Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Lefkada ne e bas za so dete, nie lani bevme I na plaza treba so kola da odis, baska I ne se bas dostapni plazite, jas ne bi dodeka ni mi porasne detevo. Jas isto baram mesto za odmor za so bebe, bitno mi e vilata da e na sama plaza ili epten blisku I da e mirno.

На Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Nea Pori ti preporacuvam, tamu vo Sept bevme minatata god, sega ovaa god pak do sama plaza. Sega barame za Avgust, so kumovite kje odime zaedno, ne ni e vazno dali e vilata na plaza bidejki sakame da prosetame na povekje mesta, a sekade odime kako i da e so kola... Barame dupleks so dve spalni i dnevna i tesko ni odi potragata.. :D povekje sme za Crna gora deka sepak vo Sept odime pak za Grcka..

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ke mi pustis link od smestajot I.nie sakame kraj na avgust pocetok na septemvri I koja e cenata? Dali ima mn komarci I kako e vremeto vo septemvri?

4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Не можам да ти кажам цена оти ми ги правеше пријател, ние само чоколади и слики му однесовме!
    Инаку за кумата купив Сваровски огрлица, за младата кума (16 год.) Сваровски ланче, за кумот кошула и врска а за младиот кум (20 год) спортска кошула и каиш од Беатина сѐ на се ме кошташе 9.000 ден. Штета од ништо не можам да ставам слики, телефонот ми ги вади слилите над 2 мб и неможам да ги прикачам на форумот!

На tina-63, Mari*, eleni27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Здраво женски:hai:
    За жешко да многу нагло и тоа,ама ако сакам жешкоо:sun:
    Ја пуштив сабајле климата прв пст на ладно малку се освеживме (fingers)
    Ви се пријавувам од чаршија салата ќе јадам само ,сеа за сеа до вечер којзнае уште што само на ,,диета,, сум демек а се јадам:rofl:
    Преку ден се држам ама кадее падне ноч:shake:
    Туку еден телефонски повик ме врати во реалноста дека поминаа 7 мес и од јуни треба да се вратам на работа:| Но,реков не се враќа,синко нема кој да го чува,а и да има небива цица на 2-3 саати а неможам да се измолзам плус шишиња чашки несака. Плус во игротека е работава па дс го оставам моето дете да гледам други деца нема шанси,плус платата сеа од роденден е ,а родендени слабо летото има,150 ден од роденден а летото дали 20 месечно има не се исплати за смешни 3000 па и 6000 да бидат да си го оставам детето.
    Здравје после годинка ќе го одбијам од доење ќе барам работа за медицинска сестра и така. До тогаш здравје ќе си уживкаме со синко ќе растеме и гушкаме :hug:

На tina-63, Mrs.Bass, LaDyDoLl и 11 други им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Се прибравме и ние, јас повеќе се уморив отколку што се освежив. Со две мали деца тешко е богами.

@LaDyDoLl фала на препораката сум била скоро секаде во Крушево иако ич не сум по кафаните... Ама толку време поминував таму што сакаш-нејќеш работата ќе те натера да седнеш.
    Овој пат не се симнав ни во градот. Нашето шетање е по шумите ;)

Инаку се гледам на снимките што снимавме...луѓе како нагло да остарев. Не можев да се препознам. Истоштена, бледа, уморна...
    Зар толку брзо се старее со деца?

На LaDyDoLl, girl-miri и Mari* им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Zdravo i od mene. Da se.prijavam posle.prv den na rabota. Bebush pominal super 2 pati zaspala eve sega spie uspeale i sinko da go soberat od gradinka i se. Malku kasno i zaspala jas nikogas ne sum ja drzela tolku budna ana neka si fatat red vazno spiena jadena setana. Mene na rabota ko za prv den ok posle 15-16g vo firmava se osekam kako prvace kako padnata od mars ama normalno posle eden odmor od 2 nedeli ti treba vreme a ne pa.posle 9m. Za nedela dena vajda ke vlezam u sema ima dosta promeni baska i ko da sum podzaboravila mn raboti. Ajde da kasnam nesto imam nekoja supa od zavceta nikoj sto ne mi ja jade ☺. E sega toj problem pak ke go imame sto ke jademe denes od vecer nikako da se naucam da gotvam.otkako ke gi stokmam decava mi se spie. Aj zdracje leto ide moze so salati da se pominuva

На tina-63, Sunshine_1979, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    @kelebeim*** zence a od kolku mes moze da se nosit vo kengur zs sakam I jas da poracam eden?
    Btw dobar den I od mene nie standard sme si po doma eve ja bebka placit taka da begaj da begam :D8-|:worried: ubav den (wtf)

На tina-63 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И мене ми се ближи времево за враќање на работа и баш вчера ни текна да го побарам тоа листот кај шо ми пишуваше кога ми завршува трудничкото ама не го најдов сме го дале оргиналот немам копија оти тогаш како магла ми беше кога видов кое дато е,на 8 или 9 месеци завршува ?

10. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336

Begaj da begam:D Za kengur velat od 3+ da pocni glavceto da go drzi. Jas planiram letovo da go stavam, taman 3 ke sme:)

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne e za mene prashanjevo ama ke ti odgovoram :D Od 0 meseci pishuva, od samoto ragjanje. Bebush treba da e minimum 3,5kg a maksimum 9.. Barem na mojov kengur e taka..
    Denes go shetkav vo nego, si otspa edna partija super beshe.. Kaj mm vchera placheshe, kaj mene si saka buceto :P

На tina-63, tincemajmunce, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.388
    Се враќам од заболекар и сум изнервирана на 100...замисли имам термин во 4:30,а 5:30 уште не сум влезена.Мм горе ме чека да го превземам малото да оди на работа.Видов не видов му пишав да го донесе бебто и да оди на работа.Го зеде едната сестра малото,оно плаче вришти му се спие и исплашено оти е во нова средина.

Ме седнаа во меѓувреме на стол и ми ја расекоа устата.Една влече од едната страна до огледалото другата
    на другата страна со цревото.Нервозни оти малото плака во позадина.Па кога ме подбраа,абе стругат без осет.Забот не ме болеше,отидов за друг заб да сменат пломба,ама оти тој им се виде со многу работа,а немаат време заради малиот го почнаа овој....демек и на тој имало почнато кариес.А, тој заб од кога памтам е таков,кога бев во Мк на заболекар рекоа дека е пигментација не кариес,ако фати да се шири тогаш ќе го поправаат:@

И ми го истуга како кратер и тогаш почна да ме боли...дигам раци она вика,ааа осетлив е забот затоа.
    Замисли ми го наполни пломба на брзина и демек го стугна да не е високо да го поправи,а нема врска пак ми смета кога затворам уста,а плус и што пломбата не е исполирана како што треба и гребе....

И сега ме боли заб,од здрав прав ме боли,сакав да санирам друго- ме снајде ова.Цело време како да ми мине струја низ него.Нит пак можам да јадам на таа страна.Ми го уништи забот.Па и кучна ми наплати 35еу, ми ставила керамичка пломба демек и дел покрива осигуранјето ,а дел јас....а бев зборувала дека може да ми стави бела двокомпозитна за која не се плаќа.Во Мк сите заби(само 2 вкупно имав расипано и тоа ми беа први расипани заби во животот)кои ѓи правев пред да дојдам тука ,беа со керамичка пломба ,па не мина ни три години и сега на едниот мора да ја сменам пак пломбата.Сега имам три заба со пломби.Кусо парите овој нема многу да тера,како што ме болиОтидов без болка за да санирам на време,си дојдов со болка...

Малото го качив дома-заболекарот ни е во зградата,беше толку истрауматизирано што цело време ми спиеше во раци. Ги отвараше постојано очите да провери дали сум тука,ако го оставам вришти...у пм и станство и се веќе..

На Jagoda123, mama89, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Uste podobro so mi odgovori kaj go zede me interesira

14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Begaj za forumot zs dur procitam so se imat komentirano nemat koga da napisam bebka stanvit a begaj za mene haha a inace ete razlicni odgovori bebusot mi e tocno mesec pa da vidam nesto ko za nego sama ziveam I nema koj da mi ja drzit ko e budna pa mi e navistina potreben :) btw tnx

15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Prasaj si najdobro na rabota sigurno inaat zabelezano koga treba da se vratis.

16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @Nikita7 да не се секираш ич,они не забораваат ќе ти звонат како мене,малото во сабота 7мес а јас треба да се вратам на работа,дека порано скоро 2мес останав на породилно и затоа,но моојот одговор беше отказ не се враќам :hai:
    ајј не ми е замисливо сега дури да го оставам 8 саати :o:shake:

На ♡BuBaLe♡ и Angel.Heart им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    ToysRus go zemav, na Chicco 25€ :)

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    I jas imam 0+ kengur, isto do 9kg.. Safety 1st, od Bebe Confort City Mall :) ubav kengur prodavase @mama89 ako ne go prodala seuste neka ti go ponudi ako sakas sekako :)

19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Го продадов и тоа за 900 денари ич ич некористен на чико 0+

20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас те ρазбρав со `бегај да бегам`... а да не си од Охρид? :)
    Во κенгуρче го ставив после 40 дена и толκу му беше удобно, 2 сати спиеше! Да го исκоρистиш додеκа е мало, после и онаκа ќе тежи и во κенгуρ и без него! ;)