Здρаво мами! Убав ден денес. Малκу дуваше, ама топличκо, го исκоρистивме да шетнеме. Заспа синκо сега, па да ве читнам. Од сρеда почнувам на ρабота, па маκа си мачам со мислите! Што ќе пρават синκо и татκо додеκа ме нема. Подолго од пола саат не биле сами заедно. Не знае да заспива ниκаκо поинаκу освен со цицање. Абе спие и плаче. Не успеав да го научам поинаκу! Многу се плашам κога ќе дојде за спиење вρеме што ќе пρават. Ајде за дρугото κаκо било. Ќе се снаоѓаат. Ме теши што многу блисκу до дома ми е ρаботата, на само 2 κм, ама... пρв пат ќе го оставам синчето подолго без мене. Или подобρо да ρечам, јас пρв пат ќе бидам подолго без него. 24/7 сме заедно и неκаκо тешκо ми паѓа. Ајде неκа биде и утρе убаво вρемето, па да шетаме, а? Κој е за? Имајте добρа ноќ!
Jas pocnav od vcera isto mnogu ja mislev ama dobro pominale doma. Ok mojava zaspiva i bez cicanne jas toa probuvav da ja naucam od mala bas poradi rabotata, teska e na uspivanje ama so niskanje setkanje zaspiva. Vidov vcera deka mene mi e potesko nego na nea ☺ Inace denov letna kako sto i misle, drugi e koga si dona vaka dojdov malku pred 5 malovo spiese pa malku jadev, sinceto ne go vidov asalbo odma izlegoa so tatko mu. Stana malava nakaj 6, mislev poveke ke mi se raduva a ona mi vrtese glava ko lut da mi e ☺. Posle nadvor vo maalo site dokaj 8:30 pa se pribravme. Dur ja zaspav nea 9:30 nesto malku po doma i nakaj 10 sinko da go legnam i ete otide denot. Pak si se budi na 2 saati uf kojznae kiga ke pocne da pospiva poubavo.
Ние денес правиме 40 дена. Возбуденна сум многу. Одиме на молитва голема после тоа во три куќи. Ех како летна времето...
Добро утро мами. Нас денот во 04 h ни почна. Синко се научил да глуми дека спие и само што ќе се доближиме до кревет он исправен на креветче и се смее. Се изнашета по сабајле Сега се храниме па ќе шетаме малку и ќе се успиваме. Имајте убав ден. Се читкаме
И мене ми е тешко да ја оставам ама мора да се работи и башка платата ми е солидна,мене ни беше муабетот дали трудничкото трае 8 или 9м како и да е ќе се јават
Добρо утρо мајκи! Ние стандаρд со будењето. Синκо има таκов ρед на спиење јадење цицање што не саκа ниκаκо да го ρемети. И поκасно да пρеспие пρеκу ден(а тоа мноооогу ρетκо) вечеρта паκ баρа во исто вρеме да си легне. Ние деновиве жешκо,па маκсимално κоρистиме,цел ден надвоρ . Се изнаигρува синκо. Единствен пρоблем ни е тоа што е исκасан по цело тело. Κаκо се спρавувате вие со ова? Убав ден ви посаκувам на сите! @zuto може сме се сρетнале ,наминавме и ние неделата до Κρушево,се изнадишивме свеж воздух
И син ми е постојано надвор. Завчера ги чешаше ноџињата, сигурно некој инсект го имаше каснато. Мене комарец истата вечер ремпере ме направи. И јас би сакала да знам како ги штитите децата од комарци и други инсекти? Инаку ние веќе четврта недела ја тераме со кашлање. Вчера земавме брис од нос и од грло, на бели дробови нема ништо, ниту грлото не му е црвено. Ако брисевите излезат негативни тогаш е деф.алергија. За алерго тест е мал, па ќе тераме со лоратадин. Колку ме боли душата кога го слушам по цели саати во спиење како се мачи, не можам да опишам. Цел месец и вас ве замарам со таа алергија, ама издувен вентил сте ми, морам да си се пожалам. Денеска ми е во план три пати најмалку да се истуширам. Како затопли, така зачестив со туширање. Во овие три дена преку 10 пати се имам истуширано. Ако сега ми иде да не мрднам од под туш, кога ќе фатат пеколните горештини што ќе правам? Ама лошо е што на спратов нема секаде добра изолација и сме на припек. Како да живееме во сауна. Се мислам дали да ја отворам сезоната на климатизерите или сепак да причекам уште малку?! Убав ден женски!
Od istocna sum ama mazena vo Ohrid a ziveam u pm daleku ama go cepam ohridskiot a zs ohriganive se nerviret ko go zborvam mojot dijalekt
Uff bre za eden den sto nema da pisam 50mislenja imam posle toa za citanje Sinko zaspa vcera bese omalaksan, nose tece ko cesma, solzicki tecat...Srce mamino nastinal izgleda od petokot vo igrotekata iako 3 pati go presoblekuvav pak nadvor koga iskocivme go preseklo posle tolku trcanje Ali sabaljevo e podobar vcera cel den cicase i zemaj cajce od kamilica na becutan mu davav i sokcinja i sea e podobar Btw za poklonite srediv i jas samo za kumovite (maskite si odbraa trenerki Nike, a kumata tasna od Mona) i starosvatovite (posto mi e najdobra drugarka go znam parfemot sto go merkase i za verenikot nejzin kosula ona mu odbra) a @Sunshine_1979 za bonboncinja i jas imam isto poracav sisenca so cucla i na niv ima lenticka so "Srekna krstevka ×" i po edna bajadera staiv vnatre i toa za site gosti, a poklonite samo kum i starosvat @irena.1 jas poracav od fb Atelje Venera tamu i za svadba pravev kitenki, bonboni i zadobolna sum kako izrabotuvaat plus za pokanive za krstevka imav neobicna ideja pa mislev tesko da se izraboti ali sea nemozam da im se iznagledam Jas denes uste da odam da odberam za sinko vo sto da go dotera kumot za krstevka i utre mi ostanuvaat torta i hemisko i kraj zavrsuvam Za kengur jas imam na chicco 2 pati koristen i za mene e dzabe frleni pari osven ako vtoroto bide pomirno pa da saka da sedi Lele so noktuve edvaj pisuvam odamna nemav nalivni stavano i sea ko so stipki da mi se fateni prstive Vie kako se mamicki? Denov ubav za setanje ali nie samo do pedijater ke ideme i domce ke si sedime mi e strav sea pred krstevka da ne nastine Da pomine toa i vikendov ideme na vozduh ovde ne se dise od toplo Boljr so svekrva mi da si se druzam edna nedela vo kukjata otkolku tuka da se potime. A za odmor @mariz i jas ne bi ti ja preporacala Lefkada zatoa sto ne mi za so deca Nie so mm bevme tamu letoto pred da ostanam trudna i najubav del se plazite so 350 skali porto katciki i egrrmni ali so brod bevme (na krstarenje) i ok, a so kola koga otidovme patot e haos so krivini i tesen, a ako ne otides porano moze i mesto da nema posto plazite se mnogu mali i senka samo na 5/6 mesta pod karpite ima ali tie mesta gi zafakjaat izgleda uste vecerta posto i vo 7h ednas otidovme pak bea zafateni. I ako ti se prijade ke razmislis za skalite dali da odis ili bolje da sedis gladen Drugi interesni mesta nema i vodata na okolnite plazi ne e bas naj naj. Jas Sutomore bi preporacala za so dete nekako mnogu mirno i eftino. Nie bevme taa godina na 5 dena vo motel na plaza, cena dzabe. Nie planirame Grcija prv krak imame ideno skoro na cel krak i najubavo mi e ali isto za so deca mirno i cista voda e ubavo vo Sarti (vtor krak). E sea toa e izborot za so decinja ali najubavo ke si pomineme Tuku dali da ideme sami jas neznam ? Nekako strav mi e so maliot 10m ke ima. Sovet ako moze od tie sto veke bile
Dobar den ubavi majki na najubavi decijna Budejne vo 9 sat sme se naspale ubavo so malava iako jas si legnav nekade 02casmalce si gledav tv pa malce na nat i taka do 2 casot Vremevo tuka cela nedela e so grmezi i dozdovi,malata bese naucena nadvor da si igra eve ja sega gleda crtani i si igra ama ja gledam gi zemala patikite i nadvor sakake terame uste edna nedela vaka so dozdov pa ke sedime doma. Obvrski kako obvrski cistiv brisav sadovi jadejne spremiv iste lebce da si spremam i gravceto si krcka zelba sa gravce mi dojde odamna ne sum.jadela so toplo lebce najubavo. Inaku bez pampers se naucivme i toa dosta dobro,kako nedela dena zadovolna sum od malata,mama ja razbira koga saka da mocka i kaka se razbira ona znaci dava ooooooo samo vika ooooooo i ete ja ke sedne na noskir i ke se pomocka,cesto ne zaspiva ako i se mocka stanuvame se mocka pa legnivame i zaspivainaku cesto zaborava koga igra nadvor pa si mocka na nea. Inaku da vi se pofalamimam nov mob aha da da redno bese pa Sekogas mm za nego ke si kupise a stariot me sleduvase mene. Dobro malce sme se skarale so mm pa jas od inat malce vo momenti znam da si se zadovolamsi zemav ubav asus Ubav den
@Mi-Ma Jas bev so sinko 4ipol m vo Nea Pori inaku vcera uplativme za Vrasna Beach, na samata plaza apartman. Iskacas i odma moreto pred tebe. Meraci Lele luge nema da imame voda 20h od 1vi, od nokjeska. Peram sega se, da mi bide cakum pakum, vecer da se ispobanjame site Sinko spie, go cekam da stane pa da ruckame zaedno Eve edno sopstenie da ne ne znae nekoj od vas..http://skopjeinfo.mk/polovina-skopje-20-chasa-bez-voda
Аκо си далеκу збоρви си κаκо саκаш, и таκа не те слушет! Ајде во Охρид, почна сезоната! Имат љуѓе полно
Добар ден мами. Јас денес пресреќна. На синко му го осетив првото забче долу единицата лево. Гребка ли гребка и со лажичка проверив, кај и да е целото ќе се гледка, едвај чекам. Се јавив на мм, тој пресреќен едвај чека да си дојде Да излезе цело одма ве частам сутлијаш, така велат старите сутлијаш се варело за адет па ај да послушаме. Ние чекаме малку да залади па да прошетаме со количка. Убав ден
Istovo go procitav I denes peram li peram, banjanje sekako I jas I sinko, nemam drugo info dali e tocno ke ispocrkame cel den utre, baska na zeskovo ni tus ni wc auuu. Vo kojanaselba ste, nie vo Cair.
Celo vreme vikam da ve ischitam i ke pisham, taman ke prochitam ke zemam da vi pisham i ke vikne sinko Ne saka mnogu da se socijaliziram.. Vchera i denes e mnogu chuden, jade, spie 1 saat i posle 2 saati plache za jadenje a moram na sekoi 3 saati da mu davam Tuku malku sum tazhnichka, ja spremam majka za da si odi i se plasham kako ke me bide ne za domashni obvrski, ne se zamaram mnogu so toa.. Tuku poradi rizikot neshto da se sluchi so sinko a jas sama Mnogu se plasham Ama sepak probuvam da ne mislam na takvi raboti.. Denes jas spremam ruchek, i otide prstot Go secnav pa koga se rasteche krv bre bre Aj otidov, vreme e za mlekce
Направи план за не дај Боже што би направила и кај би го однела. Никој нормално не сака ништо лошо да се случи, ама поубаво е да е спремен човек, а и ти посигурна би била, да немаш страв, а веднаш да можеш да реагираш. И јас со моево трчав еднаш на дежурна, иако само мојата паника беше виновна.