така да го наречам) како прифаќа?
    Релаксирано попладне со малово. Прво кога се прибрав големион се истреска од земја зошто не сум купила еурокрем по пат имал палачинки а немало крем. Па му помина и држев предавање дека веќе на негови години треба да знае да си контролира чувствата и дека кога ќе кажеме дека нешто нема да го прифати тоа без да ја исшутира цела куќа. На крај си легнува на брашно ама првата реакција му е ужас. После на малово му текна да плаче зошто не и се свиѓаше како и беше свиткана хартијата на чоколадцето и на крај го фрли, још боље :) . Па како со магично стапче да им се смени однесувањето абе бајчиња мислиш имам. Ај маживе излегоа па со малово се изнаиграв, толку беше умна и си играше убаво да не веруваш дека беше истото дете од пред некој саат :) . Ми ја одмори душата а плус многу знае да покаже љубов се изнагушкавме. Уште да заспие сега бргу. Мажињава уште ги нема синко ќе заспие од врата којзнае колку е уморен ама најави ао татко му ќе спиел. Јас ги мислам палачинкине што останаа, им ја думам со што да ги јадам

На Kaetana, Lolipop23, mariz и 7 други им се допаѓа ова.
  11. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Моето почна така да се однесува со нас дома, дали е период , искажување љубов не знам. Научи да бацува, ке ме баци еднаш и после ме стиска ме куби, гребе и удира со рака и така убаво да шлапне со рачето знае.
    Колку сте големи вие?
    А за заспивањеме гушка и гали , многу се гали кога треба да заспие , апреку ден ете така како што кажав ни искажува љубов. Многу е нервозен плус 4 заби му излегуваат.

12. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zdravo zenski!!! Vi pishuvam od noviot dom, so utrinsko kafe, se razbira ne go pijam sama tuku vo drustvo so moite 2 srcinja.
    Ova beshe koga pocnav da pishuvam. Golemiot stana malite zaspaa. Po doma mi e ludnica, veselo, razigrano, detska smea, nervozna majka (hormonski poremetena vekje), ponekogash placki i taka si vrvat denovite. Si shetame so decite po parkovite i igralistata niz n.lisice i mnoooogu ni e ubavo. Pocesto shetkam so golemiot dodeka spijat malite zvercinja. Kolku se plashev kako ke se adaptira, toj me iznenadi. Uziva!!! Duri i e mnogu pomiren, povesel, igra so igracki, dobro sega i so smoki igra, ama ajde, mora nesto i takvo da pravi. Pampersite ne gi batalivme. Pocnavme lugje da sakame i da igrame so deca. Gi prifati malite. Ima ljubomora, ama ne e ogromna. Revolt ima seushte. Ne jade nishto. Vakcinata mmr ja primi, imashe reakcija, temperaturi, osipi... Mi priredi i ogromen shok duri. Se rasplaka ke recam od nishto, zajde, se izgubi pomodre cel... edvaj zede vozduh. Go cukavme, go prevrtevme dete modree, jazik ke goltneshe. Koga zede vozduh prodolzi da place, i nisto ne mu beshe. Si poigra, pa si legna. Od denes sirup za apetit mu davam, so b vitamini. Se molam da se razjade.
    Jas vcera posle 2 godini i 11 meseci dobiv, zdrobena bev. Ostaviv se niz noze, pa sega da sredam. Ke si go zemam so mene vo kujna, ke mieme sadovi, ke staime rucek i posle ke si doruckuvame tostovi.
    Pozdrav majki, mi nedostiga da imam vreme i da si sedam na forum. Ama ke porasnat, pa posle ke vi nema spas od mene.

На mal.ecka, elena.mak, Kaetana и 24 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.608
    So srekja da si sedite vo noviot dom, sloga, ljubov i razbiranje i sekoj den da si se raduvate zaedno.

На Mari-Ja, Kitten и azelea им се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.379
    @eleni27 мило ми е што пиша,честитки за новиот дом и само убави работи да ви се случуваат.Гушки и бакнежи до трите мускетарчиња.

Ние од сабајле разработени со синко торта правевме.Бујрум има за сите
    IMG_20170623_124353.jpg
    Со мм денес правиме 5 години од брак.5 години среќа,тага,радост,подеми и падови....
    Едно прекрасно синче,вистина малку повеке немирно:rofl: ама не го менувам за други:shake:
    Се надевам дедо Боже годинава ќе ни подари уште едно братче или сестриче.
    Денес покрај сета позитивна енергија разбрав дека ќе станам Стрина :inlove:
    Толку мами од мене одам да правам ручек .

На Kaetana, muchacha_a, chocolade и 18 други им се допаѓа ова.
  15. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Среќна годишнина :f: да ви се множат дечиња :l:

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @tincemajmunce да ви се множат годините, радостите, убавините! Среќна годишнина!
    @eleni27 одамна те мислев како сте! Со убаво да си седите во новиот дом, да го исполните со насмевки, радост, љубов и безгрижна детска смеа!

На azelea и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @eleni27 Многу ми е драго за новиот дом,со среќа да ви е и од сега само убавини да се редат
    @tincemajmunce Да дочекате старост заедно и среќни

Добар ден мамици :*

Од сабајле како што е редот чистење по дома, доручек и имам задремено еден саат

Тато си ја зел керче од градинка и еве сега и пуштив цртани колку да се расонам :yawn:

Кенкава ми е некако,несака да јаде,не и се спие,а не е ни топло многу....:?:
    Се мислам да не е некое забче,не остава да ја ѕирнам
    Се научила да штипи,ама она ситно :nod: си заработив две модринки,богами болеше :tmi:

Ке чексм да заспие беба па да спремам ручек,маже ми посака пиперки со јајца (waiting)
    И едно кафе да шмркнам,не би било лошо :coffee:

Убав викенд мамици (hollest)

На Lolipop23, azelea, tincemajmunce и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    @tincemajmunce Среќна годишнина, да ви ја слушне бог желбата и да ви подари уште едно ангелче!

Ние арни.
    Да заспие синко ќе правам торта.
    Периодов сите на сладолед и овошје, мене умот ми е во благото (facepalm)

Малиот ме изненадува, какви муабети прави да се чудиш.
    Зборува без престан и стално нешто прашува.
    На секое прашање има и подпрашање, главата ми е тапан :D

На Mari-Ja, Lolipop23, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @tincemajmunce честита годишнина, да си прославите уште многу, бидете среќни и вечни! :l:
    @eleni27 честитки за новиот дом! Уживајте многу среќни и радосни моменти во него ^_^

На azelea и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  20. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Добар ден. Само на кратко да ве поздравам и пофалам денес ми е роденден. Морам сега да одам бебе плаче стана од спиење

На tincemajmunce и azelea им се допаѓа ова.